Господар внатрешни работи Архитектура

Université Centrale

Опис на програмата

Read the Official Description

Господар внатрешни работи Архитектура

Université Centrale

Внатрешниот дизајн, голема дисциплина на дизајн, опфаќа дизајнот на ентериер на приватни и јавни простори. Во пресрет на архитект, дизајнер на ентериер е офицер обучени за управување со проекти и организирање на работни тимови, почитување и законот и норми како одложувања и трошоците. Творецот на објекти и простори дизајнер, неговата улога како главен изведувач гарантира осветувањето на неговите креации.

Тоа е во овој контекст дека ние предлагаме теоретска и практична обука во внатрешна архитектура да се формираат внатрешни дизајнери, дизајнери, проект менаџери, проект менаџери, креативни директори, сценографите, декоратерите. Денес, да се биде убедлив, дизајнер на ентериер мора да бидат способни да се фрлам на неговиот клиент во виртуелниот реализам на волшебна 3D симулација, од страна на квалитетот на decal видливи, нарушување од страна на неговиот симулакрум на реалноста. За таа цел, студентот мора да совладате сите техники на визуелизација и интерактивност кои обезбедуваат нови дигитални интерфејси во пресекот на графички дизајн и дигитална технологија.

Услови за пристап


Услови за прием во 1-ва година М1 е отворена за дипломирани студенти на различни академски институции специјализирани во ликовни уметности, уметност и занает, декорација и внатрешни работи дизајн, фотографија, графички дизајн, мултимедија или сродни дисциплини дозвола или диплома еквивалентни./>

За кого?


Кандидатот мора да има предвидената услуга на другите и да го оправда важни квалитети како што се:/>

 • Чувство на допир
 • трпение
 • емпатија
 • динамика
 • Смисла на организација
 • ентузијазам

програма


1 година
/>

семестар 1
 • Методологијата применета проект 1
 • Технички апликации 1Infographie применува 1
 • Читање и анализа на дизајн 1
 • Дизајн Историја 1
 • Маркетинг и комуникациска технологија 1
 • Применета англиски јазик 1
 • Теоретски и практичен семинар за заштита на изградена наследство 1
  • методологијата на проектот се примени 2
  • Технички апликации 2
  • Графички компјутер 2
  • Читање и анализа на дизајн 2
  • Историја на дизајн 2
  • Маркетинг и комуникациска технологија 2
  • Применета англиски јазик 2
  • Теоретски и практичен семинар за заштита на изградена наследство 2


2 година
/>

семестар 1
 • методологијата на проектот применува 3
 • Технички Апликации 3
 • Компјутерска графика применува на проектот
 • Материјали, иновација и креативност
 • технологии на производство
 • Професионален менаџмент и организација
 • Применета англиски јазик 3
 • методолошки пристап
  • Стажирање во професионално тело


академски и професионални перспективи на курсот/>


академска можности/>


Дипломиран архитектура има можност да продолжи своите студии, како дел од дипломиран во Тунис или во странство./>


можности за кариера/>


Дипломиран архитектура има можност да биде:/>

 • Вработен или партнер во интегриран дизајн оддел
 • директор на проектот
 • уметнички директор
 • творец
 • менаџер на компанијата
 • консултант
This school offers programs in:
 • француската


Последен пат ажурирани March 18, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Sept. 2019
Duration
Време на траење
2 Години
Целосна
Locations
Тунис - Tunis, Tunis
Дата на започнување : Sept. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Sept. 2019
Тунис - Tunis, Tunis
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај