MA Саксонија Анхалт - MA програми во Саксонија Анхалт MA, Саксонија Анхалт

MA Саксонија Анхалт - MA програми во Саксонија Анхалт MA, Саксонија Анхалт

Master

А господар 's степен е на постдипломски академски степен. А господар 's степен подготвува студентите да го води или управуваат. А господар 's степен, исто така, подготвува некое лице за голем број на потраги преку специјализирани студија на терен.

Германија е одлична дестинација за меѓународните scholarsand има висок квалитет на високото образование. Вредноста на ова ниво на образованието е подобрен од страна на Германија 's силна економија. Странските студенти да уживате во одличен животниот стандард во едно сигурно и безбедно опкружување. Берлин е главен град.

Саксонија-Анхалт е една од неколкуте без излез на море држави во Германија. Главен град е Магдебург и игра дом на повеќе од 2,2 милиони жители. Таа има некои на високо образовните институции кои нудат низа на програми.

MA Саксонија Анхалт - Земи си MA во Саксонија Анхалт. Земете ги сите програмата БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

MA in Social Work in an Ageing Society

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри April 2018 Германија Magdeburg

[+]

Како социјалните услуги треба да се организираат кога социјалните нееднаквости во возраста и помеѓу возрасните групи стануваат поакутни, и каде што има региони кои се оставени "на работ" со намалена инфраструктура и обезбедување на здравствена и социјална заштита?

Целта на студиите е професионализација на демографски чувствителна социјална работа, особено преку вештини за креирање и развивање на робустен концепт за работа со старите луѓе и крос-генерациски вештини, вештини за да ги имплементираат овие концепти во пракса со ефективен организациски дизајн, Вештини за интердисциплинарна соработка со други професии, институции и социјални услуги со цел полесно дизајнирање на социјалниот простор и животните светови и вештини за да се замисли, имплементира и да се оцени практичното истражување.... [-]


MA in Social and Health Journalism

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2018 Германија Magdeburg

Степенот на програмата ги едуцира студентите да станат новинари со фокус на социјалните и здравствените проблеми. Оваа интердисциплинарна програма се осврнува на сложените општествени случувања во системите за социјална и здравствена заштита, кои за новинарите и за не-експертите особено стануваат сè потешко да се разберат и да се известуваат за разбирливо. [+]

Почеток на студии Програмата започнува секој зимски семестар. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 31 јули преку uni-assist eV. Цели на програмата

Степенот на програмата ги едуцира студентите да станат новинари со фокус на социјалните и здравствените проблеми. Оваа интердисциплинарна програма се осврнува на сложените општествени случувања во системите за социјална и здравствена заштита, кои за новинарите и за не-експертите особено стануваат сè потешко да се разберат и да се известуваат за разбирливо. Овој развој претставува се поголем предизвик за медиумските комуникациски вештини на експертите во социјалниот и здравствениот сектор, и затоа повикува соодветно квалификувани медиумски професионалци.... [-]


MA in Interaction Design

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Германија Magdeburg

[+]

Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 30 април (зимски семестар) или 15 октомври (летен семестар) преку uni-assist eV. Цели на програмата

Програмата Магистер во интеракција дизајн е наменета за учениците од различни професии кои активно сакаат да работат на дизајнот и интеграцијата на нови информатички и комуникациски технологии во човековата околина.

Дизајн на интеракција ги става корисничките и корисничките сценарија во центарот на концептуалниот развој.... [-]


MA in European Master in Sign Language Interpreting

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 5 семестри October 2018 Германија Magdeburg

[+]

Во периодот од 2,5 години, студентите патуваат да учествуваат на блок-семинари на сите партнерски универзитети и да се вклучат во онлајн активности и самостојно учење. Бидејќи треба да се добијат 90 ЕКТС кредити (т.е. еквивалент на 2.700 работни часови на студентите), работното оптоварување е значително.

Студиската програма е бесплатна за студенти од ЕУ / ЕТА.

Освен надоместоците, од студентите се очекува да ги финансираат патувањата и сместувањето за време на блок-семинари и други настани. Забележете дека за жал не сме во можност да обезбедиме услуги за толкување на различните знаковни јазици што ги користат глувите учесници. Меѓутоа, имаме за цел да обезбедиме толкување помеѓу англиски и меѓународен знак за блокадари, онаму каде што е потребно.... [-]


Ма во детските студии и детските права

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2018 Германија Magdeburg

Оваа иновативна студиска програма се базира на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на детето (UNCRC) и за спроведување на детските права што ги опфаќа. Децата имаат право да учествуваат во сите одлуки и процеси кои влијаат врз нив, до правичен пристап до општествените ресурси (на пр. Здравство, образование) и ефикасна заштита од насилство и експлоатација. [+]

Почеток на студии Програмата започнува секој зимски семестар. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 31 јули преку uni-assist eV. Цели на програмата

Оваа иновативна студиска програма се базира на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на детето (UNCRC) и за спроведување на детските права што ги опфаќа. Децата имаат право да учествуваат во сите одлуки и процеси кои влијаат врз нив, до правичен пристап до општествените ресурси (на пр. Здравство, образование) и ефикасна заштита од насилство и експлоатација. Сите институции, процеси и мерки ориентирани околу децата на национално, државно / регионално и локално ниво мора да бидат дизајнирани и оценети според овие размислувања.... [-]


Мајстор на уметноста во меѓународни општествени науки

Friedensau Adventist University
Студии врз за студентски град Целосна 4 - 6 семестри October 2018 Германија Möckern

Мајстор на уметноста во меѓународни општествени науки (м-р ISS) е интердисциплинарна програма студија која ги подготвува студентите за кариера во меѓународниот социјална управување. Таа им овозможува на студентите да специјализираат во професионални можности за кариера како професионален вработување како експерти во меѓународните социјалниот менаџмент, развој на соработката, за одговор при катастрофи и хуманитарна помош, планирање, управување и ... [+]

Мајстор на уметноста во меѓународни општествени науки

Мајстор на уметноста во меѓународни општествени науки (м-р ISS) е интердисциплинарна програма студија која ги подготвува студентите за кариера во меѓународниот социјална управување. Таа им овозможува на студентите да специјализираат во професионални можности за кариера како професионален вработување како експерти во меѓународните социјалниот менаџмент, развој на соработката, за одговор при катастрофи и хуманитарна помош, планирање, управување и евалуација на проекти за одржлив развој, работа со правата пристап базиран на човековите Обединетите нации систем за правата, управување со програми за борба против сиромаштијата со организациите на граѓанското општество, ангажман во ненасилно разрешување на конфликти, мир и помирување, како и активно учество во разни области на глобалното владеење.... [-]