MA во Романија - MA програми во Романија MA

MA во Романија - MA програми во Романија MA

Master

А господар 's степен е на постдипломски академски степен. А господар 's степен подготвува студентите да го води или управуваат. А господар 's степен, исто така, подготвува некое лице за голем број на потраги преку специјализирани студија на терен.

Романски универзитетски квалификации високо ценети и признати во Европа и пошироко, најниска школарина и живеење цена во Европа. Романците имате стар и богата историја, особено во главниот град Букурешт со своите 2 милиони луѓе. Меѓународни студенти кои сакаат да студираат во Романија може да се примени или до Министерството за образование и истражување или на избраната романски универзитет, со цел да го добие писмото за прифаќање.

MA во Романија - Земи си MA во Романија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

Мајстор на уметноста во комуникација со медиумите

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Cluj-Napoca

М-р во медиумите Порака предава на англиски јазик во FSPAC нуди на студентите подобро разбирање на медиумски технологии, пораки, производство, дистрибуција и прием практики и подготвува студентите со вештини потребни за да стане медиуми консултанти, медиумските аналитичари, истражувачи, професионална комуникација специјалисти, онлајн систем дизајнери, менаџери кампања или портпароли ... [+]

М-р во медиумите Порака предава на англиски јазик во FSPAC нуди на студентите подобро разбирање на медиумски технологии, пораки, производство, дистрибуција и прием практики и подготвува студентите со вештини потребни за да стане медиуми консултанти, медиумските аналитичари, истражувачи, професионална комуникација специјалисти, онлајн систем дизајнери, менаџери кампања или портпароли. ... [-]


Programe masterale la facultatea de urbanism

Ion Mincu University of Architecture and Urbanism (UAUIM)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Bucharest

Facultatea de Urbanism din Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, este singura facultate din Romania care organizeaza Programe Masterale de tip Bologna, acreditate ARACIS si recunoscute la nivel european, precum si de Registru Urbanistilor din Romania, pentru acordarea dreptului de semnatura. [+]

Facultatea de Urbanism din Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, este singura facultate din Romania care organizeaza Programe Masterale de tip Bologna, acreditate ARACIS si recunoscute la nivel european, precum si de Registru Urbanistilor din Romania, pentru acordarea dreptului de semnatura.

Programele Masterale au drept obiectiv principal, studiul si cercetarea integrata in domeniul urban, al amenajarii teritoriului si al dezvoltarii regionale, al peisajului (semi-natural, antropic si cultural), al mobilitatii si managementului urban sau al politicilor publice, prin specializarea in cadrul unor echipe transdisciplinare.

Programele se adreseaza nu numai absolventilor de urbanism, arhitectura si peisagistica, ci si absolventilor din diferite domenii conexe, astfel incat sa se poata forma echipe transdisciplinare pentru granturi, cercetari si proiecte europene, cu specialisti absolventi de licenta din domenii diverse, precum: geografie, constructii, drept, management, marketing, horticultura, silvicultura, economia mediului, stiinte politice si administratie publica, sociologie, psihologie, istorie, antropologie, etnografie, etc. (in acord cu specialitatea masterelor). ... [-]


Магистер по политички науки - компаративна политика

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Романија Bucharest

Двегодишната магистерска програма за компаративна политика која се изучува на англиски јазик на Факултетот за политички науки на University of Bucharest е една од ретките од ваков вид во Централна, Источна и Југоисточна Европа. Програмата им нуди на студентите интелектуално стимулирачка анализа на клучните прашања во регионалната и европската политика, како што се менување на динамиката на државната власт, димензиите на промена на режимот и предизвикот кој го поставуваат државите по етнонационализам и политички радикализам. Програмата е на пат да стане елитната програми за постдипломски студии на University of Bucharest во однос на интернационализацијата и академските размени на ЕУ. Широк спектар на академски и институционални партнерства обезбедуваат подобрени професионални вештини за идните студенти. [+]

Курсевите понудени во рамките на програмата Магистер по политички науки - компаративна политика (MCP) се целосно предавал и испитува на англиски јазик.

Краток опис

Двегодишната магистерска програма за компаративна политика која се изучува на англиски јазик на Факултетот за политички науки на University of Bucharest е една од ретките од ваков вид во Централна, Источна и Југоисточна Европа. Програмата им нуди на студентите интелектуално стимулирачка анализа на клучните прашања во регионалната и европската политика, како што се менување на динамиката на државната власт, димензиите на промена на режимот и предизвикот кој го поставуваат државите по етнонационализам и политички радикализам. Програмата е на пат да стане елитната програми за постдипломски студии на University of Bucharest во однос на интернационализацијата и академските размени на ЕУ. Широк спектар на академски и институционални партнерства обезбедуваат подобрени професионални вештини за идните студенти.... [-]


Магистер по филозофија, политика и економија (PPE)

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Bucharest

Филозофскиот факултет, во партнерство со Факултетот за бизнис и администрација, со задоволство ја објавува промоцијата на својата нова заеднички организирана магистерска програма по филозофија, политика и економија, почнувајќи од октомври 2017 година. Ова е прва програма за ППЕ во Романија и една од ретките во Источна Европа. [+]

Преглед

Филозофскиот факултет, во партнерство со Факултетот за бизнис и администрација, со задоволство ја објавува промоцијата на својата нова заеднички организирана магистерска програма по филозофија, политика и економија, почнувајќи од октомври 2017 година. Ова е прва програма за ППЕ во Романија и една од ретките во Источна Европа.

На меѓународно ниво, програмите за ОЈЗ се многу успешни на најпрестижните универзитети, главно поради уникатната комбинација на вештини, перспективи и аналитички алатки што ги обезбедуваат. Првата наставна програма за ОЈЗ беше основана во Оксфорд во 1920-тите години, а моделот беше наскоро следен низ целиот свет. Денес универзитетите како што се Оксфорд, Лондонската школа за економија, Ворвик, Принстон, Јеил или Војвос нудат степени на ОЈЗ на различни нивоа. По 1990 година, програмите за ОЛЗ се стекнаа и во "континентална" Европа, и се нудат, меѓу другите, Лајден, Лунд, Амстердам, Берн, Цирих, Грац, Хамбург, Милан, Прага и сега Букурешт.... [-]


Мајстор на уметноста во интеркултурен менаџмент

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Bucharest

Оваа програма е организирана од Катедрата на УНЕСКО за меѓукултурни и меѓурелигиски размени (Филозофски факултет) во партнерство со Швајцарскиот институт за одржлив менаџмент и универзитетите од Фрибург, Хамбург и Дортмунд. [+]

Преглед

Оваа програма е организирана од Катедрата на УНЕСКО за меѓукултурни и меѓурелигиски размени (Филозофски факултет) во партнерство со Швајцарскиот институт за одржлив менаџмент и универзитетите од Фрибург, Хамбург и Дортмунд.

Дипломирани студенти на програмата се одлично подготвени да се развие кариера во средниот и врвниот менаџмент на меѓународни институции и компании. Тие се прилагодени за кариера во меѓународни институции и организации, јавни и невладини, каде што вештините за лидерство и менаџмент се применуваат во мултикултурни средини. Тие можат успешно да работат како менаџери на културни организации, дипломати, (проект) менаџери во областа на уметноста, културата и мас-медиумите. Флексибилноста на програмата, исто така, им овозможува да ги применат своите вештини за интеркултурен менаџмент во други области, бидејќи наставната програма е развиена како одговор на брзо менувачките барања на сложениот пазар на трудот.... [-]


Мајстор на уметноста во интеркултурна комуникација

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Bucharest

Ова е интердисциплинарна програма понудена од Филозофскиот факултет преку УНЕСКО Чаир на меѓукултурни и меѓурелигиски размени. [+]

Преглед

Ова е интердисциплинарна програма понудена од Филозофскиот факултет преку УНЕСКО Чаир на меѓукултурни и меѓурелигиски размени. Тој е дизајниран да одговори на потребите на компаниите и организациите кои регрутираат дипломци заинтересирани за работа во секторот на комуникација во ера во која дијалогот низ културите станува се поважен.

Наставната програма е флексибилна и се однесува на учениците со интерес за хуманистичките и општествените науки, но со различни потекла. Тој нуди одлична рамка за културни студии. Научниците кои предаваат во програмата се претставници на различни културни и професионални средини, што им помага на учениците да ја зголемат својата свест за интеркултурната природа на комуникацијата. Курсевите се корисни дополнети со студии на случаи, бидејќи програмата има силна ориентација кон академски ригорозно и практично релевантно учење за учениците. Главните резултати од учењето постигнати во програмата се пречистени комуникациски вештини, толкувачки и дипломатски вештини кои треба да се применат во различни интеркултурни контексти и работни средини.... [-]


Магистер по глобализациски студии и културна дипломатија (со концентрација во меѓународни односи)

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години April 2019 Романија Bucharest

Ова е напредна истражувачка програма понудена од University of Bucharest , Филозофски факултет, во партнерство со Институтот за културна дипломатија во Берлин. [+]

Преглед

Ова е напредна истражувачка програма понудена од University of Bucharest , Филозофски факултет, во партнерство со Институтот за културна дипломатија во Берлин. Програмата трае 2 години, со првите два семестри кои се одржуваат во Берлин и последните 2 во Букурешт. Таа им нуди на студентите уникатен дизајн на наставната програма, комбинирање на предавања и презентации со студии на случај и длабинска анализа на современи глобални настани. Учениците имаат корист од стручноста на водечките научници и професионалци, а курсевите соодветно се дополнуваат со широк спектар на настани (посети, обуки, конференции) наменети за проширување на нивната перспектива и усовршување на нивното разбирање на културната дипломатија.... [-]


Магистер по аналитичка филозофија

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Bucharest

Ова е двегодишно истражување господар програма со цел да им обезбеди на студентите со различни корисни вештини и увид потребни за да се направи независна интелектуална работа во филозофијата на постдипломски студии. [+]

Преглед

Ова е двегодишно истражување господар програма со цел да им обезбеди на студентите со различни корисни вештини и увид потребни за да се направи независна интелектуална работа во филозофијата на постдипломски студии. Некои од нашите студенти сакаат да ги стекнат овие вештини и увид како подготовка за д-р песна, некои планираат да ги користат во друга област на интелектуална припадност, а некои се само љубопитни и сакаат да знаат што се последипломски студии во филозофијата. Но, сите од нив се поканети да учествуваат во жива истражувачка средина во која учениците се охрабруваат да комуницираат со некои од најдобрите научници во оваа област.... [-]


Мајстор на уметноста во когнитивните науки

University of Bucharest
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Bucharest

OPEN MIND ги комбинира постдипломските студии и напредните истражувања во различни области на когнитивната наука. [+]

Мајстор на уметноста во когнитивните науки (ОТВОРЕН УМЕТНОСТ)

OPEN MIND ги комбинира постдипломските студии и напредните истражувања во различни области на когнитивната наука. Програмата продолжува заедно со две песни: наставна патека, отворена за дипломирани студенти и вклучување на курсеви, семинари и индивидуална работа, што доведува до мајстор во когнитивната наука; и научна комуникација песна, отворена за поголема публика на истражувачи, наставници, студенти и општа јавност заинтересирани за когнитивните науки, и се состои од интензивни и добро фокусирани тематски работилници кои истражуваат во длабочините важни теми од широк научен и педагошки интерес во когнитивните науката од соодветните различни дисциплини.... [-]


MA Education (Innovation in Learning and Teaching)

University of South Wales Online Programmes through UNICAF
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 18 - 24 месеци September 2019 Романија Bucharest + 2 more

[+]

Да им се овозможи на учениците да се идентификуваат, да се дизајнира и спроведе истражување активности кои вклучуваат можности за значителни самонасочување. [-]

ма во образованието

Unicaf University (ZM)
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 18 - 24 месеци Open Enrollment Романија Bucharest + 2 more

Образованието е се повеќе се менува, динамична и многу тешки сектор кој бара професионалци и лекари да биде многу квалификувани со цел да се исполнат различни предизвици. М-р во образованието е погодна за сите оние кои се заинтересирани за разбирање на важноста на улогата на образованието во нашиот секојдневен живот, а особено на врските помеѓу образованието, општеството и студенти од сите возрасти. [+]

Образованието е се менува, динамичен и многу тежок сектор кој бара професионалци и практичари да бидат многу квалификувани за да се соочат со различни предизвици. На Магистер по образование Е погодна за сите оние кои се заинтересирани да ја разберат важната улога на образованието во нашиот секојдневен живот, а особено врските помеѓу образованието, општеството и учениците од сите возрасти. Таа е идеална степен за сите оние кои сакаат да влезат во образовниот сектор и сите актуелни практичари кои сакаат да ги подобрат продолжат својата знаења во областа на наставата и учењето.... [-]