MA во Белорусија - MA програми во Белорусија MA

MA во Белорусија - MA програми во Белорусија MA

Master

М-р применета лингвистика е најчестиот на голем број на мајстори, или магистер, како тие се најчесто познати, кои имаат повисока концентрација на науката и се фокусира помалку на училница пракса.

Во Белорусија, универзитетско образование е на највисоко ниво на академски образовни извршување. Таа, исто така има екстра пост-средно ниво, што обезбедува и други сродни стручна обука. По додипломски студии, образовниот систем ви дава можност да продолжите со образованието, со цел да се прошири своите академски извршување да се мајстори или докторски студии нивоа.

MA во Белорусија - Земи си MA во Белорусија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

Мајстор на уметноста во историјата

Mogilev State A.A. Kuleshov University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години October 2018 Белорусија Mogilev

Подготовка на додипломци во општата историја на факултетот е спроведена од 2009 година. На одделот за дипломирање имало научно училиште за историјата на цивилизациите, признаено во Републиката и во странство. [+]

Подготовка на додипломци во општата историја на факултетот е спроведена од 2009 година. На одделот за дипломирање имало научно училиште за историјата на цивилизациите, признаено во Републиката и во странство. Член на Националната академија на науките на Белорусија, 3 соодветни членови на Белоруската академија за образование, 8 доктори на науки, професори работат на факултетот; 35 кандидати за наука, вонреден професор.... [-]


Магистер по филолошки науки

Mogilev State A.A. Kuleshov University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Белорусија Mogilev

Обуката за специјалност "Јазична теорија" е одржана на Катедрата за теоретска и применета лингвистика од 2012 година, обуката на додипломците е фокусирана на приоритетните области на модерната теоретска лингвистика - когнитивната лингвистика, дискурзивната лингвистика, лингвокултурализмот, прагматичната лингвистика, психолингвистиката, итн., се користат современи методи и техники на настава, широко се користи индивидуален распоред за обука. [+]

Подготовка по специјалност "Теорија на јазикот" се одвива на Катедрата за теоретска и применета лингвистика во 2012 година, дипломиран тренинг фокусиран на приоритетните области на модерната теоретска лингвистика -. Когнитивната лингвистика, дискурсната лингвистика, културната лингвистика, прагматичната лингвистика, психолингвистиката итн., Со користење на современи методи и технологии на обука, се користи широк распоред за обука.... [-]


Магистер по психологија

Mogilev State A.A. Kuleshov University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години October 2018 Белорусија Mogilev

Главните насоки на професионалните активности на психологот се: психолошка дијагноза - проучување на индивидуалните карактеристики на човечката психа со помош на тестови, забелешки и интервјуа, психолошка корекција - корекција на развојните недостатоци, психолошка терапија - нормализација на психолошките состојби и советување - доверлива комуникација помеѓу психологот и клиентот за да се најдат начини за решавање на проблемите. [+]

Главните насоки на професионалните активности на психологот се: психолошка дијагноза - проучување на индивидуалните карактеристики на човечката психа со помош на тестови, забелешки и интервјуа, психолошка корекција - корекција на развојните недостатоци, психолошка терапија - нормализација на психолошките состојби и советување - доверлива комуникација помеѓу психологот и клиентот за да се најдат начини за решавање на проблемите.... [-]