М-р програми

Мајсторот на уметностите (скратено УО или м-р) степени се постдипломски-ниво на постигнувања доделени од страна на универзитетите во целиот свет. Преземање на Мајсторот на уметностите степен може да понуди голем број на различни бенефиции кои се движат од подобрена можности за кариера за да се подобри за решавање на проблемите и донесување одлуки вештини. Дополнително, мајстор на уметноста може да доведе до пост-дипломски студии во програмата д-р. Специјализирани предмети во рамките на дисциплини во Уметност, хуманистички, Општествени науки, а понекогаш Бизнис и закон, спаѓаат во академската областа на мајстор на уметноста. Р кандидатите често се бара да се заврши истражувањето и претстави теза хартија пред завршување на нивниот степен. На различни Магистер програми може да биде огромно - Don 't нека ти застани! Започнете вашето пребарување со гледање на најпопуларните Мајсторот на уметностите степен и се наведени подолу.

Newly added Masters of Arts

University of Bucharest

Магистер по политички науки - компаративна политика

Март 24, 2018
Двегодишната магистерска програма за компаративна политика која се изучува на англиски јазик на Факултетот за политички науки на University of Bucharest е една од ретките од ваков вид во Централна, Источна и Југоисточна Европа. Програмата им нуди на студентите интелектуално стимулирачка анализа на клучните прашања во регионалната и европската политика, как… [+]о што се менување на динамиката на државната власт, димензиите на промена на режимот и предизвикот кој го поставуваат државите по етнонационализам и политички радикализам. Програмата е на пат да стане елитната програми за постдипломски студии на University of Bucharest во однос на интернационализацијата и академските размени на ЕУ. Широк спектар на академски и институционални партнерства обезбедуваат подобрени професионални вештини за идните студенти. [-]

Hyper Island

Магистерски студии по Digital Management во Стокхолм

Март 23, 2018
Магистер по дигитален менаџмент ќе ви даде вештини и знаење што треба да се вози промени во дигиталниот свет. Ќе учат додека работат и ќе ги применуваат увидите и учењата за развој на непушачки деловни решенија.… [+] [-]

Sheffield Hallam University

MA дизајн

Март 21, 2018
Овој курс е дел од Шефилд Институтот за уметности (SIA), неверојатна, разновидна заедница на креаторите - каде што вработените, учениците и партнерите работат подеднакво за да обезбедат вистински иновации и креативност. Таа е една од најстарите училишта за уметност и дизајн на Велика Британија и е членка на DESIS, глобална мрежа на социјални иновации и… [+] одржливост. М-р Дизајн е интердисциплинарна програма со осум индивидуални курсеви што промовира етос на социјални и културни иновации. [-]

Што е мајстор на уметноста Степен?