Магистрирал во електрични возила технологии

Universitat Rovira i Virgili

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистрирал во електрични возила технологии

Universitat Rovira i Virgili

Развојот на нови системи на интелигентни, еколошки и интегрирани транспортни системи е еден од најважните предизвици во 21 век, пред се во однос на емисиите и видот на искористената енергија. Општествениот интерес и индустрискиот бизнис генерирани од електрични возила ја зголемуваат побарувачката за професионалци квалификувани во сите сродни области на технологијата.

Магистрирал на Универзитетот во Електрични возила технологии е прв официјален магистратура во цела Шпанија специјализирана за електрични автомобили. Целта на оваа магистерска диплома е да ги научи инженерите за различни технологии од областа на електронски инженеринг и контрола кои можат да се применат во развојот на електрични и хибридни возила, па дури и конвенционални возила.

Прогресивната имплементација на електрични возила ќе ја зголеми потребата за инженери со специфични знаења во оваа област; Затоа, главната цел на магистратура е да произведува специјализирани инженери во соработка со бизниси во овој сектор и со линкови до територијата.

Соработка институции

 • Лир корпорација
 • Applus Idiada

Прием

Магистратура има за цел:

 • Дипломирани студенти по индустриско електронско инженерство и автоматизација, Електроинженерство, Индустриски технолошки инженеринг, Енергетско инженерство, Системи за телекомуникациски системи и услуги, Воздухопловна инжинерство, Инженерство во поморски системи и технологии, Компјутерско инженерство, Машински факултет, Хемиско инженерство, Индустриско инженерство, Инженерство, автоматизација и индустриски електронски инженеринг, електронски инженеринг и сродни амбиции.
 • Дипломирани студенти со официјални дипломиран универзитет дипломи во индустриско техничко инженерство, од областа на индустриска електроника; Индустриско техничко инженерство, специјализирано за електрична енергија; Технички телекомуникациски инженеринг, специјализиран за електронски системи; и слични амбиции.
 • Поединци кои работат во секторот кои сакаат да го зголемат нивото на обука.

Специфична задолжителна документација

Потребната документација за претходна регистрација. Покрај тоа, можете исто така да поднесете:

 • Акредитација на комплементарна обука во врска со содржината на магистратура (курсеви, семинари, други активности за обука, со придружни документи).
 • Акредитација на релевантни студиски посети во странство на англиски јазик (минимум 12 седмици, со придружни документи).
 • Акредитација на професионално искуство во амбиент поврзан со програмата на мајсторот.

Критериуми за избор

 1. Соодветност на квалификацијата за пристап: до максимум 4 поени според следниот редослед на приоритет:
  • Дипломирани студенти со официјални дипломирани универзитетски дипломи во: Индустриски електронски инжинерство и автоматизација, Електротехника, Инженерство во индустриски технологии, Енергетско инженерство, Инжинерство во телекомуникациски системи и услуги, Инжинерство во авионски технологии, Инженерство во поморски системи и технологии, Компјутерско инженерство, Машински факултет, Хемиски инженеринг; Индустриско инженерство, телекомуникациски инженеринг, аеронаутичко инженерство, автоматско и индустриско електронско инженерство и електронско инженерство: до максимум 8 поени
  • Дипломирани студенти со официјални универзитетски квалификации во индустриско инженерство, од областа на индустриска електроника или електрична енергија; Телекомуникациски инженеринг, специјализирано за електронски системи: до максимум 7 поени.
  • Други: 0 поени.
 2. Евалуација на академски транскрипт на официјалната универзитетска квалификација која му овозможува на студентот да пристапи кон магистратура: до максимум 4 поени.
 3. Дополнителна обука поврзана со содржината на магистратура (курсеви, семинари, други активности за обука, со придружни документи): до максимум 2 бода.
 4. Релевантни студиски посети во странство на англиски јазик (минимум 12 седмици, со придружни документи): до максимум 2 бода.
 5. Докажано професионално искуство кое бара академска квалификација во амбиент поврзан со програмата на мајсторот. 0,2 поени ќе бидат дадени за секоја комплетна година на искуство до максимум 2 поени.

Апликациите ќе бидат приоритети според редот на бодовите доделени од максимум до минимум (вкупно бодови доделени за претходните делови).

Меѓутоа, ако некое место остане неисполнето, субјектот што е одговорен за прием може да ги прифати учениците без да им даде приоритет врз основа на нивните заслуги, под услов да ги исполнуваат условите за пристап.

Можности за кариера

Студентите кои успешно завршување на овој магистратура ќе бидат квалификувани да работат во следниве области:

 • Дизајнирање, производство и тестирање на прототипи за време на процесот на создавање електрично возило и неговите помошни електронски компоненти.
 • Концепција, имплементација и тестирање на електронски систем за обработка на енергијата што ја користат електронското возило и на вградените машини за контрола и комуникации кои се користат во автоматизацијата, во согласност со развојните методологии кои се користат во секторот и соодветните прописи.
 • Истражување и развој на производи на ниво на дизајн и управување со проекти.
This school offers programs in:
 • шпански


Последен пат ажурирани June 30, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии
Start Date
Дата на започнување
Oct. 2019
Duration
Време на траење
9 Месеци
Дел-студии
Целосна
Price
цена
2,913 EUR
Студентите кои имаат стекнато диплома надвор од Шпанија ќе бидат задолжени со 218,15 € како данок на академска кариера што ќе се применува само при првата регистрација (цена за курс 2017-18).
Locations
Шпанија - Tarragona, Catalonia
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување June 30, 2019
Dates
Oct. 2019
Шпанија - Tarragona, Catalonia
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување June 30, 2019
Videos

URV, donde estudiar es vida. Másteres y posgrados