MA во Зимбабве - MA програми во Зимбабве MA

MA во Зимбабве - MA програми во Зимбабве MA

Master

Мајстори степени се повеќе разноврсна од докторски квалификации и имаат широк спектар на професионални и академски апликации. Според американското Министерство за образование, три видови на програми мајстори постојат истражувања, професионални и терминал. Најпопуларните мајстори степен видови се Мајсторот на уметностите (MA) и мајстор на науки (МСП) во мешавина на предмет полиња.

Зимбабве е земја во Јужна Африка. Раст се предвидува да се зголеми, buoyed од високите минерални цените и подобрување на земјоделскиот сектор. Зимбабве 's образовниот систем се состои од 7 години на основното и 6 години на средното образование пред студентите можат да влезат универзитет во земјата или во странство. Уживаат во играта активности на Antelope парк, кој се наоѓа од Gweru, меѓу Хараре и Bulawayo.

MA во Зимбабве - Земи си MA во Зимбабве. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

Мајстор на уметноста во африканската историја (MAAH)

Midlands State University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри February 2019 Зимбабве Gweru

Програмата има за цел да ги обучи студентите кои ќе бидат во можност да развијат и применат звук концептуални, аналитички и критички вештини кои се потребни за длабинска студија на различни прашања и теми во африканската историја. [+]

. ЦелиПрограмата има за цел да ги обучи студентите кои ќе бидат во можност да развијат и применат звук концептуални, аналитички и критички вештини кои се потребни за длабинска студија на различни прашања и теми во африканската историја.Главната цел на оваа програма е да се произведуваат студенти кои ќе произведуваат нови форми на знаење и компетенции поврзани со африканската историја во глобалната интеркултурна средина.Влегување Потребно... [-]

Магистер по развојни студии (MADS)

Midlands State University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри February 2019 Зимбабве Gweru

Програмата е за студентите заинтересирани за кариера во современите развојни прашања. [+]

ЦелиПрограмата е за студентите заинтересирани за кариера во современите развојни прашања.Програмата има за цел да ги развие звучните концептуални, аналитички и критички вештини кои се потребни во динамични и комплексни современи развојни контексти.Влегување ПотребноЗа да бидат запишани во програмата, идните студенти треба да имаат добар почести степен во студии за историја и развојДругите носители на диплома имаат право на прием по дискреционо право на Одделенски одборОпшти одредбиБројот на модули земени од кој било студент надвор од одделот може да биде ограничен.Понудата на изборни модули зависи од достапноста на персоналот и / или предавањето на носивост на расположлив персонал.ПроценкаИспитите, кои вообичаено се пишуваат на крајот од секој семестар, содржат тричасовни трудови за теоретски модули.Континуираната проценка вклучува тестови, есеи и презентации за семинарски труд.Неуспехот да се исполнат роковите се сметаат за неисполнување на доделената работа.Вообичаено е потребно ученикот да има 100% посета на предавања.Структура на програмата... [-]

Магистер по археологија (MARC)

Midlands State University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри February 2019 Зимбабве Gweru

Општите цели се: да промовираат високи концептуални и испитувачки вештини во археолошките прашања, да развијат компетенции во специјалните археолошки области, да генерираат интерес за истражување во археологијата. [+]

Цели

Општите цели се:

промовираат високи концептуални и испитувачки вештини во археолошките прашања.развивање на компетенции во специјализирани археолошки области.генерира интерес за истражување во археологијата.Можности за кариера

Магистер по археологија степен програма е наменета за подобрување на компетенциите на дипломирани студенти во областа на истражување на човечката култура, музеј curation, управување со културната организација, управување со животната средина, наследство консултантски услуги, паркови и дивиот свет управување и универзитетски предавања.... [-]


Мајстор на уметноста во религиозни студии

Africa University - Zimbabwe
Студии врз за студентски град Целосна 2 години February 2019 Зимбабве Mutare

Богословскиот факултет нуди степен од магистрирал по религиозни студии на учениците од различно потекло кои ќе бидат професионално способни за окупаторски позиции во институциите за високо образование (универзитети), цркви, служат на екуменски водечки позиции, учат верски и морални Образование во училиштата и религиозни студии во богословски колеџи (семинари) и релевантни невладини организации (НВО), каде што ќе дејствуваат како катализатори за промена во донесувањето на одлуки и формулирање на политиките, или да продолжат со релевантните докторски програми. [+]

Богословскиот факултет нуди степен од магистрирал по религиозни студии на учениците од различно потекло кои ќе бидат професионално способни за окупаторски позиции во институциите за високо образование (универзитети), цркви, служат на екуменски водечки позиции, учат верски и морални Образование во училиштата и религиозни студии во богословски колеџи (семинари) и релевантни невладини организации (НВО), каде што ќе дејствуваат како катализатори за промена во процесот на донесување одлуки и формулирање политики, или ќе продолжат со релевантните докторски програми.... [-]