Магистер по менаџмент на снабдувачки синџири (Триконтинент)

Kühne Logistics University - KLU

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по менаџмент на снабдувачки синџири (Триконтинент)

Kühne Logistics University - KLU

Овој уникатен мајстор во Глобал менаџмент на снабдувачки синџири степен програма се приближува на синџирот на снабдување управување од интегративен перспектива која вклучува економија, операции, логистика, управување со ризик, лидерство и ИТ. Оваа навистина глобална програма се одвива на три континенти. Студентите ќе го поминат првиот семестар во Хамбург (Германија), вториот семестар во Шангај (Кина) и третиот семестар во Ноксвил (Тенеси, САД). Конечниот семестар е посветен на стажирање и магистерски труд.


Магистер на науки од три континенти во глобалното управување со синџирот на снабдување е паметен потег во кариерата - еве зошто:/>


Додади "глобален" на "управување со синџирот на снабдување."/>

Кога велиме "глобално управување со синџирот на снабдување", тоа го подразбираме! Овој степен програма ќе ви даде единствена шанса да се доживее со управување со синџирот на снабдување од перспектива на трите најголеми економии во светот. Тоа ќе ви миеше во светот на меѓународните бизнис практики и ќе разговарате за ефектите од глобалните економски трендови со локалните директори и академски експерти.


Земете ја вашата мрежа за кариера на следното ниво./>

Во текот на програмата, студентите од сите три партнерски универзитети ќе бидат во една интегрирана класа. Ова ве става во мрежа која опфаќа светот и бизнисот со синџирот на снабдување кој ќе ја поттикне вашата идна кариера. И крос-културните вештини за управување со кои се развивате за да се справите со луѓето од целиот свет, ќе ве претворат во вистински глобален граѓанин.


Дознајте од најдобрите за да станете најдобри./>

Трите партнерски универзитети имаат меѓународно студентско тело, извонреден факултет, интимна средина за учење и екстензивни корпоративни врски. Тие припаѓаат на водечките академски институции за логистика и управување со синџирот на снабдување во нивните региони. Учењето од најдобрите ќе ви даде конкурентска предност на пазарот на труд и ќе ја унапреди својата кариера.


На TriContinent Магистер по Глобал Менаџмент на снабдувачки синџири е кооперативна програма од Kühne Logistics University , на Универзитетот во Тенеси, и Tongji универзитет./>


Универзитети кои учествуваат/>


Секој од трите универзитети кои учествуваат во Триконтинент м-р има одредена сила во управувањето со синџирот на снабдување, и секој од нив добива највисоко рангирање за својот предмет во сопственото национално истражување. Лоциран во водечката метропола за логистика во северна Европа, KLU е единствениот логистички универзитет во светот. Програмата господар на Универзитетот во Тенеси (UTK) се смета за една од најсеопфатните и современи синџири на синџирот на снабдување на глобално ниво. На Tongji Универзитетот школа за економија и менаџмент беше една од првите институции во Кина да понуди специјалност и специјализации во менаџмент на снабдувачки синџири./>


Услови за прием/>

  • Диплома или еквивалент од признат универзитет или колеџ *
  • ТОЕФЛ, ИЕЛТС или CAE / CPE за да покажат познавање на англискиот јазик. ТОЕФЛ, ИЕЛТС или еквивалентен сертификат не смеат да бидат постари од 2 години во моментот на поднесување на пријавата. Во случај на прием, имајте предвид дека ќе ви треба извештај за официјален резултат (печатена верзија) за упис. Затоа, ве молиме наведете KLU кога се регистрирате за тест, ако е можно (ТОЕФЛ институционален код е 7373).

* Степен на диплома мора да содржи најмалку 180 ЕКТС. Ние бараме диплома по бизнис или економија, но ќе ги разгледаме и другите области како што се индустриски инженеринг, деловна информатика и математика, ако степенот на диплома содржи доволен број курсеви (најмалку четири) во бизнис администрацијата или економијата.

Вие уште немате сертификат за вашата диплома? Само да обезбеди препис на евиденција и можете да поднесете сертификат за вашата диплома во подоцнежна фаза.

Ве молиме проверете https: //www.the- KLU .org / степен-програми / изберете-вашата програма / мастер-во-снабдување-синџирот на управување-триконтинент / за детали за процесот на прием или испратете е-пошта за да студирате на - KLU .org.

Силно препорачуваме кандидатите од земји кои не се членки на ЕУ да аплицираат до 31 март, бидејќи процесот на виза трае до два месеци.

This school offers programs in:
  • Англиски


Последен пат ажурирани March 10, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Sept. 1, 2018
Duration
Време на траење
2 Години
Целосна
Price
цена
7,475 EUR
7.475 евра за семестар
Information
Deadline
Контактирај
Recommended application deadline, non-EU applicants: March 31, 2018
Locations
Германија - Hamburg, Hamburg
Дата на започнување : Sept. 1, 2018
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Recommended application deadline, non-EU applicants: March 31, 2018
Дата на завршување Контактирај
Dates
Sept. 1, 2018
Германија - Hamburg, Hamburg
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Recommended application deadline, non-EU applicants: March 31, 2018
Дата на завршување Контактирај
Videos

Study at KLU: Tri-Continent Master Global Supply Chain Management