Магистер по компјутерско инженерство

University of Deusto

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по компјутерско инженерство

University of Deusto

презентација

Ние ги обучуваме компјутерските професионалци да го водат технолошкиот напредок и општеството на утре.

Со 40 години искуство, ви нудиме:

 • Техничкото и научното знаење дека пазарот на трудот во моментов е потребен, како и генеричките компетенции кои најмногу ги вреднуваат компаниите.
 • Директен контакт со светот на бизнисот преку неделни сесии со професионалци од компании од технолошкиот сектор кои придонесуваат нивната визија за аспектите на дебатата, како и посети на центри и објекти.
 • Пристап до работно искуство од прва рака со престој во компанија.
 • Меѓународно искуство преку меѓународна програма за мобилност.
 • Специјализација во една од најрелевантните области на моментот: Биг податоци и деловна интелигенција
 • Дипломиран двоен универзитетски господар: Со завршувањето на дополнителен семестар во примената на ИКТ во индустријата, исто така ќе добиете магистрирал во Инжинерство за индустриска организација.
 • Можете да имате директен контакт со истражувања и иновации во новите технологии, останувајќи во технолошкиот центар.

Профил на учесник

Магистратура придонесува за професионален развој на:

 • Дипломирани студенти во компјутери поврзани степени за да се олесни нивната транзиција на пазарот на трудот со високи гаранции за професионален успех.
 • Технички инженери од областа на компјутерските науки или други степени поврзани со ИКТ кои сакаат да напредуваат и повторно да започнат со својата професионална кариера
 • Дипломирани студенти и компјутерски инженери кои по професионално искуство сакаат да рециклираат и да бидат во тек.
 • Универзитетските дипломирани студенти во било која област на инженерство кои сакаат да направат д-р и се посветуваат на истражување и иновации во нови технологии (правење на потребните обуки надополнува).

Дипломиран профил

Тој е личност со цврста формација во надлежностите и одговорностите на повисоко ниво во клучните технолошки области на компјутерско инженерство, заедно со солидни знаења и способности, голема разновидност и приспособливост во лицето на постојани технолошки промени. Покрај тоа, таа има повеќе меѓусекторски вештини, надвор од технологијата, како што е способноста да управува со работни тимови, да води проекти за развој и да имплементира различни технолошки решенија, да делува автономно или ефикасно да комуницира, меѓу другото, што создава професионален профил на Инженер во интегрална компјутерска наука, многу разновиден и со големи капацитети за прилагодување кон проблематични и разновидни средини.

Магистер по компјутерско инженерство профилира ефикасноста и развојот на професионална кариера во компјутерско инженерство во пет различни сценарија, и комплементарни во исто време:

 • Управување со информациски системи
 • Софтвер за управување со проекти
 • Софтверска архитектура
 • Истражување и иновации
 • Наука за податоци

можности за кариера

Магистрирал во компјутерско инженерство ги истакнува перформансите и развојот на професионална кариера во полето на компјутерски инженеринг околу пет различни сценарија и комплементарни во исто време.

Мајсторот нуди компјутерски инженери право рамка, така што тие можат да развијат професионален живот полн со можности. Неколку средства во историјата на човештвото го трансформираа општеството за толку кратко време како што направија новите технологии и интернетот во последните десет години.

Ние наградуваме технолошки талент

Благодарение на новата програма за стипендии Deusto Engineering, имаме 10 стипендии од 10.000 евра за да го проучиме Магистер по компјутерско инженерство додека соработуваме со технолошка компанија.

DeloitteLanteknts

Во прилог на стипендија, ќе добиете надомест за вашата работа во стажирање на компанијата.

Благодарение на стипендијата и практикантската работа, ќе можете да ги финансирате речиси сите степени на магистратура.

Како да аплицирам за мојата стипендија?

 • Копија од академската евиденција на универзитетската диплома која ви дава пристап до последипломскиот курс и која ќе ја содржи просечната оценка добиена на скалата од 1 до 10. (дипломираните студенти во УД не треба да презентираат академски запис).
 • Кратка биографија (формат Europass).
 • Писмо за презентација и мотивации упатени до Комисијата за стипендии (максимум 1000 зборови).

Апликацијата мора да се обработи преку Службата за стипендии на Универзитетот Деусто. Оваа услуга го задржува правото да ја побара целата документација која се смета за соодветна.

Кога можам да аплицирам за стипендија?

Од 1 февруари до 28 март 2018 година.

Како се оценуваат кандидатурите?

Тоа ќе биде вреднувано:

 • академска евиденција
 • Биографија: професионално искуство, јазици, лични заслуги, обука ...
 • Писмо за презентација и мотивација

Кандидатите кои ги исполнуваат условите од стипендијата ќе бидат поканети на лично интервју.

Процесот на избор на кандидатури се врши заедно со компаниите од 1 април до 30 април 2018 година.

Кога ќе го знам резултатот?

Од 15 мај 2018 година ќе го известиме доделувањето на стипендиите; Потоа можете да се запишете.

Дали сакате да дознаете повеќе?

Ако сакате конкретни информации за оваа стипендија, пополнете го следниот формулар и ние ќе ве контактираме што е можно поскоро.

Предмети

Мотивиран од реформата на високото образование и по длабоко размислување, Универзитетот во Деусто, кој има искуство од 30 години, формирајќи дипломирани студенти по компјутерски науки, дизајнираше амбициозна програма за студии за магистрирал по компјутерско инженерство. Програмата на мајсторот е структурирана во два големи блока:

 • Генералист обука во технологијата и алатките за управување. Овој блок кореспондира со првата година и е составен од субјекти кои се занимаваат со технологиите кои ги бара пазарот на трудот, а тоа мора да го владеат сите компјутерски инженери. Покрај тоа, се обезбедени и некои бази за управување со проекти и управување со информатички системи, неопходни за соодветна интеграција и прогресија во животната средина на компанијата. Целта на овој блок е да му обезбеди на инженерот за компјутерска разновидност која секогаш го карактеризираше овој професионален профил.
 • Специјализација и професионални насоки. Овој блок кореспондира со последниот семестар и како нејзина 'рбетот е завршен проектот на мајстор. Овој проект вклучува реализација, презентација и одбрана на интегрален проект на компјутерско инженерство од професионална или научна природа во која се синтетизираат компетенциите стекнати по мајсторот.

надлежности

Затоа, овој мајстор ги комбинира развојот на специфичните вештини на компјутерски инженер, заедно со уште еден сет на генерички компетенции кои се потребни за секој дипломиран универзитет. Накусо, неговата цел е да се обучат високостручни и компетентни професионалци од областа на информатичките и комуникациските технологии (ИКТ), кои исто така можат да играат двојна улога на професионален развој и истражување, размислувајќи за практиката на компјутерско инженерство и во компанијата и во иновативни и истражувачки центри.

специфични вештини

Овој сет на компетенции се развива во различни теми кои ја сочинуваат програмата за обука и кореспондираат со специфичните технички и научни содржини на компјутерската инженерска професија.

Генерички натпревари

Господар обезбедува повеќе трансверзални компетенции, надвор од технологијата, како што е способноста да управува со работни тимови, да доведе проекти за развој и да имплементира различни технолошки решенија, да делува автономно или ефикасно да комуницира, меѓу другото, што создава професионален профил на Инженер во интегрална компјутерска наука, многу разновиден и со големи капацитети за прилагодување кон проблематични и разновидни средини.

методологија

Наставната методологија на магистрирал во компјутерско инженерство се карактеризира со практичен пристап, кој ги приближува студентите до реалноста на остварувањето на компјутерската инженериска професија, и во својата деловна страна и во научната област, благодарение на учеството на компаниите во сите предмети настава или преку предавања и тематски семинари.

Магистрирал во компјутерско инженерство ја заснова методологијата на учење-учење на Моделот за обука на Deusto, кој како приоритетна цел е постигнување на автономно и значајно учење кое го фаворизира личниот развој на ученикот во неговите различни аспекти (личен, социјален, етички , академски и професионални).

This school offers programs in:
 • шпански


Последен пат ажурирани April 14, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Open Enrollment
Duration
Време на траење
3 Семестри
Целосна
Price
цена
12,948 EUR
Locations
Шпанија - Bilbao, Basque Country
Дата на започнување : Open Enrollment
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Open Enrollment
Шпанија - Bilbao, Basque Country
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај