Интензивен мајстор во науката за податоци

Nuclio Digital School

Опис на програмата

Read the Official Description

Интензивен мајстор во науката за податоци

Nuclio Digital School

Добрите одлуки секогаш се базираат на податоци

Развијте ја својата експертиза во науката за податоци со проширување на бази на податоци од реалниот свет и учење од експерти од индустријата со наставна програма базирана на Python. Господар на релевантни алатки и техники за решавање на вистински деловни проблеми и унапредување на вашата кариера денес.

Добијте вистински резултати

Нашиот тим за кариера ви помага да ги идентификувате вашите предности, да ги усовршувате своите цели и да ве поврзувате со повеќе од 200 Nuclio партнери за да ги претворите вашите професионални аспирации во реалност.

Експертско знаење

Решавање проблеми заедно со високи перформанси студенти со различни потекла во науката, анализа на податоци, инженеринг, математика и многу повеќе. Направете значајни врски, запознајте ги потенцијалните работодавци и придружете се на заедница на доживотни ученици.

Концепти, платформи и техники во текот.

 • Програмирање: R, Python
 • Визуелизација на податоци: ggplot2, seaborn, matplotlib
 • Иференцијални статистики,
 • Распределби на веројатности,
 • Регресивна анализа
 • Алгоритми за класификација
 • Групирање и препораки.
 • Комуникациски вештини: тие се од суштинско значење за адекватно објаснување и визуелизација на сè што е научено пред тоа.
 • Лаборатории за податоци
 • Финален проект

Основи на науката за податоци: Пајтон и статистика

Студентите се директно инкорпорирани во наставна програма базирана на Python, каде што ги истражуваме и учиме најдобрите практики во статистичката анализа, вклучувајќи ги и честестичките и бајесовските методи. Со користење на софтверски инженеринг најдобри практики и програмирање во парови со врсници од различно потекло, учениците ги совладуваат основните концепти на науката за податоци.

 • воведувањето
 • Инсталирање на нашата работна алатка
 • Вовед во предиктивна анализа и Машинско учење
 • Чистење на податоци

Машинско учење и реални студии на случај

Во вториот блок почнавме да се потопиме во машинско учење, работејќи на вистински проблеми на класификација, регресија и групирање користејќи структурирани и неструктурирани бази на податоци. Ние ќе откриеме библиотеки како scikit-learn, NumPy и SciPy, и да ги искористиме вистинските студии на случаи за да го интегрираме нашето разбирање на овие библиотеки во реални апликации.

 • Операции за ракување со податоци
 • Основни концепти на статистика за предвидливо моделирање
 • Линеарна регресија со Пајтон
 • Логистичка регресија со Пајтон
 • Кластерирање и класификација
 • Случајни дрвја и шуми

Обработка на природен јазик и визуелизација на податоци

Во нашиот трет блок, ние додаваме обработка на природен јазик и системи за препораки на нашето тело на знаење на науката за податоци. Ја учиме обработката на големите податоци со отворен код и го завршуваме блокот со усовршување на уметноста на визуелизација и познавање на податоците. На крајот од овој блок, студентите мора да бидат добро обучени во концептуално знаење и да бидат подготвени да започнат независни проекти.

 • Векторски машини за поддршка
 • К Најблиските соседи
 • Системи за препораки
 • Анализа на главните компоненти
 • Вовед во нервните мрежи и длабоко учење со TensorFlow
 • Придружете се на R и Python кодот со библиотеката rpy2

Проект Capstone и подготовка за пазарот на труд

За да ја завршиме нашата програма за потопување, студентите работат независно на еден применет наука проект кој е единствен за нивните интереси или аспирации за кариера во проектот Capstone. Овие проекти се одраз на сет на технички вештини кои студентите го научиле во текот на курсот и ја покажат својата компетентност и способност како вистински податоци научници.

До 2020 година, околу 1 милион нови дигитални и технолошки работни места во Европа.

Профилот на науката за податоци ќе биде еден од најрелевантните за продуктивноста на компаниите, давајќи им потребни информации за да можат да имаат предност пред конкурентите.

This school offers programs in:
 • шпански


Последен пат ажурирани December 6, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Apr. 23, 2019
Duration
Време на траење
16 Недели
Дел-студии
Price
цена
5,900 EUR
Locations
Шпанија - Barcelona, Catalonia
Дата на започнување : Apr. 23, 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Apr. 23, 2019
Шпанија - Barcelona, Catalonia
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај