Господар на креативните индустрии (MCI)

Melbourne Polytechnic

Опис на програмата

Read the Official Description

Господар на креативните индустрии (MCI)

Melbourne Polytechnic

MCI има за цел да се изгради на вашите креативни мрежи, да го зајакне вашето знаење за применети креативни истражувања, критичко размислување и да ја прошири својата пракса со надзорните насоки од експерти во вашата област. Овие вештини се од витално значење за успех во конкурентните креативни индустрии - се запишуваат со нас за да напредуваме и да останеме напред.

Структура на курсот

Моделот на курикулумот за креативни индустрии е базиран врз три тематски текови. Ова се (1) претприемништво и комерцијализација (2), применета истражувања и (3) креативната пракса

Постојат три вградени излезни точки за MCI, кои се:

  • Додипломски сертификат за креативни индустрии - претприемништво и комерцијализација (еден семестар / 48 кредитни поени)
  • Диплома за постдипломски студии на креативни индустрии - претприемништво и комерцијализација и применети истражувања (два семестри / 96 кредитни поени)
  • Мајстор на креативните индустрии - сите струи (три семестри / 144 кредитни поени)

Што треба да направам за да се запишам?

На MCI прифаќа квалификувани дипломирани студенти или соодветно квалификувани индустрија искусни професионалци.

Признавање на претходно учење

Можете да побарате RPL каде што вашата работа или квалификации од напредна и сродна природа се преземени. Академскиот Кредит се доделува од случај до случај, според нашата академска кредитна политика и придружните процедури. Апликации за академски кредитни ќе бидат оценети од страна на соодветните Melbourne Polytechnic академици и каде што е соодветно, индустриски експерти.

Барања за влез

Успешно завршување на додипломски студии во Креативна уметност дисциплина или друга соодветна област, како што се уметност менаџмент, уметност образование, со кредитен просек доделени од страна на признат универзитет или TAFE. За повеќе информации, кандидатите се охрабруваат да присуствуваат на една од Melbourne Polytechnic информативни сесии.

Алтернативно (за потенцијалните кандидати без завршено додипломски студии) - кандидатите можат да влезат во Диплома за завршено или Додипломски сертификат со демонстрација на минимум пет години со полно работно време еквивалентна работа или креативна пракса искуство во креативни и изведувачки уметности или во индустријата позиција во врска со креативните и изведувачки уметности.

Академски: Додипломски студии по креативните уметности или друга соодветна област во уметноста

Англиски: Академски ИЕЛТС 6.5 со ниту еден поединечен опсег под 6.0, Pearson PTE Академик 58 во целина без индивидуална комуникативна вештина под 50, или Melbourne Polytechnic признаена еквивалентност.

Алтернативно (за потенцијалните кандидати без завршено додипломски студии) - кандидатите мора да имаат најмалку пет години еквивалентна работа со полно работно време или креативно искуство во креативни и изведувачки уметности или во индустриска позиција поврзана со креативни и изведувачки уметности.

Материјали

Списоците на потребните материјали, книги и распореди ќе бидат обезбедени на курсот за индукција или запишување од страна на наставниот оддел

Pathways за понатамошно проучување

Откако сте завршиле како мајстор на креативните индустрии, можете да одберете да продолжите понатамошни студии како што се преземање на д-р во уметноста или друго поврзано поле

Кариера Pathways

Ќе најдете вработување преку креативно претпријатие, како

  • уметност професионалец
  • практикува уметник
  • самовработен уметнички претприемач
  • уметност во секторот за јавни услуги
  • академски креативни уметности вработување
This school offers programs in:
  • Англиски
Melbourne Polytechnic

Последен пат ажурирани January 12, 2019
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Feb. 4, 2019
Duration
Време на траење
18 Месеци
Целосна
Price
цена
20,436 AUD
годишно, странски студенти.
Information
Deadline
Feb. 3, 2019
Applications are accepted up until intakes commence.
Locations
Австралија - Melbourne, Victoria
Дата на започнување : Feb. 4, 2019
Крајна дата за аплицирање Feb. 3, 2019
Applications are accepted up until intakes commence.
Дата на завршување Контактирај
Dates
Feb. 4, 2019
Австралија - Melbourne, Victoria
Крајна дата за аплицирање Feb. 3, 2019
Applications are accepted up until intakes commence.
Дата на завршување Контактирај