Multimedia програми, барај за врвот Multimedia програми тука! - Multimedia

Multimedia програми, барај за врвот Multimedia програми тука! - Multimedia

Степенот р е пред се за студентите кои сакаат да ги подобрат своите општо математичкото образование или да учат.

MA програми: Барај тука за Multimedia програми. Земете сите училишни и MA информации directely, да заштедат време и контакт на MA приеми во 3 кликне тука!

Читај повеќе

MA in Multimedia Journalism

GCU - Glasgow School for Business and Society
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Обединетото Кралство Glasgow

[+]

Крајниот елемент на програмата е проектот, кој ви дава можност да создадете значителен дел од стандардната новинарска работа објавена / објавена / емитувана.

Методи за проценка

Секој модул се проценува одделно: како што се континуирани предмети; испити или тестови (стенографија и денови за вести - кои всушност претставуваат групен испит кој трае цел ден); а некои од комбинација на предмети и NCTJ прегледи (закон, влада).... [-]


Мултимедијално новинарство (Печати

University of Westminster - Westminster School of Media, Arts and Design
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година Обединетото Кралство London

На печатените и онлајн Pathways на овој курс ќе ви овозможат со сите практични и интелектуални вештини што ви треба да работат како мулти-платформски новинар. Додека стекнуваат увид во современото производство на дигитални вести и раскажување приказни, овој курс ви овозможува да стекнете подлабока основа во способностите на пишаното новинарство. [+]

На печатените и онлајн Pathways на овој курс ќе ви овозможат со сите практични и интелектуални вештини што ви треба да работат како мулти-платформски новинар. Додека стекнуваат увид во современото производство на дигитални вести и раскажување приказни, овој курс ви овозможува да стекнете подлабока основа во способностите на пишаното новинарство. За ова, сите ученици ги учат основните вештини за аудио, видео. Курсот има многу практичен фокус, така што од вас се очекува да се развијат идеи за приказни и да се соберат свој материјал преку истражување и известување за новинарски предмети. Ќе ви биде дадена целосна обука за користење на нашите најнови медиумски ресурси, осигурувајќи дека ќе дипломирате од курсот како мулти-квалификуван новинар кој е компетентен во дигиталното и печатеното новинарство. И магистерски и постдипломски студии може да се земе како вонредни курсеви (дење) во текот на две години студирање два дена во неделата.... [-]


Мултимедија новинарство (емитување) м-р

University of Westminster - Westminster School of Media, Arts and Design
Студии врз за студентски град Целосна 1 година Обединетото Кралство London

На емитување Pathway на овој курс ќе ви овозможат со сите практични и интелектуални вештини што ви треба да работат како мулти-платформски новинар, во исто време ви овозможува да стекнат подлабока основа во способностите на емитува новинарство. Сите ученици ги учат основните вештини за аудио, видео и дигитално известување. Курсот има многу практичен фокус, така што од вас се очекува да се развијат идеи за приказни и да се соберат свој материјал преку истражување и известување за новинарски предмети. Ќе ви бидат дадени целосна обука за користење на нашите најнови медиумски ресурси, осигурувајќи дека ќе дипломирате од курсот како мулти-квалификуван новинар кој е компетентен во дигиталното и емитуваното новинарство. [+]

На емитување Pathway на овој курс ќе ви овозможат со сите практични и интелектуални вештини што ви треба да работат како мулти-платформски новинар, во исто време ви овозможува да стекнат подлабока основа во способностите на емитува новинарство. Сите ученици ги учат основните вештини за аудио, видео и дигитално известување. Курсот има многу практичен фокус, така што од вас се очекува да се развијат идеи за приказни и да се соберат свој материјал преку истражување и известување за новинарски предмети. Ќе ви биде дадена целосна обука за користење на нашите најнови медиумски ресурси, осигурувајќи дека ќе дипломирате од курсот како мулти-квалификуван новинар кој е компетентен во дигиталното и емитуваното новинарство. И магистерски и постдипломски студии може да се земе како вонредни курсеви (дење) во текот на две години студирање два дена во неделата.... [-]


Магистер по мултимедијално новинарство

Manchester Metropolitan University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Обединетото Кралство Manchester + 1 more

Овој курс обезбедува директен пат во новинарството на 21 век. Дипломирани студенти од сите дисциплини се опремени со знаење и вештини во новинарството преку интензивна практична обука и школувањето. Дизајниран да ги задоволи барањата на работодавачите во медиумите во Обединетото Кралство и пошироко, курсот го учи посветен кадар со искуство во медиумите и индустријата и со силни професионални врски. [+]

Преглед

Овој курс обезбедува директен пат во новинарството на 21 век. Дипломирани студенти од сите дисциплини се опремени со знаење и вештини во новинарството преку интензивна практична обука и школувањето.

Дизајниран да ги задоволи барањата на работодавачите во медиумите во Обединетото Кралство и пошироко, курсот го учи посветен кадар со искуство во медиумите и индустријата и со силни професионални врски. Ќе имате корист од задолжителната поставеност обезбедување на клучните можности за мрежно поврзување и подобрување на вашата вработливост.... [-]