MA во Канада - MA програми во Канада MA

MA во Канада - MA програми во Канада MA

Master

Магистер е магистратура доделени на учениците кои имаат завршено програма за студирање економијата или фини уметности субјекти како што се историја, комуникации, филозофија, теологија или англиски. А мајстор на уметноста степен обично бара предмети, истражувања и писмени испити.

Канада е Северна Америка земја се состои од десет провинции и три територии. Се наоѓа во северниот дел на континентот, таа се протега од Атлантикот до Пацификот и на север во Арктичкиот Океан.

MA во Канада - Земи си MA во Канада. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

мајстори во административни науки (MAS)

Fairleigh Dickinson University, Vancouver Campus
Студии врз за студентски град Целосна 30 часа September 2018 Канада Vancouver

Мајсторот на степенот на административни науки (MAS) е 30-кредитна степен зајакнување на административните и лидерски вештини на дипломираните студенти. На програмата ги комбинира и когнитивни и афективно (интерактивен) настава преку студии на случај, симулации, индивидуални и групни вежби и теренска работа која им помага да се развие критичко менаџерски ефикасност. Образовни искуства MAS има за цел да се развие критичко административни надлежности во поддржувачка средина за учење во врска со специфични и јасни повратни информации. [+]

Мајсторот на степенот на административни науки (MAS) е 30-кредитна степен зајакнување на административните и лидерски вештини на дипломираните студенти.

На програмата ги комбинира и когнитивни и афективно (интерактивен) настава преку студии на случај, симулации, индивидуални и групни вежби и теренска работа која им помага да се развие критичко менаџерски ефикасност. Образовни искуства MAS има за цел да се развие критичко административни надлежности во поддржувачка средина за учење во врска со специфични и јасни повратни информации.... [-]


ма во јавното и пастирското раководство

Vancouver School of Theology
Студии врз за студентски град January 2019 Канада Vancouver

Мајсторите на уметностите во јавното и пасторалното лидерство ги препознаваат видовите лидери кои се потребни за менување на природата на христијанските заедници и ги поддржува лицата кои се вклучени во различни форми на лидерство, од собранија до социјално претприемништво, верски социјални услуги, невладини организации, базирани развој, услуги за медијација и иницијативи за правда базирани на заедницата. [+]

ПРЕГЛЕД НА ПРОГРАМАТА

Мајсторите на уметностите во јавното и пасторалното лидерство ги препознаваат видовите лидери кои се потребни за менување на природата на христијанските заедници и ги поддржува лицата кои се вклучени во различни форми на лидерство, од собранија до социјално претприемништво, верски социјални услуги, невладини организации, базирани развој, услуги за медијација и иницијативи за правда базирани на заедницата. Единствена специјализација во Spiritual Care ги подготвува студентите за различни министерства за chaplaincy (види MAPPL во описот на програмата за духовна нега).... [-]


MA PPL во духовна грижа

Vancouver School of Theology
Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Канада Vancouver

Концентрацијата во духовна грижа е наменета за оние кои имаат намера да ги извршуваат професиите како духовен персонал во установи како што се здравствените установи, затворите и воспитно-поправните установи. Оваа специјализација е дизајнирана да биде во синхронизација со стандардите на ПК провинциски владини рамки, како и барањата на Канадската асоцијација за духовна заштита. Во рок од 24 месеци студентите можат да ги исполнат барањата на стандардите за ПС за духовен здравствен работник. [+]

ПРЕГЛЕД НА ПРОГРАМАТА

Концентрацијата во духовна грижа е наменета за оние кои имаат намера да ги извршуваат професиите како духовен персонал во установи како што се здравствените установи, затворите и воспитно-поправните установи. Оваа специјализација е дизајнирана да биде во синхронизација со стандардите на ПК провинциски владини рамки, како и барањата на Канадската асоцијација за духовна заштита. Во рок од 24 месеци студентите можат да ги исполнат барањата на стандардите за ПС за духовен здравствен работник. Дополнителна Напредна единица и престој се бара од CASC за сертификација како специјалист. Овие се вообичаено завршени по дипломирањето.... [-]


мајстор на уметноста во теолошки студии

Vancouver School of Theology
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 7 години January 2019 Канада Vancouver + 1 more

[+]

Интегративни студии - избор на генералист, оваа концентрација овозможува изучување во сите горенаведени области и го подготвува степенот на носителот со широка база на знаења во теолошките студии.

Дипломиралката на програмата MATS во VST ќе биде опремена и подготвена да оствари призвук на теолошка стипендија:

Покажете господарско ниво познавање на теолошките дисциплини, Опишете ги главните теми во теологијата и да се вклучите во теолошки размислувања за избрани теми и теми Да се ​​применат соодветни херменевтички методи за да се постигне воведната интерпретација на библискиот текст во нејзиниот антички контекст и современите контексти Анализирање на историските податоци и демонстрирање на историографско разбирање со користење на соодветни вештини, како што се користење на материјали од примарен и секундарен извор Покажете ја воведната ниво на свест за содржината, методите, прашањата и контекстите на меѓурелигиските студии и домородните студии Во дисциплината на концентрација на ученикот се идентификуваат основните работни концепти во критичната и конструктивната студија на дисциплината, предлагаат дискусија за основната содржина на дисциплината и распоредуваат вештини за истражување што се доволни за да ја претстават основната содржина на таа дисциплина За концентрација на интегративните студии, демонстрирајте средно познавање на содржината, методите, прашањата и контекстите на две или повеќе теолошки дисциплини и способност да направите компаративни и интегративни пресуди помеѓу или помеѓу избраните полиња Покажат познавање на јасна и ефикасна комуникација во устни и писмени форми, изработка на логичен аргумент, изработка на информирани пресуди за сложени прашања и употреба на соодветни конвенции за стил за... [-]

Мајстор на уметноста во домородните и меѓурелигиски студии (MAIIS)

Vancouver School of Theology
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 7 години January 2019 Канада Vancouver + 1 more

Vancouver School of Theology продолжува со долгогодишното партнерство со заедниците на првите нации и нејзините партнерства со меѓурелигиски заедници, со цел да се овозможи магистрирал во домородните и меѓурелигиските студии. [+]

Преглед на програмата

Vancouver School of Theology продолжува со долгогодишното партнерство со заедниците на првите нации и нејзините партнерства со меѓурелигиски заедници, со цел да се овозможи магистрирал во домородните и меѓурелигиските студии.

Цел

Целта на овој степен е да им обезбеди на студентите можност да се вклучат во истражување и пишување во контекст каде три главни монотеистички верски традиции ги исполнуваат традициите на северноамериканските домородци и обратно. Степенот ќе ги подготви учениците да учествуваат во повеќе плуралистички свет и да ги опремат за да се соочат со предизвиците на религиозната разновидност.... [-]


М-р / магистер по животна средина и менаџмент

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години September 2018 Канада Victoria

М-р / магистер по животна средина и управување со програмата е интердисциплинарен дипломиран степен наменета за подобрување на стратешките одлуки во областа на животната средина. Програмата ја нагласува тимската работа и се фокусира на технички и политички прашања користејќи системи и одржливост перспективи за да ви подготвиме за лидерство и управување во вашата еколошка кариера. [+]

Преглед

М-р / магистер по животна средина и управување со програмата е интердисциплинарен дипломиран степен наменета за подобрување на стратешките одлуки во областа на животната средина. Програмата ја нагласува тимската работа и се фокусира на технички и политички прашања користејќи системи и одржливост перспективи за да ви подготвиме за лидерство и управување во вашата еколошка кариера.... [-]


Мајстор на уметноста во правда студии

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години January 2019 Канада Victoria

Основана на трансдисциплинарен приод кон правда студии за решавање на комплексни социјални прашања, нашата единствена програма е фокусирана на проблемите, привлекувајќи се од различни дисциплини за да ви помогне да се справите со постојано се развива проблемите во акција-ориентирани, фокусирани на решенија и контекст-специфични начини. [+]

Преглед

Оваа програма е предмет на конечно одобрување од страна на Министерството за напредно образование во Британска Колумбија.

Во се менува и се повеќе меѓусебно зависен судски систем, проширувањето на вашето знаење е клучот за успехот во развојот правда пејзаж.

Основана на трансдисциплинарен приод кон правда студии за решавање на комплексни социјални прашања, нашата единствена програма е фокусирана на проблемите, привлекувајќи се од различни дисциплини за да ви помогне да се справите со постојано се развива проблемите во акција-ориентирани, фокусирани на решенија и контекст-специфични начини.... [-]


Мајстор на уметноста во високото образование администрација и лидерство

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години June 2019 Канада Victoria

Мајстор на уметноста во високото образование администрација и лидерство е две години, 33-кредитна програма која обезбедува дипломирани студенти со знаења и вештини потребни за да се обезбеди ефективно лидерство во сложени и менување на високообразовните средини. Оваа програма е наменета за високото образование администратори и лидери кои сакаат да ги унапредат нивното разбирање и примена на системи за размислување, теорија на лидерство, високото образование литература и истражување, критичко размислување, стратешко планирање и водечки значајни промени. [+]

Преглед

Мајстор на уметноста во високото образование администрација и лидерство е две години, 33-кредитна програма која обезбедува дипломирани студенти со знаења и вештини потребни за да се обезбеди ефективно лидерство во сложени и менување на високообразовните средини. Оваа програма е наменета за високото образование администратори и лидери кои сакаат да ги унапредат нивното разбирање и примена на системи за размислување, теорија на лидерство, високото образование литература и истражување, критичко размислување, стратешко планирање и водечки значајни промени.... [-]


Мајстор на уметноста во професионална комуникација

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години September 2018 Канада Victoria

М-р во професионална комуникација програма обезбедува широко разбирање на комуникација како човечка активност. Дипломираните студенти ќе можат да функционираат во средини кои бараат ефективна тимска работа, адаптибилност, стратешко планирање, интеркултурно посредување и софистицирано разбирање на меѓучовечкиот дискурс. Дополнително, тие ќе напредуваат во интеграцијата на пишаните и вербалните комуникации со дигиталните технологии. [+]

Преглед

М-р во професионална комуникација програма се состои од две години на студии со годишен на кампусот престој на почетокот на секоја година. Факултетот, кој има експерт, реалниот свет искуство обезбедува солидна основа на напредни професионални и технички вештини кои го поткрепуваат ефективно лидерство во светот кој се повеќе се поврзува.

Програмата обезбедува широко разбирање на комуникација како човечка активност. Дипломираните студенти ќе можат да функционираат во средини кои бараат ефективна тимска работа, адаптибилност, стратешко планирање, интеркултурно посредување и софистицирано разбирање на меѓучовечкиот дискурс. Дополнително, тие ќе напредуваат во интеграцијата на пишаните и вербалните комуникации со дигиталните технологии.... [-]


Магистер по лидерство

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години December 2018 Канада Victoria

Магистер по лидерство програма се состои од две години на интердисциплинарни студии. Во секоја година, учениците се фокусираат на релевантни реални проекти за решавање на проблемите кои се засноваат на ригорозно теоретско разбирање за природата на денешните организации и за промена на улогата на лидерство во нив. Сеопфатни лидерски студии ги опфаќаат учењето на возрасните, емоционалната интелигенција, комуникацијата и конфликтот, размислувањата на системите, олеснувањето на тимот и развојот, организациските промени и истражувањето за акционите истражувања. [+]

Преглед

Магистер по лидерство програма се состои од две години на интердисциплинарни студии. Во секоја година, учениците се фокусираат на релевантни реални проекти за решавање на проблемите кои се засноваат на ригорозно теоретско разбирање за природата на денешните организации и за промена на улогата на лидерство во нив. Сеопфатни лидерски студии ги опфаќаат учењето на возрасните, емоционалната интелигенција, комуникацијата и конфликтот, размислувањата на системите, олеснувањето на тимот и развојот, организациските промени и истражувањето за акционите истражувања.... [-]


Мајстор на уметноста во глобалното лидерство

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 13 - 24 месеци September 2018 Канада Victoria

Дали имате страст за работа во крос-културен контекст како глобален лидер и мислител? Двегодишната комбинација магистер по Глобална програма за лидерство се осврнува на потребата во општеството да ги едуцира и развива професионалци и деловни лидери во приватниот и јавниот сектор за да може да работи во глобални или мултикултурни контексти. Глобалниот професионален и бизнис лидер е способен да размислува системски и да комуницира со разни народи преку мултикултурен контекст. Лидерот со глобален ум поседува сеопфатно познавање на општествено-политичката и економската динамика што го воодушевува глобалниот свет, зацврстен во основен сет на вредности кои ги почитуваат сите луѓе, без оглед на расата, религијата, полот, возраста, социоекономскиот статус, класата , географија, итн, и е способен за само-раст, самосвест, еластичност и приспособливост. [+]

Преглед

Магистер по Глобална Лидерство (MAGL) е 36-кредитна програма составен од онлајн учење и интензивна на кампусот живеалишта дизајниран да се изгради и да се зајакне глобално размислување лидерство и менаџмент способности. Програмата MAGL обично се нуди како 24-месечна програма; сепак, учениците исто така можат да изберат 13-месечна интензивна опција во која двојно го зголемуваат бројот на курсеви кои се преземаат во исто време, овозможувајќи им да ја завршат својата програма во скоро половина од времето.... [-]


Мајстор на уметноста во едукативен лидерство и менаџмент

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години June 2019 Канада Victoria

Нашата две години магистер по образовни лидерство и менаџмент програма е дизајнирана да им помогне на наставниците развиваат критички рефлективен разбирање на училиште за подобрување на концепти и истражување. Оваа сеопфатна програма за квалификација на наставници (TQS) е насочена кон администраторите и наставниците во образовните институции К-12 кои сакаат да стекнат вештини и квалификации како лидери и менаџери за да ја унапредат својата кариера или да отпочнат нова. [+]

Преглед

Нашата две години магистер по образовни лидерство и менаџмент програма е дизајнирана да им помогне на наставниците развиваат критички рефлективен разбирање на училиште за подобрување на концепти и истражување. Тоа е сеопфатна програма за квалификација на наставници (TQS) која одговара на потребите на образовниот сектор за квалификувани професионалци на ниво на менаџмент. Факултет со реален свет искуство испорача релевантни наставни програми и искуства кои обезбедуваат постојните и аспиранти на училишните администратори да ги развијат знаењата и вештините потребни за да функционираат како ефективни лидери во сложените и предизвикувачки образовни средини.... [-]


Мајстор на уметноста во катастрофи и управување со вонредни состојби

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години January 2019 Канада Victoria

Оваа динамична двегодишна интердисциплинарна степен е посветена на едукација на постојните и аспиранти за катастрофи и управување со вонредни состојби. Во оваа програма, ќе научите како да ги поддржувате заедниците изложени на ризик и како да ја зголемите нивната отпорност кон различни опасности со кои може да се соочат, сега и во иднина. Програмата нагласува интегриран и сеопфатен пристап кон катастрофи и управување со вонредни состојби, изградени врз основа на разбирање дека катастрофи се повеќе од опасности и се продукти на меѓусебната врска и заедничката конструкција на еколошките, социјалните, економските и политичките сфери. [+]

Преглед

М-р во катастрофи и за управување со вонредна состојба програма е две години интердисциплинарна степен посветен на едукација на двете аспиранти и постојните катастрофи и управување со вонредни состојби професионалци. Програмата ги истражува теоретските основи на катастрофи и управување со вонредни состојби како растечко поле на пракса и студија. Програмата ја нагласува интегриран и холистички пристап кон катастрофи и управување со вонредни ситуации, изграден врз основа на разбирање дека катастрофите се повеќе од опасности и се продукти на меѓусебната врска и заедничката конструкција на еколошките, социјалните, економските и политичките сфери. Овој пристап ја поддржува идејата дека процесите и практиките за управување со катастрофи и вонредни состојби можат и треба да придонесат за намалување на ризикот, еластичност во заедницата и одржливи заедници.... [-]


Мајстор на уметноста во интердисциплинарни студии

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години September 2018 Канада Victoria

Оваа програма за постдипломски студии се нуди во два формати: онлајн или помеша испорака која ги комбинира онлајн предмети со една на-кампусот престој. И бидејќи сме посветени на обезбедување индивидуализирано образование, сите наши студенти тесно соработуваат со нашата програмска глава за да развијат поединечни академски планови прилагодени на нивните специфични потреби. Цртеж од две или повеќе области на студии, овој уникатен систем им овозможува на дипломираните студенти на Ројал Роуд да продолжат со интердисциплинарен курс на студии кој ги комбинира личната страст и професионалниот интерес. [+]

Преглед

Мајсторот на уметностите во интердисциплинарни студии нуди програма прилагодена на вашите академски цели. Со нудење на опции од други RRU програми, ние сме во состојба да обезбедиме образование обликувано од вашите уникатни аспирации.

На Royal Roads University , ние разбираме дека вашата работа и личен живот не можат секогаш да заземат задното седиште во вашето образование. Затоа нудиме постдипломски дипломи кои ви овозможуваат за професионални барања за живот додека ви овозможуваат да ги запознаете личните.... [-]


Мајстор на уметноста во областа на хуманата безбедност и градење мир

Royal Roads University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години January 2019 Канада Victoria

Оваа интензивна двегодишна интердисциплинарна програма е за тековните или аспиранти професионалци заинтересирани за унапредување на нивните вештини во областа на меѓународната хуманитарна помош, социјална реконструкција, градење на капацитети и градење на мирот. Во оваа програма, ќе научите како да изградите одржлив мир во сложени поставувања, и дома и низ целиот свет. Научете како да ја унапредите човечката безбедност со разбирање на краткорочните и долгорочните потреби на погоденото население за да креирате стратешки планови и оперативни програми. [+]

Преглед

Програмата за магистер по човечка безбедност и градење на мир е двегодишна, интердисциплинарна програма за постдипломски студии која одговара на зголемената побарувачка за лидерство во хуманитарна помош, социјална реконструкција, управување со конфликти и градење на мирот во меѓународни контексти. Градење на мирот се смета за широк концепт кој ја нагласува општествената трансформација која ги интегрира краткорочните (развојни) иницијативи во долгорочни, одржливи мировни процеси. Програмата обезбедува работни професионалци, или оние кои се стремат да работат на терен, со теоретски и практични вештини потребни за да помогнат во обновувањето на мирот и граѓанското општество во постконфликтни контексти.... [-]