Сметководството и бизнис компјутерски науки (RWI)

Universitatea De Vest Din Timisoara

Опис на програмата

Read the Official Description

Сметководството и бизнис компјутерски науки (RWI)

Universitatea De Vest Din Timisoara

Име на студиската програма

Сметководството и бизнис компјутерски науки (RWI)

Број на места

Вкупно: 50

Провизија Слободен: 25

краток опис

Програмата е наменета да се развие со фокусирани на наставната програма со основни знаења во областа на сметководството и бизнис информатика.

Тоа се врши како двоен степен програма во партнерство со Универзитетот Карлсруе, Факултет за економија компјутерски науки и ја ужива поддршката на застапени во регионот германските компании.

Соединението со сметководство, бизнис информатиката и германски јазик е уште еден чекор во насока на оптимално прилагодување на опсегот на студијата FEAA на специфичните потреби на пазарот на трудот, што резултира со повисоки можности за вработување на дипломирани студенти.

специјалност

 • Микро-и макроекономија
 • бизнис закон
 • операции за управување со
 • Внатрешни и надворешни сметководствени
 • оданочување
 • контролирање
 • Меѓународните стандарди во областа на сметководството
 • анализа на финансиски извештаи
 • завршниот испит
 • бизнис компјутерски науки
 • бази на податоци
 • Програмирање C и C #
 • ERP SAP
 • Специјалност на Универзитетот Карлсруе - студија програма во Меѓународен Бизнис ИТ
 • развој на софтвер
 • Операциони истражувања / логистика
 • Статистика / деловна интелигенција
 • Меѓународниот Стратешки менаџмент
 • маркетинг
 • Корисникот дизајн центриран

Предности на студентите

Двојна диплома и студиски престој во Германија

На најдобрите 10 студенти секоја година се најде можност да ги завршат нивните студии со двојна диплома, двоен степен програма се спроведува во партнерство со Карлсруе Универзитет, Факултет за компјутерски науки и индустриски компјутерски науки, студиска програма во Меѓународен ИТ бизнис (повеќе на https: //www.hs- karlsruhe.de/fk-iwi/iibb/).

По прием на степен со двојна програма е во исто време на студентите / r Универзитетот Карлсруе и Западен Универзитетот во Темишвар.

студентите треба да поминат два семестри студираат во Карлсруе за извршување на двојна диплома, каде што нивниот престој е финансиски поддржан во Германија од страна на Еразмус стипендии.

Лесен пристап до германските универзитети, како студент на размена

Со оглед на нивното добро познавање на германскиот јазик размена на студенти RWI најдете лесен пристап до сите универзитети партнер Еразмус од германско говорно подрачје земји, дури и ако тие не учествуваат во програмата за двојна диплома.

Бројни практиканти во германски компании

Програмата ја ужива поддршката на застапени во регионот германските компании. Поточно, тоа значи дека студентот практиканти се нудат за целото времетраење на студиите.

Висок дипломиран вработување

Зборува германски економисти со добри компјутерски вештини се тешко да се најде на пазарот на трудот, обезбедување на високо ниво на вработување на дипломирани студенти RWI.

профил на студент

Сметководство е наука која ги поддржува управување со што студентот во сметководството да се разгледа сериозно!

Со забава логика базирана, студентот ќе се открие дека повеќето важни економски одлуки се врз основа на податоците доставени од страна на сметководствени информации.

Дизајнот на висок квалитет на образование е мисијата на факултет кои предаваат во овој степен програма и истовремено имаат вредни практично искуство. студентите на сметководство да се карактеризира како сериозен, сигурен и компетентни.

кариера

Дипломирал RWI има вредни комбинација на експертиза во областа на сметководството и бизнис информатика.

За обука понудени од страна на оваа програма се бара не само за сметководители, но исто така и за даночни консултанти, сметководители, ревизори и контролори.

Покрај тоа, на преминот од училиште во живот на стажирање понуди на германскиот бизнис средина е значително ослободено.

Контакт (адреса, веб-сајт, e-mail, телефон)

Facultatea де Economie Si de Administrare на Afacerilor

https: // FeAA. UVT .ro / ro / educatie / програма-licenta / сметководство и компјутерски науки-бизнис-со-наставно-германското sprache.html

контактирајте со:

Д-р lekt. Кристина Околу

Е-пошта: cristina.circa@e- UVT .ro

Телефон: 0256 592 552

This school offers programs in:
 • германски


Последен пат ажурирани August 10, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Oct. 2019
Duration
Време на траење
Целосна
Locations
Романија - Timișoara, Timiș County
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Oct. 2019
Романија - Timișoara, Timiș County
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај