MA Hampshire - MA програми во Hampshire MA, Hampshire

MA Hampshire - MA програми во Hampshire MA, Hampshire

Master

Програми со наслов "мајстор на уметноста " традиционално се состои од либерални уметности теми како што се филозофија, историја, или литература. Мајстори на уметноста се постдипломски програми кои може да се земе по заработени диплома во додипломската програма (диплома). Мајстори на уметноста програми имаат наслов "МА ", "мајстор на уметноста " или "МА ".

Образование во Обединетото Кралство е пренесена прашање со секоја од земјите на Обединетото Кралство имаат посебни системи под различни влади: Владата на Велика Британија е одговорна за Англија, и шкотскиот Владата, велшкиот Владата и Северна Ирска Извршниот се одговорни за Шкотска , Велс и Северна Ирска, соодветно.

MA Hampshire - Земи си MA во Hampshire. Земете ги сите програмата БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

MA ELT / TESOL студии

University of Southampton
Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2018 Обединетото Кралство Southampton

Оваа програма обезбедува фокусирана рута за нови професионалци на англиски јазик кои сакаат да развијат напредни знаења и вештини во наставниот план по англиски јазик, педагогија и оценување. Ќе ги изучувате современите пристапи кон наставната програма, оценувањето и педагогијата, со можности да ги следите специјалните интереси, како што е автономијата на учениците и англискиот како меѓународен јазик. Ќе се развие подлабоко разбирање на теоријата и практиката на наставата по англиски јазик и стекнување на вештини потребни за да се оспори сегашната професионална пракса, да иновираат и да преземат голем број на лидерски улоги во наставата по англиски јазик. [+]

Оваа програма обезбедува фокусирана рута за нови професионалци на англиски јазик кои сакаат да развијат напредни знаења и вештини во наставниот план по англиски јазик, педагогија и оценување. Ќе ги изучувате современите пристапи кон наставната програма, оценувањето и педагогијата, со можности да ги следите специјалните интереси, како што е автономијата на учениците и англискиот како меѓународен јазик. Ќе се развие подлабоко разбирање на теоријата и практиката на наставата по англиски јазик и стекнување на вештини потребни за да се оспори сегашната професионална пракса, да иновираат и да преземат голем број на лидерски улоги во наставата по англиски јазик.... [-]


Магистер по англиски јазик настава

University of Southampton
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Southampton + 1 more

Магистер по англиски јазик настава (ELT) е пост-искуство програма која обезбедува наставниците по англиски како странски јазик (EFL) од Велика Британија и во странство со можност да размислуваат за нивното професионално искуство, да развијат подлабоко разбирање на теоријата и практиката на Предавања по англиски јазик и стекнување на вештини и компетенции потребни за лидерски улоги во ELT. [+]

Магистер по англиски јазик настава (ELT) е пост-искуство програма која обезбедува наставниците по англиски како странски јазик (EFL) од Велика Британија и во странство со можност да размислуваат за нивното професионално искуство, да развијат подлабоко разбирање на теоријата и практиката на Предавања по англиски јазик и стекнување на вештини и компетенции потребни за лидерски улоги во ELT.... [-]


MA англиски литературни студии

University of Southampton
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Southampton + 1 more

Магистер по англиски литературни студии ќе ви даде можност да ги следите книжевните теми и жанрови од широк избор на автори и периоди: од Шекспир, Џејн Остин и фикција од Википедија на викториската култура за печатење, модернизми и модерности, литература и право, Литературата на холокаустот и постколонијалните светски литератури. [+]

Магистер по англиски литературни студии ќе ви даде можност да ги следите книжевните теми и жанрови од широк избор на автори и периоди: од Шекспир, Џејн Остин и фикција од Википедија на викториската култура за печатење, модернизми и модерности, литература и право, Литературата на холокаустот и постколонијалните светски литератури.

Програмата може да се земе во текот на една година со полно работно време или две години со скратено работно време.... [-]


М-р филозофија

University of Southampton
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Southampton + 1 more

Магистер по филозофија обезбедува основа за напредни работа во филозофијата. Тој е дизајниран да ги задоволи и оние кои имаат интерес да направат магистерски труд за себе и за оние кои имаат намера да продолжат да продолжат со д-р. Оваа програма ќе ви овозможи да се здобијат со темелна обука во вештини за истражување, заедно со детално проучување на централните дела на филозофијата. Ќе имате можност да избирате од широк опсег на опции кои ги опфаќаат одредени области и посебни филозофи. Можете да изберете свој Pathway или да го прилагодите пристапот кон вашите студии. [+]

Магистер по филозофија обезбедува основа за напредни работа во филозофијата. Тој е дизајниран да ги задоволи и оние кои имаат интерес да направат магистерски труд за себе и за оние кои имаат намера да продолжат да продолжат со д-р. Оваа програма ќе ви овозможи да се здобијат со темелна обука во вештини за истражување, заедно со детално проучување на централните дела на филозофијата. Ќе имате можност да избирате од широк опсег на опции кои ги опфаќаат одредени области и посебни филозофи. Можете да изберете свој Pathway или да го прилагодите пристапот кон вашите студии.... [-]


М-р филмски студии

University of Southampton
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Southampton + 1 more

Филмски студии на University of Southampton се добро воспоставени, бидејќи се работи 15 години. Програмата р е солидна и предизвик степен разбира, една од најкарактеристичните карактеристики на програмата е нејзиниот акцент на транснационалните и глобалните перспективи на кино. Програмата ја учат научници од меѓународна положба и има извонреден рекорд за истражување и објавување, вклучувајќи ги и врвните табели за најдобар филмски оддел во Велика Британија во Гардијан и за истражување во националната истражувачка проценка за 2009 година (под европски студии). [+]

Филмски студии на University of Southampton се добро воспоставени, бидејќи се работи 15 години. Програмата р е солидна и предизвик степен разбира, една од најкарактеристичните карактеристики на програмата е нејзиниот акцент на транснационалните и глобалните перспективи на кино. Програмата ја учат научници од меѓународна положба и има извонреден рекорд за истражување и објавување, вклучувајќи ги и врвните табели за најдобар филмски оддел во Велика Британија во Гардијан и за истражување во националната истражувачка проценка за 2009 година (под европски студии).... [-]


М-р филмски и културен менаџмент

University of Southampton
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Southampton + 1 more

На почетокот на 21 век, културниот сектор играше сè позначајна улога во јавните политики; политички, социјално и економски. Културните индустрии, како што е филмската индустрија, сега се посебно внимание на ова внимание поради нивниот потенцијал да го премости јазот помеѓу културата и трговијата, односно нивниот капацитет истовремено да го зајакнат културниот живот и да генерираат богатство. Во овој контекст, постои силна свест за важноста на професионализмот во културниот менаџмент. М-р филмски и културен менаџмент е наменета за студентите кои сакаат да се комбинираат студија за филм на постдипломски студии со познавање на културниот менаџмент. Овој курс обезбедува рамка преку која може да се анализира и разбере современиот културен сектор; таа ја сместува филмската индустрија во тој контекст и во исто време обезбедува теоретски познавања на филмот и неговите индустриски димензии. [+]

На почетокот на 21 век, културниот сектор играше сè позначајна улога во јавните политики; политички, социјално и економски. Културните индустрии, како што е филмската индустрија, сега се посебно внимание на ова внимание поради нивниот потенцијал да го премости јазот помеѓу културата и трговијата, односно нивниот капацитет истовремено да го зајакнат културниот живот и да генерираат богатство. Во овој контекст, постои силна свест за важноста на професионализмот во културниот менаџмент.... [-]


М-р дигитални медиуми пракса: интеракцијата дизајн

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

Програми за дигитални медиуми пракса во Винчестер се дизајнирани за да се приспособат на широк спектар на специјализирани интереси во рамките на широк спектар на располагање во рамките на дигиталните медиуми индустрија. [+]

Програми за дигитални медиуми пракса во Винчестер се дизајнирани за да се приспособат на широк спектар на специјализирани интереси во рамките на широк спектар на располагање во рамките на дигиталните медиуми индустрија.

Програмата Содржина

Овие професионално фокусирани програми ви овозможи за динамичен разбирање и развој на теорија во контекст на пракса. На програми се структурирани да ги подобрат своите вештини во голем број на специјализирани кариери во дигиталните медиуми индустрија. Партнерства со професионални лекари и тела даде на студентите на почетна точка за развој на сопствената мрежа на професионални контакти и да се идентификуваат клучните практичари.... [-]


М-р дигитални медиуми пракса: визуелизација

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

Програми за дигитални медиуми пракса во Винчестер се дизајнирани за да се приспособат на широк спектар на специјализирани интереси во рамките на широк спектар на располагање во рамките на дигиталните медиуми индустрија. [+]

Програми за дигитални медиуми пракса во Винчестер се дизајнирани за да се приспособат на широк спектар на специјализирани интереси во рамките на широк спектар на располагање во рамките на дигиталните медиуми индустрија.

Програмата Содржина

Овие професионално фокусирани програми ви овозможи за динамичен разбирање и развој на теорија во контекст на пракса. На програми се структурирани да ги подобрат своите вештини во голем број на специјализирани кариери во дигиталните медиуми индустрија. Партнерства со професионални лекари и тела даде на студентите на почетна точка за развој на сопствената мрежа на професионални контакти и да се идентификуваат клучните практичари.... [-]


модерните либерални уметности

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2  September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

М-р Модерни Либералната науките во Винчестер нуди поинаков и интересен начин за студентите да ги планираат своите студии околу сопствените интелектуални интереси и прашања. На програмата е дизајниран за оние кои, по нивниот прв степен, сакаат да се вратат во високото образование, без да се заложат за одредена предметна дисциплина. [+]

На либерални уметности (Латинска liberalis, слободен, и арс, уметност или принципиелна практика) може да се тврди дека е најстарата програма за високо образование во западната историја. Во средновековна култура Ова стана формира во Trivium, со quadrivium аритметика, геометрија, музика и астрономијата. Во суштина, овие седум предмети поставени униформата законите на она што би можело да се знае и да се постигне во природата. Овие широки области на истражување се подобро познати сега што се филозофија, хуманистичките науки, општествените науки, природните науки, како и ликовната уметност.... [-]


Историја

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

Ма Историјата во Винчестер концентрира на различни географски размери на историјата, вклучувајќи ги и локалните и глобалните перспективи. Тоа им овозможува на студентите можност да се вклучат со голем број на пристапи кон проучување на историјата, испитување на голем број на историски предмети од раниот среден век до денес. [+]

Програмата нуди воведни елементи кои се истражуваат историски методи и истражувачки вештини, во-длабочината на модули тема-базирани и можност да се осмисли и да се развие специјалист дисертација.

Пристапи кон минатото Модул, која работи во првиот семестар за сите нови студенти, обезбедува насоки за различни пристапи кон изучување на историјата, вклучувајќи географски скали на студии и дисциплинарен пристап.... [-]


културното наследство и управување со ресурси

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2  September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

М-р на културното наследство и управување со ресурси во Винчестер нуди перспектива, кои, иако втемелени во Велика Британија наследство пракса, исто така се наоѓа во рамките на еден поширок глобален контекст и нуди работни индустрија и работа на проекти во странство. [+]

Програмата смета поширокиот место на наследство менаџмент во современото општество и нуди можност на студентите да преземе свои проекти на голем број на различни предмети. Користење на двете британски и глобален пристап, во теоријата и практиката на културното наследство и управување со ресурсите е истрага.

Курсот се користи од експерти составен од целиот наследство спектар вклучувајќи музеи и галерии, културниот туризам; тематски паркови; национални, локални и глобални организации наследство; архиви; библиотеки; и археолошки единици. Покрај тоа, студентите се способни да учествуваат во сопствениот истражувачки проекти на одделот, кои се вклучени археолошки локалитети во Винчестер, Корнвол, Грузија, Ерменија, Корзика, Барбадос, Етиопија и Египет, и се охрабруваат да ги користат своите вештини во подобрување и развивање на постоечките културни наследство стратегии на овие локации.... [-]


применетата криминологија

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

М-р применета криминологија во Винчестер истражува придонеси на криминологијата со релевантните професионални средини. Тоа ја засилува разбирања на криминолошките клучните концепти и методи на учениците, ги преведува на различни професионални средини и обезбедува на студентите и директно искуство и подобрено разбирање на овие професионални контексти. [+]

Применета криминологија смета криминалот, девијација, безбедност и несигурноста и се обраќа на различни кариери криминолошките, нуди модули во врска со три различни професионални патишта: форензичката психологија, полицијата и безбедноста.

Во согласност со етос на активни и ангажирани учење, студентите се обврзуваат напредна обука во криминолошките истражувачки методи релевантни за примени поставувања и да добијат директен искуство преку поставеност работа / пракса или работа базирана на учење можност за оние студенти кои се вработени во релевантните професионални средини.... [-]


ма смрт религијата и културата

University of Winchester
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

М-р Смрт, религија и култура истражува начинот на кој смртта е само неизбежноста на живот. Оваа универзална реалност се сфати поинаку од страна на различни култури и верски [+]

М-р Смрт, религија и култура истражува начинот на кој смртта е само неизбежноста на живот. Оваа универзална реалност се сфати поинаку од страна на различни култури и верски традиции, како и оние разбирања се играат во ритуалите на смрт, умирање и жалост.

Услови за влез: Обично прво или втора класа Достигнувања степен или професионално искуство во областа на студирање

Англиски ако не ти е прв јазик: ИЕЛТС 6.5 (вклучувајќи 6,5 во академско пишување) или еквивалентни... [-]


пишување р за деца

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

М-р пишување за деца истражува односот помеѓу креативни производство и критичка свест за литература за деца и им овозможува на студентите да се ... [+]

М-р пишување за деца

М-р пишување за деца истражува односот помеѓу креативни производство и критичка свест за литература за деца и им овозможува на студентите да ги развијат своите вештини за пишување во стимулирање и поддршка на животната средина. Програмата нуди на студентите можност да се развијат креативните работа во прогрес, даде и да добијат повратни информации и да произведе нова пишување. Таа, исто така ги охрабрува студентите да се разговара за работата на воспоставените писатели и сметаат дека теоретски, социјални и културни контексти на современото пишување за деца. Сите студенти треба да заврши пет модули вклучувајќи приказни за деца и со проекти и, како алтернатива на други модули се нудат, студентите ќе можат да изберете до два модули од УО Криејтив и критичките текстови, која вклучува модули за пишување поезија и скрипти. Издавачки проект е модул во кој сите студенти се развие пишување проект до точка на поднесување за објавување, на пример на развојот на предлог за издаваштво, почетна поглавја и писмо до агент / издавач. Гостин агенти, уредници и писатели обезбеди специфични согледувања и група на проектот, како што се антологија или блог помага развијат вештини за уредување.... [-]


М-р применета светската практика

University of Winchester
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Обединетото Кралство Winchester + 1 more

Применета светската практика (менаџмент) во Винчестер користи од голем број на клучните вештини во рамките на меѓународната Управување и глобален студии за да се идентификуваат решенија и одговори на клучните глобални прашања. Глобални настани и прашања во контекст на економија, бизнис, политика, култура, општество, развој и животната средина бара одговорни за управување со решенија од голем број на меѓународни организации, невладини организации, добротворни организации и јавни, комерцијални и волонтерски тела. [+]

М-р Управување со современите глобални прашања

Студентите ги истражуваат влијанието и управувањето со широк спектар на глобалните прашања кои влијаат на светската економија, меѓународни институции (како што е системот на ОН), развој, безбедноста, пазари, животната средина, помош, одржување на мирот, дипломатија (комерцијални и политички) и корпоративни социјална одговорност. Акцентот е ставен на донесување на одлуки, управување со ризик и управување со решение за подобрување на бенефиции, и за ограничување на нарушување, на глобалните прашања. Способностите стекнати се клучни во добивање на вработување во различни меѓународни сектори. се нудат голем број на субјектот specialisms. Тие вклучуваат: здравје и / или раст на животната средина и / или развој на управување и / или економија Комерцијални дипломатија и / или земјата анализа на ризик Кога студентот завршил проценки предмет релевантни во предавал модули и се фокусираше на својата дисертација на иста површина од специјалист, специјалист предмет ќе бидат вклучени во сертификатот за препис и награда. На пример, студентите од областа на "здравје" може да дипломираат со име за јавна набавка светската практика (менаџмент) со здравје. .... [-]