MA во Чешка - MA програми во Чешка MA

MA во Чешка - MA програми во Чешка MA

Master

М-р применета лингвистика е најчестиот на голем број на мајстори, или магистер, како тие се најчесто познати, кои имаат повисока концентрација на науката и се фокусира помалку на училница пракса.

Република Чешка е во срцето на Европа е сосед на Словачка, Австрија, Германија и Полска. Република универзитети нудат долгогодишна репутација и интересни специјализации.

MA во Чешка - Земи си MA во Чешка. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

М-р во европската мисија и интеркултурни христијанството

Redcliffe College
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии August 2019 Чешка Prague + 1 more

Оваа уникатна комбинација на м-р проучување на мисија да и во Европа, со развивање на разбирање на тоа како на минатите и сегашните културни влијанија присутни во Европа обликуваат христијанската пракса [+]

М-р во европската мисија и интеркултурни христијанството

Оваа уникатна комбинација на м-р проучување на мисија да и во Европа, со развивање на разбирање на тоа како на минатите и сегашните културни влијанија присутни во Европа обликуваат христијанската пракса.

На различни културни изрази на Црквата низ целиот свет да доведе до зголемување на разбирање на контекстуални природа на европското христијанство. Предизвиците во христијанството во Европа, исто така, доведе до мисија практичарите во рамките и надвор од Европа, признавајќи своите потреби како мисија поле.... [-]


м-р во земјите грижа

Redcliffe College
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 - 4 години August 2019 Чешка Prague + 1 more

Новиот УО разбира овозможува член заштита на работниците да се разбере и истражување на прашања околу опремување мисија персонал да бидат ефикасни во крос-културен Министерството. [+]

М-р во земјите нега

&nbsp

Член заштита е релативно нова дисциплина која возови и подготвува работници за да се подготват подобро за крос-културниот живот и Министерството и да се справат со оперативен пред, за време и по задача. До сега, специјалисти во дисциплина не сум имал можност да ги обучуваат и истражување на овие прашања интензивно.

&nbsp

Подучени од експерти во областа, нови м-р Радклиф во земјите грижа признава треба да имаат библиска основа поддршка на пракса, како и разбирање крос-културен перспективи и нивното влијание врз поединци и групи. Предизвици како одговор на кризата и траума дебрифинг ќе се решат, и постои можност да се фокусираат на специфичен контекст или земјите грижа прашање преку опционален модул. ... [-]


м-р во Библијата и мисија

Redcliffe College
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2019 Чешка Prague + 2 more

Постдипломски курс за оние кои сакаат да размислуваат за тоа како се вклопува во мисијата на Светите списи, и како да се користи Библијата за да се вклучат missionally во различни културни контексти. [+]

М-р во Библијата и Мисија

Постдипломски курс за оние кои сакаат да размислуваат за тоа како се вклопува во мисијата на Светите списи, и како да се користи Библијата за да се вклучат missionally во различни културни контексти.

&nbsp

Со зголемување на комплексноста на Црквата 's мисија во светот, јасно и длабоко библиска рефлексија е од суштинско значење. Не треба само да Бог 's луѓе имаат фирма разбирање за тоа како се вклопува во мисијата на Светите списи, ние исто така треба да бидат сигурни и надлежните за користење на Библијата да се вклучат missionally во различни културни контексти. ... [-]


м-р во глобалното лидерство во интеркултурен контекст

Redcliffe College
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2  August 2019 Чешка Prague + 2 more

Постдипломски курс за оние кои се вклучени во или се подготвува за водечката позиција, подготвувајќи се да го води и развојот на вашата организација во контекст на постојано менување на мулти-културни светот. [+]

М-р во глобалното лидерство во интеркултурен контекст

Оваа уникатна МА е за студентите што веќе работат во или се подготвува за водечката позиција. Курсот ќе им овозможат да го цениме и одговори на предизвиците на водечки глобален тим. Исто така, ќе ви даде на знаење и разбирање треба да облик на организацијата да функционира ефикасно во услови на постојано менување на предизвиците на глобалниот свет. Изборните модул ви овозможува да се разбере подлабоко контекстот во кој работите, било да е тоа глобални или регионални. ... [-]


м-р во глобални прашања во современата мисија

Redcliffe College
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години August 2019 Чешка Prague + 2 more

Ова мајстори изразито се фокусира на клучните прашања во Мисијата денес, вклучувајќи глобализацијата, postcolonialism, правдата и на животната средина. [+]

Магистер по Прашања во современата мисија

&nbsp

Постои зголемување на потребата во мисија за лекари да се разбере од клучните проблеми во рамките на глобалната рамка на современата мисија. Нашите Постдипломски студии по Прашања во современата мисија адреси многу од актуелните прашања кои се соочуваат луѓето 'на теренот ', и истражува нив во длабочина. Студентите исто така може да истражување на итни прашања на свој Министерството контексти ... [-]


Магистер по обука на наставници за образование во повисоки средни училишта и колеџи

Charles University Faculty of Education
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague

Студиската програма "Обука за наставници за образование во повисоки средни училишта и колеџи" е дизајнирана како една единствена магистерска студиска програма по диплома студијата за образование. Фокусот е на наставните дисциплини, рефлексивната наставна практика, а пред се на ригорозни теоретски и методолошки предмети. Студијата првенствено е насочена кон развој на теренската, педагошко-психолошка, комуникациска и друга личност која ги негува компетенциите неопходни за вршење професија на наставникот за образование, како и за понатамошно образование и координација во областа на училиштето и надвор од училиште. [+]

Студиската програма "Обука за наставници за образование во повисоки средни училишта и колеџи" е дизајнирана како една единствена магистерска студиска програма по диплома студијата за образование. Фокусот е на наставните дисциплини, рефлексивната наставна практика, а пред се на ригорозни теоретски и методолошки предмети.

Студиската програма се карактеризира и со нагласување на стекнување на неспецифична професионална компетентност, на пр. Преку анализа и разбирање на специјализирани текстови, како и фокусирање посебно на антрополошките перспективи. Основните педагошки дисциплини се дополнети со теми од повеќе области, вклучувајќи физичка, културна, социјална и филозофска антропологија. Педагошките дисциплини се воведуваат во интегрални антрополошки контексти со цел да се нагласи главната цел на стручната едукативна работа, што е чувствително одгледување на човечки суштества во однос на нивните способности и ограничувања - одгледување кое ги зема предвид најшироките можни меѓусебни односи на човекот постоење.... [-]


Магистрирал во обука Наставници од општите предмети во средните и средните училишта Англиски јазик - Музика

Charles University Faculty of Education
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague

Суштината на експертиза научи во рамките на студијата р се базира на претходната БА студиска програма, и се состои од збир на симбиолошки меѓусебно поврзани лингвистички, литературни и дидактички дисциплини дизајниран да им даде на постдипломски значително знаење во сите овие, во согласност со ниво на МА. Целта е да се едуцира за напуштање на училиште, кој е способен да учи музика на сите видови и оценки на училиштата. [+]

Англиски јазик

Суштината на експертиза научи во рамките на студијата р се базира на претходната БА студиска програма, и се состои од збир на симбиолошки меѓусебно поврзани лингвистички, литературни и дидактички дисциплини дизајниран да им даде на постдипломски значително знаење во сите овие, во согласност со ниво на МА.

Музика

Целта е да се едуцира за напуштање на училиште, кој е способен да учи музика на сите видови и оценки на училиштата. Студијата е поврзана со претходната диплома студија, концентрирана на стекнување на посебни музички знаења и способности. Магистратура студија степен се фокусира на соработка со педагошки и психолошки предмети и со пракса во основните и средните училишта за развој на музички педагошки вештини. Предметите ја земаат предвид педагошката ориентација на магистрирал.... [-]


Магистер по родови студии

Faculty of Humanities, Charles University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague 5

Родови студии на Факултетот за општествени науки на Универзитетот Карл во Прага (FHS UK) нуди можност за систематско и интердисциплинарно академско изучување на теоретските и методолошките алатки за истражување и истражување на родовите прашања во историска перспектива, со земање предвид на културните и етничките аспекти на било која дадена тема. Родовите студии ги применуваат меѓусебните и интердисциплинарните перспективи за родот како еден од основните принципи на организирање на човечкото општество и култура. Родовите студии се фокусираат на анализата на историските, како и на современите манифестации на половиот поредок, влијанието на феминистичките и квирните теории и методи во науката и истражувањето и други аспекти на половиот поредок; тие исто така ја испитуваат врската меѓу половите и другите категории на социјална диференцијација и стратификација како раса / етничка припадност, социјален статус, возраст, сексуалност и / или попреченост. [+]

Родови студии на Факултетот за општествени науки на Универзитетот Карл во Прага (FHS UK) нуди можност за систематско и интердисциплинарно академско изучување на теоретските и методолошките алатки за истражување и истражување на родовите прашања во историска перспектива, со земање предвид на културните и етничките аспекти на било која дадена тема. Родовите студии ги применуваат меѓусебните и интердисциплинарните перспективи за родот како еден од основните принципи на организирање на човечкото општество и култура. Родовите студии се фокусираат на анализата на историските, како и на современите манифестации на половиот поредок, влијанието на феминистичките и квирните теории и методи во науката и истражувањето и други аспекти на половиот поредок; тие исто така ја испитуваат врската меѓу половите и другите категории на социјална диференцијација и стратификација како раса / етничка припадност, социјален статус, возраст, сексуалност и / или попреченост.... [-]


Магистер по историја социологија

Faculty of Humanities, Charles University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague 5

Целта на историското социолошко истражување е изучувањето на прашањата за долгорочните општествени процеси и трендови кои имаат значително влијание врз современите општества и феномени. М-р историски социологија култивира истражувачки активности и едукација на експерти со акцент на специјализација на овие процеси. [+]

Целта на историското социолошко истражување е изучувањето на прашањата за долгорочните општествени процеси и трендови кои имаат значително влијание врз современите општества и феномени. М-р историски социологија култивира истражувачки активности и едукација на експерти со акцент на специјализација на овие процеси.

Пред сè, историската социологија се занимава со проблеми на модернизација и општествени промени, трендови на глобализацијата и влијанија, процеси на интеграција и дезинтеграција, односот на континуитет и дисконтинуитет, религиозен и културен плурализам, поврзување на глобалната со локалната, идентификување на шансите и ризиците на социјалниот развој, анализата на конфликтните ситуации и можноста за нивно надминување.... [-]


Магистер по спортски етика и интегритет

Charles University Faculty of Physical Education and Sport
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague

Магистерската студиска програма за спортски етика и интегритет е создадена за едукација на спортски администратори, концептуални работници кои покажуваат систематски и кохерентен поглед на спортската природа, интегритетот и етичкиот аспект во управувањето и кои се способни да ги извршуваат перформансите на спортски организации и луѓето кои работат во спортска средина со подобар квалитет. [+]

Магистерската студиска програма за спортски етика и интегритет е создадена за едукација на спортски администратори, концептуални работници кои покажуваат систематски и кохерентен поглед на спортската природа, интегритетот и етичкиот аспект во управувањето и кои се способни да ги извршуваат перформансите на спортски организации и луѓето кои работат во спортска средина со подобар квалитет.... [-]


Магистер по англиски јазик и лингвистика

Charles University Faculty of Arts
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague

Дипломирани студенти на оваа р програма ќе го совладаат говорен англиски, како и специјализирани англиски јазик во филологијата и другите дисциплини во рамките на хуманитарни науки и ќе имаат сеопфатно знаење за теоријата, методологијата и практични апликации на англиски јазик лингвистика. Дипломираните студенти ќе имаат широк спектар на можности за вработување во сите области каде што се бара универзитетско образование во комбинација со одлично познавање на англиски јазик, комуникација, донесување одлуки и вештини за обработка на информации и флексибилност. Најмногу ветува дипломирани студенти продолжат со своите студии на постдипломски програми во Чешката Република или во странство. [+]

Дипломирани студенти на оваа р програма ќе го совладаат говорен англиски, како и специјализирани англиски јазик во филологијата и другите дисциплини во рамките на хуманитарни науки и ќе имаат сеопфатно знаење за теоријата, методологијата и практични апликации на англиски јазик лингвистика. Дипломираните студенти ќе имаат широк спектар на можности за вработување во сите области каде што се бара универзитетско образование во комбинација со одлично познавање на англиски јазик, комуникација, донесување одлуки и вештини за обработка на информации и флексибилност. Најмногу ветува дипломирани студенти продолжат со своите студии на постдипломски програми во Чешката Република или во странство.... [-]


Магистер по социологија во европски контекст

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague

М-р програма социологија во европски контекст (ДИК), во моментов поврзана со Jean Monnet Чаир во Европската политичка социологија, е две години на англиски јазик мајстор програма дизајнирана за меѓународни студенти заинтересирани за стекнување на детално познавање на состојбата на сегашноста -дневно поле на социологија, вклучувајќи ја и нејзината теорија и истражувачки методи. Тој има силно јадро на социолошки курсеви со фокус на Европа, како и дополнителни настани за европските прашања и дебати. [+]

М-р програма социологија во европски контекст (ДИК), во моментов поврзана со Jean Monnet Чаир во Европската политичка социологија, е две години на англиски јазик мајстор програма дизајнирана за меѓународни студенти заинтересирани за стекнување на детално познавање на состојбата на сегашноста -дневно поле на социологија, вклучувајќи ја и нејзината теорија и истражувачки методи. Тој има силно јадро на социолошки курсеви со фокус на Европа, како и дополнителни настани за европските прашања и дебати.... [-]


Магистер по меѓународни економски и политички студии

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Чешка Prague

Меѓународните економски и политички студии (IEPS) е пост-дипломска (MA) студија моделирана врз принципите на Оксфордскиот стил ОПЕ програми кои се меѓу најзастапени образовни концепти во општествените науки. Нивната популарност е заработена поради последователниот успех на дипломираните студенти на пазарот на трудот низ целиот свет. Студијата е отворена за три специјализации песни: економија, политика и хуманитарни науки IEPS, предава на англиски јазик, има за цел интердисциплинарен разбирање на општествените феномени преку развивање на вештини корисни за анализа и управување со соодветен широк спектар на кариери и активности. [+]

Меѓународните економски и политички студии (IEPS) е пост-дипломска (MA) студија моделирана врз принципите на Оксфордскиот стил ОПЕ програми кои се меѓу најзастапени образовни концепти во општествените науки. Нивната популарност е заработена поради последователниот успех на дипломираните студенти на пазарот на трудот низ целиот свет. Студијата е отворена за три специјализации песни: економија, политика и хуманитарни науки IEPS, предава на англиски јазик, има за цел интердисциплинарен разбирање на општествените феномени преку развивање на вештини корисни за анализа и управување со соодветен широк спектар на кариери и активности.... [-]


Магистер по европски управување (двојна диплома)

Masaryk University Faculty of Social Studies
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Чешка Brno

Европски управување е двојна диплома предава во соработка со Универзитетот Утрехт во Холандија. На интердисциплинарен во Европската управување ќе ви овозможат со знаење и вештини за да се одговори на овие прашања и да формулираат соодветни одговори на предизвиците со кои се претставуваат. На овој начин, таа се подготвува да се справи со и да работат во рамките на комплексноста на европското владеење - и во Брисел и дома. [+]

Двојно-степен програма со Утрехт Универзитетот.

Кои се занимаваат со важни прашања во денешна Европа Финансиските пазари во криза - како може да се регулира? Одржлива енергија - како може да се направи транзицијата кон зелена економија? Социјални држави - тие треба да се реформира за да го поттикне економскиот раст, и ако е така, како ова може да се направи? Прекугранична полицијата - што се новите модели на размената на разузнавачки информации и спроведување на законот? Хомогенизација - се европски земји стануваат се повеќе слични, бидејќи на ЕУ? Обединувач или underminer - Дали ЕУ претставува закана за демократијата? ... [-]

господар во euroculture

Palacky University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Чешка Olomouc

Програмата се фокусира на европската култура во поширока смисла, вклучувајќи политика, историја, географија, право и нагласува Европа во поширокиот свет. [+]

Содржина на програмата:

Програмата се фокусира на европската култура во поширока смисла, вклучувајќи политика, историја, географија, право и нагласува Европа во поширокиот свет.

Програмата датуми:

Септември - јуни, 2 години

Структура на програмата: првиот семестар (Почетна универзитет - Оломоуц) вториот семестар (универзитет домаќин - Европа) третиот семестар (Почетна / домаќин / Трета земја универзитет / стажирање) четвртиот семестар (Почетна / универзитет домаќин) Наслов доделени: ... [-]