Магистер по дигитална игра филмска продукција програма

Filmbase

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по дигитална игра филмска продукција програма

Filmbase

За програмата за продукција на дигитални играни филмови

Програма за производство на дигитални играни филмови

Реално филмско образование

Filmbase нуди уникатен курс на ниво на мајстори со се соочуваат со индустријата, чија цел е подготовка на режисери за реалност на пишување, развој, склопување, производство, снимање, уредување, објавување и дистрибуирање играни филмови во дигитални формати.

Клучни карактеристики

 • Нашата програма во дигитална игра филмска продукција е флексибилен курс наменет за развој на индустриски професионалци заинтересирани за играно филмско производство.
 • Нашите студенти учат директно од искусни филмаџии во Ирска и Велика Британија.
 • Нашите студенти користат најнова индустриска стандардна опрема.
 • Интеграцијата на индустријата е суштинска карактеристика на оваа програма.

За што станува збор?

Дигиталната функција филмска продукција програма е возбудлив и иновативен курс кој ги подготвува студентите со двете креативни и технолошки вештини за идните улоги во производство на дигитални филмови и креативни индустрии.

Нашата филозофија е да се негува технички специјалист и креативен професионализам преку истражување и практично производство.

Наша цел е да произведуваме иновативни мислители кои имаат способност да создаваат оригинални филмски продукции, овозможени преку растечко и подобрено разбирање на дигиталната технологија.

Студентскиот пристап до дигитални фото апарати, опрема за снимање филмови и постпродукциски капацитети ќе им помогне на оваа мешавина на современи технички вештини и техники, кои ќе ги информираат и подготвуваат учениците за иднината во практичното филмско производство.

Што правиш

Дигиталната филмска компонента на курсот ја проучува теоријата и практиката на дигиталното производство на филмови и е дизајнирана да биде крајно практична и практична. Студентите ќе произведуваат голем број на индивидуални и групни филмови базирани проекти низ различни модули, кулминирајќи во производството на целосна долгометражен филм. Овие програми се дизајнирани да придонесат за висококвалитетно портфолио на работа по дипломирањето.

Програмата за производство на дигитални играни филмови бара докази за способноста да се постигнат напредни стандарди за производство. Супервизори со искуство во продукција на играни филмови ќе им помогнат на учениците во постигнувањето на своите цели за создавање филм со целосна должина. Студентите јасно ќе го покажат своето зголемено познавање на технологијата и нивното разбирање на креаторите на играни филмови, како и маркетинг и стратегии за дистрибуција. Со цел да се постигнат овие резултати, степенот се потпира на производствена екипа која функционира како автономна и независна единица.

Вашата работа во текот на траењето на оваа програма ќе бара значителен елемент на независен развој и истражување, во сојуз со групна и индивидуална проектна работа, како што е потребно. Заедно со вашата тековна задача, ќе присуствувате на формални предавања што ги нудат филмските академици, експертските практичари, индустриските стратези и клучните личности од светот на филмот и емитувањето во Ирска и во странство.

Студентите ќе имаат целосен пристап до библиотеката и права за позајмување преку Даблинската бизнис школа (Aungier Street campus) и Ирската библиотека за библиотечни ресурси.

Дополнителни можности

Студентите ќе имаат можност да преземат незадолжителна индустриска посета во Лондон со цел да ги посетат и да врзат врски со клучните индустриски стратези, дистрибутерите, агентите за продажба и постпродуктивните капацитети.

Ќе бидат олеснети можностите за посета на Европскиот филмски пазар на Берлинскиот филмски фестивал во февруари. Ова ќе им овозможи на студентите единствена можност да се запознаат со клучните индустриски професионалци од целиот свет и да го видат филмскиот пазар во акција.

Студентите ќе имаат пристап до индустриски настани и панели на избор на ирски филмски фестивали. Студентите се охрабруваат да ги искористат предностите на дополнителни учење и можности за мрежно поврзување понудени на овие настани.

Факт датотека

 • Локација: Filmbase , Filmbase улица, Temple Bar, Даблин 2
 • Почеток на курсот: септември 2018 година
 • Должина на курсот: 1 година со полно работно време
 • Публика: Полно работно време
 • Влегување Потребно: Нормални барања се најмалку втора класа почести степен или еквивалентно. Ако не ги исполнувате горенаведените, но имате значително соодветно искуство, вашата апликација ќе се смета, под услов да го задоволите Универзитетот дека сте способни да одговорат на предизвикот на постдипломски студии.
 • Апликација: Апликантите треба да аплицираат директно на Filmbase . Ве молиме погледнете ја страницата Како да се примени за повеќе детали.
 • Тело доделување: Универзитет во Западна Шкотска (UWS)
 • Надоместоци: 6.450 евра (вклучително такси за регистрација)
 • Други забелешки: Апликацијата не гарантира влез во програмата. Процесот на аплицирање може да вклучува фаза на интервју.

Како да се пријавите

Општи апликации

Изразувањето на интереси во моментов е поканет од потенцијалните студенти. Потенцијалните кандидати се замолени да стапат во контакт со Filmbase да дискутираат за курсот однапред за да Filmbase апликации. Апликациите може да вклучуваат фаза на интервју. *

Апликации во индустријата

Филмаџиите кои веќе имаат завршено игран филм во професионален капацитет може да аплицираат за да ја потврдат својата претходна работа за цели на курсот. Филмаџиите кои аплицираат врз таа основа може да добијат Мастерс квалификација по завршување на креативните медиумски проекти и одредени академски модули. Во вакви случаи ќе се применуваат намалени трошоци за курсеви.

Индустрија професионалци заинтересирани за аплицирање треба да стапат во контакт со Алан Фицпатрик, директор на Filmbase , како прва точка на контакт за овој курс.

This school offers programs in:
 • Англиски


Последен пат ажурирани February 12, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Sept. 2018
Duration
Време на траење
1 Година
Целосна
Price
цена
6,450 EUR
Locations
Ирска - Даблин
Дата на започнување : Sept. 2018
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Sept. 2018
Ирска - Даблин
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Price
6.450 евра (вклучително такси за регистрација)
Videos

Filmbase Presents

Green Feature Filmmaking at Filmbase