MA во Холандија - MA програми во Холандија MA

MA во Холандија - MA програми во Холандија MA

Master

Мајстори степени, попозната како м-р, се постдипломски степени во траење од најмалку една година, а понекогаш и две години, тие се изучуваат степени вообичаено се бара некои вистински истражување. М-р е најчестиот име за магистерска диплома и често се користи.

Холандија е составен земјата на Кралството Холандија, кој се состои од дванаесет провинции во Европа Северо-Запад и три острови во Карибите. Зборуваат англиски јазик студентите ќе немаат проблеми со наоѓање на соодветни курсеви. За меѓународни студенти кои конкурираат за универзитети во Холандија, неколку стипендии се достапни.

MA во Холандија - Земи си MA во Холандија. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

Господар на Теологија

Protestant Theological University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Холандија Amsterdam Groningen + 1 more

Мајстор на теологијата е програма за интензивна магистерска програма по англиски јазик, акредитирана од холандско-фламанската организација за акредитација. Таа започнува во септември секоја академска година и трае една година (60 ЕКТС). [+]

Академски совршеност и интеркултурно учење

Мајстор на теологијата е програма за интензивна магистерска програма по англиски јазик, акредитирана од холандско-фламанската организација за акредитација. Таа започнува во септември секоја академска година и трае една година (60 ЕКТС). Поради својата истражувачки фокус и високо академско ниво, програмата е уникатно погодна за степен на втор магистрал кој се подготвува за министерство за настава и / или докторски студии.... [-]


Магистер по теологија

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Холандија Nijmegen

Главниот акцент во тригодишната магистерска програма по теологија на Radboud University е на истражување на христијанското верување во современото општество. Тензијата помеѓу тврдењата за универзална вистина во рамките на системите на верување и различните културни контексти во кои се изразуваат е централниот фокус на програмата. [+]

Четири главни дисциплини Магистрирал во теологијата на Radboud е сеопфатна академска програма со четири главни дисциплини: литературно, историско, систематско и практично теологија (изучување на изворните текстови на јудаизмот и христијанството, историјата на Црквата и теологијата и на систематска и практична теологија). Во програмата, ќе бидете вешти во анализирањето на централните концепти и практики на верата со цел да придонесете за спроведување на задачите на теологијата во нашиот сегашен свет (особено науката, црквата и општеството). Вештините кои припаѓаат на научните дисциплини се практикуваат на ниво кое ќе ги подготви студентите за понатамошно развивање на независно во една од избраните специјализации и научни истражувања. На кратко, студентите се запознаваат со целиот спектар на теологија, а со оглед на можноста да се специјализираат во една дисциплинарна специјализација. Широка програма со избор на профил Програмата е широка и во првата година, вие утврдувате кои аспекти сакате да ги акцентирате. Во втората година, ќе се специјализирате понатаму и изберете го вашиот профил. Во првата година, ќе изберете осум модули, вклучувајќи најмалку еден од секоја од трите групи наведени подолу. Во втората година, ќе одберете шест модули, од кои најмалку три мора да припаѓаат на групата во која ќе ја напишете тезата на вашата Магистер. Можете да ги изберете истите предмети како оние што сте ги проучувале во првата година, бидејќи содржината се менува секоја година. Покрај тоа, можете да изберете голем број на изборни предмети. Во третата година, можете да специјализирате за еден предмет. Навистина меѓународни теологија отсекогаш била вистински меѓународен мајстор програма; три четвртини... [-]


Магистер по филозофија и наука

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Холандија Nijmegen

Специјализацијата на овој мајстор ќе ви даде подобро разбирање на еволуцијата, моменталниот статус и импликациите од научниот светоглед. Професионално, се подготвува за неколку можни начини, вклучувајќи научна администрација, истражување, новинарство и креирање политики. [+]

Филозофијата и науката не се мешаат. Или тие? Она што во денешно време го нарекуваме "наука" беше дел од "филозофијата". Не е без причина Исак Њутн да го нарече своето физичко ремек-дело "Математичките принципи на природната филозофија". И денес, двата се уште се тесно поврзани. Нашата актуелна светоглед е силно обликувана од научна мисла. Ние бараме наука за двата одговори на нашите теоретски прашања и решенија за нашите практични проблеми. Програмата Магистер по филозофија и наука анализира односот на филозофијата и науката во однос на нивниот историски развој, како и моменталната ситуација. Како дојде научниот светоглед? Кои се неговите состојки? Кои се моделите за односот помеѓу филозофското и научното размислување?... [-]


Магистер по уметност и култура

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Холандија Nijmegen

Што е Вермеер се обидува да ни каже со "Девојчето со бисер"? Кој всушност плаќа за уметност и култура? Кои модели на модели ни ни дава Холивуд? Ако ова се прашања кои ве интересираат, тогаш дефинитивно треба да размислите за Магистер по уметност [+]

Магистер по уметност и култура комбинира солидна теоретска основа со внимание за областа на уметноста. По дипломирањето, ќе ви биде драгоцено средство за културниот сектор, благодарение на вашите теоретски и методолошки знаења, вашите добро развиени комуникациски вештини и вашето знаење за најновите научни согледувања. Со оваа магистерска диплома, можете да најдете работа како проект менаџер или координатор во музеите, уметнички центри, институции за наследство, фестивали, уметнички дилери и организации на највисоко ниво на правење и финансирање на уметноста и културата. Исто така можете да работите како новинар или креатор на политики.... [-]


Магистер по историја, книжевност

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Холандија Nijmegen

Програмата за истражување мајстор ќе се подготвува за меѓународна академска кариера, без разлика дали тоа е историјата на Европа, развојот на современа европска литература или уметноста на Рим што ве фасцинира. [+]

Без разлика дали тоа е историјата на Европа, развојот на современа европска литература или уметноста на Рим што ве фасцинира, специјализациите на Магистерски студии се одличен избор за талентираните студенти кои сакаат да се подготват за меѓународна академска кариера.

Специјализации

Можете да изберете од следниве специјализации по англиски јазик:

Историски студииЛитературни студииУметност и визуелна култура... [-]

Магистер по лингвистика

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Холандија Nijmegen

Фокусот е на сложността на јазикот, на тоа како луѓето учат и го користат, како и на различните видови варијации во секојдневната употреба на јазикот. [+]

Овој мајстор се фокусира на сложеноста на јазикот, на тоа како луѓето учат и го користат, како и на различните типови на варијации во секојдневната употреба на јазикот. Јазични студии на Radboud University имаат силен емпириски фокус. Ќе го изучувате вистинскиот јазик во ситуации каде што всушност се користи и само врз основа на вашите набљудувања, ќе формулирате теории кои ќе бидат тестирани во однос на податоците. На овој начин, ќе откриете богатство на јазикот.... [-]


Магистер по Северна Америка студии

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Холандија Nijmegen

Светот ја сака американската култура, но е длабоко недоверба на американската моќ и политика. На Radboud University нудиме критички увид во двете. [+]

Светот ја сака американската култура, но е длабоко недоверен на американската моќ и политика. На Radboud University нудиме критички увид во двете. Нашата програма мајстор им дава на студентите можност да се здобијат со солидна експертиза во однос на концептот на "Америка" во различни области: американската историја, литература, култура (вклучувајќи популарна култура, филм, театар и уметност), како и политичка историја, надворешната политика, уставното право и општествените науки.... [-]


Магистер по филозофија (истражување)

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Холандија Nijmegen

Обука во уметноста на размислување (јасно расудување, критичка анализа, дешифрирање на сложени предмети итн.). [+]

Програмата за истражување магистер по филозофија претставува првиот професионален чекор кон стекнување способност да ги анализира сложените прашања логично и концептуално и способност да документира заклучоци на јасен и уверлив јазик.

Програмата

Програмата за истражување мајстор во Филозофија е двегодишен курс за студенти со докажана способност кои сакаат да се подготват за академска кариера во филозофијата. На факултетот Ние нудиме широк спектар на специјализации во различни филозофски дисциплини, со многу семинари сите дизајнирани специјално за истражување Магистерски студенти. Ќе добиете стручен надзор во континентални, аналитички и историски пристапи кон филозофијата и, ако имате намера да започнете академска кариера, овој курс ќе ви ги даде потребните вештини за истражување. Голем број важни истражувачки институти, вклучувајќи го и Центарот за современа европска филозофија во Холандија, обезбедуваат стимулирачко и динамично истражувачко опкружување.... [-]


Магистер по меѓународна бизнис комуникација

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Холандија Nijmegen

Ако одберете да студирате IBC на Radboud University ќе можете да ги комбинирате академските истражувачки техники за учење со практични деловни компетенции. [+]

Придружете се на crème de la crème за деловна комуникација

Ако одберете да студирате IBC на Radboud University ќе можете да ги комбинирате академските истражувачки техники за учење со практични деловни компетенции. Бараме мислители и сторители со меѓународна ориентација. Тоа е единствено во Холандија и ние сме една од ретките програми во Европа кои остро се фокусираат на практичните, аналитичките, културните и јазичните аспекти на бизнисот. Особено, ставаме силен акцент на влијанието на националната и организациската култура врз компаниите и институциите кои работат преку граници. Благодарение на нашата мрежа, ние сме во можност да организираме одлични групни практиканти, и ние сме селективни (максимум 50 студенти годишно). Ќе се најдете во динамична средина за учење со паметни, мотивирани колеги студенти и ќе добиете блиски лични упатства од искусни членови на факултетот. Ние не сме хиерархиски и не сме МБА. Како идна извршна, ќе треба да бидете во можност да го процените квалитетот на деловните истражувања. Многу бизнис студии немаат академска строгост. Нашите дипломци учат како да ја одделат пченицата од плевата.... [-]


Магистер по јазик и комуникација (истражување)

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Холандија Nijmegen

Оваа програма за истражување мајстор се фокусира силно на емпириско истражување. Ќе учат вистински јазик во реални ситуации и ќе ги искористат вашите забелешки за да развијат можни теории. Подоцна, ќе ги тестирате овие теории против секојдневната реалност. [+]

Учење како да се направат нови откритија кои ќе придонесат за подобро разбирање на тоа како природниот јазик се користи и обработува во реални ситуации. Секогаш кога го користиме јазикот - без разлика дали е напишан, говорено или потпишано - комуницираме. Како функционира ова дело, и како и зошто се појави лоша комуникација? Како јазикот се вклопува заедно и како да научиме да се разбереме едни со други? Програмата за истражување мајстор во јазикот и комуникација нуди мултидисциплинарна перспектива за тоа како полето на лингвистиката и комуникациските студии се надополнуваат еден со друг. Овој пристап е единствен во Холандија. Оваа програма за истражување мајстор се фокусира силно на емпириско истражување. Ќе учат вистински јазик во реални ситуации и ќе ги искористат вашите забелешки за да развијат можни теории. Подоцна, ќе ги тестирате овие теории против секојдневната реалност. На овој начин ќе го откриете богатството на јазикот и комуникацијата и ќе бидете добро подготвени да спроведат оригинално истражување за прашања поврзани со јазикот. Оваа програма првично беше наменета да ги подготви своите студенти за кариера во истражувањето, особено за докторски позиции иако и други можности за кариера во оваа област се исто така отворени за вас.... [-]


Мајстор на уметноста (р) во образованието

Wittenborg University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 24 месеци October 2018 Холандија Apeldoorn

Ќе научите да се вклучат со постдипломски студии, развивање и истражуваат критични перспективи за образование, во рамките на нивните лично избрани област. Активно учење - Вие ќе спроведувате професионално учење преку истрага и ќе бидете предводени од искусни супервизори преку дизајнирање и имплементација на вашиот истражувачки проект. [+]

. Мајстор на уметноста (р) во образованиетоДетали за курсотИме на курсот: Магистер по образованиеТип на курсот: р - мајстор во образованиетоКурс Сектор: ОбразованиеТраење на курсот: 24 месециКредити: 180 Велика Британија CATS / 90 ЕУ ЕКВлезни поени по година: октомври само почеток (2018)Следен датум за започнување: октомври 2018 годинаСтепен или квалификација: Магистер по образование акредитирани од Универзитетот во Брајтон (QAA) - под валидација 2018Локација: АпелдорнМајстор Школарина: Велика Британија / ЕУ € 7.500 (€ 3.750 годишно) | Меѓународните 12.600 евра (6.300 евра годишно)Награда за стипендии... [-]

Магистер по вршење јавен простор

Fontys University of Applied Sciences
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 12 месеци September 2019 Холандија Tilburg

Лоциран во срцето на Tilburg, Холандија, Fontys Универзитетот за ликовни и изведувачки уметности е посветен на проучување и истражување на културните настани од сите видови, и да разбере како тие можат да произведат значајни промени во нашите заеднички простори. [+]

Што значи да се изврши јавен простор?

Лоциран во срцето на Tilburg, Холандија, Fontys Универзитетот за ликовни и изведувачки уметности е посветен на проучување и истражување на културните настани од сите видови, и да разбере како тие можат да произведат значајни промени во нашите заеднички простори. Од оваа свест, се роди новата магистерска програма наречена Performing Public Space.

Во време кога политичките и општествените структури повторно се разгледуваат, PPS нуди флексибилна и иновативна околина за уметнички прашања, редефинирање и враќање на јавниот простор во најширока смисла. Со комбинирање на интердисциплинарен опсег на пристапи, вклучувајќи критичка теорија и други начини на анализа, со еднакво разновиден опсег на истражувачки методи, PPS им нуди можност на креаторите да ја истражат светската моќ за производство на работа во јавниот простор.... [-]


Магистер по кореографија

Fontys University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Дел-студии 24 месеци September 2019 Холандија Tilburg

Оваа скратено работно време 2 години иновативна заедничка диплома мајстор кореографија е воден заеднички од Кодартс Универзитетот за уметност во Ротердам и Fontys школа за ликовни и изведувачки уметности во Тилбург. Програмата е дизајнирана да ги поддржи искусни креаторите на движењето од различни полиња, додека тие спроведуваат истражувања за прашања што се иницираат од нивната сегашна практика. [+]

Програма накусо

Оваа скратено работно време 2 години иновативна заедничка диплома мајстор кореографија е воден заеднички од Кодартс Универзитетот за уметност во Ротердам и Fontys школа за ликовни и изведувачки уметности во Тилбург. Програмата е дизајнирана да ги поддржи искусни креаторите на движењето од различни полиња, додека тие спроведуваат истражувања за прашања што се иницираат од нивната сегашна практика. Курсот се јавува во рамките на средина за учење која ги изложува студентите на широк спектар на пристапи, дисциплини на движење и креативни домени, додека ги поддржуваат во задржувањето на врските со сопственото работно поле. Студентите се ко-креатори на курсот и ќе бидат одговорни за обликување на содржината на одредени задачи и за создавање на продуктивна група за учење со своите врсници. Курсот се изведува во 2-недела интензиви кои се одржуваат 3 пати во годината или во кампусот на Codarts во Ротердам или Fontys во Тилбург, и двете имаат целосна танц, теоретски и циркуски објекти.... [-]


Магистер по родови студии

Utrecht University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Холандија Utrecht + 1 more

Програмата нашиот мајстор во родови студии ви обезбедува со интердисциплинарна разбирање на овие алатки, како и напредни аналитички вештини. [+]

[-]

Master in Applied Ethics

Utrecht University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Холандија Utrecht + 1 more

[+]

Исто така, ќе ги разберат импликациите од правна и политичка рамка за етичко аргументација.

Нашите интердисциплинарен пристап ви нуди повеќе можности за истрага за применета етика. Во прилог на проучувањето филозофија, ќе учат за контекстите во кои се јавуваат моралните проблеми, и на различни видови на анализа, кои може да бидат потребни во различни контексти. Исто така, ќе се испита како ставови од различни дисциплини, може да ја зајакне етички размислување и аргументација.... [-]