Applied Mathematics програми, барај за врвот Applied Mathematics програми тука! - Applied Mathematics

Applied Mathematics програми, барај за врвот Applied Mathematics програми тука! - Applied Mathematics

Обично се изведува по стекнувањето на диплома, мајстор на уметностите обично бара една или две дополнителни студии. Оние кои сакаат кариера во приватниот сектор или наставна работа во јавната арена често решат да ги извршуваат УО.

Што е магистер по применета математика? Овие програми обично се фокусираат на наставни вештини потребни за решавање на практични математички проблеми. Оние кои го следат степенот учат како да ја комбинираат математичката наука со специфично знаење за да одговорат на прашањата што користат математички модели. Така, повеќето програми бараат од учениците да развијат аналитички вештини за употреба во реални сценарија. Програмите, исто така, имаат тенденција да одат во длабочина, предавање на учениците како да го претворат теоретското знаење во практични апликации. Бидејќи применетата математика е составен дел на различни професионални полиња, некои програми може да им овозможат на учениците да ги дизајнираат сопствените наставни програми врз основа на нивните интереси. Студентите, исто така, обично учат научни компјутерски вештини, кога тие ги извршуваат применета математика степен.

Оние кои дипломираат со магистер по применета математика имаат тенденција да размислуваат критички, генерално ги прави успешни во сите аспекти од нивниот живот. Бидејќи претприемничките задачи бараат вештини за решавање на проблемите, дипломците се обично подобро способни да управуваат со пари, да прават договори за живеење и да ги стават бизнис идеите во акција.

На трошок за добивање на применета математика степен варира во зависност од колеџ, а должината на програмата, исто така, влијае на трошоците. За ефикасно користење на буџетот, учениците треба да ги истражат трошоците поврзани со посетување на училиштето по свој избор.

Професионалните кариери во применетата математика често се менуваат. Дипломирани студенти на магистер по применета математика програма обично ги извршуваат кариери во науката, технологијата или академијата. Бидејќи успехот во применетата математика бара примена на специјализирана база на знаење, платите имаат тенденција да бидат конкурентни. Применетите математичари обично можат да очекуваат да работат на краткорочни и долгорочни проекти. Тие исто така имаат тенденција да станат менаџери за работна сила со текот на времето.

Заработете магистер по применета математика може да доведе до значајна и профитабилна кариера. Бидејќи многу колеџи нудат постдипломски студии по применета математика, студентите често имаат различни опции за следење на степенот. Побарајте ја вашата програма подолу и директно контактирајте ја канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на оловната форма.

Читај повеќе

мајстор на уметноста: применета математика

Eastern Kentucky University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Richmond

Оваа програма е наменета за наставниците кои сакаат магистратура или промена во ранг и математика наставници кои сакаат да ги прошират своите знаења на нивната содржина област [+]

. Степен Опции: Математика Средно Применета математика и статистика Кои би биле заинтересирани во оваа програма? Наставници бараат магистратура или промена во ранг Математика наставници кои сакаат да ги прошират своите знаења на нивната содржина област Поединци кои сакаат да освојат најмалку 18 часа на постдипломски кредити во математика, со цел да ги учат двојна запишување курсеви или други курсеви колеџ ниво Кои се условите за да бидат примени во програмата? GRE резултати од најмалку 144 во вербална резонирање, најмалку 147 во квантитативно резонирање, и најмалку 3,5 во Аналитички пишување (ГРЦ поништен за кандидатите со додипломски Успех на најмалку 3,0) Додипломски Успех на најмалку 2,5 Потребни предуслови за изградба на основни курсеви по математика (кандидатите кои немаат овој препарат може да се додели за прием, но се бара да ги преземат потребни за зајакнување на нивните средини курсеви) Почетна сертификација во средното математиката бара за оние кои бараат промена во ранг Каде што вработените се неодамна дипломираните студенти на програмата? Различните системи училиште во Кентаки Заедница колеџи [-]