MA во Јапонија - MA програми во Јапонија MA

MA во Јапонија - MA програми во Јапонија MA

Master

Степенот р е пред се за студентите кои сакаат да ги подобрат своите општо математичкото образование или да учат.

Јапонија има една од високо интегрирана високообразовни системи во Азија. Japans пристап кон науката и технологијата е високо оценет со тоа нивните нивоа на образование многу структурирана од детството до основното и средното до високото нивоа. Со 126 милиони луѓе кои живеат во Јапонија има културно богата средина. Голема Токио област е најголемиот метрополитенска област во светот, со над 30 милиони жители.

MA во Јапонија - Земи си MA во Јапонија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

мајстори во управување и стратешко водство

Oxademy Business School
Он-лајн студии Дел-студии 12 - 16 месеци Open Enrollment Јапонија Tokyo

На MSL е центриран на личен и професионален развој на ефикасноста, овозможувајќи им на практикување и аспиранти менаџери да ги подобрат своите знаења и вештини за менаџмент, лидерство и стратегија. [+]

Лондонскиот универзитет Метрополитен, со корени кои датираат од 1848 година, се наоѓа во срцето на комерцијална област во Лондон; дом на некои од најголемите глобални корпорации и банкарски Правни фирми во светот. Нашата мрежа на индустријата партнери, нашите посветени и стручни наставата, како и нашата совршеност во истражување, направи Лондонскиот општината Факултет за бизнис и право наградува место да учат динамичен и релевантни портфолио на предизвик бизнис и правни предмети, опремување на нашите дипломирани студенти со знаења и вештини да се забрза нивната професионална кариера патеки. ... [-]


Магистер по туризам и угостителство

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 3 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

М-р - Магистер по технологија за управување

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 3 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

Магистер - Магистер по спортски менаџмент

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 3 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

Магистер по менаџмент на модата

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 3 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

М-р - Магистер по дизајн на управување

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 3 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

мајстор на уметноста во Глобална студии

European College for Liberal Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 12 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 1 more

М-р - Магистер по Глобална студии (60 кредити) [+]

Нашите програми за постдипломски студии, секој со различни барањата на програмата, се врз основа и се целосно компатибилни со утврдените Европски и американски образовни системи. Европските насоки за високото образование се наведени во договорите Болоња. Еднаш минималниот број на кредити се заработени, барање за дипломирање може да се поднесе. Не сите програми се понудени на сите кампуси. Се однесуваат на распоредот на програмата за повеќе детали.... [-]


Магистер по комуникации студии

European College for Liberal Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 12 месеци September 2019 Јапонија Tokyo + 1 more

Р - Магистер по комуникации студии (60 кредити) [+]

Нашите програми за постдипломски студии, секој со различни програмски барања, се базираат и се целосно компатибилни со воспоставените европски и американски образовни системи . Европските насоки за високо образование се наведени во Болоњските договори. Откако ќе се заработи минимален број на кредити, може да се поднесе барање за дипломирање. Сите програми не се нудат на сите кампуси. Погледнете во распоредот на програмата за понатамошни детали.... [-]


Магистратура по економија

International University of Japan
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Јапонија Niigata

Овој степен програма е не само да ги споделите со учениците се разбере современите економија рамки, но исто така и да ги опреми со аналитички алатки во економијата. [+]

Ова ново понудени две години р програма награди Магистер по економија степен на учениците кои успешно завршување на сите барања. ММФ научници преку нашата наменска програма за нив, по име програма за макроекономска политика припаѓаат на оваа нова програма, м-р степен во рамките на внатрешно раселени лица, додека програма за макроекономска политика бара научници ММФ да преземе повеќе предмети поврзани со макроекономски проблеми. Целта на програмата е не само да ги споделите со учениците се разбере современите економија рамки, но исто така и да ги опреми со аналитички алатки во економијата, и оваа нова р програма за степен се фокусира на повеќе економска отколку тековниот нашата програма во меѓународен развој, од кои и двете се нудат во рамките на внатрешно раселените лица. ... [-]


ма во меѓународните односи

International University of Japan
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Јапонија Niigata

Оваа програма е наменета за опремување на студентите со вештини и знаења потребни за успешна кариера во владата и дипломатија, меѓународни бизниси, меѓународни организации и невладини организации. [+]

Програма Сеопфатна меѓународни односи со Азија Пацифик Фокус За меѓународни односи програма на IUJ е дизајниран да се обезбеди сеопфатна, интердисциплинарна разбирање на главните трендови во современите меѓународни политиката, економијата и општеството. Посебен акцент е ставен на развојот на настаните во областа на Азија Пацифик и Јапонија, а особено. Исламскиот свет, исто така, добива значително внимание.... [-]


М-р во меѓународниот развој

International University of Japan
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Јапонија Niigata

Оваа програма е дизајнирана да се едуцираат идните лидери во формулирањето и спроведувањето на економските, како и јавните политики насочени за социјалниот и економскиот развој. [+]

Главни карактеристики

Како последователни проширување на овој м-р програма степен во меѓународен развој покажува, нашите водечки програма во меѓународен развој одржува својата високо реномирана развој на квалитетот на образованието, особено во врска со проблемите на развојот. Додека основни курсеви се главно поврзани со модерната економија, нејзините исклучителни достигнувања во образованието сеопфатно покривање развој прашања може да се најде не само во бројот на дипломирани студенти на оваа програма, но исто така и во бројот на земји на сите студенти. Разновидноста на земјите на запишани студенти им нуди на еден од најпознатите идеален средини за да се учат за меѓународен развој. Силната човечката мрежа на дипломирани студенти на оваа програма го покажува квалитетот на оваа образовна програма, како и бенефициите кои се студенти на оваа програма ќе добијат по нивното дипломирање. Програмата опфаќа широк спектар на прашања поврзани со јавната политика во контекст на социо-економскиот развој. Овие прашања се разгледуваат во областа на финансиите, трговијата, инвестициите, развој на човечки ресурси, животната средина, одржливиот развој, како и урбаниот и регионалниот развој. Надвор од разбирање на непосредна и специфичните околности на специфични прашања земјата, на програмата нуди на студентите со многу можности, како што може, со цел да ги споделите со студентите акција / продлабочи развој прашања од различни земји под ригорозни предмети средини. Програмата се состои од потребни и изборни предмети, и запишани студенти можат да изберат неколку изборни предмети врз основа на нивните сопствени истражувања и политиката интереси по преземањето на потребните курсеви, од кои сите се дизајнирани да се направи... [-]


М-р во јавното управување

International University of Japan
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Јапонија Niigata

Овој степен програма ги задоволува потребите на добро владеење е потребно да се спроведе и оцени политики кои ефикасно решавање на различни јавни проблеми, како што се оштетување на животната средина, јавното здравство, образование, национален и регионален развој, социјална реформа, и меѓународната безбедност. [+]

За PMPP

Терминот "владеење" доаѓа да се нагласи повеќе и повеќе во прашањата за развојни политики. Од добро управување е нашироко се смета како еден од клучно значење решение за елиминирање на неефикасност и нееднаквост во рамките на нашите општества, владите и меѓународните институции се посвети поголемо внимание на политики кои ќе овозможат добро владеење - звук процесите на донесување одлуки и со која одлуките се спроведуваат во јавниот сектор. Дипломирал на Факултетот за меѓународни односи (GSIR) има воспоставено нов две-годишна програма МА, јавниот менаџмент и политика Анализа програма (PMPP), за да се задоволат потребите на добро владеење е потребно да се спроведе и оцени политики кои ефикасно решавање на различни јавни проблеми, како еколошка штета, јавното здравство, образование, национален и регионален развој, социјална реформа, и меѓународната безбедност. Како на факултет и студентите GSIR создаде различни формални и неформални идеи може да имаме витална влијание врз обликувањето на капацитет да се справи со таквите проблеми.... [-]