М-р набавки, логистика и управување со снабдувачки синџири

University of Salford

Опис на програмата

Read the Official Description

М-р набавки, логистика и управување со снабдувачки синџири

University of Salford

Оваа програма е една од ретките во Велика Британија која сега е двојно акредитирана од CIPS (Институт за набавки и менаџмент на снабдувачки синџири) и CILT (Институт за логистика и транспорт)

 • Подобрете ја вашата способност за вработување и подгответе се за менаџерска, консултантска или оперативна улога
 • Ставете логистичка теорија во вистинска пракса со возбудлив проект за бизнис иновации
 • Опција за скратено работно време
 • Во странство студија на располагање
 • Работна / индустриска поставеност можност
 • Меѓународни студенти можат да аплицираат

Резиме на курсот

Оваа програма ќе ги охрабри и предизвик да ги развие своите знаења и вештини во глобалните набавки, логистика и управување со синџирот на снабдување. Нашиот наставен тим е истражувачки активен и ќе научиш од нив најновите теоретски знаења во областите како што се автоматизација и вештачка интелигенција. Исто така, ќе ги разгледате можностите и предизвиците обезбедени од Big Data Analytics, Интернетот на нештата, производството на адитиви, 3D печатењето и роботиката. Нашата експертиза е поддржана од влез од индустриски партнери како Jaguar Landrover, Brother International и Манчестер аеродром кои помогнаа да се развие програмата.

Постои значителен технички контекст и инпут во областите на побарувачката за прогнозирање, управување со инвентар, процес / синџирот на снабдување / логистичка оптимизација и аналитика. Особено, модулот "Напредна логистика и управување со проекти" ги обединува две многу важни вештини што се бараат во индустријата.

Ќе бидете охрабрени да ги проширите своите хоризонти со тоа што ќе ја надминат академската литература за да ги разгледате најновите случувања објавени во релевантниот трговски печат. Исто така, ќе бидете предизвикани да ги разгледате етичките импликации на глобалните извори, на пример, да ги разгледате глобалните катастрофални настани во врска со производството и обезбедувањето на услуги.

Како и учење од академици, ќе имате можност да учат од други студенти, од стручни говорни предавачи и од вашата интеракција со двете професионални тела, Институт за набавки и набавки (CIPS) и Институт за логистика и транспорт (CILT ) на конференции, поканети настани и многу повеќе.

Овој курс, исто така, нуди опција за учење на далечина преку нашиот официјален партнер колеџ Роберт Кенеди, Цирих, Швајцарија.

Детали за курсот

Програмата е испорачана со блок и во текот на целата година има неколку влезни точки. Студентите ќе ги преземат модулите подолу во низа зависна од нивниот датум за почеток.

Курсот е дадено во четири блока на интензивни студиски периоди. За секој блок, студирате еден модул за период од 6 недели. Лице-в-лице настава е доставен на кампусот за 6 часа секоја недела. Покрај тоа, ќе присуствувате на предаваниот елемент на Програмата за бизнис иновации една попладневна недела за време на 6-неделни блокови.

Вонредни студенти учат алтернативни модули (еден модул на, еден модул надвор) да се заврши нивниот степен во две години.

Во овој период, исто така, ќе преземете независна студија во свое време со онлајн поддршка преку виртуелната средина за учење на Универзитетот, табла.

За последната третина од вашите студии, ќе работите на вашиот Бизнис иновативен проект, кој работи со своја или друга организација во живо краток.

Семестар 1

 • Глобал менаџмент на снабдувачки синџири
 • Операции и управување со информации

Семестар 2

 • Ризик за набавки и управување со договорот
 • Напредно управување со проекти и логистика

Семестар 3

 • Бизнис иновативен проект (БИП)

Овој модул ги опфаќа последните 60 кредити од вашиот степен. Ќе имате можност да изберете помеѓу живо проект, поставеност, стажирање или дисертација, од кои сите се дизајнирани да ги задоволат вашите аспирации за кариера и да го подобрат вашето професионално искуство.

Ќе ви биде доделен претпоставен кој ќе ве ментор преку проектот BIP. Исто така, ќе имате можност да се вклучите со студентскиот центар и студентскиот живот. Студентскиот живот може да помогне во поддршката за пред-проект / поставеност за учениците и можностите за оние кои одат на сместување да учествуваат во обуки за да обезбедат најдобра практика. Студентскиот центар може да ви помогне да најдете практиканти, пласмани и проекти во живо за вашиот Бизнис иновативен проект.

Влегување Потребно

Нормално минимум 2: 2 почести степен или еквивалентно или успешно завршување на постдипломски сертификат.

Широк спектар на професионални квалификации е исто така прифатен или во делумно или целосно исполнување на барањата за влез.

Каде студент има стекнато признати степен Достигнувања, но не ги исполнува условите за нормален влез во квалификациите за влез, тие се уште може да се сметаат за влез доколку можат да покажат релевантно работно искуство од пост студија со најмалку две години и прифатливо ниво на одговорност.

Акредитација на претходно учење (APL)

Ги поздравуваме апликациите од учениците кои не можат да имаат формални / традиционални критериуми за влез, но кои имаат релевантно искуство или способност успешно да го следат курсот.

Процесот на акредитација на претходно учење (APL) може да ви помогне да ја зголемите вашата работа и животно искуство. Процесот APL може да се користи за влез на курсеви или да ви даде исклучоци од делови од вашиот курс.

Два форми на APL може да се користат за влез: Акредитација на претходно сертифицирано учење (APCL) или акредитација на претходно искуствено учење (APEL).

Барања за англиски јазик

Меѓународни кандидати ќе се бара да покажат познавање на англиски јазик. ИЕЛТС резултат од 6,5 (без елемент подолу 5,5) е доказ за ова.

Ако квалификацијата на англиски јазик е малку под ова ниво, кандидатите може да имаат можност да земат еден од многуте курсеви по англиски јазик достапни на Универзитетот.

Погоден за

Овој курс е идеален за дипломирани студенти кои сакаат да се воспостави кариера во набавки, логистика и управување со синџирот на снабдување, или за постојните менаџери кои сакаат да ги развијат своите вештини и да ги подобрат своите идни можности за кариера.

Профил на апликантот

Набавка и логистика е една од најбрзо растечките индустрии во светот и овој курс е идеален ако барате да изградите кариера во овој динамичен сектор. Вашата заднина може да биде во превозот, логистиката или општиот бизнис.

Такси 2018-19

 • Со полно работно време: £ 8,550
 • Скратено работно време: £ 1,425 за 30 кредит модул
 • Полно работно време: 14.400 фунти

Дополнителни трошоци

Треба исто така да се разгледаат дополнителни трошоци кои може да вклучуваат книги, канцелариски материјал, печатење, обврзувачки и општа егзистенција за патувања и посети.

Настава

Лицето во лице настава се доставува на кампусот за две половина дена секоја недела. Покрај тоа, ќе присуствувате на наставниот елемент на Програмата за бизнис иновации секоја среда попладне за време на 6-неделни блокови, со независна студија завршена во вашето време преку виртуелната средина за учење на Универзитетот, Blackboard. Индивидуалните распореди на учениците ќе бидат обезбедени за време на индуктивната недела.

Наставата се одржува преку комбинација на предавања, семинари и вежби, со користење на широк спектар на активности за учење.

Проценка

Во текот на траењето на вашиот курс, ќе се користат голем број техники за оценување. Видови на проценка вклучуваат; есеи, задачи, испити, повеќекратни изборни тестови, онлајн тестови, групни извештаи и работа со портфолио. Пондерирањето помеѓу испитите и предметите варира помеѓу модули и години.

Можности за кариера

Нашите дипломирани студенти се многу барани во многу земји за нивно знаење и страст за набавките и снабдувањето.

Неодамнешните постдипломски дестинации вклучуваа позиции со:

 • Ролс-Ројс Саладин
 • Тојота
 • BASF
 • Ернст
 • CitiBank

Улогите за работа вклучуваат инвентарни аналитичари, службеници за набавки и менаџери, менаџери за испорака, контролори на складови, транспортни, логистички и синџири на снабдување.

Линкови со индустријата

University of Salford произлезе од институтите од крајот на 19 век, кои обезбедија талентирана, стручно стручна и професионална работна сила за поддршка на брзо растечките индустрии во Велика Британија. Во 21 век, ова сè уште е силно. Додека индустријата значително се промени, потребата за образование фокусирано на индустријата е еднакво релевантно и денес.

Ние ги учат вештините што им се потребни на работодавците и како резултат на тоа, нашите дипломци имаат одлични меѓународни можности за кариера.

Наставната програма низ нашите постдипломски студии ги балансира академската настава и професионалното искуство. Нашите индустриски партнери ни даваат свој придонес во наставната програма, така што наставата ги одразува тековните и идните потреби на индустријата и ќе ги развиете вештините што ги бараат работодавците. Проектот за бизнис иновации, кој ја формира последната третина од вашата студија, е дизајниран да ви даде вистинско искуство за да може да ја примени теоријата што сте ја научиле.

This school offers programs in:
 • Англиски


Последен пат ажурирани May 11, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Aug. 2019
Duration
Време на траење
1 - 2 Години
Дел-студии
Целосна
Price
цена
8,550 GBP
£ 14,400 Меѓународен / £ 8,550 Велика Британија
Locations
Обединетото Кралство - Manchester, England
Дата на започнување : Aug. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Aug. 2019
Обединетото Кралство - Manchester, England
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај