Магистер по внатрешни работи

STAR Studium ArchitecturAe Florence Design School

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по внатрешни работи

STAR Studium ArchitecturAe Florence Design School

БЕГААТ ДО УБАВИНА. НОВИ КОНЦЕПТ НА МАГИСТРАТОР ЗА ДИЗАЈН ИНТЕРЬЕР

Карактеристика на овие курсеви е дека Академската теорија е комбинирана со практика на вистински работни места.

Мајстор се фокусира на големите прашања на "убавина" и неговиот идентитет со напредни методи во дизајнот состав. По запознавање со планирањето на локацијата, се разбира се проширува на неколку теми како што се домови, зелени изложбени простори, меѓународна изложбен салон, одржливи канцеларии и духовни простори, нагласувајќи израз на длабоко познавање на просторите, облиците, материјалите и дизајнот на светлината како алатки за израз на нашето внатрешно јас и на клиентот.


Скицирање: Гледајте длабоко во вашата креативност

Овој курс има за цел да ни помогне да ги разбереме основните елементи на меѓународните проекти за внатрешен дизајн. Преку брзо извлекување на основните елементи на обликот, ја апсорбираме или ја изразуваме суштината на идејните идеи.


Меѓународен цртеж

Се фокусира на меѓународниот начин на кодирање на датотеки и класификација на цртежните симболи, методи, слоеви, детали и начини за прикажување на проекти во глобална фирма за дизајн со цел да им се овозможи на учениците веќе да можат да аплицираат за реална работа во меѓународна фирма.


Напредна технологија: иднината

Познавањето на техниките и новите технологии на дизајнот ја осигуруваат нашата контрола над нашите добавувачи и нивните трошоци на местото на реновирање. Многу важно за нашата Академија за дизајнирање на ентериер.

Започнете нов напреден пристап со зелен дизајн и одржлива технологија, каде што е можно, со директно искуство на прототип да ги разбереме и да ги согледаме силните страни во конструираните форми преку контрола на нивните пропорции.


Историја на дизајнот: Минатото е сега

да ја знаат историјата на архитектурата и дизајнот не само како информации од минатото туку и како вистинска перцепција за големата авантура на најважните автори во оваа област (и за нивниот живот). Во нашиот нов концепт на Меѓународниот мајстор за внатрешен дизајн, ние мислиме дека секој облик на уметност е манифестација на внатрешниот жив и богат свет на уметникот. Ова е точно и за архитект и дизајнер и е можно да се оди, во текот на курсот, директно на историското место и да се согледа "духот на местото" и неговиот автор.


Хроматска перцепција: Уживајте во боите

ги запознава учениците со познавањето на влијанието на боите врз човечките суштества во нивните различни комбинации во количината и видот на облиците и геометријата од кои можат да бидат составени, обележувајќи различни перцепции во јавниот / приватниот простор и ентериерите. Како меѓународен мајстор за внатрешен дизајн, овој предмет е задржан од фундаментално значење.


Онлајн Дизајн Услуги: дигитален маркетинг

Воведува студентите на најиновативниот и напреден начин да работат на интернет и да ги задоволуваат клиентите преку интернет, развивање на целиот процес на дизајнирање преку најновиот дигитален веб-маркетинг со цел да бидат целосно вклучени во современиот начин на работа во целиот свет.


Напредно портфолио

Презентацијата на финалните работи на клиентот е многу важна бидејќи е начин да се опише одредена точка на гледање на проектот преку бои, материјали, светлина, создавање на амбиент и атмосфера на сликата. Учењето на напредниот начин да се направи Портфолио значи да се опише силен идентитет за работата и да има успех во последниот важен чекор во презентацијата.


3D модел / рендерирање

Се фокусира на доведување 2d цртеж и скици над 3d модел застапеност како возила за дизајн размислување и перцепција. Набљудување на првата и аналитичка студија после, со неколку ентериери простори вежби кои развиваат креативни вештини. Учење на 3D Render софтвер V-Ray за градење на слики со неколку 3D модели.


Професионална пракса

Овој курс во внатрешен дизајн мајстор испитува организацијата и управувањето со вистински практики за доставување професионални дизајн услуги. Тој се фокусира на одговорностите на архитект од фазата на претходна набавка преку проценка на трошоците со предлог-законик и спецификации за изградба. Ние ќе ги покриеме сите аспекти како што е примената на компјутерската технологија при подготовка на спецификации и посети на градежни објекти.


Управување со клиенти

Состаноците со клиентите од прв до последен, за да ги разберат нивните вистински потреби, да го прикажат нацртот на првата идеја и следните чекори на сликите на проектот. За да може да ги води низ неколку фази од работата до крајот и да им покаже како е можно да се контролира предмерната количина е деликатна работа. Вистинскиот пристап како време на однесување и ритми за прикажување на неколку чекори на проектот е многу важен дел од работата на обичните професионалци. Фиренца за внатрешен дизајн училиште ги запознава студентите и во оваа тема.


Можности за кариера

Ние обично го избираме нашиот соработник меѓу нашите најдобри студенти. Студентите ќе добијат титула мастер-дизајнер на ентериер или двојна мастер за внатрешни работи и дизајн на мебел повеќе сертификат за професионална пракса, и може да продолжи со својата професионална кариера во областа на дизајнот на ентериер како хонорарен соработник или соработник во внатрешен дизајн и архитектура фирми или вработените во креативните индустрии, како што се изложбен дизајн, дизајн на настани, декорација, дизајн на производи, дизајн на мебел, 3D специјализација, специјализација за рендерирање, проектна илустрација, визуелно малопродажба.


Концептот на курсот

Може да се случи тоа во текот на извршувањето на вашиот проект, додека го гледате вашиот модел под светло, ќе почнете да се разберете себе си, кој сте навистина и што навистина сакате од животот.

Овој мајстор е замислен во архитектура и внатрешни работи и дизајн на мебел фирма да ги комбинира теорија и вистински работи се надева дека ќе се промени и да ви откриеме преку "перцепција во дизајн" метод кој сте и што е реалноста како резултат на вашата работа и вашето истражување. Како дизајнер, ќе го откриете светот и вашата иднина. Можете да ги запознаете и разберете подетално објаснувањата на клиентот, ќе успеете да ги препознаете знаците кои материјалот ги пренесува, да ги согледате звуците и мирисите на природата и да создадете дијалог меѓу вашиот проект и најоддалечениот дел од себе. Светлината, просторот, материјалот и градењето се елементите за создавање на поезијата на проектот, без да ги заборават суштинските елементи на контрола на трошоците или разбирање на процесите во извршната власт за опремување како ентериер и раководење со тим занаетчија ангажиран да го реализира вашето ремек-дело .

This school offers programs in:
  • Англиски
  • италијански


Последен пат ажурирани December 16, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Oct. 2019
Duration
Време на траење
1 Година
Дел-студии
Целосна
Price
цена
- Мајстор 6950 Eur - двоен господар 10590 Eur
Locations
Италија - Florence, Tuscany
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Oct. 2019
Италија - Florence, Tuscany
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај