Master of Arts in History

Alabama State University The Harold Lloyd Murphy Graduate School

Опис на програмата

Read the Official Description

Master of Arts in History

Alabama State University The Harold Lloyd Murphy Graduate School

Во соработка на Колеџот за либерални уметности и општествени науки, ние обезбеди работа постдипломски курс за поддршка на мајстор за образование и АА сертификат во средното образование. Овие курсеви се нудат од страна на одделенијата јазици и литератури, историја и политички науки и социологија и кривичната правда.

Мајстор на уметноста програма во историјата е дизајниран да им даде на студентите напредна настава во врска со 1. Важни историски прашања, настани, личности и периоди во американската и светската историја; 2. Методи на историско истражување и историско пишување; И 3. Значајни историски интерпретации кои го обликуваат нашето разбирање на историјата. Програмата ги подготвува студентите за работа на докторски студии.

А минимум 39 часа семестар се потребни за да заработите магистрирал во историјата. Потребните курсеви вклучуваат Историографија (НЕГОВИОТ 500), Две светски војни (НЕГОВИОТ 530), Колонијален период во американската историја (НИС 552) и американската уставна историја (НЕГОВИОТ 587). Семинар во американската историја (HIS 590), Семинар за афроамериканска историја пред 1865 година (564 години), и Семинар за афроамериканска историја II Од 1865 (565), исто така, се потребни курсеви.

Сите М-р кандидати треба да покажат компетентност во одобрениот странски јазик. Одделот администрира писмен испит кој ги оценува кандидатите за читање на знаење за јазикот што го избрале. Наместо писмениот испит, кандидатите можат да завршат најмалку шест часа, или минимум две класи, на додипломски или постдипломски предмети на еден странски јазик. Во овој случај, A или B мора да се заработи во секоја класа за да се задоволи барањата на странски јазик. (Процесот на комплетирање е објаснет понатаму во делот три, приеми и академски прописи, на каталогот за постдипломски студии.) Нова опција во јавната историја е достапна почнувајќи од есен 2015 година. Студентите заинтересирани за оваа опција се бара да се земе 9 часа во општите историја курсеви и 18 часа на потребните курсеви во Архива и музеј студии. Покрај тоа, студентите треба да заврши 12 часа на изборни предмети кои би можеле да вклучуваат 6 часа кон терен студиски проект или 6 часа кон специјална теми студија или 6 часа за пишување на магистерска теза. Целта на програмата Јавна историја е да ги подготви студентите за кариера како архивасти, јавни историчари и куратори. Места за вработување ќе вклучуваат музеи, културни центри, културни, државни и национални паркови, претседателски библиотеки и историски локалитети.

Кандидат на програмата за постдипломски студии во историјата мора да има степен на диплома од акредитирана институција. Степен во историјата е најпосакуван; Сепак, диплома во сојузнички поле со силна концентрација во историјата е прифатлива под услов апликантот да ги исполнува минималните стандарди на факултетот.

Сите кандидати за магистерски студии мора да поминат детален преглед и да имаат можност да пишуваат теза која ги исполнува одделенските одобренија.

Наставна програма

Буџетски лист.

За расчленување на надоместоците по кредитен час и по семестар, преземете го 2017-18 Распоред на Школарина и такси.

Во државата Надвор од државата
Трошоци
Школарина
This school offers programs in:
  • Англиски
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Aug. 2019
Duration
Време на траење
1 Година
Целосна
Price
цена
10,156 USD
Locations
Соединети Американски Држави - Montgomery, Alabama
Дата на започнување : Aug. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Aug. 2019
Соединети Американски Држави - Montgomery, Alabama
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај