MA Тел Авив - MA програми во Тел Авив MA, Тел Авив

MA Тел Авив - MA програми во Тел Авив MA, Тел Авив

Master

Магистер е магистратура доделени на учениците кои имаат завршено програма за студирање економијата или фини уметности субјекти како што се историја, комуникации, филозофија, теологија или англиски. А мајстор на уметноста степен обично бара предмети, истражувања и писмени испити.

Израел има 8 универзитети и академски надгледувани од страна на Советот за високо образование во Израел. Земјата е меѓу земјите, кои имаат висока стапка на упис на факултет во светот. Тие имаат односи пријателски студентот не само за локалното студентите туку и за странските студенти.

Вториот најнаселен град на Израел, Тел Авив е познат по своите меѓународни универзитети. Образовните институции како Универзитетот во Тел Авив се поврзани со различни американски универзитети, а тие се познати по своите убави кампуси.

MA Тел Авив - Земи си MA во Тел Авив. Земете ги сите програмата БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

Магистер по глобална миграција и политика

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 2 години October 2018 Израел Тел Авив

Магистер по Глобална миграција и политика е интердисциплинарна магистерска програма предадена на англиски јазик која им нуди на студентите можност критички да се вклучат со национални и меѓународни прашања кои се во првите редови на денешните дебати околу миграцијата и политиката. [+]

.

Магистер по Глобална миграција и политика е интердисциплинарна магистерска програма предадена на англиски јазик која им нуди на студентите можност критички да се вклучат со национални и меѓународни прашања кои се во првите редови на денешните дебати околу миграцијата и политиката. Програмата е наменета за страсни студенти со силни образовни средини, професионален нагон и, по можност, претходно професионално или активистичко искуство. Студентите прво се изложени на главните теоретски перспективи и последователно на професионално ориентирани принципи на миграција. Водени од научници и практичари од областа на миграцијата, темите опфатени во курсевите вклучуваат политики за имиграција и државјанство; правни и етички перспективи за прибежиште и азил; интеграцијата на пазарот на трудот на имигрантите; предизвиците на социјалната интеграција и етничката идентификација на "втората генерација"; маргинализација и дискриминација; миграцијата и животната средина; и најдобрите практики во меѓународниот развој и хуманитарна помош, меѓу другите теми. Студентите се здобијат со практично искуство преку теренска работа и се способни да се специјализираат во областите на миграцијата според нивните лични преференции.... [-]


MA in Environmental Studies

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 1 година July 2018 Израел Тел Авив

[+]

Студентите на студија програмата широк избор на прашања за животната средина, преку двете основни курсеви и голем број на изборни предмети, да се добие увид во историјата на Израел на животната средина и како поединец и нација, како дел од поширокиот регион на Блискиот Исток. Паралелно со широк преглед на теми од животната средина, програмата се фокусира на површина на вода, изложување на студентите на научни, правни и политички аспекти на еден од најкритичните прашања на Израел на животната средина. ... [-]


Меѓународната програма за магистер по криза и траума

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

Добијте практично искуство во едно од светските центри за истражување на кризи и трауми. Единствените стресови на модерниот живот, во комбинација со природни катастрофи и геополитички услови, доведоа до брз раст на полето на кризни и трауматски студии. [+]

Добијте практично искуство во едно од светските центри за истражување на кризи и трауми. Единствените стресови на модерниот живот, во комбинација со природни катастрофи и геополитички услови, доведоа до брз раст на полето на кризни и трауматски студии. Постои зголемена потреба за обучени професионалци со знаење и искуство неопходни за да се справат со различни ситуации. Со Израел и Тел Авив како жива лабораторија за истражување и пракса во областа, нема подобро место од TAU да се стекнат со подлабоки знаења и професионални компетенции во оваа област заедно со водечките светски експерти во студиите за кризи и трауми.... [-]


MA in TESOL

Tel Aviv University
Студии врз за студентски град 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Настава на стажирање во израелскиот училишен систем, вклучително и во програмата за високо образование и бегалци училница теорија е надополнет со патувања областа и воннаставни активности Опционални теза песна Програмата е отворена за студентите без искуство во наставата по англиски јазик

М-р TESOL програма се подготвува дипломирани за возбудлив глобалната можности за кариера во наставата, истражувања, програма за развој и администрација, наставни материјали и тест развој, професионална обука, тренинг јазик и многу повеќе.... [-]


MA in Crisis and Trauma

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

Gain hands-on experience in one of the world’s hubs for crisis and trauma research. The unique stresses of modern life, combined with natural disasters and geopolitical conditions, have led to the rapid growth of the field of crisis and trauma studies. There is a growing need for trained professionals with the knowledge and experience necessary to handle diverse situations. With Israel and Tel Aviv as a living laboratory for research and practice in the field, there is no better place than TAU to gain deeper knowledge and professional competence in this field alongside the world’s leading experts in crisis and trauma studies. [+]

Gain hands-on experience in one of the world’s hubs for crisis and trauma research. The unique stresses of modern life, combined with natural disasters and geopolitical conditions, have led to the rapid growth of the field of crisis and trauma studies. There is a growing need for trained professionals with the knowledge and experience necessary to handle diverse situations. With Israel and Tel Aviv as a living laboratory for research and practice in the field, there is no better place than TAU to gain deeper knowledge and professional competence in this field alongside the world’s leading experts in crisis and trauma studies.

This one-year program is designed to train students to plan and deliver services in a wide range of personal and communal crises, including public disasters created by war, natural disasters, and terrorism, as well as personal crises related to immigration, domestic violence, divorce, illness, and bereavement.... [-]


MA in Crisis and Trauma

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Социјалните аспекти на политиките за справување со долгорочна стрес / д-р Јоси Korazim

[-]

MA in Political Science

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Медиумите, Војна и мир

[-]

MA in Middle Eastern Studies

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Хебрејски курсеви се задолжителни за студентите МАНУ грант. Студентите со квалификациите оценки имаат право да се продолжи на тезата проект, во кој длабоко ги испита на тема по нивен интерес, под водство на искусен истражувач.

Програмата исто така вклучува силна воннаставни компонента, вклучувајќи и неделни филм и серија предавања, 5 студиски патувања во Израел, и стажирање и можности за објавување vis-a-vis Дајан центар Моше за Блискиот Исток и африкански студии, центар за истражување Филијалата на програмата. Mames обезбедува развој на кариера преку вмрежување на студентите со релевантни практиканти и поле професионалци.... [-]


MA in Environmental Studies

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Кандидатите со конечната оценка помеѓу 75 и 80 се уште треба да се применуваат; Приемната комисија се целосно кандидатите апликации во предвид.

Кандидатите со квалификации од универзитет каде што не е ќе се бара на мајчин јазик на наставата и испитување на англиски јазик да ги достават ТОЕФЛ (тест за англиски како странски јазик) голем број на не помалку од 89 за интернет-базирани тест, 230 за компјутерски базирани тест и 575 за тестови базирани на хартија. ИЕЛТС (англиски јазик за тестирање на системот) голем број на не помалку од 7,0, исто така, ќе биде прифатливо и за не-англиски јазик.... [-]


MA in Archaeology and History of the Land of the Bible

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 2 - 4 семестри October 2018 Израел Тел Авив

[+]

Втората година теза песна

Такса за 8.500 долари, треба да се плати TAU меѓународни. Вклучува две семинар курсеви, два јазични курсеви (една модерна и еден древен), предуслов курсеви (ако е потребно), личен труд водство од членовите на Одделот за археологија, здравствено осигурување, студент членство унија, библиотека пристап и такси студент на универзитетот.

Во прилог на различни опции за школувањето помош, Меѓународната програма во древниот Израел студии: Археологија и историја на земјата на Библијата, исто така, нуди:... [-]


Магистер по безбедност и дипломатија

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 2 - 4 семестри October 2018 Израел Тел Авив

Израел е во фокусот на вниманието на светот и во прашањата на безбедноста и дипломатијата. Тоа е исто така центар на огромна професионална експертиза во двете области. Отелотворување дека единствен знаење и вештина, нашата програма се среќаваат меѓународно признати научници и водечките лекари во безбедност и дипломатија, нудејќи им на студентите исклучително искуство за учење на англиски јазик. [+]

На една година обезбедува напредни знаења и аналитички алатки за проучувањето на стратегија, дипломатијата, донесување одлуки и во креирањето на безбедноста и надворешната политика. Изгледот на програмата е глобална, со посебен фокус на Израел и на Блискиот Исток. На практично ниво, на програмата ги подготвува студентите за ангажман на меѓународната сцена, телата за одбрана, меѓународни организации (владини и невладини организации) и меѓународните економски организации.... [-]


ма во решавање на конфликти и посредување

Tel Aviv University - International Office
Студии врз за студентски град Целосна 2 - 4 семестри October 2018 Израел Тел Авив

Меѓународната програма во решавање на конфликти и медијација е предава на англиски јазик со изборен теза компонента програма едногодишна интердисциплинарни господар. Студенти дипломираат од оваа програма имаат стекнато алатки за стратегии за ефективна анализа, посредување и преговори и решавање на конфликти во рамки на меѓународната сцена. [+]

ЗА

Меѓународната програма во решавање на конфликти и медијација е предава на англиски јазик со изборен теза компонента програма едногодишна интердисциплинарни господар. Студенти дипломираат од оваа програма имаат стекнато алатки за стратегии за ефективна анализа, посредување и преговори и решавање на конфликти во рамки на меѓународната сцена. Студентите исто така се заработи за сертификат за завршување издадена од Универзитетот во Тел Авив за работилница на програмата во меѓународна медијација. Дознајте повеќе за оваа иновативна магистерски степен на веб страната на програмата. Ве молиме контактирајте со програмата за вработените директно со било какви прашања.... [-]