Магистер по угостителство Меѓународен менаџмент

Up Level School of Management

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по угостителство Меѓународен менаџмент

Up Level School of Management

За програмата Магистер по угостителство менаџмент

Програмата Магистер по угостителство за управување на ниво up е професионален курс во рамките на хотелски менаџмент индустрија која им овозможува на своите студенти да се стекнат со потребните знаења за да се исполнат раководни позиции. До крајот на курсот, училиштето дава стажирање во важни хотели, кои ќе ви помогнат да ја зајакнете својата кариера и да станете менаџер на хотел и одморалиште, конвенционен центар или менаџер на настани или, пак, да ја поставите вашата улога во една од следните области:

 • Операции
 • Продажба и маркетинг
 • Човечки ресурси
 • Финансиски

Зошто да го изберете мајстор во угостителството?

Магистер по менаџмент угостителство е дизајниран да се квалификува како совршеност обука: иновативна формула за достоен професионалци.

Една од главните цели на програмата е да им обезбеди теоретско и особено практично знаење за нашите студенти да пристапат до фасцинантен свет на угостителската индустрија со повисока експертиза и да ги трансформираат нивните професии во една од најбараните уметности во рамките на работа во маркет..

Студиска програма:

  • Продажба и маркетинг
  • Состаноци и конвенции
  • Човечки ресурси
  • Финансиски
  • Gds
  • Фронт канцеларија
  • Храна и пијалаци
  • Домаќинство

Можности за кариера

Програмата Магистер во хотелски менаџмент создава важни професионални можности во рамките на угостителството и хотелската индустрија. Следните наслови се само неколку примери за можните можности за кариера кои можете да ги преземете по завршувањето на Учителот:

 • Менаџерски улоги во Хотели
 • Менаџер за угостителство
 • Менаџер на приходи
 • Директор за развој на бизнисот
 • Домашен менаџер
 • Менаџер на предната канцеларија
 • Состаноци и конвенции менаџер
 • Човечки ресурси за хотел
 • Храна
 • Продај и маркетинг менаџер
This school offers programs in:
 • Англиски


Последен пат ажурирани November 13, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Nov. 2019
Duration
Време на траење
136 Часа
Price
цена
10,000 EUR
Locations
Италија - Milan, Lombardy
Дата на започнување : Nov. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Nov. 2019
Италија - Milan, Lombardy
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај