MA во Финска - MA програми во Финска MA

MA во Финска - MA програми во Финска MA

Master

А господар 's степен е академски степен доделена на поединци кои биле подложени студија покажува мајсторство или висок ред преглед на одредено поле на студии или област на професионална пракса.

Повисоко ниво научници во Финска лесно да пристапите до високото образование курсеви во практично ориентирана политехника или универзитети. Финската култура е лесно да се научат откако Владата има поставено едно министерство кое е одговорно за подобрување на културниот, младински политики, спорт и меѓународна соработка.

MA во Финска - Земи си MA во Финска. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

Магистрирал програма во родови студии

University of Turku
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Turku

Програмата Магистер по родови студии се гради околу интердисциплинарната студија за родот и сексуалноста, комбинирајќи ги општествените науки и уметноста и хуманистичките науки. [+]

href = "http://masters.utu.fi/

Магистрирал програма во родови студии

Добијте напредна и интердисциплинарна обука во областа на родови студии!

Програмата Магистер по родови студии се гради околу интердисциплинарната студија за родот и сексуалноста, комбинирајќи ги општествените науки и уметноста и хуманистичките науки.

Ќе стекнете компетентност за родовите политики и политика и ќе стекнете способност да работите самостојно на централните прашања поврзани со родот, феминизмот, родовата еднаквост, производството на моќ и знаење. Оваа програма е одличен избор особено за студентите кои сакаат да продолжат кариера во политиките за истражување, политика, политики за еднакви можности и институции за човекови права. Исто така, организациите во приватниот и јавниот сектор, како и невладините организации и граѓанското општество се можни можности за кариера. Програмата е организирана во соработка со Универзитетот во Тампере.... [-]


Магистерски програма во образованието и учењето

University of Turku
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Turku

Магистерски степен програма во образованието и учењето ве учи за различни национални и меѓународни задачи во областа на образованието. [+]

masters.utu.fi

СТЕПЕН ВО СТРАНА НА ОБРАЗОВАНИЕ СО НАПРЕДНА КОМБИНАЦИЈА НА ТЕОРИЈАТА И ПРАКТИКАТА!

Магистерски степен програма во образованието и учењето ве учи за различни национални и меѓународни задачи во областа на образованието.

Програмата се базира на силните страни во истражувањето на Факултетот за образование: учење истражувања, средини за учење и истражување на образовните системи. Степенот студии ќе ги подобри студентите разбирање на социјалните функции на образованието и да ги запознаат со анализи на глобалните и локалните односи во образовната политика. Покрај тоа, Програмата го зголемува нивното разбирање за учење и мотивација во сложени и средина за учење на повеќе нивоа.... [-]


Магистрирал програма во фјучерси студии

University of Turku
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Turku

Магистратура програма во фјучерси студии обезбедува сеопфатна, мултидисциплинарен и практично образование во областа на фјучерси студии. Тој е дизајниран да ги едуцира експертите за предвидување кои им помагаат на организациите да ги искористат идните можности и да ги избегнат непотребните ризици. [+]

masters.utu.fi

Магистрирал програма во фјучерси студии

Ќе бидете следниот експерт за иднината?

Магистратура програма во фјучерси студии обезбедува сеопфатна, мултидисциплинарен и практично образование во областа на фјучерси студии. Тој е дизајниран да ги едуцира експертите за предвидување кои им помагаат на организациите да ги искористат идните можности и да ги избегнат непотребните ризици.... [-]


Магистрирал програма во Источна Азија студии (MPAS)

University of Turku
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Turku

Магистратура програма во Источна Азија студии (MPAS) дава единствена можност да се здобијат со во-длабочината на знаење на динамичен општества на современиот Источна Азија. [+]

masters.utu.fi

Магистрирал програма во Источна Азија студии (MPAS)

Се здобијат со во-длабочината на знаење на денешното источно-азиски општества и да стане специјалист во најдинамичните регионот на светот!

Магистратура програма во Источна Азија студии (MPAS) дава единствена можност да се здобијат со во-длабочината на знаење на динамичен општества на современиот Источна Азија.

Студентите се стекнат со експертиза во современата историја, политика и општества во Источна Азија и учат методи на истражување на општествените науки за да станат специјалисти за областа во Источна Азија. Источноазиски јазици се изучуваат како дел од степенот за поддршка на стекнувањето на знаења на учениците и магистерските истражувања.... [-]


Мајстор на уметноста во креативна одржливост

Aalto University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Espoo Helsinki Pori Mikkeli + 3 more

Програмата Магистер по креативна одржливост ги комбинира бизнисот, архитектурата, изградената средина, дизајнот и недвижниот имот за да ви помогне да научите како да креирате нови одржливи решенија. http: // acs. Aalto .fi [+]

Програмата Магистер по креативна одржливост ги комбинира бизнисот, архитектурата, изградената средина, дизајнот и недвижниот имот за да ви помогне да научите како да креирате нови одржливи решенија. href = "http://acs.aalto.fiПреглед на програмата

Програмата за креативна одржливост (CS) обезбедува мултидисциплинарна платформа за учење во областа на архитектурата, изградената средина, бизнисот и дизајнот. Тоа им овозможува на студентите да учат и да развијат решенија за грижата за глобалната одржливост, како што се климатските промени, недостигот на ресурси, глобалната сиромаштија, како и социјалната и економската нееднаквост.... [-]


Магистер по визуелна комуникација дизајн

Aalto University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Espoo Helsinki Pori Mikkeli + 3 more

Визуелната комуникација се менува брзо. Дизајн размислување сега вклучува нови форми како раскажување приказни, искуства и визуелизација на податоци. Нашата програма претставува проширена транс-медиумска дисциплина на комуникација и изразување. Кога станува збор за приказни, многу креативни материјали ги имаат: графички дизајнери, автори, аниматори, графички романисти и илустратори за детски книги. Бидете истражувач кој користи визуелни елементи за да создаде релевантни оригинални содржини во нашата концентрација во Visual Narrative. Исто така, побарувачката за добро дизајнирана инфографика се шири. Нашата концентрација во Information Design има апликации далеку од традиционалните дизајнерски професии. Примени за да направат пораки управувани од пораки кои пеат. [+]

Визуелната комуникација се менува брзо. Дизајн размислување сега вклучува нови форми како раскажување приказни, искуства и визуелизација на податоци. Нашата програма претставува проширена транс-медиумска дисциплина на комуникација и изразување. Кога станува збор за приказни, многу креативни материјали ги имаат: графички дизајнери, автори, аниматори, графички романисти и илустратори за детски книги. Бидете истражувач кој користи визуелни елементи за да создаде релевантни оригинални содржини во нашата концентрација во Visual Narrative. Исто така, побарувачката за добро дизајнирана инфографика се шири. Нашата концентрација во Information Design има апликации далеку од традиционалните дизајнерски професии. Примени за да направат пораки управувани од пораки кои пеат.Резултати од учењето... [-]

Мајстор на уметноста во фотографија

Aalto University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Helsinki Espoo Pori Mikkeli + 3 more

Добредојдовте во програмата Магистер по фотографија на Aalto University ! Во Факултетот за уметност, дизајн и архитектура, теоријата ги исполнува праксата. Нашата програма обезбедува високо образование, а студиите овозможуваат развивање на напредни професионални компетенции, експресивни вештини и теоретско размислување. Силна уметничка визија и способност да размислуваат концептуално се клучните цели на програмата. Студентите ги развиваат своите уметнички и професионални вештини низ нивните сопствени проекти и практики. Универзитетот се наоѓа во метрополитенската област Хелсинки. Нашата единица е дом на Хелсиншкиот школа и меѓународна конференција за истражување на Хелсинки. [+]

. Добредојдовте во програмата Магистер по фотографија на Aalto University ! Во Факултетот за уметност, дизајн и архитектура, теоријата ги исполнува праксата. Нашата програма обезбедува високо образование, а студиите овозможуваат развивање на напредни професионални компетенции, експресивни вештини и теоретско размислување. Силна уметничка визија и способност да размислуваат концептуално се клучните цели на програмата. Студентите ги развиваат своите уметнички и професионални вештини низ нивните сопствени проекти и практики. Универзитетот се наоѓа во метрополитенската област Хелсинки. Нашата единица е дом на Хелсиншкиот школа и меѓународна конференција за истражување на Хелсинки.Цел на образованиетоРезултати од содржината:Студентот ги зајакнува своите вештини за изразување, уметничка визија и професионална компетентност.Студентот добива длабоко разбирање на полето на фотографијата и способноста да ги поврзе неговите / нејзините активности со неа.Дипломирани студенти на програмата Магистер во фотографија се разбере многу различни употреби и посебни карактеристики на фотографијата и да работат со медиумот на професионален начин.Резултати за вештина:Студентот произведува технички и концепциски квалитетен фотографски израз.Студентот може да користи различни процеси и платформи за објавување фотографии.Студентот е способен да се поврзува на национално и на меѓународно ниво и ја презентира својата / нејзината компетентност на други актери од областа на фотографијата и визуелната уметност.Академски вештини:Студентот ги знае основите на теоријата на фотографија.Тој / таа може да напише академски текст и да користи извори на информации.Тој / таа ги познава трендовите и методите во истражувањето за фотографија и, пошироко, во истражувањата на визуелната култура и со теоретските основи.... [-]

Мајстор на уметноста во соработка и индустриски дизајн

Aalto University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Helsinki Espoo Pori Mikkeli + 3 more

Програмата Магистер во колаборативен и индустриски дизајн (CoID) се фокусира на улогата на дизајнот во општеството. Таа обезбедува вештини за работа како дизајнерски претприемачи и во голем број улоги во рамките на индустријата, бизнисот, заедниците, образованието и владата. Програмата го проширува индустрискиот дизајн во дизајн на интеракција, дизајн на услуги, ко-дизајн и други нови области во кои дизајнерските активности можат да го подобрат квалитетот на животната средина и животот на луѓето. Студентите учат емпатични, критички, стратешки и технички вештини потребни за дизајн иновации процеси. Тие, исто така, се охрабруваат да ги истражуваат новите улоги во дизајнерската индустрија. [+]

Заинтересиран за проширување на индустрискиот дизајн со пристапи фокусирани на човекот, стратешко размислување и истражување? Посетете ја веб-страницата на Програмата за колаборативен и индустриски дизајн href = "coid.aalto.fi за возбудливи приказни за иновативните проекти на CoID студентите, студентската заедница и повеќе информации за курсевите и членовите на факултетот.Цел на образованието (резултати од учењето)Резултати од содржината... [-]

Master in Linguistic Diversity in the Digital Age

University of Helsinki
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Разновидност лингвистика истражува разновидност на човечкиот јазик од страна гледајќи во јазици и заедници звучник низ времето и просторот. Како општо лингвисти, разновидност лингвисти се заинтересирани за сложеноста на човечкиот јазик, и тие ги користат слични типолошки и описни пристапи. Ова им овозможува на студентите да се опише историјата на одреден регион или општеството јазик, и да се анализира јазик граматички. ... [-]


Master's Programme in Russian Studies, Master of Arts (2 years)

University of Helsinki
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Граѓаните на земји кои не се членки на ЕУ / ЕЕА, кои немаат статус на постојан престој во областа и ги извршуваат своите студии на англиски јазик, можат да платат школарина.

Во текот на оваа фаза, го продлабочува своето знаење за избраната област преку двете студии и пишување на тезата на вашиот мајстор.

Ќе ги завршите студиите систематски. На почетокот на студиите на вашиот мајстор, ќе го подготвите вашиот прв личен план за учење (PSP) со поддршка особено од академскиот кадар.... [-]


Master in English Studies

University of Helsinki
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Целта на овој магистерски труд е да се развие основните вештини потребни за спроведување на истражувања, вклучувајќи:

Дефинирање на вашата избрана проблемот на истражување во контекст на претходното истражување во областа Пронаоѓање на информации независно и оценување на информациите критички Со внимателен избор на придружни студии, ќе може да најдат вработување во владата, медиумите, библиотеки и други културни институции, национални и меѓународни организации, или туризам. Ако заврши педагошки студии за предметните наставници, ќе бидат квалификувани да ги учат англиски јазик на сеопфатна и средни училишта, како и во образованието на возрасните. По успешно завршување на твојот степен на мајстор, исто така, може да се применува за да продолжите на вашите студии како студент на постдипломски студии, а потоа се изгради кариера како универзитетски истражувач или учител. ... [-]

Master's Program in Intercultural Encounters, Master of Arts, Master of Theology (2 years)

University of Helsinki
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Структура на програмата

[-]

Магистрирал програма во културни студии, м-р

University of Tampere
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Tampere

Целта на магистрирал во културни студии е да се развие разбирање на културата како димензија на сите човечки практики кои произведуваат и дефинираат социјални реалности. Степенот на програмата ги воведува студентите во современите клучни прашања во културни студии и развива аналитички и критички вештини во анализата на тековните културни феномени. [+]

Степен: Магистер по уметностВреметраење: 2 годиниОбем: 120 ЕКТСДатум на започнување: август 2018Школарина за студенти кои не се членки на ЕУ / ЕЕА: 10 000 € / год

Прочитајте повеќе за стипендии Степенот нуди сеопфатен преглед на тековните и појавни културни реалности и теории, како и практични алатки за анализа на денешните културни феномени. Фокусот на програмата е во современите социо-културни реалности. Истражува свет во кој различни форми на мобилност, преминување на вообичаените граници (на пр. Меѓу националните држави, економијата, политиката и културата или форми на изразување) и новите хибриди произведуваат нови културни артикулации и практики. Програмата е изградена врз основа на силната наука и настава традиција во културни студии на University of Tampere .... [-]


Магистрирал програма во медиумското образование (мајстор за општествени науки или мајстор за образование)

University of Tampere
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Tampere

Програмата развива стручност на учениците во туторингот за развој на концептуална свест и практични вештини кои се неопходни за компетентност во читањето и пишувањето на медиумите и во создавање соодветни средини за учење во различни контексти. [+]

Пријавете се помеѓу 4 декември 2018 - 23 јануари 2019 година

Степен: мајстор на уметноста или мајстор на општествените науки, во зависност од специјализацијаВреметраење: 2 годиниОбем: 120 ЕКТСДатум на започнување: август 2019 (за потврда)Школарина за студенти кои не се членки на ЕУ / ЕЕА: 10 000 € / год

Прочитајте повеќе за стипендии

Фокусот на програмата е на развивање на експертиза во новата дисциплина на медиумското образование. Дисциплината е формирана преку поврзување на медиумската писменост со информатичката и комуникациската технологија во учењето, користењето на медиумите и критичкото размислување во медиумите заситени општества. Програмата развива стручност на учениците во туторингот за развој на концептуална свест и практични вештини кои се неопходни за компетентност во читањето и пишувањето на медиумите и во создавање соодветни средини за учење во различни контексти.... [-]


Магистрирал програма за родови студии (степен: мајстор на општествените науки)

University of Tampere
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Tampere

Мултидисциплинарниот магистрирал по родови студии обезбедува напредна обука во областа на родови студии за фински и странски студенти со различни академски средини и планови за кариера. [+]

Пријавете се помеѓу 4 декември 2018 - 23 јануари 2019 година

Степен: Магистер по општествени наукиВреметраење: 2 годиниОбем: 120 ЕКТСДатум на започнување: август 2020 (за да се потврди)Школарина за студенти кои не се членки на ЕУ / ЕЕА: 10 000 € / год

Прочитајте повеќе за стипендии

Мултидисциплинарниот магистрирал по родови студии обезбедува напредна обука во областа на родови студии за фински и странски студенти со различни академски средини и планови за кариера. Со вградување на локални, меѓукултурни и транснационални акценти, наставната програма ги охрабрува студентите и факултетот од пред сите хуманистички, уметнички и општествени науки да развијат иновативни, интерсексуални и интердисциплинарни начини за проширување на знаењата за родот и сексуалноста во глобални, локални и историски контексти. Степенот ги вклучува широките и мултидисциплинарните перспективи поврзани со родовите студии: квир студии, трансродови студии, сексуални студии, студии за раса и етничка припадност, студии за попреченост, области и глобални студии, културни студии, постколонијални и транснационални студии. Оваа програма е изградена околу интердисциплинарната студија за родот и сексуалноста, премостување на јазот меѓу општествените науки и уметноста и хуманитарните науки. Програмата за родови студии е наменета за ученици со посебни интереси во општествените науки и хуманистичките науки. Се обраќа на најновите дебати, користејќи најсовремени истражувања од оваа возбудлива и растечка област на студирање. Тој смета дека се натпреваруваат за теории и пристапи кон родот и сексуалноста и ги истражува начините на кои тие се вкрстуваат со концептите на раса, етничка припадност, возраст, непристојност, религија и класа.... [-]