MA Nicosia - MA програми во Nicosia MA, Nicosia

MA Nicosia - MA програми во Nicosia MA, Nicosia

Master

Магистер е магистратура доделени на учениците кои имаат завршено програма за студирање економијата или фини уметности субјекти како што се историја, комуникации, филозофија, теологија или англиски. А мајстор на уметноста степен обично бара предмети, истражувања и писмени испити.

Кипар има субвенционирана и студентите-пријателски високото образование. Таа има три јавни и четири приватни универзитети. Владата универзитети се Универзитетот на Кипар, Отворениот универзитет на Кипар и Кипар универзитет за технологија. Земјата има меѓународната заедница оттаму јазичната бариера не може да биде предизвик за студенти.

MA Nicosia - Земи си MA во Nicosia. Земете ги сите програмата БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

постдипломски уметности во банкарството, сметководство и финансиски - Одалеченост

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Целта на програмата е да се развие културата и вештини кои им се потребни, така што на своите дипломирани студенти да станат лидери во финансискиот сектор. Ова се постигнува со нудејќи широк теоретско и практично арсенал на банкарството, сметководство и финансиски знаење и развој на стратешко размислување и вештини за критичко размислување. Постигнување на намена ќе резултира со создавање на нова генерација на менаџери, способни да ги анализираат корпоративниот предизвици и можности, а воедно и да ја креира и имплементира иновативни и ефективни деловни политики и стратегии во постојано менување на животната средина. [+]

Студии Времетраење (години): 2 години Студија Наслов: магистер по банкарство, сметководство и финансии Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Начин на студии: Полно или скратено работно време Минимална европски кредити (ЕКТС): 120 Опис на програмата

Целта на програмата е да се развие културата и вештини кои им се потребни, така што на своите дипломирани студенти да станат лидери во финансискиот сектор. Ова се постигнува со нудејќи широк теоретско и практично арсенал на банкарството, сметководство и финансиски знаење и развој на стратешко размислување и вештини за критичко размислување. Постигнување на намена ќе резултира со создавање на нова генерација на менаџери, способни да ги анализираат корпоративниот предизвици и можности, а воедно и да ја креира и имплементира иновативни и ефективни деловни политики и стратегии во постојано менување на животната средина.... [-]


Господар уметноста во Теологијата

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. [+]

Студии Времетраење (години) 1,5 години Наслов студии: Диплома за завршено во Теологијата Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Комплетна / делумно посетеност Минимална кредити: 36 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

цели

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. За студија за улогата на христијанството во современиот свет, историското и теолошка основа на делата на големите Отци на Црквата и на односот на Православието со други религии и вери. Посебен акцент е на Кристијан образование, медиумите и за начините на кои може да се подобри теоретскиот развој педагошката практика. Во текот на студијата: Истрага доменот на Библиски студии, Црковна историја во целина и на историјата на Црквата на Кипар, Грција, Балканот, Русија и на патријаршии особено, како и секторот на Педагошка, филозофија на образованието, Кристијан образование, како и користењето на мултимедијални . Истражувањето во светоотечкото и хагиографски студии во областа на светоотечката литература и теологијата, врз основа на делата на големите Отци на Црквата и на Светиите Епифаниј Кипарски Неофит приложените. Акцентот е исто така дадено во Апостолски теологија, со цел да се воспостави, особено клирот и народот, пастирски, и катехетски мисионерското дело на Црквата, при преглед на современата социологија... [-]

Ma во тесол - настава на англиски на говорници на други јазици

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Да им обезбеди на студентите со силна професионална основа за развивање на практични вештини на предавање во однос на TESOL. [+]

. Траење (години): 1,5 години Квалификација: TESOL - настава на англиски Воведничари на други јазици (М-р, 1,5 години или 3 семестри) Ниво на квалификации: 2 циклус (магистерски студии) Јазик на настава: англиски Режим на студии: Полно работно време / дел од времето Минимум ЕКТС кредити: 90 Профил на Програмата Да им се обезбеди на студентите со силна професионална основа за развивање на практични наставни вештини во однос на TESOL; За понатамошно разбирање на студентите за наставата по англиски јазик. ... [-]

ма во наставата по грчки јазик за звучници на други јазици

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Дипломирани студенти ќе се специјализираат во теоретски и практични прашања поврзани со наставата на грчки јазик како втор / странски јазик. [+]

Траење (години): 1,5 Квалификација: Мајстор на уметноста во настава на грчки да Воведничари на други јазици Ниво на квалификации: 2 циклус (магистерски студии) Јазик на настава: грчки Режим на студии: Целосна и Дел-студии Минимум ЕКТС кредити: 90 Профил на Програмата

Дипломирани студенти ќе се специјализираат во теоретски и практични прашања во врска со наставата на грчки како втор / странски јазик. Тие ќе развијат преносливи вештини кои се однесуваат на полето и особено во областа на наставата.... [-]


Магистер по меѓународни односи и европски студии

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Учениците постигне широк разбирање на политичките, социјалните и економските еволуцијата на меѓународниот систем, во 20 век, како и новата развива меѓународна средина. [+]

Траење (години): 1,5 години Квалификација: меѓународни односи и европски студии (р, 1.5 години или 3 семестри) Ниво на квалификации: 2 циклус (магистерски студии) Јазик на настава: англиски Режим на студии: Полно работно време и со скратено работно време се и можно. Минимум ЕКТС кредити: 90 Профил на Програмата

Општи цели на Програмата

Општите цели на програмата се:

Промовира темелно испитување и истражување, давајќи им можност на студентите да се специјализираат во меѓународни односи и европски студии, како и политички науки и други сродни домени во рамките на пошироката област на општествените науки. Систематскиот развој и збогатување на знаењето во гореспоменатите полиња е важна предност за оние кои сакаат да работат во голем број професии, сектори и организации. Обезбедува постдипломско образование за иматели на диплома по меѓународни односи, политички науки, историја или други релевантни дипломи, како и на поединци кои имаат намера да работат на области релевантни за меѓународни работи (на пр. Во јавниот сектор, особено во службите во министерствата за надворешни работи, одбрана или трговија, во мултинационални фирми, во меѓународни организации како што се ОН и ЕУ, во академски институции и истражувачки центри, во невладини организации итн.). Развивање на нивото на знаења и вештини на постдипломски студенти во релевантните домени. Постигне длабоко разбирање за сложеноста на меѓународните прашања, како и за огромното значење на теоретската и методолошката компетентност при справувањето со нив. ... [-]

дипломиран уметноста во право и политика во Европската унија

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Програмата се обраќа носителите правните аспекти, политички науки и / или јавната администрација, меѓународни и / или европски студии, меѓународни односи и други соодветни квалификации. [+]

Студии Времетраење (години): 1,5 година Студија Наслов: Европската јавно право и политика (м-р, 1,5 години или 3 семестри) Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Комплетна / делумно посетеност Минимална кредити: 27 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

Програмата се обраќа носителите правните аспекти, политички науки и / или јавната администрација, меѓународни и / или европски студии, меѓународни односи и други соодветни квалификации. ... [-]


ма во дигитални медиуми и комуникации

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Магистер по Дигитални медиуми и комуникации се обраќа на овие и слични прашања кои се појавија од подемот на социјалните медиуми и нивната зголемување на доминација на медиумите и комуникација професии. [+]

. Концентрации: 1. Новинарство и објавување на социјални медиуми, 2. Односи со јавноста и рекламирање во мрежно општество, 3. Спортски медиуми и комуникации Траење (години): 1,5 години Квалификација: Мајстор на уметноста во дигитални медиуми и комуникации Ниво на квалификации: Магистрирал (2 циклус) Јазик на настава: англиски Режим на студии: Полно работно време или скратено работно време Минимум ЕКТС кредити: 90 Профил на Програмата ... [-]

ма во дигитална уметност и дизајн

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Овој курс обезбедува специјалист, професионално се фокусираше студија дава на студентите можност да се истражуваат динамичен интердисциплинарен областа на дигиталната уметност и дизајн. Тој има силна студиото аспект интегриран со студии по историја, теорија и технологија. [+]

Траење (години): 1,5 години Квалификација: дигитална уметност и дизајн - Концентрациите: 1. Графички дизајн, 2. Интерактивна Мултимедија Дизајн (р, 1.5 години или 3 семестри) Ниво на квалификации: 2 циклус (магистерски) Јазик на настава: англиски Режим на студии: Полно работно време / дел од времето Минимум ЕКТС кредити: 90 Профил на Програмата

Курсот обезбедува специјалист, професионално фокусирана област на учење давајќи им можност на студентите да се истражуваат динамични интердисциплинарни областа на дигиталната уметност и дизајн. Тој има силна студиото аспект интегриран со студии по историја, теорија и технологија. Студентите ќе можат да се вклучат во опсег на уметност и дизајн изборни вклучувајќи кураторски и образовни студии, интердисциплинарна студија, како и на пласманите поврзани со уметност и дизајн истражувачки проекти. Студентите ќе развијат вештини во креативна дигитална уметност и дизајн пракса на професионален стандард, и да ги прошират своите учење и продлабочат нивното разбирање на визуелен јазик концепти и системи. Програмата овозможува да се развива способноста да се справи со сложените прашања, како и да се соберат, анализираат и интерпретираат податоците. Ќе ефективно соработувате во мултидисциплинарни тимови и ќе експериментирате и прилагодувате иновативни и креативни нови уметнички и креативни пристапи кои демонстрираат критичко разбирање на современата теорија и пракса во дигиталната уметност и дизајнот. Студентите исто така ќе се здобијат со професионални вештини потребни за да се натпреваруваат на глобалниот пазар за уметност и дизајн. Тие ќе стекнат разбирање за етичката одговорност и за влијанието на нивната работа во социјален, културен и еколошки контекст.... [-]


Магистер по архитектура

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Мајстор на уметноста во архитектурата е мултидисциплинарен постдипломски курс кој се занимава со и дебати современ дизајн прашања. Курсот става посебен акцент на експериментирање во рамките на дизајнот, инженеринг и хуманитарни професии. Две концентрации се нудат преку оваа М-р програма која ќе им даде на потенцијалните студенти можност да се развие зрели аналитички и креативни методи на работа при редефинирање и проширување на нивните индивидуални студиски области. Студентите можат да изберат помеѓу две концентрации: (а) Одржлива архитектура и (б) Внатрешна архитектура. [+]

Концентрации: 1. Одржлива архитектура, 2. Внатрешна архитектураВреметраење (години): 1,5 годиниДоделени квалификации: Магистер по архитектураНиво на квалификација: магистрирал (втор циклус)Јазик на настава: англиски и грчкиРежим на студии: Полно работно време или скратено работно времеМинимална ЕКТС Кредити: 90Профил на Програмата

Мајстор на уметноста во архитектурата е мултидисциплинарен постдипломски курс кој се занимава со и дебати современ дизајн прашања. Курсот става посебен акцент на експериментирање во рамките на дизајнот, инженеринг и хуманитарни професии. Две концентрации се нудат преку оваа М-р програма која ќе им даде на потенцијалните студенти можност да се развие зрели аналитички и креативни методи на работа при редефинирање и проширување на нивните индивидуални студиски области. Студентите можат да изберат помеѓу две концентрации: (а) Одржлива архитектура и (б) Внатрешна архитектура.... [-]


Господар уметноста во Теологијата - Одалеченост

University of Nicosia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. [+]

Студии Времетраење (години) 1,5 години или 3 семестри Наслов студии: Диплома за завршено во Теологијата Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Одалеченост Минимална кредити: 36 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

цели

За да се обезбеди квалитет на постдипломски тренинг свештенството и народот теолози, како и на наставниците, бидејќи на веронауката изучува во основното образование, научници и дипломирани студенти на хуманистичките и општествените науки и други дисциплини Универзитетот дипломирани студенти, кои сакаат да ги продлабочат и развиваат својот интердисциплинарен обука во модерен учење рамка на Православната теологија. За студија за улогата на христијанството во современиот свет, историското и теолошка основа на делата на големите Отци на Црквата и на односот на Православието со други религии и вери. Посебен акцент е на Кристијан образование, медиумите и за начините на кои може да се подобри теоретскиот развој педагошката практика. ... [-]

Магистер по технологии на учење и комуникација

European University Cyprus
Студии на универзитет или он-лајн Целосна 18 месеци September 2018 Кипар Nicosia

Мајсторот на уметностите програма во "технологии на учење и комуникација 'е насочена да ги подготви едукаторите и администраторите на терен за да се здобијат со стручни знаења и обука во нови технологии во учење и комуникација. Таа има за цел да ги негува вештини и во длабочината на разбирањето на ова брзо менување на поле за да им овозможи на кандидатите да се истражуваат и да се имплементираат современите методи на учење, алатки и контексти и промовирање на употребата на нови технологии во наставата и учењето. [+]

Мајсторот на уметностите програма во "технологии на учење и комуникација 'е насочена да ги подготви едукаторите и администраторите на терен за да се здобијат со стручни знаења и обука во нови технологии во учење и комуникација. Таа има за цел да ги негува вештини и во длабочината на разбирањето на ова брзо менување на поле за да им овозможи на кандидатите да се истражуваат и да се имплементираат современите методи на учење, алатки и контексти и промовирање на употребата на нови технологии во наставата и учењето. ... [-]


Мајсторот на уметностите во Специјалниот (вклучително) Образование

European University Cyprus
Студии на универзитет или он-лајн Целосна 18 месеци September 2018 Кипар Nicosia

М-р во "Образование Специјални (вклучително), им нуди на студентите со знаења и вештини за поддршка на вклучувањето на посебни деца и возрасни во образовни потреби. Програмата нуди увид во образовната политика и пракса, охрабрување на студентите да се разгледа на предизвиците и решенија за да се обезбеди поголема вклученост. Студентите да стекнат разбирање на широк спектар на нарушувања, заедно со вештини за да се исполнат посебни образовни потреби во јавните институции за учење. [+]

М-р во "Образование Специјални (вклучително), им нуди на студентите со знаења и вештини за поддршка на вклучувањето на посебни деца и возрасни во образовни потреби. Програмата нуди увид во образовната политика и пракса, охрабрување на студентите да се разгледа на предизвиците и решенија за да се обезбеди поголема вклученост. Студентите да стекнат разбирање на широк спектар на нарушувања, заедно со вештини за да се исполнат посебни образовни потреби во јавните институции за учење. Курсеви вклучуваат истражувачки методи, употреба на технологијата во инклузивната училница, но и пошироко социјални прашања во врска со попреченост.... [-]


Мајсторот на уметностите во образованието лидерство

European University Cyprus
Студии на универзитет или он-лајн Целосна 18 месеци September 2018 Кипар Nicosia

На програмата "Образование Лидерство" има за цел да се развие основните знаења и вештини во теоријата и практиката на менаџмент и лидерство во образованието. Од студентите се очекува да се постигне компетентност во голем спектар на релевантни области и теми, вклучително и иновации во училиштата; образованието и технологијата; комуникација и решавање на конфликти; организациската култура и управување со ресурсите; јавната политика; системи за инспекција и ревизија; и филозофијата на лидерство во образованието. [+]

На програмата "Образование Лидерство" има за цел да се развие основните знаења и вештини во теоријата и практиката на менаџмент и лидерство во образованието. Од студентите се очекува да се постигне компетентност во голем спектар на релевантни области и теми, вклучително и иновации во училиштата; образованието и технологијата; комуникација и решавање на конфликти; организациската култура и управување со ресурсите; јавната политика; системи за инспекција и ревизија; и филозофијата на лидерство во образованието.... [-]


Мајсторот на уметностите во раното детство образование

European University Cyprus
Студии на универзитет или он-лајн Целосна 18 месеци September 2018 Кипар Nicosia

Мајсторот на уметностите програма во "Рано детство образование" предвидува кандидатите со во длабочината на специјализација во областа на образованието од 3 до 8-годишна возраст и помага да ја креира својата професионална експертиза. Мајстори студенти се опремени за да се процени образование теории и последните истражувања, да се вклучат во нивните сопствени истражувања и постигнување на капацитет да се бараат докторска квалификации. [+]

Мајсторот на уметностите програма во "Рано детство образование" предвидува кандидатите со во длабочината на специјализација во областа на образованието од 3 до 8-годишна возраст и помага да ја креира својата професионална експертиза. Мајстори студенти се опремени за да се процени образование теории и последните истражувања, да се вклучат во нивните сопствени истражувања и постигнување на капацитет да се бараат докторска квалификации. Тие ќе им се даде можност да се вклучат и да се земе критички став во најновите дискусии на трендови и практики во областа на локално и на меѓународно ниво. ... [-]


Магистер по интердисциплинарен дизајн

Frederick University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2018 Кипар Nicosia + 1 more

Магистер по интердисциплинарен дизајн програма ги охрабрува студентите да се предизвик и истражуваат конвенционалните граници на различни уметнички и дизајн дисциплини, позајмување и експериментирање креативно. Интердисциплинарни методологии се истражуваат и применуваат со цел да се унапредат и развијат нови и нови дизајнирани дискурси. [+]

Магистер по интердисциплинарен дизајн програма ги охрабрува студентите да се предизвик и истражуваат конвенционалните граници на различни уметнички и дизајн дисциплини, позајмување и експериментирање креативно. Интердисциплинарни методологии се истражуваат и применуваат со цел унапредување и развој на нови и нови дизајнирани дискурси. Програмата ја охрабрува и почитува критичката теорија, како и во-длабочината на разбирање на материјалот и практиката на изработка. Понатаму нуди тесна врска со професионалната индустрија и обезбедува можности за соработка на реални локални и меѓународни проекти.... [-]