Masters in Psychology

University of Houston - Clear Lake

Опис на програмата

Read the Official Description

Masters in Psychology

University of Houston - Clear Lake

На постдипломските програма по психологија води до мајстор на уметноста степен. Сите аспекти на степенот се водени од предложената наставните програми на Американската психолошка асоцијација и развиен од страна на нашиот факултет за оптимално учење во училница, лабораторија, се применува и поставувања. Програмата е средство за напредно проучување на човековото однесување. Курс работа е донесена пред се во психологија, но со дозвола факултет соодветна работа се разбира во однесувањето науки може да се дозволи. Кандидатите треба да имаат силна подготовка за додипломски студии во однесувањето науки; оние без силна разбира позадина во психологија може да се бара да преземе дополнителни додипломски работа се разбира во UHCL.

М-р по психологија бара 36 часа со теза или проект, или 39 часа со стажирање. Оваа програма не ги подготвува студентите да бидат квалификувани како Лиценцирано професионален советник (ЗЗК).

Програма Потребно

барања се разбира може да се најде во втората половина на влезот на психологија м-р каталог.

Кандидатите мора да завршат универзитет Пријава за прием и да го проследи и сите потребни трошоци и документи на Универзитетот Канцеларијата за прием. Формуларите и упатствата може да се побараат од канцеларијата за прием на UHCL како што е наведено подолу. Универзитетската апликација треба да биде завршена што е можно порано пред крајниот рок за прием, за да му овозможи на Канцеларијата за прием да има доволно време да ја обработува апликацијата и да ги евалуира записите.

Услови за прием: Барања

Есен 2015 година - 3,0 gpa во текот на последните 60 часа и сите кандидати мора да поднесат GRE резултати. Ако gpa е помала од 3.0, формулата се извршува: (gpa во текот на последните 60 часа) x 24 + Вербална оценка + квантитативна рејтинг> 350

Исто така, потребна е минимум 3,0 кумулативна просечна оценка (gpa) во последните 60 часа работа на курсот.

Со цел да имаат соодветно време за разгледување на материјалот на апликантот, апликацијата за прием, записници за сите претходни предмети и GRE резултати мора да бидат примени од Канцеларијата за прием во согласност со следниве рокови:

  • Падот запишување - 1 август
  • Пролет запишување - 1 декември
  • Летно запишување - 1 мај
This school offers programs in:
  • Англиски
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Sept. 2019
Duration
Време на траење
Целосна
Locations
Соединети Американски Држави - Houston, Texas
Дата на започнување : Sept. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Sept. 2019
Соединети Американски Држави - Houston, Texas
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај