MA во Белгија - MA програми во Белгија MA

MA во Белгија - MA програми во Белгија MA

Master

Степенот р е пред се за студентите кои сакаат да ги подобрат своите општо математичкото образование или да учат.

Белгија е позната како срцето на Европа и центар за меѓународно вмрежување. Како меѓународни студенти во Белгија ќе биде опкружена со мултикултурна заедница.

MA во Белгија - Земи си MA во Белгија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

мајстор во документарен филм режија - docnomads

Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Белгија Brussels

Курсот е надгледувана и спонзорирана со стипендии за студенти и научници од страна на образование, аудиовизуелна дејност и Извршната агенција за култура Видете во детали на www.docnomads.eu [+]

На "DOCNOMADS" документарен филм режија ТЕК ЕРАЗМУС МУНДУС мајстор е: - две години, 120 ЕКТС - Документарен филм режија - мајстор се разбира

Имплементирани од страна на трите европски универзитети:

Факултетот Lusófona де Humanidades е Tecnologias / Лисабонскиот / Португалија,

Színház-ES Filmművészeti Egyetem / Универзитет за театарска и филмска уметност / Будимпешта / Унгарија и

Лука, колеџ Sint Лукас Брисел / Белгија.... [-]


Магистер по туризам и угостителство

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Белгија Antwerp Brussels + 4 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

М-р - Магистер по технологија за управување

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Белгија Antwerp Brussels + 4 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

Магистер - Магистер по спортски менаџмент

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Белгија Antwerp Brussels + 4 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

Магистер по менаџмент на модата

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Белгија Antwerp Brussels + 4 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

М-р - Магистер по дизајн на управување

United International Business Schools
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 9 - 36 месеци September 2019 Белгија Antwerp Brussels + 4 more

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн, повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар. [+]

Датум на почеток

Нашиот академски календар е базиран на систем од четвртина (1 четвртина = 10 недели). Поради флексибилната структура на програмата и модуларниот дизајн , повеќе почетни датуми се достапни на почетокот на секој квартал и на секој мандат, во октомври, ноември, јануари, февруари, април, мај, јули и август. Сите кампуси го следат истиот академски календар.

Времетраење на програмата... [-]

Магистер по американски студии

Vrije Universiteit Brussel
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Белгија Brussels

Оваа програма Напредно мајстор 's нуди на студентите интердисциплинарен пристап кон интригантна областа на американски студии. Таа опфаќа земјата од брег до брег, во значителна мера опфаќа аспекти на американското право, економија, историја, политика и различни културни (форми на) производство (а). [+]

Опис на програмата

Оваа магистерска програма нуди интердисциплинарен пристап кон областа на американски студии, преку кои ќе се добие увид во различните аспекти на Америка. Предметот американски студии е дизајниран за да добиете интелектуална контрола врз богатството на американското општество. Курсеви се понудени на англиски јазик од страна на група главно белгиски и американски специјалисти од различни универзитети и организации. Соединетите Американски Држави е неверојатно земјата, што значи, сосема очигледно, дека понекогаш е тешко да се измери. Магистер по американски студии е дизајниран за да добиете интелектуална контрола врз богатството на американското општество. ... [-]


Магистер по лингвистика и литературни студии

Vrije Universiteit Brussel
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Белгија Brussels

Нашата програма мајстор ви нуди единствена можност да се земе курсеви по лингвистика и литературни студии во шест различни јазици и да се специјализираат во една специфична јазична научна дисциплина и во еден или два специфични јазици. Програмата на повеќејазичен мајстор содржи курсеви на следниве јазици: холандски, англиски, француски, германски, италијански и шпански. Програмата е изградена од три компоненти: потребните курсеви, изборот за еден јазик или два јазика и повеќејазичен профил. [+]

ОПИС НА ПРОГРАМАТА

Лингвистиката и литературните студии се меѓу најфасцинантните студии, особено во град како Брисел, каде што се зборуваат повеќе јазици отколку било каде во Фландрија, Белгија или Европа. А студент на мајстор во лингвистика и литературни студии добива пристап до други јазици и култури кои отвораат нови хоризонти на разбирање. Нашата програма за повеќејазичен мајстор ги подготвува студентите за глобализиран пазар на трудот, каде што повеќејазичноста станува се повеќе неопходна . Меѓународно ориентиран град Брисел е совршена локација за лично искуство на различни аспекти на мултилингвализам и мултикултурализам . Нашата програма мајстор ви нуди единствена можност да се земе курсеви по лингвистика и литературни студии во шест различни јазици и да се специјализираат во една специфична јазична научна дисциплина и во еден или два специфични јазици. Програмата на повеќејазичен мајстор содржи курсеви на следниве јазици: холандски, англиски, француски, германски, италијански и шпански .... [-]


мајстор на уметноста во Глобална студии

European College for Liberal Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 12 месеци September 2019 Белгија Brussels Antwerp + 2 more

М-р - Магистер по Глобална студии (60 кредити) [+]

Нашите програми за постдипломски студии, секој со различни барањата на програмата, се врз основа и се целосно компатибилни со утврдените Европски и американски образовни системи. Европските насоки за високото образование се наведени во договорите Болоња. Еднаш минималниот број на кредити се заработени, барање за дипломирање може да се поднесе. Не сите програми се понудени на сите кампуси. Се однесуваат на распоредот на програмата за повеќе детали.... [-]


Магистер по комуникации студии

European College for Liberal Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 12 месеци September 2019 Белгија Brussels Antwerp + 2 more

Р - Магистер по комуникации студии (60 кредити) [+]

Нашите програми за постдипломски студии, секој со различни програмски барања, се базираат и се целосно компатибилни со воспоставените европски и американски образовни системи . Европските насоки за високо образование се наведени во Болоњските договори. Откако ќе се заработи минимален број на кредити, може да се поднесе барање за дипломирање. Сите програми не се нудат на сите кампуси. Погледнете во распоредот на програмата за понатамошни детали.... [-]


Магистер по хемија (м-р)

University of Antwerp
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Белгија Antwerp

Господар на хемија во UAntwerp се одвива многу близу до втората најголема група на (петро) хемиска индустрија во светот. Благодарение на оваа близина ќе бидете изложени на бизнис апликација, заедно со научни истражувања во текот на целата ваша мајстор програма. [+]

Студиската програма се фокусира на истражување и развој. Блиската близина на хемиската индустрија и пристаништето во Антверпен создаваат совршени околности за организирање на меѓународно ориентирана господарска програма. Професори и гости говорници од индустријата споделуваат знаење и искуство од нивниот секојдневен професионален живот во бизнисот и истражувањето. На овој начин, стекнат директен увид во тоа како хемијата е испреплетена со различни економски сектори во нашето општество и каква е твојата улога.... [-]


Магистратура по лингвистика и литература: Англиски

University of Antwerp
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Белгија Antwerp

"Англиски" на ниво на мајстор на Универзитетот во Антверпен се сведува на еден сет на истражувачки-ориентирани курсеви за лингвистика и литература, кој има за цел да им обезбеди на успешните студенти со знаења, вештини и ставови да ги извршуваат различни кариери, или во (академски) настава или културниот сектор во целина. [+]

М-р во лингвистика и литература: англиски нуди широк спектар на курсеви за избор во областа на лингвистиката и книжевни студии. Има само еден задолжителен елемент - мора да трае најмалку еден лингвистика разбира и една курс по литература. На магистерскиот труд претставува важен дел од степен и е во вредност од 18 на 60 ЕКТС кредити. Литература теми вклучуваат американски историски роман по 1950 година, изградбата на возраст, како и работата на Семјуел Бекет. Лингвистика курсеви вклучуваат прагматика, негација и наставен план и програма дизајн.... [-]


Троен степен магистер по Глобална продажба и маркетинг

University of Applied Sciences Upper Austria
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2019 Белгија Ghent

Троен степен програма ГМ подготвува студентите да се развие и да управуваат со општите бизнис, продажба и маркетинг активности за идните меѓународни компании. [+]

На трокреветни степен програма ГСМ подготвува студентите да се развие и да управуваат со општите бизнис, продажба и маркетинг активности за идните меѓународни компании. За такви менаџери, од суштинско значење е да се развијат вештини за претприемачко размислување и да се знае како да се справуваат со предизвиците во заднината на една култура. Во денешните дигитализирани и глобализирани пазари неопходно е разбирање и користење на технолошкиот развој, влијание врз деловните процеси, но исто така и способноста да се комбинираат виртуелни и физички кориснички допирни точки.... [-]


Research Master: Master of Advanced Studies in Theology and Religion (Leuven)

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Краен рок за аплицирање 1 март 2018 година (за граѓани кои не се дел од ЕЕО) 1 јуни 2018 година (за граѓаните на ЕЕА)

KU Leuven користи онлајн апликациски систем.

[-]

напреден главен современа музика

KASK & Conservatorium / School of Arts Gent
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Белгија Ghent

Оние изборот на Напредно Магистер по современа музика програма во Гент работа на Кралскиот конзерваториум / Школата за уметности, под водство на современите музички ансамбли на Ictus и SPECTRA, на проекти со решителна фокус на неодамна составен музика. Студентите се специјализираат во современата музика, како солисти или членови на ансамблот. Тие играат активна улога во создавање на нови дела од млади и основана композитори. [+]

современа музика Оние изборот на Напредно Магистер по современа музика програма во Гент работа на Кралскиот конзерваториум / Школата за уметности, под водство на современите музички ансамбли на Ictus и SPECTRA, на проекти со решителна фокус на неодамна составен музика. Студентите се специјализираат во современата музика, како солисти или членови на ансамблот. Тие играат активна улога во создавање на нови дела од млади и основана композитори. ... [-]