MA во Израел - MA програми во Израел MA

MA во Израел - MA програми во Израел MA

Master

Магистер е магистратура доделени на учениците кои имаат завршено програма за студирање економијата или фини уметности субјекти како што се историја, комуникации, филозофија, теологија или англиски. А мајстор на уметноста степен обично бара предмети, истражувања и писмени испити.

Израел има 8 универзитети и академски надгледувани од страна на Советот за високо образование во Израел. Земјата е меѓу земјите, кои имаат висока стапка на упис на факултет во светот. Тие имаат односи пријателски студентот не само за локалното студентите туку и за странските студенти.

MA во Израел - Земи си MA во Израел. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

ма во еврејските образование

The Hebrew University of Jerusalem
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии 1 година Open Enrollment Израел Ерусалим

Преземете ја вашата кариера во еврејско образование на следното ниво со престижната магистерска еврејска едукација од хебрејскиот универзитет. Мелтон центарот предава 1 година онлајн со 6 недели во ерусалим [+]

1 Година Меѓународната Магистер по еврејски образование Надградба на вашиот кариера во еврејските образование!

Ја преземат својата кариера во еврејските образование на следното ниво со престижна р еврејски образование од Хебрејскиот универзитет Мелтон центар. На 1-годишна онлајн магистер еврејски образование со 6-недела интензивна семестар во Израел обезбедува едукатори со флексибилност на учење и заработуваат со магистерска диплома по образование, без работа-живот.... [-]


Магистер по глобална миграција и политика

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 2 години October 2018 Израел Тел Авив

Магистер по Глобална миграција и политика е интердисциплинарна магистерска програма предадена на англиски јазик која им нуди на студентите можност критички да се вклучат со национални и меѓународни прашања кои се во првите редови на денешните дебати околу миграцијата и политиката. [+]

Магистер по Глобална миграција и политика е интердисциплинарна магистерска програма предадена на англиски јазик која им нуди на студентите можност критички да се вклучат со национални и меѓународни прашања кои се во првите редови на денешните дебати околу миграцијата и политиката. Програмата е наменета за страсни студенти со силни образовни средини, професионален нагон и, по можност, претходно професионално или активистичко искуство. Студентите прво се изложени на главните теоретски перспективи и последователно на професионално ориентирани принципи на миграција. Водени од научници и практичари од областа на миграцијата, темите опфатени во курсевите вклучуваат политики за имиграција и државјанство; правни и етички перспективи за прибежиште и азил; интеграцијата на пазарот на трудот на имигрантите; предизвиците на социјалната интеграција и етничката идентификација на "втората генерација"; маргинализација и дискриминација; миграцијата и животната средина; и најдобрите практики во меѓународниот развој и хуманитарна помош, меѓу другите теми. Студентите се здобијат со практично искуство преку теренска работа и се способни да се специјализираат во областите на миграцијата според нивните лични преференции.... [-]


MA in Environmental Studies

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 1 година July 2018 Израел Тел Авив

[+]

Студентите на студија програмата широк избор на прашања за животната средина, преку двете основни курсеви и голем број на изборни предмети, да се добие увид во историјата на Израел на животната средина и како поединец и нација, како дел од поширокиот регион на Блискиот Исток. Паралелно со широк преглед на теми од животната средина, програмата се фокусира на површина на вода, изложување на студентите на научни, правни и политички аспекти на еден од најкритичните прашања на Израел на животната средина. ... [-]


Меѓународната програма за магистер по криза и траума

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

Добијте практично искуство во едно од светските центри за истражување на кризи и трауми. Единствените стресови на модерниот живот, во комбинација со природни катастрофи и геополитички услови, доведоа до брз раст на полето на кризни и трауматски студии. [+]

Добијте практично искуство во едно од светските центри за истражување на кризи и трауми. Единствените стресови на модерниот живот, во комбинација со природни катастрофи и геополитички услови, доведоа до брз раст на полето на кризни и трауматски студии. Постои зголемена потреба за обучени професионалци со знаење и искуство неопходни за да се справат со различни ситуации. Со Израел и Тел Авив како жива лабораторија за истражување и пракса во областа, нема подобро место од TAU да се стекнат со подлабоки знаења и професионални компетенции во оваа област заедно со водечките светски експерти во студиите за кризи и трауми.... [-]


MA in TESOL

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Настава на стажирање во израелскиот училишен систем, вклучително и во програмата за високо образование и бегалци училница теорија е надополнет со патувања областа и воннаставни активности Опционални теза песна Програмата е отворена за студентите без искуство во наставата по англиски јазик

М-р TESOL програма се подготвува дипломирани за возбудлив глобалната можности за кариера во наставата, истражувања, програма за развој и администрација, наставни материјали и тест развој, професионална обука, тренинг јазик и многу повеќе.... [-]


Магистер по лингвистика

Ben-Gurion University of the Negev
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Израел Beersheba

М-р програма во лингвистика нуди или теза (истражување) песна или не-теза (општо) песна. Двете песни имаат три цели: (1) да ги изложат учениците на тековните истражувачки теми во полето (2) за да ги ангажираат учениците во научниот дискурс, истражувачките методологии и критичкото размислување; (3) да ги обучуваат учениците за академско пишување и за користење на стручна литература. Целта на тезата, исто така, е студентите да вршат оригинално истражување кое придонесува за оваа област. [+]

Содржина на курсот

М-р програма во лингвистика нуди или теза (истражување) песна или не-теза (општо) песна. Двете песни имаат три цели: (1) да ги изложат учениците на тековните истражувачки теми во полето (2) за да ги ангажираат учениците во научниот дискурс, истражувачките методологии и критичкото размислување; (3) да ги обучуваат учениците за академско пишување и за користење на стручна литература. Целта на тезата, исто така, е студентите да вршат оригинално истражување кое придонесува за оваа област.... [-]


Магистер по Израел студии

Ben-Gurion University of the Negev
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Израел Beersheba

Меѓународната програма за изучување на Израел од Универзитетот Вудман-Шелер (WSISIP) им нуди на студентите сеопфатна држава со најсовремена позадина во клучните теми и истражувачки методи во Израелските студии. Знаењето и вештините што студентите ги стекнуваат, обезбедуваат солидна основа за оние кои имаат намера да ги извршуваат докторските дипломи во сродни полиња. [+]

Содржина на курсотИстражувајте ја историјата, политиката и културата на Израел

Меѓународната програма за изучување на Израел од Универзитетот Вудман-Шелер (WSISIP) им нуди на студентите сеопфатна држава со најсовремена позадина во клучните теми и истражувачки методи во Израелските студии. Знаењето и вештините што студентите ги стекнуваат, обезбедуваат солидна основа за оние кои имаат намера да ги извршуваат докторските дипломи во сродни полиња.... [-]


Магистер по човекови права и транзициска правда

The Hebrew University of Jerusalem
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Израел Ерусалим

Еврејскиот универзитет во Ерусалим Правниот факултет ги поканува апликантите за својата една година магистер по човекови права и транзициска правда на англиски јазик понудени на дипломирани студенти на БА програми во политички науки, меѓународни односи и други академски дисциплини поврзани со областа на човековите права и транзициската правда. [+]

Магистер по човекови права и транзициска правда

Еврејскиот универзитет во Ерусалим Правниот факултет ги поканува апликантите за својата една година магистер по човекови права и транзициска правда на англиски јазик понудени на дипломирани студенти на БА програми во политички науки, меѓународни односи и други академски дисциплини поврзани со областа на човековите права и транзициската правда.... [-]


MA in Crisis and Trauma

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

Gain hands-on experience in one of the world’s hubs for crisis and trauma research. The unique stresses of modern life, combined with natural disasters and geopolitical conditions, have led to the rapid growth of the field of crisis and trauma studies. There is a growing need for trained professionals with the knowledge and experience necessary to handle diverse situations. With Israel and Tel Aviv as a living laboratory for research and practice in the field, there is no better place than TAU to gain deeper knowledge and professional competence in this field alongside the world’s leading experts in crisis and trauma studies. [+]

Gain hands-on experience in one of the world’s hubs for crisis and trauma research. The unique stresses of modern life, combined with natural disasters and geopolitical conditions, have led to the rapid growth of the field of crisis and trauma studies. There is a growing need for trained professionals with the knowledge and experience necessary to handle diverse situations. With Israel and Tel Aviv as a living laboratory for research and practice in the field, there is no better place than TAU to gain deeper knowledge and professional competence in this field alongside the world’s leading experts in crisis and trauma studies.

This one-year program is designed to train students to plan and deliver services in a wide range of personal and communal crises, including public disasters created by war, natural disasters, and terrorism, as well as personal crises related to immigration, domestic violence, divorce, illness, and bereavement.... [-]


ма во еврејските студии

University of Haifa, International School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Израел Хаифа

Одделот за еврејски студии на Универзитетот во Хаифа е возбуден да се воведе нов меѓународни еврејски студии м-р програма во еврејската историја, филозофија и мисла. [+]

Опис на програмата

На Одделот за еврејски студии на Универзитетот во Хаифа е возбуден да се воведе нов меѓународен Еврејски студии м-р програма во еврејската историја, филозофија и мисла. Курсот нуди сеопфатен комбинација на еврејски студии кои заедно ткае и талмудската Библиски студии, еврејска историја, филозофија и мистицизам. Фокус на курсот се протега од библиски да модерната ера, а ќе се предава од страна на експерти во областа на библиски студии, свитоците од Мртвото Море, почетокот и крајот на антиката, средниот век, раната модерна и модерната еврејската историја и мисла. Нашите паралелна програма хебрејски јазик привлекува повеќе од двесте студенти годишно и сега сме среќни да бидете во можност да го понуди на студентите од целиот свет.... [-]


ма во меѓународните односи

University of Haifa, International School
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Израел Хаифа

Факултет за политички науки Хаифа Универзитетот во соработка со Институтот за меѓународни односи на Универзитетот во Варшава, сега нуди двојно-степен за меѓународни односи УО при што студентите се во можност да се направи употреба на средства, стручност и сеопфатен план и програма на двата универзитета, и да добијат акредитација од двете по завршувањето на курсот на студии. [+]

Двојна диплома w / Варшавскиот универзитет Опис на програмата

Факултетот за политички науки при Универзитетот во Хаифа, Во соработка со Институт за меѓународни односи при Универзитетот во Варшава, Сега нуди двојно-степен за меѓународни односи р при што студентите се во можност да се направи употреба на средства, стручност и сеопфатен план и програма на двата универзитета, и да добијат акредитација од двете по завршувањето на курсот на студии.... [-]


М-р програма во развојот на детето

University of Haifa, International School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Израел Хаифа

Меѓународната програма за мајстор во развој на детето е дизајнирана да ги обучи и подготви локалните професионален раководство да го води и однапред иницијативи во земјите во развој за подобрување на животот на децата во ризик. [+]

М-р програма во развојот на децата

Програмата на Меѓународниот Магистер по развој на детето на Универзитетот на Факултетот за општествени науки во Хаифа и Центарот за проучување на детски развој има за цел да се зголеми квалитетот, квантитетот и стручни знаења и обука на професионалци за згрижување на деца, кои ги третираат децата кои растат во деструктивен средини.

Благодарение на стручност, искуство и интерес во развојот на детето акумулирано во центарот, на програмата развојни е уникатно позиционирана за да помогне да се премости јазот на научно-практика на меѓународно ниво и да има влијание врз животите на децата во ризик во земјите во развој.... [-]


М-р програма во германски и европски студии

University of Haifa, International School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Израел Хаифа

М-р програма со цел да се прошири и продлабочи студентите знаења на Германија и германскиот јазик, а неговата централна улога во Европската унија. [+]

М-р програма во германски и европски студии

На Хаифа Центар за германски и европски студии започна со работа на Универзитетот во Хаифа во учебната 2007/8, по освојувањето на тендер од страна на DAAD (германски служба за академска размена). Центарот промовира истражување и други научни и јавни дејности на модерна Европа и Германија, нагласувајќи на Израел и еврејскиот перспективи. Еден од неговото суштинско активности е специјален р програма, чија цел е да се прошири и продлабочи студентите знаења на Германија и германскиот јазик, а неговата централна улога во Европската унија.... [-]


М-р програма во праисториска археологија

University of Haifa, International School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Израел Хаифа

Програмата се фокусира на праисторијата и paleoenvironment на гората Кармил. Тоа е врз основа на тековните, активно истражување спроведено на терен и во лаборатории. [+]

Меѓународниот р програма во цел Праисториска археологија е да им обезбеди на студентите со можност да учат и да учествува во тековните истражувања на импресивен праисториска археологија на гората Кармил. На Универзитетот во Хаифа, кој се наоѓа на врвот на опсег Кармил, обезбедува идеална за поставување на ова поле на студии.

Програмата ќе се спроведува во една од најдинамичните центри во светот за праисториски истражувања. Двете Светско наследство на УНЕСКО и биосферата резерва, планината Кармел открива речиси 500.000 години долга секвенца на човечката еволуција изложени во пештери, рок засолништа и отворено сајтови, заедно планински долини и во близина на приморските рамнини. За разлика од било кој друг регион во светот, планината Кармел зачувува докази за двете современите луѓе и неандерталците население, во локации не повеќе од 100 метри едни од други.... [-]


М-р програма во дипломатијата студии

University of Haifa, International School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Израел Хаифа

Студентите ќе ги испита улогата на дипломатијата како возило и механизам за систематско решавање на мултилатерални прашања, кои веќе не можат ефикасно да се реши само од тесен унилатерална или билатерална гледна точка. [+]

Динамиката на современото, комплекс, меѓусебно поврзани и високо-обвинети за меѓународна средина претставува нови предизвици за научници, политички аналитичари и носители на одлуки, и на глобално ниво, а во контекст на Блискиот Исток. Против оваа позадина, на програмата Магистер по дипломатија студии е наменета за да се расветлат улогата на дипломатијата како главен возило и механизам за систематско решавање на мултилатерални прашања, кои веќе не можат ефикасно да се реши само од тесен унилатерална или билатерална гледна точка.... [-]