Business Administration, Master's Degree

Monroe College

Опис на програмата

Read the Official Description

Business Administration, Master's Degree

Monroe College

Преглед

На МБА програмата на кралот Факултетот има за цел да им помогне на студентите развивање на надлежностите дека корпоративните директори поседуваат во водечки и управување во комплексен, конкурентна средина.

MG-660 - Стратешки маркетинг 3

MG-670 - менаџерски финансии 3

MG-770 - Анализа на финансиски извештаи 3

MG-800 - стратешки менаџмент

This school offers programs in:
  • Англиски


Последен пат ажурирани December 6, 2017
Времетраењето и Цена
This course is
Он-лајн студии
Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Jan. 2019
Apr. 2019
Sept. 2019
Sept. 2019
Duration
Време на траење
2 Години
Целосна
Price
цена
30,348 USD
Школарина и такси
Information
Deadline
Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Locations
Соединети Американски Држави - New York, New York
Дата на започнување : Jan. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Дата на започнување : Jan. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Дата на започнување : Jan. 2019, Apr. 2019, Sept. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Дата на започнување : Sept. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Дата на започнување : Sept. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Dates
Jan. 2019, Apr. 2019, Sept. 2019
Соединети Американски Држави - New York, New York
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Sept. 2019
Соединети Американски Држави - New York, New York
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај
Крајна дата за аплицирање Контактирај
International applicants are encouraged to apply three months before the start date.
Дата на завршување Контактирај