MA Женско - MA програми во Женско MA, Женско

MA Женско - MA програми во Женско MA, Женско

Master

Мајстори степени се повеќе разноврсна од докторски квалификации и имаат широк спектар на професионални и академски апликации. Според американското Министерство за образование, три видови на програми мајстори постојат истражувања, професионални и терминал. Најпопуларните мајстори степен видови се Мајсторот на уметностите (MA) и мајстор на науки (МСП) во мешавина на предмет полиња.

Се наоѓаат во јужниот дел на Азија, Република Индија е втора најнаселена земја во светот со околу 1,27 милијарди луѓе. Индија има четири видови на универзитетите; Централна универзитети, државните универзитети, смета Универзитетот и приватните универзитети се состои во повеќе од 550 институции.

Бангалор не е само трет по големина град во Индија во однос на населението, но, исто така, главниот град на државата Карнатака. Тоа е центар на ИКТ и центар и дом на бројни високообразовните институции и истражувачки центри.

MA Женско - Земи си MA во Женско. Земете ги сите програмата БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

Магистер по дизајн практики: Специјализација - Игра дизајн и развој

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град July 2018 Индија Женско

Srishti нуди специјализација за дизајн и развој на игри во својот главен кампус во Бангалор. Студентите можат да изберат да работат со страсни академици и индустриски експерти за да ги развијат своите способности како дизајнери на игри, програмски програмери и наративни дизајнери. Наставната програма вклучува фундаментални придонеси во дизајнирањето на игри, играње програми, играње уметност и естетика, дизајн на кориснички искуства, наративен дизајн, раскажување приказни, дизајн на ниво, бизнис на игри, процеси на изработка на слики и подобрување на вештините. Ние исто така нудиме можности за експериментирање, иновации и креативни соработки. [+]

Визија

Дизајн и развој на специјализација на Srishti обезбедува сеопфатен пристап за дизајнирање и развој на игри. Играта индустрија е разновидна и рапидно расте и привлекува технолози, како и уметници да се одржи. Тој нуди возбудливи креативни и технолошки предизвици и наградува кариери кон мотивирани дипломци во индустриски сектор, како и во секторот за дизајн на независни игри. Нашата програма е насочена кон развој, и вашата уметничка чувствителност и технички вештини.... [-]


Магистер по нови хуманистички и дизајн: специјализација - технологија и промени

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

Последните неколку децении во Индија се карактеризираат со големи трансформации во економијата, културата, политиката, животната средина и технологиите. Либерализацијата и информатичката револуција доведоа до економски просперитет кон одредени делови од населението во услови на континуирана акутна сиромаштија, како и сериозни несогласувања околу природата на развојот во земјата. Голем дел од оваа промена е поттикнато од технолошкиот развој и интервенција, која во Индија, како и голем дел од глобалниот југ, се карактеризира со државни и корпоративни машини, како и со домашна креативност и импровизација. [+]

Магистер по технологија и промени

Целта е да им се овозможи на потенцијалните истражувачи и практичари да ја испитаат и критикуваат природата на општествените промени, технологијата и развојот во Индија, користејќи низа меѓусебно поврзани перспективи, создавајќи интелектуално возбудливо опкружување за истражување.

Последните неколку децении во Индија се карактеризираат со големи трансформации во економијата, културата, политиката, животната средина и технологиите. Либерализацијата и информатичката револуција доведоа до економски просперитет кон одредени делови од населението во услови на континуирана акутна сиромаштија, како и сериозни несогласувања околу природата на развојот во земјата. Голем дел од оваа промена е поттикнато од технолошкиот развој и интервенција, која во Индија, како и голем дел од глобалниот југ, се карактеризира со државни и корпоративни машини, како и со домашна креативност и импровизација. Единствената природа на овој пејзаж бара специфични, контекстуално информирани истражувања, кои ги оспоруваат постојните парадигми кои го обликуваат проучувањето на овие случувања на Запад, користејќи разновидни методологии и теоретски рамки кои се извлекуваат од дисциплини како што се:... [-]


Магистер по нови хуманистички и дизајн: специјализација - индиската мисла и практики

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

Специјализацијата во индиската мисла и практики е структурирана и интензивна студија со значителна компонента на индивидуалните истражувања. Оваа програма отвора нови начини на влегување во истраги и практики на различни индиски традиции. И педагогијата и истражувањето ќе се фокусираат на ученикот како трагач, ученик, кој ќе биде раководен од лекар. [+]

Магистрирал во индиската мисла и практики

Специјализацијата во индиската мисла и практики е структурирана и интензивна студија со значителна компонента на индивидуалните истражувања. Оваа програма отвора нови начини на влегување во истраги и практики на различни индиски традиции. И педагогијата и истражувањето ќе се фокусираат на ученикот како трагач, ученик, кој ќе биде раководен од лекар. Пребарувањето можеби не мора да биде во форма на теоретска расправа. Тоа може да биде уметничко дело, поетски перформанси и медитативна интервенција.... [-]


Магистер по нови хуманистички и дизајн: специјализација - животна средина и општество

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

М-р програма во животната средина и општеството има за цел критички да ги испита меѓусебните односи меѓу луѓето и нивната околина. Ние сакаме да разбереме како луѓето и заедниците го гледаат и го трансформираат светот околу нив, и за возврат ги обликуваат материјално и културно од нивните средини. [+]

Магистер по животна средина и општество

М-р програма во животната средина и општеството има за цел критички да ги испита меѓусебните односи меѓу луѓето и нивната околина. Ние сакаме да разбереме како луѓето и заедниците го гледаат и го трансформираат светот околу нив, и за возврат ги обликуваат материјално и културно од нивните средини. Оваа програма ги опфаќа истражувачките области кои ги вклучуваат i) Развој и напредок, ii) Права, правичност и правда, и iii) Екологија и еластичност. Ние ги користиме трансдисциплинарните методи и перспективи од природните и општествените науки за пристап и навигација за комплексни современи проблеми со природата и општеството. На крајот на краиштата, ние се стремиме кон замислување, зачнување и дизајнирање за здрави општества и екосистеми кои се добро интегрирани, прилагодливи и одржливи. ... [-]


Магистер по уметност практики: Специјализација - Јавна педагогија и уметност пракса

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

Јавната педагогија и уметничката практика ги обединува богатата серија на јавни практики од културен активизам, јавна уметност, експериментална педагогија, уметност базирана на заедницата, општествено ангажирана уметност, јавни дела / изведби, до јавна уметност базирана на интернет. Курсот им овозможува на креативните практичари да се едуцираат, инспирираат и катализираат општествена акција. [+]

Магистер по уметност практики: Специјализација - Јавна педагогија и уметност пракса

Програмата за јавна педагогија и ликовна практика во Sришти ги обединува богатата серија на практики од културен активизам, јавна уметност, урбани и рурални студии и проучување на локалните системи за знаење во нова област на студии која ги разгледува традиционалните и современите јавни креативни практики кои се користат за едукација, инспирирање и провоцирање на поголема јавност. Овие форми се извлекуваат од разновидни јавни ангажмани, ја поттикнуваат апсурдната, катализирана агенција за социјална акција и произлегуваат од многу различни локации на експериментирање на терен. Тие се базирани во заедницата, се повеќегодишни и се фокусираат на општествената трансформација што ги предизвикува главните елитни форми на производство на знаење. Програмата зема учење назад на улица со разбирање практики и практичари кои ги отфрлија ексклузивните институционални структури, фокусирајќи се наместо на науката на луѓето, народите; медицината, образованието на луѓето и историјата на луѓето.... [-]


Магистер по дизајн практики: Специјализација - визуелна комуникација

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

М-р во визуелна комуникација дизајн ќе им овозможи на таквите дипломиран да се интегрираат постојните модели на размислување и изработка со новите технологии и методи во областа на визуелна комуникација. Курсот ќе им овозможат на младите дипломирани студенти со агилни професионални способности, да станат значајно информиран, уметнички наклонет и процес ориентиран во областа на визуелната комуникација. [+]

Магистер по професионална пракса во визуелна комуникација дизајн

Младите дипломирани студенти на применета уметност, комерцијална уметност, графички дизајн и дизајн на визуелна комуникација честопати ја чувствуваат потребата да излезат од дневните барања на професијата да се вклучат во новото учење, да ги експериментираат и да ги подобрат своите креативни способности и да ги изостри нивните размислувања и вештини за да ги трансформираат своите способности и да станат искусни практичари. Специјализација во визуелна комуникација ќе им овозможи на дипломираните студенти да ги интегрираат постојните модели на размислување и изработка со нови технологии и методи во областа на визуелната комуникација. Курсот ќе им овозможат на младите дипломирани студенти со агилни професионални способности, да станат значајно информиран, уметнички наклонет и процес ориентиран во областа на визуелната комуникација. Основата на овој курс ја проучува природата на обработката и разбирањето на визуелните информации. Студентите го пресекуваат нивното учење со шест клучни домени на дизајнот на визуелна комуникација: естетски, функционални, историски, симболични, перцептивни и културни. Дисциплина на визуелна комуникација се фокусира на обезбедување на јадро компетентност во развојот на визуелна писменост, визуелно размислување, визуелна перцепција, слики и застапеност. Дизајн процеси, истражувачки методи, историја и теории на дизајн формираат градежни блокови за развој на сеопфатни и успешни брендирање стратегии и креативни комуникациски материјал. Наставната програма се приближува визуелна комуникација преку теоретските рамки кои не само што ја информираат и зајакнуваат праксата, туку и ги поттикнуваат учениците да ги доведуваат во прашање нормите и да ги прошират традиционалните граници. Курсот ќе обезбеди платформа за користење на дизајнерско размислување за... [-]


Магистер по дизајн практики: специјализација - искуство дизајн

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

Во Srishti, ние веруваме дека академското учење не може да се случи во изолација, од општествените и индустриските потреби и барања. Ние веруваме дека мора да постои постојан дијалог меѓу академиците и индустријата за да помогне во обликувањето на новата генерација лидери на креативниот дизајн кои влијаат врз индустријата и општеството. Постои јаз меѓу академијата и индустријата. Додека академското учење има тенденција да се фокусира на идеален и концептуален дизајн, индустријата има потреба од исклучителна примена на креативни, технолошки и продукциски вештини во реалните светски поставки. Нашата 2-годишна р е кулминација на синергија помеѓу академски принципи и потребите на индустријата. [+]

Магистер по професионална пракса во искуството дизајн

Визијата на оваа специјализација е да се создаде квалификувана дигитална интеракција и искуство дизајнери кои можат да размислуваат критички и креативно за иднината на интеракција дизајн.

Овој курс ги има следните индустриски партнери.

Начини на учење понудени од страна на специјализација во искуство Дизајн разбираСтруктура на курсот/>/a>/>... [-]

Магистер по дизајн практики: специјализација - Дизајн во образованието

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна July 2018 Индија Женско

М-р Дизајн во образование предлага да се развие професионалци во образованието и сојузничките полиња на учење кои се: • доживотни испитувачи за себе и праксата • дизајнери на нови светови за учење • креативни иноватори во новите образовни парадигми и рамки • активни и мрежни членови во заедниците на рефлексивни практичари и • лица кои бараат лично владеење. Овој курс ја осмислува иднината на учењето која е претставена во идеи и принципи на сложеност [+]

Во брзо менувачкиот свет на 21 век, новите погледи на светот за учење и образование обезбедуваат итен импулс за професионалци да се ре-дефинираат себеси и нивната пракса. Денес и утрешните професионалци се соочуваат со нови барања и очекувања за тоа како се движат низ сложени реалности и можности да ги предводат и двете трансформации за себе и во светот на учењето.

Како да негуваме во себе свест за прилагодување, прифаќање на несигурности, да станат олеснувачи и водачи на трансформацијата?... [-]


Магистер по нови хуманистички и дизајн: специјализација - Јавна историја и толкување на наследство

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

На Srishti Магистер по јавна историја и наследство Толкување нуди на студентите програма како ниеден друг, збогатен со увид од дизајн и хуманистички размислување. Оваа 'практична' програма им овозможува на студентите да ги истражуваат можностите што уметноста и дизајнот ги нудат во разбирањето на искуствата на луѓето, раскажувајќи ги историите и создавајќи простори каде што може да се чуе мноштвото гласови од минатото. На Srishti, студентите ќе се изгради пракса во јавната историја и да имаат корист од присуството на Центарот за јавна историја, кој се наоѓа на кампусот, и нејзините меѓународни мрежи и искусен персонал. Студентите, исто така, ќе бидат изложени на тековните дијалози со други курсеви во Школата за нови хуманистички и дизајн, особено во просторот на заеднички студија. [+]

Магистер по јавна историја и наследство толкување

Кои вредности може минатото да ги донесе во брзо темпо и брзо менување на сегашноста? Како можеме да откриеме и да интерпретираме каде се наоѓаат корените на сегашноста? Современиот момент ни нуди нови можности и нови технологии со кои можеме да ги истражиме историските, да ги претставиме луѓето искуства од минатото и преку тоа ново разбирање да ги пресоздадеме и да претставиме нови перспективи за наследството.... [-]


M.Des. во дигиталните хуманитарни науки

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2018 Индија Женско

Бидејќи обемот на нашите практики на дизајнирање повеќе ги опфаќа дигиталните, поучно и интелектуално е одговорно да размислат подебелно како технологијата секогаш ги обликуваше нашите сфаќања на светот. Дисциплината на дигиталната хуманитарност истражува како прашањата поставени во хуманитарната стипендија се трансформираат и продолжуваат со дигиталната - и со помош на алатки и епистемологии. Овој уникатен МА има за цел да го збогати обемот на дизајнерската пракса и дигиталните хуманистички науки со користење на критични методологии и пристапи за реципроцитетно размислување врз другиот. Со тоа, учениците ќе можат да ги прилагодат начините на истрага и методологиите вградени во хуманитарните науки, кои размислуваат да создадат и повеќе контекстуално релевантни и соодветни технолошки апликации и материјални предмети. [+]

M.Des. во дигиталните хуманитарни науки

Студентите добиваат костец со Arduino хардвер/>/>

Визија

Визијата на курсот е да ги поттикне потенцијалните истражувачи и практичари да разберат како технологијата го олеснува создавањето, протокот и прифаќањето на знаењето и информациите, како и да ги истражуваат и критикуваат овие концепти преку начини на изработка

Бидејќи обемот на нашите практики на дизајнирање повеќе ги опфаќа дигиталните, поучно и интелектуално е одговорно да размислат подебелно како технологијата секогаш ги обликуваше нашите сфаќања на светот. Дисциплината на дигиталната хуманитарност истражува како прашањата поставени во хуманитарната стипендија се трансформираат и продолжуваат со дигиталната - и со помош на алатки и епистемологии. Овој уникатен курс се обидува да го збогати обемот на дизајнот и на хуманистичките науки со користење на критични методологии и пристапи за реципроцитетно размислување врз другиот. Со тоа, учениците ќе можат да ги прилагодат начините на истрага и методологиите вградени во хуманитарните науки кои размислуваат да создадат и повеќе контекстуално релевантни и одговорени технолошки апликации и материјални предмети.... [-]