Меѓународен мајстор на електроника - мрежи и интернет-на-работи (loT)

Join an Engineering School in France

Опис на програмата

Read the Official Description

Меѓународен мајстор на електроника - мрежи и интернет-на-работи (loT)

Join an Engineering School in France

Приклучи се во училиште во Франција (ВРИ) им овозможува на студентите да аплицираат за Меѓународен мајстор на електроника - мрежи и интернет-на-работи (loT) предложен од ESIEE Париз.


Клучни информации

 • Јазик на настава: англиски
 • Должина: 2 години
 • Школарина:
  • 10.200 евра за студенти од не-партнерски универзитети
  • € 8,200 за учениците од партнерските универзитети
 • Предуслови Степен од универзитет надвор од Франција (диплома, лиценца, мајстор, итн).
 • Стажирање:
 • Училиште локација: ESIEE Париз, 2 булевар Блез Паскал, 93160 Noisy-ле-Гранд


Господар програма

Задолжителни предмети

 • Напредни технологии за микрофабрика за IC и MEMS
 • Оптоелектроника и фотоника, технологии за размножување
 • Материјали науки, електронски уреди, напредни електронски уреди

Опција: сензор мрежи и IoT

 • Поврзани објекти
 • Безжични мрежи
 • ИоТ прототипирање
 • Интернет на нештата
 • Воведување на роботика
 • Енергија бербата за автономна сензор


Регистрација

Регистрирајте се на интернет: https://joinaschoolinfrance.com/education/EtapeInge1.aspx?param=2


Формуларите за аплицирање се испраќаат до ЕСЕЕ Париз на десеттиот месец (од септември до јуни).

Резултатите од приемот за интервју со ESIEE Paris се објавуваат околу 30-тиот месец од секој месец. Оттука, колку побрзо ќе ја пополните вашата апликација, толку побргу ќе добиете одговор од училиштето.


Можности за кариера

 • Мобилни комуникации и телекомуникации
 • Автомобилски технологии и воздушната
 • Интелигентни транспортни системи
 • Компоненти за радиофреквенции и дизајн на системот
 • Сензори за здравје, животна средина, автоматизација, индустрија
 • Биолошки и био-хемиски интерфејси
 • Здравствена заштита и мониторинг на човечкото тело
 • Комуникациски сензори мрежи


Компании

 • Thales
 • СТ - Микроелектроника
 • Шлумберже • ОРАНЖ
 • EADS
 • Safran
 • Alcatel
This school offers programs in:
 • Англиски


Последен пат ажурирани January 11, 2019
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Sept. 4, 2019
Duration
Време на траење
2 Години
Целосна
Price
цена
10,200 EUR
10.200 евра за студенти од не-партнерски универзитети 8.200 евра за студенти од партнерските универзитети
Information
Deadline
June 10, 2019
Locations
Франција - Noisy-le-Grand, Île-de-France
Дата на започнување : Sept. 4, 2019
Крајна дата за аплицирање June 10, 2019
Дата на завршување Контактирај
Dates
Sept. 4, 2019
Франција - Noisy-le-Grand, Île-de-France
Крајна дата за аплицирање June 10, 2019
Дата на завршување Контактирај