MA во Ирска - MA програми во Ирска MA

MA во Ирска - MA програми во Ирска MA

Master

Степенот р е пред се за студентите кои сакаат да ги подобрат своите општо математичкото образование или да учат.

Ирска во последно време спроведува законот, со кој се пропишува сите ученици кои посетуваат високо образование да аплицираат за државни заеми за да се овозможи да ги постигнат своите повисоко академско соништа. Првиот официјален јазик е ирски, исто така познат како ирски галски, туку на англиски јазик (втор службен јазик) е повеќе широко користени. На националниот капитал е во Даблин. Ирска е симбол за прославување на Денот на Свети Патрик (17-ти март) во целиот свет.

MA во Ирска - Земи си MA во Ирска. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

М-р Меѓународен менаџмент - ИТ менаџмент

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна 4 - 8 семестри October 2018 Ирска Даблин

Информацијата е клучна предност во денешната економија. Препознавајќи ја неговата вредност за една организација, искористувајќи го својот потенцијал и искористувајќи ги своите технологии, лежи во авторитетот на ИТ менаџмент. [+]

ИТ менаџмент (р) - преминување на јазот помеѓу управување и технологија

Информацијата е клучна предност во денешната економија. Препознавајќи ја неговата вредност за една организација, искористувајќи го својот потенцијал и искористувајќи ги своите технологии, лежи во авторитетот на ИТ менаџмент.

Како ИТ менаџер ќе развиете стратегии за искористување на податоци, информации и знаење на вашата организација со цел да се постигнат и развијат стратешките цели. Работејќи на интерфејсот помеѓу лидерството и информатичката технологија, ќе ги спроведувате и надгледувате проектите во рамките и меѓу меѓународните претпријатија, невладините организации или владините организации.... [-]


М-р Меѓународен менаџмент - финансии

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8 семестри October 2018 Ирска Даблин + 1 more

Компанијата, исто така, мора да биде стабилна во финансиска смисла - ова важи за средно ориентирана компанија за извоз, како и за голем мултинационален бизнис. [+]

Сметководство

Компанијата, исто така, мора да биде стабилна во финансиска смисла - ова важи за средно ориентирана компанија за извоз, како и за голем мултинационален бизнис. Вие сте одговорни за ова како менаџер во областа на финансии

Во текот на вашите студии, ќе се здобијат со сеопфатно знаење што ќе се подготвува за самоуверено работење на меѓународниот пазар на капитал. Понатаму, во контекст на вашиот деловен контекст, ќе научите како да се справите со планирањето, користењето и контролата на финансиските ресурси... [-]


М-р Меѓународен менаџмент - хотелски менаџмент

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8 семестри October 2018 Ирска Даблин + 1 more

Планирање на хотелот, управување со човечки ресурси, ресторан и управување со просториите - веќе сте запознаени со главните задачи на управувањето со угостителството за време на претходната студија или на работното место. [+]

Хотелски менаџмент (MA) - иден туризам

Планирање на хотелот, управување со човечки ресурси, ресторан и управување со просториите - веќе сте запознаени со главните задачи на управувањето со угостителството за време на претходната студија или на работното место.

Меѓутоа, во високиот менаџмент во хотелскиот сектор, стратегиската ориентација на компанијата е исто така во ваши раце.... [-]


М-р Меѓународен менаџмент - Биг податоци за управување

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8 семестри October 2018 Ирска Даблин + 1 more

Било да е тоа во продавач на тули и малтери или интернет-продавница, во финансискиот сектор или во авијацијата, туристичката индустрија или телекомуникациите; податоците влијаат на успехот во бизнисот во скоро секој сектор. [+]

Биг податоци за управување (р) - Клучот за успех во бизнисот

Било да е тоа во продавач на тули и малтери или интернет-продавница, во финансискиот сектор или во авијацијата, туристичката индустрија или телекомуникациите; податоците влијаат на успехот во бизнисот во скоро секој сектор. Големото количество на неструктурирани податоци треба да се складира, но исто така и анализирано и ефективно да се користи.... [-]


М-р Меѓународен менаџмент - Меѓународен маркетинг

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8 семестри October 2018 Ирска Даблин + 1 more

Вие ги контролирате меѓународните маркетинг и рекламни кампањи, работите заедно со партнери, колеги и агенции низ целиот свет: со магистрирал во меѓународниот маркетинг, можете да станете водечка маркетинг извршна компанија во глобално базирана компанија. [+]

Маркетинг менаџмент (р) - Управување со брендирање успешно

Вие ги контролирате меѓународните маркетинг и рекламни кампањи, работите заедно со партнери, колеги и агенции низ целиот свет: со магистрирал во меѓународниот маркетинг, можете да станете водечка маркетинг извршна компанија во глобално базирана компанија.

Со степен во маркетинг менаџмент, ќе се претвори вашиот вкус за креативност и односите со клиентите во вашата професија. Ги обработувате потребните знаења во областите Маркетинг, Продажба и бренд зграда, така што вие подоцна можете да ја преземе одговорноста за раководството во компанија која работи во меѓународно опкружување.... [-]


MA Int. Маркетинг менаџмент

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 4 семестри October 2018 Ирска Даблин + 1 more

Со степен во маркетинг менаџмент ви се претвори вашиот вкус за креативност и односите со клиентите во вашата професија. [+]

Маркетинг менаџмент (р) - Управување со брендирање успешно

Вие ги контролирате меѓународните маркетинг и рекламни кампањи, работите заедно со партнери, колеги и агенции низ целиот свет: со магистрирал во меѓународниот маркетинг, можете да станете водечка маркетинг извршна компанија во глобално базирана компанија.

Со степен во маркетинг менаџмент, ќе се претвори вашиот вкус за креативност и односите со клиентите во вашата професија. Ги обработувате потребните знаења во областа на маркетинг, продажба и градење на брендови, така што вие сте подоцна во можност да ја преземе одговорноста за раководството во компанија која работи во меѓународно опкружување.... [-]


Магистер по меѓународна менаџмент за не-бизнис дипломирани студенти

IUBH Dublin Campus
Студии врз за студентски град Целосна 5 семестри October 2018 Ирска Даблин

Дали имате универзитетска диплома во не-бизнис предмет, и би сакале да продолжи кариера во управувањето? Потоа исто така сте добредојдени во IUBH како менувач на кариера. [+]

Магистер по Инт. Менаџмент за не-бизнис дипломирани студенти

Дали имате универзитетска диплома во не-бизнис предмет, и би сакале да продолжи кариера во управувањето? Потоа исто така сте добредојдени во IUBH како менувач на кариера.

Магистер по меѓународна менаџмент за не-бизнис Дипломирани студенти е не-последователни, што е, тоа не мора да ги следат од претходните студии во економијата. Програмата е специјално дизајнирана за луѓе кои би сакале да стекнат основни познавања за бизнис администрација и меѓународно управување - со цел да се квалификуваат за позиција во повисокото раководство.... [-]


М-р Лидерство

IUBH Dublin Campus
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 4 семестри October 2018 Ирска Даблин + 2 more

На IUBH магистер по лидерство и менаџмент е идеална лансирање рампа за меѓународна менаџмент кариера. [+]

Подобрете ја вашата кариера со свој темпо - во секое време, насекаде

На IUBH магистер по лидерство и менаџмент е идеална лансирање рампа за меѓународна менаџмент кариера.

Како IUBH магистрирал, вие сте поставени за успешна кариера во постојано менување на глобалната деловна средина. Ќе имаат способност да иницира и да доведе промени во корпоративното окружување и да ги применат стекнатите претприемачки и лидерски вештини.... [-]


МНР / магистер по уметност

Burren College of Art
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Ирска Голвеј

МНР во уметноста [+]

МНР во уметноста

М-р ви обезбедува мајстор на ниво на образование во еколошки ориентирана уметност која е соодветна на различни видови на апликации. Како м-р дипломиран ќе се произведе конечна изложба, чиј квалитет ќе покаже дека сте стекнале мајстори ниво во уметничка пракса.

Студиското истражување обезбедува развивање на уметничка практика заедно со студентите на МНР / м-р во Студио уметност. Овие модули обезбедуваат студиско-базирани експерименти и иновации што доведуваат до производство на значителен дел од работата.... [-]


МНР / м-р во студио уметност

Burren College of Art
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Ирска Голвеј

МНР обезбедува извонредно образование во развојот на професионална пракса како уметник. Како дипломиран за МНР ќе подготвите финална изложба, чиј квалитет ќе покаже дека сте ги развиле знаењата и вештините неопходни за да преживеат и да напредуваат како уметник кој практикува. [+]

Целите на МНР / м-р во Студио уметност

МНР обезбедува извонредно образование во развојот на професионална пракса како уметник. Како дипломиран за МНР ќе подготвите финална изложба, чиј квалитет ќе покаже дека сте ги развиле знаењата и вештините неопходни за да преживеете и да напредувате како уметник кој практикува. Исто така, ќе демонстрирате способности за критичко испитување преку ликовната уметност, со способност да ја оцените вашата работа преку информирано разбирање за социјалните, културните и теориските проблеми што го обликуваат дискурсот за современите ликовни истражувања и практики.... [-]


Специјални и дополнителни потреби за учење мајстор

Institute of Child Education and Psychology
Он-лајн студии Дел-студии 2 - 6 години September 2018 Ирска Килдер

Овој возбудлив нов курс, кој се испорачува преку интернет, е соработка помеѓу Универзитетот во Источен Лондон и Institute of Child Education and Psychology Европа (ICEP). [+]

Резиме на курсот

Овој возбудлив курс, кој се испорачува преку интернет, е соработка помеѓу Универзитетот во Источен Лондон и Institute of Child Education and Psychology Европа ( ICEP Europe ). Поддржано од најновите истражувања во специјалното образование, се разбира се базира на постоечките вештини и компетенции на учесниците. Целта е да се подобри квалитетот на образованието за децата и младите со посебни и дополнителни потреби за учење во поставувања низ целиот свет. Курсот има меѓународен вкус, привлекувајќи студенти од земји како што се Австралија, Хонг Конг, Кувајт, ОАЕ, Ирска, Канада и Нов Зеланд. Не се фокусира само на Обединетото Кралство, туку исто така се осврнува на тоа како се спроведува политиката низ целиот свет. Еден од највозбудливите аспекти на овој курс е тоа што знаењето е ко-конструирано преку онлајн форумите за дискусија. Како студент ќе ги споделите вашите искуства и знаења за политиката и практиката во вашиот сопствен контекст, што ќе доведе до побогато разбирање на глобалните проблеми во посебните и дополнителните потреби за учење за сите учесници. Успешното завршување на оваа Мастер програма, доведува до наградата М-р специјални и дополнителни потреби за учење од Универзитетот во Источен Лондон.... [-]


М-р во американската политика и надворешна политика

UCD Clinton Institute for American Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2018 Ирска Даблин

М-р во американската политика и надворешна политика ги охрабрува студентите да се разбере како и зошто на оваа тема. Во текот на модули ќе се судрите со различни перспективи, но главниот акцент ќе биде на научни и / или политика ориентирана читања и дискусии. [+]

"Откако со години работат во вести Би секогаш сакаше да се зад наслови. Оваа магистерска нуди фасцинантен увид во политиката, идеологии и луѓето кои имаат облик на САД и на тој начин нашите светски поредок ". - Niamh Sammon

На Магистер по американска политика и надворешна политика ги охрабрува студентите да се разбере како и зошто на оваа тема. Во текот на модули ќе се судрите со различни перспективи, но главниот акцент ќе биде на научни и / или политика ориентирана читања и дискусии.... [-]


MA in American Studies

UCD Clinton Institute for American Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2018 Ирска Даблин

This programme introduces students to the advanced study of American culture and politics, in both domestic and international contexts. It is a multidisciplinary programme that promotes the study of the interactions of cultural social and political factors. [+]

“Doing an MA in American Studies at the UCD Clinton Institute was one of the best decisions I have made. Each of the classes offered was interesting, engaging and left me with a deeper understanding of American political issues. I am now putting everything I learned at the Institute to good use by working in Washington DC and so I would definitely recommend the programme to anyone considering it” – Niamh Ní­ Aonghusa

Because of the United States’ unrivaled status in the world today, the debates on American values and the mission of American democracy have become a matter of global concern. This programme introduces students to the advanced study of American culture and politics, in both domestic and international contexts. It is a multidisciplinary programme that promotes the study of the interactions of cultural social and political factors. It aims to deepen and widen students’ knowledge of major topics and issues as well as to enable them to develop a significant measure of expertise in the subject chosen for the dissertation. The MA programme draws on the expertise of UCD faculty across a number of departments, as well as that of the Professor of American Studies and the contribution of visiting scholars.... [-]


MA in Media and International Conflict

UCD Clinton Institute for American Studies
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2018 Ирска Даблин

[+]

Овој

Кариери ПОДОБНОСТ [-]

господар, дипломиран или постдипломски диплома во образованието преку истражување и теза

Mary Immaculate College
Студии врз за студентски град Целосна September 2018 Ирска Ова е

Од воспоставувањето на врската меѓу Универзитетот во Лимерик и Марија Imaculate колеџ, Одделот за образование на колеџот е во ... [+]

Постдипломски студии во образованието од страна на истражување и работа

Од воспоставувањето на врската помеѓу Универзитетот во Лимерик и Mary Imaculate College, Одделот за образование на Колеџот е во позиција да понуди голем број на постдипломски истражувачки опции. До денес овие програми привлекоа исклучителен интерес, а бројот на регистрирани студенти по постдипломски студии продолжува да расте од година во година. Во согласност со мисијата на колеџот во однос на наставата и истражувањето, последипломските студии се оценуваат како главен приоритет во контекст на стратешкото планирање во Одделот за образование.... [-]