MA во Австрија - MA програми во Австрија MA

MA во Австрија - MA програми во Австрија MA

Master

А господар 's степен е на постдипломски академски степен. А господар 's степен подготвува студентите да го води или управуваат. А господар 's степен, исто така, подготвува некое лице за голем број на потраги преку специјализирани студија на терен.

Австрија, официјално Република Австрија, е федерална република и континентална земја од околу 8.470.000 луѓе во Централна Европа.

MA во Австрија - Земи си MA во Австрија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

господар европски економски и корпоративното управување

University of Applied Sciences BFI Vienna
Студии врз за студентски град Дел-студии 3 семестри September 2019 Австрија Vienna

Дипломирани студенти се способни да развијат способни стратегии за интернационализација на фирмите; да се иницира промена процеси (Менаџмент на промени) и од таму да ја придружува резултира проекти; подготви изборот на соодветни стекнување кандидати и да учествува во следните организациски интеграција; Концепти за меѓународен развој на човечки ресурси за да се подготви ... [+]

Дипломирани студенти се способни да:

да се развијат стратегии за интернационализација на компании да иницира (Менаџмент на промени) процеси на промени и како резултат на проекти да ги придружуваат подготви изборот на соодветни стекнување кандидати и да учествува во следните организациски интеграција развивање на концепти за меѓународен развој на човечки ресурси вредност ориентирана контрола инструменти за мерење на ефикасноста на домашните и странските подружници да се замисли се создаде финансиски извештаи во согласност со меѓународните сметководствени стандарди (МСС / МСФИ) изготвува одлуки на сајт СДИ Опции за кариера меѓународен маркетинг Förderberatung Извоз и интернационализација консалтинг Меѓународен Проектен менаџмент Управување со хумани ресурси консултантски услуги за управување Студирањето на прв поглед Степен / Наслов: Мајстор на уметноста во Бизнис, м-р метод на снимање: онлајн апликација, повеќе-избор тест, прием интервју. Во рамките на подготовките, ние препорачуваме на нашите скрипти. Нема други курсеви е потребно. Семестар во странство: двојна диплома Groupe проценка Дижон во Франција е можно Краен рок за аплицирање: 31 Мај онлајн апликација Крајниот рок за кандидатите надвор од Европската унија: 15 март (поради визните ограничувања) Опис на курсот (ЕКТС): 90 ЕКТС Јазик на курсот: Германски Времетраењето на студија: 3 семестар Школарината: € 363,36 по семестар (+ 19.20 € студентска унија такса) Студија места: 66 со скратено работно време / година периодот на студирање: три пати неделно во вечерните часови и во сабота во текот на денот Најави барања: завршување на правни, инженеринг, социјални или економски научни студии, сертификат странски универзитет, докажано знаење за бизнис администрација (8 ЕЦТС), сметководство (8 ЕЦТС)... [-]

господар во управување со проекти и организација

University of Applied Sciences BFI Vienna
Студии врз за студентски град Дел-студии 3 семестри September 2019 Австрија Vienna

Die AbsolventInnen sind in der Lage als ProjektleiterInnen strategisch komplexe Projekte mit den Methoden des Projektportfolio- und des Multiprojektmanagements zu leiten; Abläufe betriebswirtschaftlicher Standardsoftware (SAP) zu analysieren, zu evaluieren und neu zu konzipieren; Prinzipien der Unternehmensgründung aus ökonomischer Sicht zu analysieren und zu bewerten; die Methoden des interkulturellen Managements in internationalen Projekten anzuwenden... [+]

Дипломирани студенти се способни да:

als ProjektleiterInnen strategisch komplexe Projekte mit den Methoden des Projektportfolio- und des Multiprojektmanagements zu leiten Abläufe betriebswirtschaftlicher Standardsoftware (SAP) zu analysieren, zu evaluieren und neu zu konzipieren Prinzipien der Unternehmensgründung aus ökonomischer Sicht zu analysieren und zu bewerten die Methoden des interkulturellen Managements in internationalen Projekten anzuwenden Prozesse zu analysieren, zu evaluieren, zu modellieren und zu steuern Projekte zu leiten und in internationalen Projekten Führungsfunktionen zu übernehmen Опции за кариера Management von komplexen temporären Vorhaben Management projektorientierter Unternehmen Management von betrieblichen Prozessen Студирањето на прв поглед Степен / Наслов: Мајстор на уметноста во Бизнис, м-р метод на снимање: онлајн апликација, повеќе-избор тест, прием интервју. Во рамките на подготовките, ние препорачуваме на нашите скрипти. Нема други курсеви е потребно. Краен рок за аплицирање: 31 Мај онлајн апликација Крајниот рок за кандидатите надвор од Европската унија: 15 март (поради визните ограничувања) Опис на курсот (ЕКТС): 90 ЕКТС Lehrveranstaltungssprache: Deutsch und Englisch Времетраењето на студија: 3 семестар Школарината: € 363,36 по семестар (+ 19.20 € студентска унија такса) Studienplätze: berufsbegleitend 60 / Jahr периодот на студирање: три пати неделно во вечерните часови и во сабота во текот на денот Zugangsvoraussetzungen: Abschluss eines rechts-, sozial- oder wirtschaftswissenschaftlichen Studiums, des Studiums der Wirtschaftsinformatik oder des Informationsmanagements, eines technischen Studiums; ausländisches Hochschulzeugnis; nachgewiesene Qualifikationen in Projektmanagement (4 ECTS), Mathematik/Statistik (4 ECTS), BWL (12 ECTS), Rechtslehre (4 ECTS), Englisch (4 ECTS - gilt nicht für Native Speakers). BewerberInnen, die zu wenig ECTS im Projektmanagement haben, können von 15.5. – 5.7.2017 einen berufsbegleitenden... [-]

Магистер во логистика и транспорт за управување

University of Applied Sciences BFI Vienna
Студии врз за студентски град Дел-студии 3 семестри September 2019 Австрија Vienna

Дипломирани студенти се во можност да се развие позиција во куќата и меѓукомпаниски ланци на снабдување и логистички синџири и за спроведување; да се дизајнира логистика, транспорт и транспортни услуги во контекст на националните и меѓународни повици и за спроведување; да се спроведе склад и инвентар за управување со проекти; локација или Регионални проекти за планирање за дизајн ... [+]

Дипломирани студенти се способни да:

да се развие во-куќа и меѓукомпаниски ланци на снабдување и логистички синџири и за спроведување на да се дизајнира логистика, транспорт и транспортни услуги во контекст на националните и меѓународни тендери и спроведување на да се спроведат проекти складиште за управување и инвентар да се замисли проекти локациски и регионално планирање да се процени одржливоста на логистички процеси и имплементација на соодветни концепти промени да се спроведе истражување и развој на проекти во управувањето на логистика и транспорт да ја советува компаниите и креаторите на политиката во логистика и транспорт Опции за кариера Менаџмент на снабдувачки синџири Набавка, производство, дистрибуција и логистика располагање Логистика и транспортни системи Логистика, транспорт и транспортни услуги консултантски услуги за управување Студирањето на прв поглед Степен / Наслов: Мајстор на уметноста во Бизнис, м-р Прием постапка писмена апликација, повеќе-избор тест, прием интервју. Во рамките на подготовките, ние препорачуваме на нашите скрипти. Нема други курсеви е потребно. Краен рок за аплицирање: 31 Мај онлајн апликација Крајниот рок за кандидатите надвор од Европската унија: 15 март (поради визните ограничувања) Опис на курсот (ЕКТС): 90 ЕКТС Јазик на курсот: Германски Времетраењето на студија: 3 семестар Школарината: € 363,36 по семестар (+ 19.20 € студентска унија такса) Студија места: 33 со скратено работно време / година периодот на студирање: три пати неделно во вечерните часови и во сабота во текот на денот Најави барања: завршување на правни, инженеринг, социјални или економски научни студии, степен на географија или степен во индустриски логистика; Странски средно училиште... [-]

Master International Banking and Finance

University of Applied Sciences BFI Vienna
Студии врз за студентски град Дел-студии 3 семестри September 2019 Австрија Vienna

[+]

Министерство за финансии на менаџерот [-]

Master Quantitative Asset and Risk Management

University of Applied Sciences BFI Vienna
Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години September 2019 Австрија Vienna

[+]

PRMIA акредитација за квантитативна средства и управување со ризикот / сертификат ПРМ индустрија

[-]

Master Strategic HR Management in Europe

University of Applied Sciences BFI Vienna
Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години September 2019 Австрија Vienna

[+]

спроведување на структури кои можат да се обратат на потребниот кадар на пазарот на соодветен начин, а кои може да се создаде долгорочна лојалност (Работодавачот Брендирање, талент за управување, демографски менаџмент, Worklife-биланс, модерен надоместок за управување) [-]

М-р наука-технологија-општество

University of Vienna
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Vienna

М-р наука-технологија-општество обучува студентите да придонесат за истражување-базирани на критичко разбирање на уште поважни односи на науката, технологијата и општеството. [+]

Знаењето и технологиите се длабоко испреплетени со начините на кои живееме во светот. Како ние комуницираме, се движиме, работиме и се грижиме за нашето здравје - сето ова постојано се менува со нови научни и технолошки опции. Сепак, новите техно-научни можности исто така ги оспоруваат постојните вредносни структури и начини на живеење, што доведува до општествени дебати за ризиците, етиката и социјалната правда.... [-]


Изложба дизајн и управување

Danube University Krems Department for Image Science
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии 2 - 5 семестри April 2019 Австрија Krems an der Donau

Оваа уникатна програма на ниво на Европа на Одделот за наука за слики им овозможува на учесниците да имаат корист од знаењето и работното искуство на истакнати експерти во областа на научни и културни изложби и светови на искуство. [+]

Се изучуваат креативни и организациски вештини, како што се развој на изложбата, сценографија и управување со проекти, како и професионално познавање на финансирањето, авторското право и кредитирање на најновите стратегии за користење на мултимедијалната технологија и дизајнот на виртуелни изложби во различни платформи. Разликите помеѓу специјални, постојани и патувачки изложби ќе бидат разработени врз основа на студии на случаи. Примери за најдобра практика од водечките експерти во дизајнот и управувањето со изложби обезбедуваат длабок увид во трендовите и полињата на работа, со посебен акцент на извонредна изложба и светло искуство. За прв пат, меѓународните експерти, како што се Франк ден Оденстен, Брижит Фелдернер, Луц Енгелке, Беки Гилберт, Енрике ГИТАРТ, СТЕФАН ИГЛАХУТ ГЕЗА од ГРОТ, Харалд ГРУЕНЛ или Герфред СТОККЕР ќе се состанат преку оваа еднина програма - мрежа која нуди историска визија со најновите сознанија за најновите Предизвикувачки развој и трендови.... [-]


Мајстор на уметноста во MediaArtHistories

Danube University Krems Department for Image Science
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 4 - 5 семестри May 2019 Австрија Krems an der Donau + 1 more

MediaArtHistories магистер по Дунав универзитет е единствената меѓународна програма Магистер по уметност фокусирајќи се на подготовка уметност професионалци и истражувачи преку длабоко истражување на различни истории на медиумите уметност, наука и технологија. Програмата е две години ниско-престој, или 90 или 120 ЕКТС магистрирал понудени на англиски јазик. Во прилог на индивидуална студија и работа на проекти на вашата домашна локација, студентите се собираат два пати годишно за двонеделни семинари со меѓународно забележани медиумски уметници и научници. Врските и заедницата што се формираат во текот на двонеделните модули се одржуваат со онлајн вмрежување и соработка во текот на годината [+]

Преглед

MediaArtHistories магистер по Дунав универзитет е единствената меѓународна програма Магистер по уметност фокусирајќи се на подготовка уметност професионалци и истражувачи преку длабоко истражување на различни истории на медиумите уметност, наука и технологија. Програмата е две години ниско-престој, или 90 или 120 ЕКТС магистрирал понудени на англиски јазик. Во прилог на индивидуална студија и работа на проекти на вашата домашна локација, студентите се собираат два пати годишно за двонеделни семинари со меѓународно забележани медиумски уметници и научници. Врските и заедницата што се формираат во текот на двонеделните модули се одржуваат со онлајн вмрежување и соработка во текот на целата година. БРАЙН ТРАСТ - Програма на Факултетот за медиумски студии: Ерки ХУТАМО, Лев МАНОВИЧ, Роџер МАЛИНА, Јенс ХАУСЕР, Џефри ШАУВ, Јуси ПАРИККА, Шон Кубит, Оливер ГРАУ, Кристи СОМЕРЕР, Едвард ШАНКЕН, Фридер НАЈКЕ, Мачико КУШАХАРА, Нат МУЛЛЕР, Моника ФЛЕИШМАНН, знатоносно истражување, Андреас ЛАНГЕ, Кристофер САЛТЕР, Дарко ФРИЦ и други. СОДРЖИНА - Медиумската историја на уметност нуди основа за разбирање на еволутивната историја на аудиовизуелните медиуми, од историски примери како што се Laterna Magica од 17 век до алгоритамската уметност од последниве децении. Клучни пристапи и методи од науката за слики, медиумската археологија и историјата на науката... [-]


Троен степен магистер по Глобална продажба и маркетинг

University of Applied Sciences Upper Austria
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2019 Австрија Wels Steyr Hagenberg Linz + 3 more

Троен степен програма ГМ подготвува студентите да се развие и да управуваат со општите бизнис, продажба и маркетинг активности за идните меѓународни компании. [+]

На трокреветни степен програма ГСМ подготвува студентите да се развие и да управуваат со општите бизнис, продажба и маркетинг активности за идните меѓународни компании. За такви менаџери, од суштинско значење е да се развијат вештини за претприемачко размислување и да се знае како да се справуваат со предизвиците во заднината на една култура. Во денешните дигитализирани и глобализирани пазари неопходно е разбирање и користење на технолошкиот развој, влијание врз деловните процеси, но исто така и способноста да се комбинираат виртуелни и физички кориснички допирни точки.... [-]


господар во глобалната продажба и маркетинг

University of Applied Sciences Upper Austria
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Steyr

Заинтересирани за крос-културни предизвици креирано од глобализацијата на светската економија си? Дали сте заинтересирани за работа во извозниот сектор или ќе можете дури и сакале да заминат во странство и да живеат меѓународна животот барем за неколку години? Извоз економијата на Австрија успеала во поставување на меѓународни стандарди во многу области, особено во индустриски постројки, машини и техничка стока ... [+]

мајстор во глобалната продажба и маркетинг

Заинтересирани за крос-културни предизвици креирано од глобализацијата на светската економија си? Дали сте заинтересирани за работа во извозниот сектор или ќе можете дури и сакале да заминат во странство и да живеат меѓународна животот барем за неколку години? Извоз економијата на Австрија успеала во поставување на меѓународни стандарди во многу области, особено во индустриски постројки, машини и техничка стока. Овие глобални операции генерира голема побарувачка за соодветно квалификувани за продажба и маркетинг персонал. Мајсторот на програмата "глобалната продажба и маркетинг" (ГСМ) возовите да се развие и да управуваат со иднината на продажбата, продажбата на управување и маркетинг активности за меѓународни компании.... [-]


Магистер по човекови права

University of Vienna - Human Rights Program
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2019 Австрија Vienna

Ниту една филозофска идеја немаше подлабоко влијание врз меѓународните односи и светската политика од човековите права. Во рок од половина век од Втората светска војна и Холокаустот, човековите права [+]

Магистер по човекови права

Ниту една филозофска идеја немаше подлабоко влијание врз меѓународните односи и светската политика од човековите права. Во рок од половина век од Втората светска војна и Холокаустот, човековите права се развија во единствениот универзално прифатен систем на вредности на нашето време. Признавањето на државите како демократски, развиени и мирољубиви нации денес зависи од нивниот капацитет и подготвеност за заштита на човековите права. Долгорочните диктатори и брутални воени владетели сé повеќе се соборуваат и се одговорни за груби и систематски прекршувања на човековите права пред меѓународните кривични трибунали. Дури и деловните корпорации и меѓународните организации се оценуваат според нивните перформанси за човекови права. Во постконфликтните ситуации и транзициите од тоталитарно кон демократско владеење, човековите права претставуваат суштински елемент на градењето на мирот, развојот и доброто владеење. Човековите права ги отвораат вратите за подобар свет за сите.... [-]


магистрирал разбира политички науки

University of Salzburg
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Salzburg

Мајсторот на програмата Политички науки ги подготвува студентите за академска кариера пред, но отвори дипломирани студенти, исто така, многу можности во областа на не-универзитет да преземат акција. [+]

развој на капацитети

На Магистратура политички науки ги подготвува студентите за академска кариера пред, но отвори дипломирани студенти, исто така, многу можности во областа на не-универзитет да преземат акција. Овој степен се квалификува особено за одговорни активности во јавната администрација, во групи на интерес, меѓународни организации и невладини организации (НВО) во областа на односи со јавноста и странски професионални категорија. ... [-]


Мајстор на уметноста во Бизнис - иновации и менаџмент во туризмот

Fachhochschule Salzburg University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Дел-студии September 2019 Австрија Salzburg

Искуството економија е постојано расте - исто така и во областа на туризмот. Очекувањата на гости се зголемија и потребите на индустријата да се исполнат овие нови барања. [+]

Магистер по бизнис - иновации и менаџмент во туризмот

Дизајн искуства - да се создаде незаборавни моменти - бидат успешни на искуството економија е постојано расте - и во областа на туризмот. Очекувањата на гости се зголемија и потребите на индустријата да се исполнат овие нови барања. Со нашите наменска Мајстор програма ќе ви подготвиме за овие нови предизвици! Во оваа меѓународна менаџмент-базирани Мајстор програма ќе се стекнат специјализирани знаења во областа на искуство инженерство и развој на производот. Ова вклучува различни пристапи и методи во рамките на опсег на imagineering, автентичноста и одржливост. Во прилог на погоре, програмата се фокусира на eTourism. Ова значи разбирање на информатичките и комуникациските технологии во областа на туризмот, како и развој на нови медиуми апликации и медиумите потрошувачите усвојување. Исто така постои акцент на лидерство, социјални вештини и странски јазици.... [-]


М-р во Европската унија кон

University of Salzburg- Centre of European Union Studies
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Salzburg

Политика, право и економија се многу под влијание на европските одлуки. Знаења на европските институции, политики, процедури за одлучување и со закон е екстремно важна за сите кои работат во јавниот и приватниот сектор. Единствена господар програма во студии на Европската унија дава на студентите со длабока теоретско и практично знаење во овие области, со поврзување на политички науки, право, економија, историја, комуникациски студии и јазици. [+]

М-р во Европската унија кон

Политика, право и економија се многу под влијание на европските одлуки. Знаења на европските институции, политики, процедури за одлучување и со закон е екстремно важна за сите кои работат во јавниот и приватниот сектор. Единствена господар програма во студии на Европската унија дава на студентите со длабока теоретско и практично знаење во овие области, со поврзување на политички науки, право, економија, историја, комуникациски студии и јазици.... [-]