MA во Кипар - MA програми во Кипар MA

MA во Кипар - MA програми во Кипар MA

Master

УО или Мајсторот на уметностите степен е добиена со учениците по завршувањето на програмата, на една до две години студира историја, англиски или други ликовни уметности или хуманистичките предмети. Магистерски студии најчесто се мешавина на истражување и предмети.

Кипар, официјално Република Кипар, е островска држава во Источна Средоземното Море. Кипар е трет по големина и трет најнаселен остров во Средоземното море и земја членка на Европската унија.

MA во Кипар - Земи си MA во Кипар. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

постдипломски уметности во банкарството, сметководство и финансиски - Одалеченост

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Целта на програмата е да се развие културата и вештини кои им се потребни, така што на своите дипломирани студенти да станат лидери во финансискиот сектор. Ова се постигнува со нудејќи широк теоретско и практично арсенал на банкарството, сметководство и финансиски знаење и развој на стратешко размислување и вештини за критичко размислување. Постигнување на намена ќе резултира со создавање на нова генерација на менаџери, способни да ги анализираат корпоративниот предизвици и можности, а воедно и да ја креира и имплементира иновативни и ефективни деловни политики и стратегии во постојано менување на животната средина. [+]

Студии Времетраење (години): 2 години Студија Наслов: магистер по банкарство, сметководство и финансии Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Начин на студии: Полно или скратено работно време Минимална европски кредити (ЕКТС): 120 Опис на програмата

Целта на програмата е да се развие културата и вештини кои им се потребни, така што на своите дипломирани студенти да станат лидери во финансискиот сектор. Ова се постигнува со нудејќи широк теоретско и практично арсенал на банкарството, сметководство и финансиски знаење и развој на стратешко размислување и вештини за критичко размислување. Постигнување на намена ќе резултира со создавање на нова генерација на менаџери, способни да ги анализираат корпоративниот предизвици и можности, а воедно и да ја креира и имплементира иновативни и ефективни деловни политики и стратегии во постојано менување на животната средина.... [-]


Господар уметноста во Теологијата

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. [+]

Студии Времетраење (години) 1,5 години Наслов студии: Диплома за завршено во Теологијата Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Комплетна / делумно посетеност Минимална кредити: 36 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

цели

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. За студија за улогата на христијанството во современиот свет, историското и теолошка основа на делата на големите Отци на Црквата и на односот на Православието со други религии и вери. Посебен акцент е на Кристијан образование, медиумите и за начините на кои може да се подобри теоретскиот развој педагошката практика. Во текот на студијата: Истрага доменот на Библиски студии, Црковна историја во целина и на историјата на Црквата на Кипар, Грција, Балканот, Русија и на патријаршии особено, како и секторот на Педагошка, филозофија на образованието, Кристијан образование, како и користењето на мултимедијални . Истражувањето во светоотечкото и хагиографски студии во областа на светоотечката литература и теологијата, врз основа на делата на големите Отци на Црквата и на Светиите Епифаниј Кипарски Неофит приложените. Акцентот е исто така дадено во Апостолски теологија, со цел да се воспостави, особено клирот и народот, пастирски, и катехетски мисионерското дело на Црквата, при преглед на современата социологија... [-]

Магистер по TESOL - Учење на англиски на говорници на други јазици

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Да им обезбеди на студентите со силна професионална основа за развој на практични вештини за предавање во однос на TESOL. [+]

. Времетраење (години): 1,5 годиниКвалификација доделена: TESOL - настава на англиски јазик на говорници на други јазици (р, 1,5 години или 3 семестри)Ниво на квалификација: втор циклус (магистрирал)Јазик на настава: англискиРежим на студии: Полно работно време / дел од времетоМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на ПрограматаДа им се обезбеди на студентите со силна професионална основа за развивање на практични наставни вештини во однос на TESOL;За понатамошно разбирање на студентите за наставата по англиски јазик.... [-]

Магистер по настава на грчки на говорници на други јазици

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Дипломирани студенти ќе се специјализираат во теоретски и практични прашања во врска со наставата на грчки како втор / странски јазик. [+]

Времетраење (години): 1.5Доделена квалификација: Магистер по настава на грчки јазик на говорници на други јазициНиво на квалификација: втор циклус (магистрирал)Јазик на настава: грчкиНачин на студии: Полно работно време и вонредни студииМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Дипломирани студенти ќе се специјализираат во теоретски и практични прашања во врска со наставата на грчки како втор / странски јазик. Тие ќе развиваат преносливи вештини кои се однесуваат на полето, а особено во областа на наставата.... [-]


Магистер по меѓународни односи и европски студии

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Студентите постигнуваат широко разбирање за политичката, социјалната и економската еволуција на меѓународниот систем во 20-от век, како и новиот развој на меѓународната средина. [+]

Времетраење (години): 1,5 годиниДобитник на квалификација: Меѓународни односи и европски студии (р, 1,5 години или 3 семестри)Ниво на квалификација: втор циклус (магистрирал)Јазик на настава: англискиРежим на студии: Полно работно време и скратено работно време се можни.Минимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Општи цели на Програмата мене

Општите цели на програмата се:

Промовира темелно испитување и истражување, давајќи им можност на студентите да се специјализираат во меѓународни односи и европски студии, како и политички науки и други сродни домени во рамките на пошироката област на општествените науки. Систематскиот развој и збогатување на знаењето во гореспоменатите полиња е важна предност за оние кои сакаат да работат во голем број професии, сектори и организации.Обезбедува постдипломско образование за иматели на диплома по меѓународни односи, политички науки, историја или други релевантни дипломи, како и на поединци кои имаат намера да работат на области релевантни за меѓународни работи (на пр. Во јавниот сектор, особено во службите во министерствата за надворешни работи, одбрана или трговија, во мултинационални фирми, во меѓународни организации како што се ОН и ЕУ, во академски институции и истражувачки центри, во невладини организации итн.).Развивање на нивото на знаења и вештини на постдипломски студенти во релевантните домени.Постигнете длабоко разбирање за комплексноста на меѓународните односи, како и за огромното значење на теоретската и методолошката компетентност кога се занимавате со нив.... [-]

дипломиран уметноста во право и политика во Европската унија

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Програмата се обраќа носителите правните аспекти, политички науки и / или јавната администрација, меѓународни и / или европски студии, меѓународни односи и други соодветни квалификации. [+]

Студии Времетраење (години): 1,5 година Студија Наслов: Европската јавно право и политика (м-р, 1,5 години или 3 семестри) Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Комплетна / делумно посетеност Минимална кредити: 27 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

Програмата се обраќа носителите правните аспекти, политички науки и / или јавната администрација, меѓународни и / или европски студии, меѓународни односи и други соодветни квалификации. ... [-]


Магистер по дигитални медиуми и комуникации

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Магистер по дигитални медиуми и комуникации се осврнува на овие и слични прашања кои произлегоа од порастот на социјалните медиуми и нивната зголемена доминација на медиумските и комуникациските професии. [+]

. Концентрации: 1. Новинарство и објавување на социјални медиуми, 2. Односи со јавноста и рекламирање во мрежно општество, 3. Спортски медиуми и комуникацииВреметраење (години): 1,5 годиниДоделена квалификација: Магистер по дигитални медиуми и комуникацииНиво на квалификација: магистрирал (втор циклус)Јазик на настава: англискиРежим на студии: Полно работно време или скратено работно времеМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата... [-]

Магистер по дигитална уметност и дизајн

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Овој курс обезбедува специјализирана, професионално фокусирана студија која им дава на студентите можност да ги истражуваат динамичните интердисциплинарни области на дигиталната уметност и дизајнот. Има силен студиски аспект интегриран со студии во историјата, теоријата и технологијата. [+]

Времетраење (години): 1,5 годиниДобитник на квалификација: Дигитална уметност и дизајн - Концентрации: 1. Графички дизајн, 2. Интерактивен мултимедијален дизајн (р, 1.5 години или 3 семестри)Ниво на квалификација: втор циклус (мајстор)Јазик на настава: англискиРежим на студии: Полно работно време / дел од времетоМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Курсот обезбедува специјалист, професионално фокусирана област на учење давајќи им можност на студентите да се истражуваат динамични интердисциплинарни областа на дигиталната уметност и дизајн. Има силен студиски аспект интегриран со студии во историјата, теоријата и технологијата. Студентите можат да се вклучат во голем број на уметнички и дизајн изборни предмети, вклучувајќи кураторски и образовни студии, интердисциплинарни студија, и пласмани поврзани со уметност и дизајн истражувачки проекти. Студентите ќе развијат вештини во креативна дигитална уметност и дизајн пракса на професионален стандард, и да ги прошират своите учење и продлабочат нивното разбирање на визуелен јазик концепти и системи. Програмата овозможува да се развива способноста да се справи со сложените проблеми и да се соберат, анализираат и интерпретираат податоците. Ќе ефективно соработувате во мултидисциплинарни тимови и ќе експериментирате и прилагодувате иновативни и креативни нови уметнички и креативни пристапи кои демонстрираат критичко разбирање на современата теорија и пракса во дигиталната уметност и дизајнот. Студентите исто така ќе се здобијат со професионални вештини потребни за да се натпреваруваат на глобалниот пазар за уметност и дизајн. Тие ќе стекнат разбирање за етичката одговорност и за влијанието на нивната работа во социјален, културен и еколошки контекст.... [-]


Магистер по архитектура

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Мајстор на уметноста во архитектурата е мултидисциплинарен постдипломски курс кој се занимава со и дебати современ дизајн прашања. Курсот става посебен акцент на експериментирање во рамките на дизајнот, инженеринг и хуманитарни професии. Две концентрации се нудат преку оваа М-р програма која ќе им даде на потенцијалните студенти можност да се развие зрели аналитички и креативни методи на работа при редефинирање и проширување на нивните индивидуални студиски области. Студентите можат да изберат помеѓу две концентрации: (а) Одржлива архитектура и (б) Внатрешна архитектура. [+]

Концентрации: 1. Одржлива архитектура, 2. Внатрешна архитектураВреметраење (години): 1,5 годиниДоделени квалификации: Магистер по архитектураНиво на квалификација: магистрирал (втор циклус)Јазик на настава: англиски и грчкиРежим на студии: Полно работно време или скратено работно времеМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Мајстор на уметноста во архитектурата е мултидисциплинарен постдипломски курс кој се занимава со и дебати современ дизајн прашања. Курсот става посебен акцент на експериментирање во рамките на дизајнот, инженеринг и хуманитарни професии. Две концентрации се нудат преку оваа М-р програма која ќе им даде на потенцијалните студенти можност да се развие зрели аналитички и креативни методи на работа при редефинирање и проширување на нивните индивидуални студиски области. Студентите можат да изберат помеѓу две концентрации: (а) Одржлива архитектура и (б) Внатрешна архитектура.... [-]


Господар уметноста во Теологијата - Одалеченост

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. [+]

Студии Времетраење (години) 1,5 години или 3 семестри Наслов студии: Диплома за завршено во Теологијата Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Одалеченост Минимална кредити: 36 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

цели

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. За студија за улогата на христијанството во современиот свет, историското и теолошка основа на делата на големите Отци на Црквата и на односот на Православието со други религии и вери. Посебен акцент е на Кристијан образование, медиумите и за начините на кои може да се подобри теоретскиот развој педагошката практика. ... [-]

М-р TESOL - Предава на англиски јазик на говорници на други јазици - учење на далечина

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Да им се обезбеди на студентите со силна професионална основа за развивање на практични наставни вештини во однос на TESOL; за понатамошно разбирање на учениците за наставата по англиски јазик. [+]

Времетраење (години): 3 семестриКвалификација доделена: Магистер по TESOL - настава на англиски јазик на говорници на други јазициНиво на квалификација: магистрирал (втор циклус)Јазик на настава: англискиНачин на проучување: учење на далечинаМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Општи цели

Да им се обезбеди на студентите со силна професионална основа за развивање на практични наставни вештини во однос на TESOL; за понатамошно разбирање на учениците за наставата по англиски јазик.... [-]


Магистер по настава на грчки на говорници на други јазици - учење на далечина

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Дипломирани студенти ќе се специјализираат во теоретски и практични прашања во врска со наставата на грчки како втор / странски јазик. Тие ќе развиваат преносливи вештини кои се однесуваат на полето, а особено во областа на наставата. [+]

Времетраење: 3 семестриДоделена квалификација: Магистер по настава на грчки јазик на говорници на други јазициНиво на квалификација: втор циклус (магистрирал)Јазик на настава: грчкиНачин на проучување: учење на далечинаМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Дипломирани студенти ќе се специјализираат во теоретски и практични прашања во врска со наставата на грчки како втор / странски јазик. Тие ќе развиваат преносливи вештини кои се однесуваат на полето, а особено во областа на наставата.... [-]


Магистер по меѓународни односи и европски студии - далечинско учење

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Студентите постигнуваат широко разбирање за политичката, социјалната и економската еволуција на меѓународниот систем во 20-от век, како и новиот развој на меѓународната средина. [+]

Времетраење: 1,5 годиниДоделена квалификација: Магистер по меѓународни односи и европски студииНиво на квалификација: магистрирал (втор циклус)Јазик на настава: англискиНачин на проучување: учење на далечинаМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Општи цели на Програмата мене

Општите цели на програмата се:

Промовира темелно испитување и истражување, давајќи им можност на студентите да се специјализираат во меѓународни односи и европски студии, како и политички науки и други сродни домени во рамките на пошироката област на општествените науки. Систематскиот развој и збогатување на знаењето во гореспоменатите полиња е важна предност за оние кои сакаат да работат во голем број професии, сектори и организации.Обезбедува постдипломско образование за иматели на диплома по меѓународни односи, политички науки, историја или други релевантни дипломи, како и на поединци кои имаат намера да работат на области релевантни за меѓународни работи (на пр. Во јавниот сектор, особено во службите во министерствата за надворешни работи, одбрана или трговија, во мултинационални фирми, во меѓународни организации како што се ОН и ЕУ, во академски институции и истражувачки центри, во невладини организации итн.).Развивање на нивото на знаења и вештини на постдипломски студенти во релевантните домени.Постигнете длабоко разбирање за комплексноста на меѓународните односи, како и за огромното значење на теоретската и методолошката компетентност кога се занимавате со нив.... [-]

Магистер по право и политика во Европската унија - далечинско учење

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Цели и задачи на програмата се да се промовира интердисциплинарен пристап и истражување преку давање можност на студентите да се специјализираат во јавното и меѓународното право, политичката теорија, политичките науки, меѓународните и европските студии, како и други домени кои спаѓаат во пошироката област на Политички науки. Систематскиот развој и збогатување на знаењето во гореспоменатите полиња е важна предност за оние кои сакаат да работат во голем број професии, сектори и организации; обезбедува постдипломско образование на иматели на диплома по право, општествени науки или други релевантни диплома степени, како и на поединци кои имаат намера да работат во областите релевантни за правната наука (на пр. како адвокати, судии, правни консултанти во компании и други приватни организации); да обезбеди постдипломско образование на поединци кои имаат намера да работат во јавниот сектор, полу-јавните организации, локалната администрација, јавните агенции и организации, невладините организации или во дипломатскиот кор. [+]

Времетраење (години): 1,5 години или 3 семестриДоделена квалификација: Магистер по право и политика во Европската унијаНиво на квалификација: магистрирал (втор циклус)Јазик на настава: англискиНачин на проучување: учење на далечинаМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Цели и задачи на програмата се:

Промовирање на интердисциплинарен пристап и истражување преку давање можност на студентите да се специјализираат во јавното и меѓународното право, политичката теорија, политичките науки, меѓународните и европските студии, како и други домени кои спаѓаат во поширокото поле на политичките науки. Систематскиот развој и збогатување на знаењето во гореспоменатите полиња е важна предност за оние кои сакаат да работат во голем број професии, сектори и организации.Обезбедува постдипломско образование за иматели на диплома по право, општествени науки или други релевантни диплома степени, како и на поединци кои имаат намера да работат во области релевантни за правната наука (на пр. Како адвокати, судии, правни консултанти во компании и други приватни организации).Да обезбеди постдипломско образование на поединци кои имаат намера да работат во јавниот сектор, полу-јавните организации, локалната администрација, јавните агенции и организации, невладините организации или во дипломатскиот кор.... [-]

Магистер по технологии на учење и комуникација

European University Cyprus
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Мајсторот на уметностите програма во "технологии на учење и комуникација 'е насочена да ги подготви едукаторите и администраторите на терен за да се здобијат со стручни знаења и обука во нови технологии во учење и комуникација. Таа има за цел да ги негува вештини и во длабочината на разбирањето на ова брзо менување на поле за да им овозможи на кандидатите да се истражуваат и да се имплементираат современите методи на учење, алатки и контексти и промовирање на употребата на нови технологии во наставата и учењето. [+]

Мајсторот на уметностите програма во "технологии на учење и комуникација 'е насочена да ги подготви едукаторите и администраторите на терен за да се здобијат со стручни знаења и обука во нови технологии во учење и комуникација. Таа има за цел да ги негува вештини и во длабочината на разбирањето на ова брзо менување на поле за да им овозможи на кандидатите да се истражуваат и да се имплементираат современите методи на учење, алатки и контексти и промовирање на употребата на нови технологии во наставата и учењето. ... [-]