MA во Унгарија - MA програми во Унгарија MA

MA во Унгарија - MA програми во Унгарија MA

Master

Мајстор на уметноста или Магистер за бизнис администрација е дипломиран степен обично заработени по програма на студии на ликовната уметност, економијата, општествените науки или други, слични концентрации. Овие програми имаат тенденција да трае една до две години.

Унгарија е континентална земја во Централна Европа. Таа се наоѓа во Карпатите котлина и се граничи со Словачка на север, Украина и Романија кон исток, Србија и Хрватска на југ, Словенија кон југозапад и Австрија на запад.

MA во Унгарија - Земи си MA во Унгарија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

Меѓународни односи (р)

University of Szeged
Студии врз за студентски град 4 семестри September 2018 Унгарија Szeged

Програмата за меѓународни односи на SZTE има конкурентска предност, бидејќи ние сме единствените правни школи во Унгарија кои нудат интердисциплинарна наставна програма за бизнис економија и меѓународни (економски) односи, со понатамошен акцент на политичките науки, европските студии и правото. [+]

. За програмата

Програмата за меѓународни односи на SZTE има конкурентска предност, бидејќи ние сме единствените правни школи во Унгарија кои нудат интердисциплинарна наставна програма за бизнис економија и меѓународни (економски) односи, со понатамошен акцент на политичките науки, европските студии и правото. Студентите примен во програмата (МИР) се интегрирани во разновидна и меѓународна студентска единица, регрутирана главно од Унгарија, нејзините соседни земји во Западен Балкан, Централна и Источна Европа, Африка и Кина. Дипломирани студенти на МИР се запознаени со различните полиња на правни студии и општествени науки, можат да интерпретираат глобални и регионални прашања во меѓународен контекст и се запознаени со теоретски и практични импликации на меѓународните односи.... [-]


Магистер по графички дизајн

Budapest Metropolitan University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Budapest

Со нас можете да станете вид на графички дизајнер кој може да реагира во реални ситуации со креативен и уметнички увид, кој во својата област може да замисли и да создаде висококвалитетна работа. [+]

Со нас можете да станете вид на графички дизајнер кој може да реагира во реални ситуации со креативен и уметнички увид, кој во својата област може да замисли и да создаде висококвалитетна работа.

Во текот на нашиот курс, може да стане графички дизајнер уметник кој е во состојба да одговори на актуелните ситуации и да презентира креативни и уметнички решенија, и кој е во состојба да креира и имплементира висококвалитетна работа на секоја работна платформа... [-]


Магистер по туризам менаџмент

Budapest Metropolitan University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Budapest

Новиот магистер по туризам програма за управување комбинира универзални дисциплини, како што се управување со туризмот и развој на бизнисот, со некои главни предности на родниот град на METU . [+]

Будимпешта е една од највозбудливите туристички дестинации во светот, а бројот на странски туристи, како и студенти, расте. Како и нејзините прекрасни места за наследство и погледи на реката Дунав, градот е единствениот главен град во светот кој има толку многу термални бањи или бањи, номиниран е како Град на Дизајн од страна на мрежата за креативни градови на УНЕСКО, а градот нуди жив културна сцена и ноќен живот со своите светски познати "уништи барови".... [-]


Магистер по менаџмент и лидерство

Budapest Metropolitan University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Budapest

Водењето компанија е комплексен предизвик, нека биде мало претпријатие или голем или организација во јавниот сектор. Управување со било кој од нив бара експерт во анализа, планирање, водечки, решавање на конфликти и проблеми, одржување на работното. [+]

Водењето компанија е комплексен предизвик, нека биде мало претпријатие или голем или организација во јавниот сектор. Управување со било кој од нив бара експерт во анализа, планирање, водечки, решавање на конфликти и проблеми, одржување на работното.

Овој пристап го презентираме на нашите студенти, така што тие можат да се справат со сите области на управување со бизнисот и да се претворат во вистински лидери на претпријатија, сите на професионално ниво.... [-]


Магистер по комуникации и медиумски студии

Budapest Metropolitan University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Budapest

За успешен професионалец, тоа е суштинска алатка за да имате силни комуникациски вештини, за успешен професионалец во медиумските науки, ова е основно. Мајсторите на комуникација програма нуди теоретски знаења со силен фокус на практични, професионални вештини и компетенции. [+]

За успешен професионалец, тоа е суштинска алатка за да имате силни комуникациски вештини, за успешен професионалец во медиумските науки, ова е основно. Мајсторите на комуникација програма нуди теоретски знаења со силен фокус на практични, професионални вештини и компетенции. Едукативната програма на курсот е силно медиумски ориентирана која се темели на темелна основа во општествените и однесувањето науки и сегашните прашања на интеркултурна комуникација. Во согласност со тековните барања на социјалните и пазарот на трудот, курсот ги интегрира областите на теорија на комуникација, медиумски студии, општествени науки, политички науки, социологија, психологија и културни студии во областа на општествените науки кои нудат познавање на висок стандард, што може да се стави на профитабилна и практична употреба во различни области.... [-]


ма во регионалната и еколошката економија

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations
Студии врз за студентски град Целосна September 2018 Унгарија Budapest

Оваа магистерска програма обезбедува живописно и возбудливо економско образование со примена на алтернативни пристапи, на пример напредни студии во планирањето и развојот на различни нивоа (меѓународни, регионални и урбани) за студенти со диплома по економија, географија или други сродни области. [+]

Оваа магистерска програма обезбедува живописно и возбудливо економско образование со примена на алтернативни пристапи, на пример напредни студии во планирањето и развојот на различни нивоа (меѓународни, регионални и урбани) за студенти со диплома по економија, географија или други сродни области. Нашите студенти, исто така, се здобијат со широко познавање на животната средина економија, одржливост и широк спектар на стратешко планирање и менаџмент вештини во јавноста, како и во приватниот сектор. ... [-]


Магистер по социологија

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Budapest

Ние секогаш сме желни да ги разбереме постојаните социјални проблеми, вклучувајќи ги и глобализацијата и миграцијата, претприемачите и бизнис елитите, односите во односите меѓу мажите и жените, импликациите на флексибилни иницијативи за работа и раѓање деца, социјалното исклучување на етничките малцинства, употребата на дрога и алкохол од страна на младина. Разбирањето на овие прашања бара внимателно проучување на социјалните и економските институции и контекстот на јавната политика, како и звук емпириско истражување за да обезбеди убедливи докази. [+]

Вашето образование ќе биде повеќе од само магистрирал. Брзо ќе развиете знаења, вештини и искуство што ќе ги натераат работодавците да седат и да слушаат.

Мајсторот на уметностите (р) по социологија на Универзитетот Корвиус во Будимпешта

Ние секогаш сме желни да ги разбереме постојаните социјални проблеми, вклучувајќи ги и глобализацијата и миграцијата, претприемачите и бизнис елитите, односите во односите меѓу мажите и жените, импликациите на флексибилни иницијативи за работа и раѓање деца, социјалното исклучување на етничките малцинства, употребата на дрога и алкохол од страна на младина. Разбирањето на овие прашања бара внимателно проучување на социјалните и економските институции и контекстот на јавната политика, како и звук емпириско истражување за да обезбеди убедливи докази.... [-]


Магистер по меѓународни односи

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Budapest

Ова е двегодишна програма на англиски јазик за обука на идните специјалисти за регионални и меѓународни работи со сеопфатно разбирање на светската политика и меѓународните односи. [+]

Магистер по меѓународни односи

Времетраење на обуката во семестри: 4 академски семестар

Број на кредити кои треба да се постигнат во рамките на програмата: 120 ЕКТС

Ова е двегодишна програма на англиски јазик за обука на идните специјалисти за регионални и меѓународни работи со сеопфатно разбирање на светската политика и меѓународните односи. Програмата е хостирана од Институтот за меѓународни студии на CUB, каде што студентите имаат можност да изберат избор на област специјалист, како и јазични курсеви за да изградат корисно портфолио. Покрај тоа, програмата има мултидисциплинарен опсег со силни МР, меѓународните правни и светски економски димензии. Се нудат солидни позадини во општествените науки и разновидни генералистички курсеви, како што се теориите за меѓународни односи и компаративна надворешна политика, како и фокусот на прашањата на Европската унија и интеракцијата помеѓу Централна и Источна Европа со поширокиот контекст на светската политика и глобалната економија.... [-]


Магистер по меѓународни односи

University of Pecs
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Pécs

Целта на програмата м-р степен во меѓународни односи е да се обучени високо квалификувани експерти со широка едукација во општествените науки, кои може да ги интерпретира местото и улогата на Унгарија во [+]

Магистер по меѓународни односи

Јазик на настава: Англиски

Ако е потребно, на Факултетот за општествени науки нуди English подготвителни курсеви.

Целта на програмата м-р степен во меѓународни односи е да се обучени високо квалификувани експерти со широка едукација во општествените науки, кои може да ги интерпретира местото и улогата на Унгарија во меѓународната ситуација и во Европа; и знаат теоретски и практични контекст на меѓународните односи. На дипломирани студенти на програмата имаат високо ниво на познавање на јазикот и преговарачки техники. Нивниот историски, социолошки и професионално образование им овозможува да размислуваат во смисла на анализа и синтеза. Знаење на нивниот предмет им овозможува да го разберат и предвидување на економските, правните и политичките процеси во меѓународниот систем. Тие се во состојба да се стави на перспективите на регионот Исток-Централна Европа во контекст меѓу многуте предизвици на меѓународните односи. На дипломирани студенти знаат и разбираат тенденции на региони надвор од Европа во развојот и имаат темелно дисциплинска знаења во областа на цивилизацијата, светската економија, меѓународното право, политички науки, како и практични вештини во дипломатијата, протокол и преговарачки техники. Опремени со овие парчиња на знаење и вештини, тие се соодветно квалификувани за извршување на нивните студии во докторска програма.... [-]


Магистер по психологија

Eötvös Loránd University (ELTE)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Унгарија Budapest

Целта на оваа обука е да ги обучи психолози професионалци кои во изучувањето на теории и методи на науката на психологијата на напредно ниво, кои се умешен во различни области на психологијата, кои поседуваат вештини и техники на професијата психолог и се во можност да се применуваат овие да им помогне на поединци, групи или организации се развие и да се подобри. [+]

Целта на оваа обука е да ги обучи психолози професионалци кои во изучувањето на теории и методи на науката на психологијата на напредно ниво, кои се умешен во различни области на психологијата, кои поседуваат вештини и техники на професијата психолог и се во можност да се применуваат овие да им помогне на поединци, групи или организации се развие и да се подобри.

Понатамошни цели се да се претстави последните теоретски и практични материјали, да се воспостави професионални вештини и посветеност кон професијата во областа на психологијата на ниво што дава солидна основа на знаење која им овозможува на студентите да се практикуваат психологија како вокација независно на мајсторот на ниво , да учествуваат во постдипломски студии и да присуствуваат на дополнителна обука во докторски училишта.... [-]


Магистер по менаџмент и лидерство

Szent István University
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Унгарија Gödöllő

Целта на обуката е да обезбеди специјалисти за претпријатијата и непрофитниот сектор, кои имаат долгогодишно и интегриран професионално знаење за управување со вештини. [+]

Цели на студиската програма:

Целта на обуката е да обезбеди специјалисти за претпријатијата и непрофитниот сектор, кои имаат долгогодишно и интегриран професионално знаење за управување со вештини. На дипломирани студенти на курсот се во можност да се анализира, да се развие, организира, контролира и управува со процедурите на организации од приватниот сектор и непрофитниот сектор. Тие може да се препознае, да ги анализираат и да ги реши новите проблеми, додека тие ги користат стекнатите категории на индивидуалните и организирани учење и ги користат нивните способности за иновации и креативно размислување. Постои можност да студираат на специјализации во последните два семестри на курсот (Бизнис Консалтинг; Управување со хумани ресурси и организација за развој). Тие, исто така се добие соодветни знаења основа за се случува со нивните студии во рамките на д-р обука. Овој курс исто така вклучува и посети на национални и мултинационални компании, така што учениците би можеле да се стекнат со практично знаење за управување со студии.... [-]


Магистер по компаративна историја

Central European University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Унгарија Budapest

Од 2008 година, две години магистрирал во компаративна историја беше воведена во ЦЕУ како заедничка иницијатива на Одделот за средновековни студии и Одделот за историја. Се состои од две песни: доцноантички, средновековни и ренесансни студии и компаративна историја од 1500 до денес. [+]

Акредитација

Од 2008 година, две години магистрирал во компаративна историја беше воведена во ЦЕУ како заедничка иницијатива на Одделот за средновековни студии и Одделот за историја.

Се состои од две песни: доцноантички, средновековни и ренесансни студии и компаративна историја од 1500 до денес . Во ноември 2007 година, оваа нова програма беше регистрирана од Одборот на регенти на Универзитетот на државата Њујорк (САД) за и во име на Државниот оддел за образование на државата Њујорк, а во јули 2008 година од страна на Унгарскиот комитет за акредитација.... [-]


М-р професор по инженерство

University of Dunaújváros
Студии врз за студентски град Целосна 3 - 4 семестри September 2018 Унгарија Dunaújváros

курсеви по јазик Англиски треба доволен број на кандидати да се регистрирате за да започне. [+]

Ниво на уверението за да се добијат: Мајстор на уметноста.

степен диплома титулата мајстор: Учител на факултет (материјали инженер) М-р Учител на факултет (Машински инженер) М-р Наставник на факултет (Инженеринг информатичар) М-р Области на студии: Материјал инженерство (металургија) Машинско инжинерство Инжинерство информатичар

курсеви по јазик Англиски треба доволен број на кандидати да се регистрирате за да започне.... [-]


ма во филмски студии

Eötvös Loránd University (ELTE)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Унгарија Budapest

Господар 's програма комбинирање на теоретски и практични знаења им овозможува на студентите да се продлабочи своите знаења стекнати во текот на програмата на диплома во областа на филмската историја, филмот анализа, филмска теорија и практични вештини. [+]

Господар 's програма комбинирање на теоретски и практични знаења им овозможува на студентите да се продлабочи своите знаења стекнати во текот на програмата на диплома во областа на филмската историја, филмот анализа, филмска теорија и практични вештини.

Програмата вклучува две специјализации: Теорија на филм Специјализација и кинематографијата специјализација. На Теорија на филм специјализација нуди општ преглед на историјата и теоријата на филмот, како и критичко разбирање на механизмите и жанрови на популарната филмска култура, со акцент на академски и критичките текстови. Студентите да се запознаат со различните периоди на унгарски и светот филмската историја, различни теоретски пристапи на филмот студии и филмски жанрови, како и развивање на нивните вештини за читање теориски текстови и толкувањето на филмови. Во консултации на факултет им помага да ги развијат своите истражувачки интереси и да станат посветени професионалци, кои ќе бидат способни да извршуваат академска кариера. ... [-]


Мајстор на уметноста во економијата

Central European University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Унгарија Budapest

Американската акредитирана двегодишна магистерска програма по економија беше лансирана во 1994/5 година. Програмата е регистрирана во САД од страна на Одборот на Regents на Одделот за образование во државата Њујорк. [+]

На прв поглед:

2-годишна програма која се фокусира на технички вештини да се направи истражување во јавниот / приватниот сектор или продолжи со докторат во CEU или на друго место

над 90% од учениците добиваат комплетна школарина

над 60% од учениците добиваат комплетна школарина и стипендија (и ако е потребно сместување)

ги добиете алатките за да ги разберете најсовремените истражувања во економијата... [-]