MA во Шведска - MA програми во Шведска MA

MA во Шведска - MA програми во Шведска MA

Master

М-р применета лингвистика е најчестиот на голем број на мајстори, или магистер, како тие се најчесто познати, кои имаат повисока концентрација на науката и се фокусира помалку на училница пракса.

Шведска, официјално на Кралството Шведска, е скандинавска земја во Северна Европа. Шведска граничи со Норвешка и Финска, и е поврзан со Данска со мост-тунел низ Ересундски. Шведска е развиена пост-индустриското општество со напредна држава на благосостојба. На животниот стандард и животниот век ранг меѓу највисоките во светот.

MA во Шведска - Земи си MA во Шведска. Сите програма БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето тука!

Читај повеќе

ма во етничките и миграција студии

Linköping University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Linköping

Решавање на некои од најтешките проблеми во денешниот свет, оваа нова програма се однесува етничката припадност и миграција на глобалниот економски и културни промени, како и за системи на доминација и отпорност движења. Да научат да ги анализираат причините за миграција, како и нејзините последици за новите формации на расата, полот, работна сила, државјанство, здравство, социјална заштита и културата. [+]

Решавање на некои од најтешките проблеми во денешниот свет, оваа нова програма се однесува етничката припадност и миграција на глобалниот економски и културни промени, како и за системи на доминација и отпорност движења. Да научат да ги анализираат причините за миграција, како и нејзините последици за новите формации на расата, полот, работна сила, државјанство, здравство, социјална заштита и културата.... [-]


Магистер по Учење на возрасни и глобални промени

Linköping University
Он-лајн студии Дел-студии 1 година September 2019 Шведска Linköping

Учењето на возрасни и глобалната промена е наменета за подобрување на способноста на лекарите да работат во глобализирачкиот свет и да ги предизвикаат традиционалните перспективи на глобализацијата. Тоа ќе го стори тоа преку развивање на критичка перспектива за глобализацијата и рефлективна и стратешка пракса. Карактеристичната карактеристика на програмата ќе биде дијалектика помеѓу личното искуство на учениците и концептуалните ресурси на програмата. [+]

Владите ширум светот ги повикуваат граѓаните да се обучуваат и да се едуцираат за да останат конкурентни во поврзаниот свет. Критичните дискурси за глобализацијата бараат способност да учат во ситуации кои опфаќаат огромни културни и географски поделби. Нашата програма е за оние кои сакаат да го разберат учењето на возрасни во рамките на глобалните промени во рамките на единствениот дигитален формат за учење кој има освоено меѓународно признание.... [-]


Магистер по филмска и медиумска историја

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Програмата Овој мајстор ви дава можност за интердисциплинарна специјализација. Целта е да се подготви за истражување студии во рамките на медиумската историја, како и филмски студии и да работат во различни видови на филмски и медиумски активности. [+]

Преглед на програмата

Програмата предвидува филмски студии и медиуми историја студентите со можност за интердисциплинарна специјализација. Името на теренот, филмската и медиумската историја, нагласува дека медиумите се ставени во историски, а со тоа и во општествениот, културниот и политичкиот контекст. Процесите на промени во медиумскиот пејзаж исто така се изучуваат од економска, техничка и естетска перспектива. Целта на програмата е да ги подготви студентите за истражувачки студии во рамките на медиумската историја, како и филмските студии и да работат во различни видови на филмски и медиумски активности: издавачки куќи, новинарство, медиумски компании, медиумски архиви, медиумско образование и комуникација. Магистер по филм и медиумска историја е две-годишна програма, вклучувајќи можност да ја заврши програмата по два семестри со една година магистрирал.... [-]


Магистер по студии за човекови права

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Шведска Lund

Ова е новопромовирана програма на мајстор во интердисциплинарната област на човековите права, со профил во рамките на хуманистичките науки. Програмата комбинира историски, филозофски, политички и правни перспективи. [+]

Преглед на програмата

Ова е новопромовирана програма на мајстор во интердисциплинарната област на човековите права, со профил во рамките на хуманистичките науки. Програмата ги комбинира историските, филозофските, политичките и правните перспективи за сложениот феномен што човековите права го претставуваат во нашиот свет. Наставниот факултет ја одразува академската ширина на програмата на мајсторот. Ние сме посветени на ставот дека човековите права треба да се сметаат и да се изучуваат не само како етички принципи или основа за закон и политика, туку и како дел од инфраструктурата на едно демократско општество. Учениците имаат можност да завршат стажирање како дел од нивните студии. Програмата ја нуди Одделот за студии за човекови права на Одделот за историја, кој е исто така дом на единствената докторска програма за интердисциплинарни студии за човекови права во Шведска.... [-]


ММ во музичка изведба, црква музика

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Malmö

Програмата на овој мајстор има три специјализации: аранжман и композиција, орган и тастатура, и вокална музика и хор. Нашата цел е да продолжиме да ги едуцираме музичарите кои поседуваат високи уметнички, образовни и професионални способности. [+]

Преглед на програмата

Мајсторот во црквата Музичка програма има три специјализации: аранжман и композиција , орган и тастатура , и вокална музика и хор .

Програмата има за цел да ги едуцира музичарите кои поседуваат високи уметнички, образовни и професионални способности. По завршување на програмата, студентот мора да поседува напредни знаења и вештини за да работи во рамките на разните функции и ангажирања на професионален музичар - или како солист, член на воспоставен ансамбл или како црковен музичар во рамките на Црквата на Шведска или во други деноминации. Студентот исто така мора да ги развие вештините неопходни за континуирани или темелни студии кои во голема мера се автономни. Понатаму, по завршувањето на програмата, студентот мора да има стекнато темелни претприемачки вештини кои ја зголемуваат неговата професионална разновидност во постојано менувачкиот црковен и културен живот.... [-]


Магистер по верски корени на Европа

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Оваа заедничка магистерска програма е фокусирана на формативните периоди на јудаизмот, исламот и христијанството, нивните заеднички корени, раната интеракција и придонес кон европската култура. Се подготвува за образовна и социјална работа во мултирелигиозна општество или истражување. [+]

Преглед на програмата

Религиозните корени на Европа (RRE) е двегодишна програма за нордиски мајстор понудена од Центарот за теологија и религиозни студии на Lund University во соработка со универзитетите во Архус, Копенхаген и Осло. Програмата е фокусирана на формативните периоди на јудаизмот, исламот и христијанството, нивните заеднички корени, раната интеракција и придонес кон европската култура. Програмата ги подготвува студентите за образовна и социјална работа во мултирелигиозно општество или истражување за улогата на трите религии во европската историја и општество. Преку програмата, студентите стекнуваат детални знаења за формирање на трите религии и нивната интеракција меѓусебно, како и вештини релевантни за секое занимање или студија каде што е важна улогата на трите религии. Програмата е уникатна во нејзиниот фокус на формирање на сите три религии во компаративна перспектива.... [-]


Магистер по литература - култура - медиуми, неколку опции за специјализација

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Оваа програма има за цел да ги зајакне вашите историски знаења и теоретско разбирање на односите меѓу литературата, културата и современите медиуми. Можете да специјализирате на англиски, француски, генерал, германски, руски, шпански или идиш литература, или скандинавски студии. [+]

Преглед на програмата

Целта на оваа програма е да ги зајакне историските знаења на учениците и теоретското разбирање на односите меѓу литературата, културата и современите медиуми. Студентите можат да изберат помеѓу специјализација на англиски , француски , генерал , германски , руски , шпански или Јидски литература , или Скандинавски студии . Постојат теоретски курсеви, дискутирање за естетски и културни теми од општа природа, како и курсеви фокусирани на специфични литературни жанрови, теми или историски периоди. Критично внимание се посветува на многуте форми во кои литературата влегува во медиумите и јавната арена во современото општество. Завршниот испит е во форма на магистерска теза.... [-]


Магистер по европски студии

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Ова е програма со интердисциплинарен мајстор со единствена перспектива за Европа. Нашиот фокус е на културата, идентитетот, комуникацијата и историјата, во комбинација со теоретската софистицираност и кариерен прагматизам. [+]

Преглед на програмата

Ова е програма со интердисциплинарен мајстор со единствена перспектива за Европа. Нашиот фокус е на културата, идентитетот, комуникацијата и историјата, во комбинација со теоретската софистицираност и кариерен прагматизам. Академски, програмата има корист од присуството на Центарот за европски студии, мрежа фокусирана на истражување низ Lund University . Предавањата ги даваат квалификувани предавачи со примерни истражувачки и наставни евиденции, како и гостопримливи говорници од академијата и од индустријата. Така, нашата програма нуди солидна теоретска основа за проучување на европската култура, идентитет и политика. Понатаму, развива практични вештини на учениците преку курс за управување со проекти и можност за одење на стажирање.... [-]


Магистер по јазик и лингвистика, Неколку специјализација опции

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Програмата на овој мајстор нуди можности за специјализација во арапски / семитски јазици, англиски, грчки, современ грчки, латински, италијански, романски, шведски / скандинавски јазици, кинески, јапонски, фонетска и генерална лингвистика. [+]

Преглед на програмата

Lund University ви нуди единствена можност да ги следите напредните студии по јазици и лингвистика на ниво на мајстор. Во Центарот за јазици и литература, ќе имате пристап до најсовремени ресурси за истражување и едукација.

Ќе студирате заедно со студенти од повеќе различни полиња на специјализација, како што се арапски / семитски јазици, англиски, грчки, современ грчки, латински, италијански, романски, шведски / скандинавски јазици, кинески, јапонски, фонетска и генерална лингвистика.... [-]


Магистер по археологија - теорија и пракса

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Во програмата на овој мајстор во археологијата, ќе бидете обучени за тоа како да го ископате и документирате минатото, како да ги сочувате артефактите, како да ги анализирате објектите и како да ги пренесете вашите наоди и резултатите од истражувањата на поширока публика. [+]

преглед на програмата

Оваа програма комбинира високи научни и теоретски стандарди со интензивна практична обука во рамките на археологијата, културното наследство и музеологијата. Ќе бидете обучени за тоа како да го ископате и документирате минатото, како да ги сочувате артефактите, како да ги анализирате објектите и како да ги пренесете вашите наоди и резултатите од истражувањата на поширока публика.... [-]


Магистер по применета културна анализа

Lund University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шведска Lund

Оваа заедничка магистерска програма ја нагласува употребата на етнографија и културна анализа како средство за помагање на организациите и бизнисите, како и општинските и актерите со седиште во заедницата, за да ги развијат своите услуги, производи и програми за јавно информирање. [+]

Преглед на програмата

Применета културна анализа е мултидисциплинарен поле на работа и студија, под силно влијание на културните теоретски перспективи и етнографски методи кои доаѓаат од дисциплини на студирање, како што се антропологијата, етнологијата и јавниот фолклор. Тој ја нагласува наставата и спроведувањето на стратегии за соработка ангажирање помеѓу универзитетски обучени научници и актери надвор од универзитетскиот систем.... [-]


Господарот на програмата во модата маркетинг и менаџмент

University of Borås
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Borås

Програмата за управување со текстил - моден менаџмент се фокусира на пазарот на моден сектор, каде што процесот на дизајнирање е од клучно значење и градење на бренд, деловна комуникација и маркетинг вештини и разбирање на однесувањето на потрошувачите исто така се многу значајни за исходот. Тоа ќе ве квалификува за вработување во менаџерски и развојни улоги во рамките на текстилната и модната индустрија и трговија. [+]

Ако сакате да научите повеќе за маркетинг и однесување на потрошувачите во врска со модата и текстилот, тогаш ова е образование за вас. Еве, стекнете основни познавања во синџирот на вредност на текстил и специјализирајте за маркетинг и комуникација.

Ова образование ви дава алатки за управување со маркетинг и однесување на потрошувачите во текстилните и модни процеси. Ќе се стекнат со основни познавања за тоа како да управувате со синџирите на текстилни вредности со посебен фокус на одржливоста.... [-]


Господар програма во Текстил вредност синџир на управување (2 години)

University of Borås
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Шведска Borås

Оваа програма ќе ве подготви за вработување во управувањето или квалификувани истражувачки функции во сите области на компанија поврзана со текстил, на пример, развој на производи, производство, трговија и логистика. [+]

Сакате да научите повеќе за одржливоста во синџирот на вредност на текстил и како влијаат различните делови од овој синџир? Тогаш ова може да биде образование за вас. Еве, стекнете основни познавања во текстилниот синџир на вредност и специјализирајте за управување со различни делови од синџирот на снабдување.

Ова образование ви дава алатки за управување со маркетинг и однесување на потрошувачите во текстилните и модни процеси. Ќе се здобијат со основни познавања за тоа како да управуваат со синџири на текстилни вредности со посебен фокус на одржливоста.... [-]


Магистер по античка и средновековна филозофија и класична филологија

University of Gothenburg: Faculty of Arts
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Шведска Gothenburg

Проучувањето на историјата на филозофијата е историска, како и филозофска дисциплина. Филозофски е затоа што бара потекло од современи филозофски дебати. Таа е историска затоа што се обидува да ги разбере овие потекло на свој начин и во свој контекст. [+]

Проучувањето на историјата на филозофијата е историска, како и филозофска дисциплина. Филозофски е затоа што бара потекло од современи филозофски дебати. Таа е историска затоа што се обидува да ги разбере овие потекло на свој начин и во свој контекст. Како резултат на тоа, неговите практичари мора да бидат не само филозофски компетентни, туку и умешни во користењето на историски методи.... [-]


Магистерски студии по Digital Management во Стокхолм

Hyper Island
Студии врз за студентски град Дел-студии 15 месеци Open Enrollment Шведска Stockholm

Магистер по дигитален менаџмент ќе ви даде вештини и знаење што треба да се вози промени во дигиталниот свет. Ќе учат додека работат и ќе ги применуваат увидите и учењата за развој на непушачки деловни решенија. [+]

Скратено работно време Управување со дигитални управување

Добијте ги вештините и знаењата што ви се потребни за да се движат промените во дигиталниот свет. Развивање на непушачки решенија за вистински деловни предизвици.

Променете го возилото

Магистер по дигитален менаџмент ќе ви даде вештини и знаење што треба да се вози промени во дигиталниот свет. Ќе учат додека работат и ќе ги применуваат увидите и учењата за развој на непушачки деловни решенија.... [-]