Магистер по дигитална трансформација на спортски субјекти

ESBS - European Sport Business School

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по дигитална трансформација на спортски субјекти

ESBS - European Sport Business School

Зошто овој мајстор?

 1. Спортските субјекти мора да имаат познавање на дигиталната трансформација за да бидат конкурентни во глобализираниот свет.
 2. Обука дизајнирана од екосистемот на компании кои го сочинуваат GSIC Глобалниот спортски иновативен центар Powered by Microsoft. (Повеќе од 200 партнери од 30 земји).
 3. Флексибилност на моделот, можност за избор на онлајн или мешана програма, адаптирање на вашите потреби.
 4. Ние ја создаваме мрежата.
 5. Овој проект е партнерство на ESBS , бизнис школа специјализирана за спортски менаџмент (која предава најдобар магистер по спортски менаџмент на Шпанија 2018, Топ 3 Европа, топ 13 Свет, според британскиот пласман SportBusiness) и GSIC , спортски спортски иновативен центар од страна на Мајкрософт, каде дигиталната трансформација на спортски субјекти е главното јадро.
 6. Ние ги поврзуваме профилите специјализирани за спорт и технологија со реалните потреби на спортската индустрија.
 7. Нашите училници се наоѓаат во центарот на Мадрид , во GSIC, каде што можете да стапите во контакт со иновациите и спортот.
 8. Затоа што ќе имате признат, ментор на високо ниво кој ќе ве тренира за остварување на вистински случај во дигиталната трансформација.

106158_106082_PHOTO1.jpg

Нашите столбови

 • Зајакнување на деловните можности во рамките на глобалниот екосистем.
 • Поддршка за создавање на компании базирани на технологија , прилагодување на обуката на пазар кој постојано се менува.
 • Припаѓаат на меѓународниот референтен центар со простор за демонстрација на производи.
 • Учество во изградбата на иновативни технолошки решенија за спортскиот сектор и ИКТ.

Модалитет

 • Онлајн 100%
 • Мешано: 70% онлајн - 30% Во класа

Евалуација

Студентот ќе направи случај и практична вежба во секој модул кој ќе се оценува.

Исто така, одбраната на финалниот проект на мајстор ќе се спроведува во просториите на GSIC или преку видео-конференција.

Правна забелешка: Менаџментот го задржува правото да направи промени во распоредот, програмите, академските посети и / или наставниот тим за академски, правни или комерцијални причини. Оваа информација се ажурира на август 2018. Прочитајте ја веб-страницата. Магистерски е комерцијална програма развиена од страна на ESBS и GSIC поддржан од Microsoft, не е услов за добивање на официјален степен.

Сертификат

По успешно завршување на програмата, студентот ќе добие сертификат насловен како Master Digital Transformation of Sports Organizations.

Издаден од ESBS Европскиот спортски бизнис школа и Центарот за глобални спортски иновации придвижуван од Microsoft (GSIC).

Факултет

Управување со мајстор

Ирис Кордоба - генерален менаџер на Глобалниот спортски иновативен центар Powered by Microsoft.

Хорхе Кол - директор на ESBS Европскиот спортски бизнис школа.

Менторски тим

Имаме тим на наставници и ментори обучени од страна на членовите на GSIC и професионалци во различни области на спортската индустрија, со синергии понудени од страна на екосистемот од над 200 организации во 30 земји.

Овој мајстор е дизајниран во Извршна и Јуниор верзија

Извршен: за оние професионалци кои се во спортската индустрија и кои сакаат да растат во оваа област.

Junior: Студенти без искуство во спортската индустрија кои сакаат да тренираат во оваа област.

106159_106087_photo9.jpg

Прием

Извршна програма - Барања

 • Повеќе од 5 години искуство како спортска индустрија или област менаџер или 2 години искуство во дигитална трансформација.
 • За да имате компјутерска опрема со веб камера и микрофон, како и познавање на англиски или шпански јазик (во случај да не сте мајчин, од вас може да се бара да обезбедите официјален сертификат или да го пополните нивото за испитување).

Помлад програма - Барања

 • Акредитирајте или стекнете диплома или еквивалентна квалификација.
 • Исклучително, преку акредитација да поминат најмалку 80% од ЕКТС што одговара на кој било степен.
 • Да се ​​биде или бил елитен или професионален спортист. Во овој случај, мора да се реши со техничка насока на програмата.

Резервација на седиштата

 • Чекор 1: Совети за содржината и анализата на профилот и потребите на потенцијалниот студент
 • Чекор 2: Испраќање документација од ученикот
 • Чекор 3: Интервју за личен пристап
 • Чекор 4: Комуникација на приемот
 • Чекор 5: Резервно седиште

Место

Мешан: Глобален иновативен центар Powered by Microsoft (GSIC) Виртуелен кампус.

Онлајн: Виртуелен кампус развиен од ESBS и GSIC

This school offers programs in:
 • Англиски
 • шпански


Последен пат ажурирани December 5, 2018
Времетраењето и Цена
This course is
Он-лајн студии
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии
Start Date
Дата на започнување
Feb. 2019
Oct. 2019
Duration
Време на траење
9 Месеци
Price
цена
7,200 EUR
Information
Deadline
Locations
Шпанија - Valencia, Valencian Community
Дата на започнување : Feb. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Online
Дата на завршување Контактирај
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Feb. 2019
Шпанија - Valencia, Valencian Community
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Online
Дата на завршување Контактирај
Oct. 2019
Шпанија - Valencia, Valencian Community
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај