Меѓународен мајстор во храна науки за иновации и автентичност

Free University of Bozen - Bolzano

Опис на програмата

Read the Official Description

Меѓународен мајстор во храна науки за иновации и автентичност

Free University of Bozen - Bolzano

Меѓународен мајстор во храна науки за иновации и автентичност

Овој двогодишен мајстор ви обезбедува солидно познавање на тековните и идните предизвици во науката за храна, комбинирање на иновации и автентичност, и ви нудиме можност тесно да комуницирате со прехранбената индустрија. Програмата е заедничка иницијатива со универзитетите во Парма и Удине, познати низ целиот свет за нивната извонредност во високото образование од областа на прехранбената наука.

Опис на курсот

Курсот има за цел обука професионалци кои се способни да работат самоуверено во областите на науката за храна , како што се технологијата, инженеринг, микробиологија, хемија и одржливост.

По првата година можете да изберете помеѓу пет различни профили :

 • Применета инженерство и генетика;
 • Квалитет на храна и управување;
 • Науки за исхрана;
 • Храна за храна;
 • Храна за пакување.

Последните две учење песни се нудат во партнерство , односно, со Универзитетскиот колеџ Корк, Ирска, и Техничкиот универзитет во Минхен, Германија. Студентите ќе имаат можност да трошат до два семестри во една од овие европски партнерски институции.

Програмата е поддржана од индустриите кои припаѓаат на AssoImprenditori Alto Adige - Sezione Alimentari - и Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Ова партнерство ќе им овозможи на студентите да ја напишат својата теза за истражување со заедничко образование од универзитетот и прехранбената индустрија.

На прв поглед

 • Степен: LM-70
 • ЕКТС кредити: 120
 • Времетраење на курсот: 2 години
 • Курсевите ќе се изучуваат на англиски јазик
 • Достапни места: 30 ЕУ 5 кои не се членки на ЕУ
 • Кампус: Бозен-Болзано
 • Школарина: 1.345,50 € годишно

Структура на курсот

Првата година главно вклучува модули за технологија за храна и храна микробиологија , кои се заеднички за сите учење песни. Од втората година па натаму, модулите стануваат специфични за избраниот профил. Вие ќе можете да изберете од пет профили и голем број модули со цел да го прилагодите вашиот курс .

Размена на програми и практиканти

Во моментов, ние нудиме програми за размена со речиси 20 партнерски универзитети низ целиот свет, како дел од една голема мрежа на соработка со индустрии во Италија и во странство, каде што можете да го завршите стажирањето. Особено, овој мајстор има партнерство со Универзитетскиот колеџ Корк, Ирска и Техничкиот универзитет во Минхен , Германија, двајца глобални лидери во науката за храна.

Изгледите за вработување

Дипломирани студенти на програмата се наоѓаат во компании во прехранбената индустрија , и се специјализираат во истражување и развој; Преработка на храна; дизајн на производи и развој; управување и контрола на преработката на храна; технологија за автоматизација на храна; развој на методи за гарантирање автентичност на храната; контрола на квалитет; и развој на иновативни процеси за подобрување на хранливата вредност на храната и одржливоста на синџирот на исхрана.

Курсот им нуди на студентите алатки за кариера како консултант или да работат во менаџерски улоги , главно во прехранбената индустрија, како и во компании кои го поврзуваат синџирот на снабдување со храна, од производството до складирање и дистрибуција, вклучувајќи и трговци со големопродажба, и јавни и приватни центри посветени на планирање, управување и подобрување на процесите. Нашите дипломци дизајнираат и пронаоѓаат сите процеси и производи за храна за да го гарантираат и подобрат сетилниот, исхрана и одржлив квалитет на синџирот на исхрана.

Апликација

Со цел да се добие прием на курсот, ќе се бара да поднесе потврда за Б2 ниво на компетентност на англиски јазик. Ако немате официјален јазик за сертификација, можете да полагате јазикски испит во нашиот кампус.

Детални информации за студиската програма може да се најдат во студискиот манифест, кој содржи информации за планот за студирање, барањата за прием, јазичните барања, процесот на аплицирање, процедурите за прием, уписите и школарината.

Критериуми за избор

Оценки од вашиот додипломски студии (диплома или еквивалент).

Онлајн апликација

 • Рана птица - за граѓаните на ЕУ и земјите кои не се членки на ЕУ: март - април 2019 година
 • Доцна апликација - само за граѓаните на ЕУ: мај - јули 2019 година

Листа на објавување на објавување

 • Рана птица: до средината на мај 2019 година
 • Доцна апликација: до почетокот на август 2019 година
This school offers programs in:
 • Англиски


Последен пат ажурирани August 1, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Oct. 2019
Duration
Време на траење
2 Години
Целосна
Price
цена
1,346 EUR
Школарина: 1.345,50 € годишно
Locations
Италија - Bolzano, Trentino-South Tyrol
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Oct. 2019
Италија - Bolzano, Trentino-South Tyrol
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај