MA во Костарика - MA програми во Костарика MA

MA во Костарика - MA програми во Костарика MA

Master

Степенот р е пред се за студентите кои сакаат да ги подобрат своите општо математичкото образование или да учат.

Костарика има над 50% од граѓаните кои се движат помеѓу 18 и 35 години. Земјата има живот подобрена студентот во овие универзитети со стивнаа животниот стандард во овие универзитети за двата локални и странски студенти.

MA во Костарика - Земи си MA во Костарика. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

ма во меѓународните мировни студии

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Мајсторот на уметностите Степен програма во меѓународни мировни студии обезбедува интердисциплинарна и критичко разбирање и анализа на причините и последиците од широк спектар на современите конфликти и насилство кој влијание врз глобалната, меѓународни и човековата безбедност. [+]

Мајсторот на уметностите Степен програма во меѓународни мировни студии обезбедува интердисциплинарна и критичко разбирање и анализа на причините и последиците од широк спектар на современите конфликти и насилство кој влијание врз глобалната, меѓународни и човековата безбедност. Повеќе извори и категории на насилство да бидат истражени вклучуваат милитаризација, вооружени конфликти, "тероризам", економските, социјалните и пол неправди, културни и верски идентитети, транснационалниот организиран криминал и конкуренција во однос на ресурсите на животната средина. Врз основа на студии на случај и примероци од различни региони и општества, оваа програма, исто така, ги истражува стратегии и организациски / институционални рамки и механизми, вклучително и иницијативи на ОН и други меѓународни / регионални агенции и граѓанските организации и движења, за решавање и трансформирање на таквите конфликти и градење на мирот на локално, национално, меѓународно и глобално ниво. ... [-]


ма во соработка со вода и дипломатија - заедничка образовна програма

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Оваа програма, преку мултидисциплинарен пристап, ќе се обезбедат учесниците со теоретски и историско разбирање на конфликтот и мир динамика и прашања рамка на вода за безбедност и соработка во поширокиот контекст на животната средина, во длабочината на знаење и вештини во критичка анализа на вода конфликти , разбирање на социо-хидролошки динамика, процесите на донесување одлуки на водните ресурси и услуги за управување, вода дипломатија, превенција спорот вода, управување и решавање на вештини и алатки за да се промовира / постигне безбедност на вода и да се обезбеди дијалог и соработка помеѓу различни и конкурентските корисници на различни нивоа. [+]

Универзитетот за мир (UPEACE) • УНЕСКО IHE Институтот за вода образование (УНЕСКО IHE) • Орегон Државниот универзитет (OSU) УНЕСКО IHE Институтот за вода образование (УНЕСКО IHE), на Универзитетот за мир (UPEACE) и Државниот универзитет во Орегон (OSU), институции со уникатна спектар на експертиза, заеднички го развија нов мајстор на програмата за вода соработка и мир, кој е поддржан од УНЕСКО "од потенцијални конфликти за потенцијална соработка PCCP" програма.... [-]


онлајн Магистер по одржлив мир во современиот свет

University for Peace
Он-лајн студии Целосна 1 година Open Enrollment Костарика Ciudad Colón

програмата онлајн магистер по одржлив мир во современиот свет се ангажира компетентни професионалци и истражувачи да го реши притискање и комплексни глобални проблеми кои се однесуваат на човештвото. [+]

програмата онлајн магистер по одржлив мир во современиот свет се ангажира компетентни професионалци и истражувачи да го реши притискање и комплексни глобални проблеми кои се однесуваат на човештвото. Секој курс во Програмата дели посветеност кон етиката, основните човечки вредности, родова сензитивност и мултикултурализмот.

Содржината на онлајн-р движи од една студија на потеклото на конфликтот во лични, локални, внатрешни, и на меѓународно ниво за унапредување и практиката на мирот. На програмата се дискутира за одговорноста и капацитети на сите општествени сектори, вклучувајќи ги и клучните политички и економски институции, како и граѓанското општество и поединци, и нивното потенцијално влијание врз животната средина и социјалните аспекти на мир и конфликт. Вештини за одржување на мирот се потенцира во текот на програмата, вклучувајќи анализа и разбирање на конфликтот од различни перспективи.... [-]


Магистер по родови и

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Мајсторот на уметностите Степен програма за родови и градење на мирот нуди критички знаења и обука во родовите студии, кој е клучен аспект на било која и сите мировни напори. [+]

Мајсторот на уметностите Степен програма за родови и градење на мирот нуди критички знаења и обука во родовите студии, кој е клучен аспект на било која и сите мировни напори. На програмата се занимава во длабочина со разновидна и меѓународните аспекти на родот како тие се однесуваат на насилство, мировните преговори, градење на мир и зачувување на мирот во различни локации на планетата. Програмата, исто така, опфаќа многу полиња на знаење во кој пол игра клучна улога. Потребите и интересите на студентите и професионалци се внимателно разгледани во дизајнот и имплементацијата на програмата.... [-]


М-р во животната средина, развој и мир - специјализација во одржлив управување со природните ресурси

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Оваа специјализација се фокусира на подобрување на биолошката разновидност за глобален живот системи за поддршка и за ублажување на конфликтите кои произлегуваат од иницијативи за развој, природни спорови ресурси, и деградација на животната средина. [+]

Специјализација во одржлив управување со природните ресурси е наменета пред се за оние кои имаат намера да се вклучат во заедницата ориентирана работа во управување со природни ресурси, заштита на биолошката разновидност, или одржлив развој. Тој нагласува подобрување на биолошката разновидност за глобален живот системи за поддршка и за ублажување на конфликтите кои произлегуваат од иницијативи за развој, природни спорови ресурси, и деградација на животната средина. Дипломирани студенти поседуваат потребните вештини и знаења да работат со владините, граѓанското општество и приватниот сектор, организации вклучени во конзервирање и програмски развој, како и да ги извршуваат напредни академски студии во општествените науки на програмата management.The на животната средина вклучува два семестри на постдипломски предмети проследено со завршување на докторската дисертација или стажирање прилагодени на специфичните интереси на ученикот.... [-]


М-р во животната средина, развој и мир

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 10 - 15 месеци February 2019 Костарика Ciudad Colón

М-р во животната средина, развој и мир (АОП) обезбедува сеопфатна обука во прашања на одржлив развој, владеење со животната средина, управување со природните ресурси и управување со животната средина конфликти од двете еколошки и социјални перспективи. [+]

М-р во животната средина, развој и мир обезбедува сеопфатна обука во прашања на одржлив развој, владеење со животната средина, управување со природните ресурси и управување со животната средина конфликти од двете еколошки и социјални перспективи. Тоа ги опфаќа широк спектар на теми и теми, вклучително и М-р во животната средина, развој и мир (АОП) обезбедува сеопфатна обука во прашања на одржлив развој, владеење со животната средина, управување со природните ресурси и управување со конфликти на животната средина од двете еколошки и социјални перспективи. Тоа ги опфаќа широк спектар на теми и теми, вклучително и храна системи, управување со вода, шумарство крајбрежни ресурси, климатските промени, урбана екологија и социјалните движења. Програмата се фокусира на човечки димензии на животната средина за развој врската на, истакнување на врските помеѓу локалните перспективи и пошироко процеси на национално, регионално и глобално ниво и нагласувајќи ја важноста на политичката економски структури и нееднаквост во пристапот до ресурси како клучни возачите во животната средина конфликти и глобални еколошки промени. Програмата ги подготвува студентите за широк спектар на професии во двете на животната средина и развој на политика и програмирање во секторите на јавниот, приватниот и непрофитниот .. Програмата се фокусира на човечки димензии на животната средина за развој врската на, истакнување на врските помеѓу локалните перспективи и пошироко процеси на национално, регионално и глобално ниво и нагласувајќи ја важноста на политичката економски структури и нееднаквост во пристапот до ресурси како клучни возачите во животната средина конфликти и глобални еколошки промени. Програмата ги подготвува студентите за широк спектар... [-]


М-р во одговорен за управување и одржлив економски развој

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Тоа не е магистрирал во бизнис, ниту економијата, тоа е нешто што вклучува и оди надвор од двете. Степенот нуди алтернативни методи на управување со постојано се развива политички, економски и социјални проблеми со кои се соочуваат многу општества. Ние ќе ви предизвик да се анализира, дебата и да се најде креативни решенија за изградба на подобар свет. Ние треба да се надминат предизвиците на денешницата со вашите искуства, експертиза и иновативни идеи [+]

Нашиот мајстор на уметноста (р) степен во одговорен за управување и одржлив економски развој нагласува економската и управување со перспективи за мир, а се фокусира на концептите на одржливост и одговорност. Неговото создавање се базира на верувањето дека подобро да придонесе за промовирање на одржлив мир, тоа е императив да се истражуваат што игра улога на економијата во светот денес и нејзиното влијание врз нашата животна средина и благосостојба општества ". Прашања на руралните и урбаните сиромаштијата, растечките нееднаквости и разлики, деградацијата на животната средина, финансиски кризи и глобализацијата се предизвик политички економска стабилност и социјалната кохезија во сите општества. Современото општество се соочува со голем предизвик за одржливост; изнаоѓање на решенија кои ќе ги задржат и заштита на социјалните системи за идните генерации. Студенти од програмата на RMSED ќе станат одговорни менаџери со силен акцент на одржливост што ќе бидат во можност да работат во корпоративниот сектор, јавниот сектор или социјалниот сектор, како во развиените и земјите во развој.... [-]


Онлајн Магистер за одржлив мир во современиот свет

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии February 2019 Костарика Ciudad Colón

програмата онлајн магистер по одржлив мир во современиот свет е наменет за да се подготви компетентни професионалци и истражувачи за да може да го реши притискање и комплексни глобални .... [+]

Онлајн Магистер на одржлив мир во современиот свет

Програмата онлајн магистер по одржлив мир во современиот свет е наменет за да се подготви компетентни професионалци и истражувачи за да може да го реши притискање и комплексни глобални проблеми кои се однесуваат на човештвото, како и да се донесе нов пристап кон старите проблеми преку различни нивоа на анализа и акција. Секој предмет во оваа програма дели посветеност кон етиката, основните човечки вредности, родова чувствителност, и мултикултурализмот.... [-]


М-р во животната средина, развој и мир - специјализација во одржлив храна системи

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Курсеви во оваа специјализација обучуваат учениците за да се оцени и на социјалните и природните научни аспекти на системите за храна. [+]

Нашите специјализација во одржлив храна системи (СФС) произлегува од сфаќањето дека ние мораме итно мора да се промени нашиот однос кон производство на храна и потрошувачка со цел да се движи кон поголема одржливост. Тој нагласува дека системите храна сочинуваат многу делови и да работат во сложени општествени и агро-еколошки контексти. Курсеви во оваа специјализација обучуваат учениците за да се оцени и на социјалните и природните научни аспекти на системите за храна. Специјализација носи предност на единствена локација Костарика преку проучување на сите аспекти на земјоделството и потрошувачката на храна, од производство плантажа стил на извоз култури на локалните, органски и Пермакултура системи за производство. На UPEACE градина, исто така, служи како основен дел од наставната програма, тоа е се интегрира во постоечките курсеви, и служи како простор за неформално учење во текот на учебната година. Оваа специјализација се подготвува студентите да работат како професионалци во новите храна системи поврзани со работни места во организациите на граѓанското општество, владини институции и меѓународни организации. ... [-]


ма во Педагогија на мирот

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Мајсторот на уметностите Степен програма за образование за мир во цел да се развие и да се зајакне капацитетот на едукаторите да се изгради еден мирољубив свет, во сите нивоа и димензии на животот. [+]

Мајсторот на уметностите Степен програма во Педагогија на мирот има за цел да се развие и да се зајакне знаење, вредности и капацитетите на наставниците да се изгради еден мирољубив свет, во сите нивоа и димензии на животот. Преку предмети, највисок премин проект, независно истражување или стажирање искуства надополнета со уникатен и кооперативно учење на животната средина во UPEACE, студентите да ги развијат своите вредности формирање, знаења и вештини од суштинско значење за придонеси на формалното и неформалното едукатори и институции во анализа, разрешување и трансформација на конфликти и насилство кон холистички култура на мир. Програмата ќе им овозможи и критичко разбирање на теориски и концептуални основи на педагогијата за мир, како и ангажман со широк спектар на критични, партиципативен и трансформација педагогии. Врз основа на работата, програми, проекти и истражување на образовните институции и организации, вклучувајќи ги и училиштата, универзитетите, агенциите на ОН, како што се УНЕСКО, УНИЦЕФ, УНХЦР и Канцеларијата на ОН за разоружување прашања, локални / меѓународни невладини организации и други граѓански организации или институции, студентите ќе се истражуваат како образованието е од суштинско значење во промовирањето на разоружување и ненасилство, локални / глобалната правда, меѓукултурните и меѓуверските разбирање, човекови права, родова еднаквост, одржлив фјучерси и спречување или решавање на итни случаи кои произлегуваат од вооружени конфликти, природни катастрофи и здравствени кризи. ... [-]


М-р во животната средина, развој и мир - безбедноста на животната средина и управување

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

Курсеви во оваа специјализација критички се вклучат со начините на кои прашањата за животната средина се врамени како безбедносни прашања и потенцијалните последици од овој пристап за владеење со животната средина. [+]

Нашите специјализација во животната средина за безбедност и управување е наменета за оние кои сакаат да критички се вклучат со прашања во врска со глобалните климатски промени и безбедност. Влијанија на глобалните промени во животната средина на различни нивоа на безбедност се анализираат, односно националните, човечки и еколошката безбедност, како и врските помеѓу владеење со животната средина и мир и конфликт. Внатре во оваа рамка оваа специјализација изгледа на потенцијалната улога на природните ресурси во двете придонесуваат кон конфликти и олеснување на градење на мирот процеси. Оваа специјализација, исто така, анализи различни одговори управувањето на глобалните промени во животната средина, занимавање со тековните дебати во врска со основните причини за деградацијата на животната средина. Курсеви во оваа специјализација критички се вклучат со начините на кои прашањата за животната средина се врамени како безбедносни прашања и потенцијалните последици од овој пристап за владеење со животната средина. Студентите ќе добијат увид во различни институционални алатки и практични техники поврзани со вода, храна, и други конфликти на животната средина сценарија. Други теми вклучуваат намалување на ризикот од катастрофи и управување со животната средина конфликти.... [-]


М-р во животната средина, развој и мир - специјализација во политиката за климатските промени

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 година February 2019 Костарика Ciudad Colón

На специјализација подготвува студентите да работат со организации, меѓународни и заедницата, во ублажување на климатските промени и формулирање на политики адаптација и спроведување на проекти, за намалување на ризици од катастрофи, како и идентификација и управување на конфликтите кои произлегуваат од фактори поврзани со климатските промени. [+]

Нашите специјализација во политика за климатски промени, се однесува на сложениот однос меѓу климатските промени и безбедносни прашања на меѓународно, национално и локално ниво. Ние работиме со разбирање дека еколошките проблеми се тесно поврзани со безбедносни прашања, дека климатските промени се еден од најзначајните еколошки проблеми во светот денес, и дека меѓународната заедница игра важна улога во управувањето со ублажување на климатските промени и прилагодување мерки. На специјализација подготвува студентите да работат со организации, меѓународни и заедницата, во ублажување на климатските промени и формулирање на политики адаптација и спроведување на проекти, за намалување на ризици од катастрофи, како и идентификација и управување на конфликтите кои произлегуваат од фактори поврзани со климатските промени.... [-]


меѓународни мировни студии со специјализација во медиумите, мир и конфликт студии

University for Peace
Студии врз за студентски град Целосна 1 недела February 2019 Костарика Ciudad Colón

Овој мајстор на уметноста програма во медиумите, мир и конфликти студии е наменета за студентите од различни културни, професионални и академски средини кои сакаат да се вклучат со и да се разбере современите трендови во медиумите и комуникациите, особено како тие се однесуваат на општествените процеси на мир и конфликт. [+]

Специјализација IPS во медиумите, за мир и конфликт студии истражува информативни контекстот во кој вооружено насилство се одвива и подготвува студентите со до-to-date алатки и стратегии за да се залагаат за мир, правда и одржливост преку етички производство на медиумите, и да се информираат и активно глобални граѓани на повеќе меѓусебно поврзани и меѓусебно зависен свет. Втемелени во солидно разбирање на мирот и конфликтите теорија, оваа програма се смета за многу начини на кои медиумите се користи за да се пропагира непријателски ставови и непријател слики, како и долгата традиција на новинари, уметници и други кои се обидуваа да ги користат медиумите да се одржи на моќна одговорност, предизвик на статус-кво, и да се промовира заемно разбирање и соживот. Оваа специјализација комплименти постоечки курсеви од програмата IPS, со во-длабочината и критичко разгледување на тековните медиумски теории и практики во однос на современите проблеми, вклучувајќи приватност, безбедност, и манипулирање со информации, дебатата во дваесет и првиот век на медиумската етика и мир новинарство, и застапување фокусирани истражување на родови и други идентитети, застапеност и еднаквост. Во текот на учебната година, MPCS исто така, студентите ќе бидат поканети да ги продлабочат своите разбирање на комуникациски теории и остри нивните практични вештини иако проекти и работилници поврзани со медиумите, вклучувајќи и учество во медиумите тим на конференција симулација на Обединетите нации и волонтирање со нашата онлајн магазин, за мир и конфликт монитор.... [-]