MA Колорадо, CO - MA програми во Колорадо, CO MA, Колорадо, CO

MA Колорадо, CO - MA програми во Колорадо, CO MA, Колорадо, CO

Master

М-р применета лингвистика е најчестиот на голем број на мајстори, или магистер, како тие се најчесто познати, кои имаат повисока концентрација на науката и се фокусира помалку на училница пракса.

Образование во Соединетите Американски Држави е главно обезбедени од страна на јавниот сектор, со контрола и финансирање доаѓаат од три нивоа: државни, локални и федерални, по тој редослед.Општите барања да учат на повисоко ниво на образование во Соединетите Американски Држави ќе го вклучите вашиот приемните есеј (исто така познат како изјава за намена или за лична изјава), препис на евиденција, препорака / препораки, јазични тестови

Државата Колорадо, именувана по реката Колорадо е дом на популација од над 5 милиони евра. Тоа е повеќе од 30 јавни и приватни универзитети и колеџи.

MA Колорадо, CO - Земи си MA во Колорадо, CO. Земете ги сите програмата БМВ и училиште информации. Заштедете време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

Мајстор на уметноста во настава

Metropolitan State University of Denver
Студии врз за студентски град Целосна September 2018 Соединети Американски Држави Denver

Мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма е наменета за кандидати со диплома во областа, освен образованието, кои сакаат да добијат магистрирал и да стане лиценциран наставник во областите на или основното образование или дефектологија. Двете области обезбедуваат сеопфатна позадина во образованието со сите потребни предмети и клиничко искуство за лиценцирање во државата Колорадо. [+]

Мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма е наменета за кандидати со диплома во областа, освен образованието, кои сакаат да добијат магистрирал и да стане лиценциран наставник во областите на или основното образование или дефектологија. Двете области обезбедуваат сеопфатна позадина во образованието со сите потребни предмети и клиничко искуство за лиценцирање во државата Колорадо.... [-]


мајстор на уметноста во меѓународни студии

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град 2 години September 2018 Соединети Американски Држави Denver

Магистер по меѓународни студии е комбинација на интердисциплинарен јадро со во-длабочината на дисциплинска поле и суштински концентрација. Во прилог на нивните тематски студии, студентите се добие широка изложеност на интелектуална полиња за меѓународни студии и теоретски традиции научници го користат за изучување на нашиот комплекс во светот. Студентите заинтересирани во спроведувањето кариера во дипломатијата или други делови од јавниот сектор, приватниот сектор, или непрофитна светот често се за овој степен. Покрај тоа, степенот работи добро за оние ученици кои сакаат да ги извршуваат докторат, без разлика дали за академски или други кариера пат. Магистер по меѓународни студии е нашиот најголем флексибилна степен, со огромен број можности да се развие програма за да ги собере посебни потреби, интереси и професионални цели. [+]

[-]

Мајстор на уметноста во меѓународната безбедност

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град September 2018 Соединети Американски Држави Denver

Програмата Магистер по меѓународна безбедност предвидува во-длабочината на знаење и разбирање на меѓународната безбедносна средина во 21 век. Да им овозможи на студентите да се справат со комплексни предизвици на post-9/11 светски, на програмата се смета за безбедност од широка теоретски и историска перспектива, поставување на традиционалните безбедносни проблеми во контекст на таквите области како развој, економија и човековите права. Студентите се фокусира на теми вклучувајќи ги и стратегија, надворешната политика, разузнавање, за домашна безбедност, воени анализи, регионалната безбедност и решавање на конфликти. Наставната програма е комбинација релевантни предмети со задолжително стажирање, обезбедување на студентите со знаења и вештини барани од страна на пазарот за меѓународна професионална безбедност, широко дефинирани. Дипломирани студенти се исклучително добро подготвени да служи како администратори, менаџери, дипломати, воени и државни службеници, политички аналитичари и консултанти. [+]

Програмата Магистер по меѓународна безбедност предвидува во-длабочината на знаење и разбирање на меѓународната безбедносна средина во 21 век. Да им овозможи на студентите да се справат со комплексни предизвици на post-9/11 светски, на програмата се смета за безбедност од широка теоретски и историска перспектива, поставување на традиционалните безбедносни проблеми во контекст на таквите области како развој, економија и човековите права. Студентите се фокусира на теми вклучувајќи ги и стратегија, надворешната политика, разузнавање, за домашна безбедност, воени анализи, регионалната безбедност и решавање на конфликти. Наставната програма е комбинација релевантни предмети со задолжително стажирање, обезбедување на студентите со знаења и вештини барани од страна на пазарот за меѓународна професионална безбедност, широко дефинирани. Дипломирани студенти се исклучително добро подготвени да служи како администратори, менаџери, дипломати, воени и државни службеници, политички аналитичари и консултанти.... [-]


Мајсторот на уметностите во меѓународните човекови права

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град September 2018 Соединети Американски Држави Denver

М-р во меѓународните човекови права им нуди на студентите со можност да ги истражуваат прашањата на човечкото достоинство, а критички ги испитуваше норми, процеси и институции со цел за унапредување и заштита на човековите права во нашата глобализираниот свет. Програмата е уникатна меѓу своите врсници за интердисциплинарни природата, поврзување на човековите права во развој, здравје, безбедност и хуманитарна помош, како и за нејзиниот акцент на теорија и пракса. За ширина, јадро на наставната програма нуди курсеви во теорија на човековите права, историја, право, надворешната политика и економскиот развој. Курсеви со тематски перспективи водат за човекови права на безбедноста, економскиот развој, администрација, родови и други прашања. [+]

М-р во меѓународните човекови права им нуди на студентите со можност да ги истражуваат прашањата на човечкото достоинство, а критички ги испитуваше норми, процеси и институции со цел за унапредување и заштита на човековите права во нашата глобализираниот свет. Програмата е уникатна меѓу своите врсници за интердисциплинарни природата, поврзување на човековите права во развој, здравје, безбедност и хуманитарна помош, како и за нејзиниот акцент на теорија и пракса. За ширина, јадро на наставната програма нуди курсеви во теорија на човековите права, историја, право, надворешната политика и економскиот развој. Курсеви со тематски перспективи водат за човекови права на безбедноста, економскиот развој, администрација, родови и други прашања.... [-]


мајстор на уметноста во меѓународниот развој

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град 2 години September 2018 Соединети Американски Држави Denver

Магистер по меѓународна развој се фокусира на развој теорија, анализа на политиките, политиката на институции, релевантни истражувања и менаџмент вештини. Во програмата се одразува приод кон развојот која се фокусира не само економски прашања, но, исто така, важноста и меѓусебната поврзаност на одржлив економски и човечки развој, човекови права, дистрибутивна правда и еколошка одржливост. Во многу курсеви во меѓународната програма за развој, студентите се фокусира на врските помеѓу скаларен нивоа, од повеќето макро ниво меѓународни институции и иницијативи на повеќето агенди микро-ниво и дејствија преземени од страна на заедниците, фирми, семејства и поединци. [+]

Магистер по меѓународна развој се фокусира на развој теорија, анализа на политиките, политиката на институции, релевантни истражувања и менаџмент вештини. Во програмата се одразува приод кон развојот која се фокусира не само економски прашања, но, исто така, важноста и меѓусебната поврзаност на одржлив економски и човечки развој, човекови права, дистрибутивна правда и еколошка одржливост. Во многу курсеви во меѓународната програма за развој, студентите се фокусира на врските помеѓу скаларен нивоа, од повеќето макро ниво меѓународни институции и иницијативи на повеќето агенди микро-ниво и дејствија преземени од страна на заедниците, фирми, семејства и поединци.... [-]


Мајстор на уметноста во меѓународната администрација

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град 2 години September 2018 Соединети Американски Држави Denver

Магистер по меѓународна администрација е наменета за студентите извршуваат административни кариери во меѓународни поставувања. Студентите во програмата се добие увид на во хуманата димензија на организацискиот живот, студија на јавните финансии и процесот на креирање на политиките; се здобијат со специфични вештини поврзани со управување на непрофитни организации и јавниот сектор, како и развивање на нивното разбирање на меѓународните односи. Главната цел е да се воспостави основа на вештини за управување (луѓе, програми или политики) кои се потребни за да стане лидер во непрофитна организација или јавна сектор во меѓународен контекст. Предмети е рамнотежа на теорија и пракса, се фокусира на основните принципи се однесуваат на управувањето во приватниот, јавниот и непрофитниот сектор. Програмата нуди на студентите можност да се здобијат со стручност во одредена област на политики како што се човековите права, развој, безбедноста или глобалното здравје. [+]

Магистер по меѓународна администрација е наменета за студентите извршуваат административни кариери во меѓународни поставувања. Студентите во програмата се добие увид на во хуманата димензија на организацискиот живот, студија на јавните финансии и процесот на креирање на политиките; се здобијат со специфични вештини поврзани со управување на непрофитни организации и јавниот сектор, како и развивање на нивното разбирање на меѓународните односи. Главната цел е да се воспостави основа на вештини за управување (луѓе, програми или политики) кои се потребни за да стане лидер во непрофитна организација или јавна сектор во меѓународен контекст. Предмети е рамнотежа на теорија и пракса, се фокусира на основните принципи се однесуваат на управувањето во приватниот, јавниот и непрофитниот сектор. Програмата нуди на студентите можност да се здобијат со стручност во одредена област на политики како што се човековите права, развој, безбедноста или глобалното здравје.... [-]


мајстор на уметноста во глобалните финансии, трговија и економска интеграција

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град 2 години September 2018 Соединети Американски Држави Denver

М-р програма во Глобална финансии, трговија и економска интеграција (GFTEI) им нуди на студентите со мултидисциплинарен, политика фокусирани на испитување на глобалната економија. Курсеви се фокусира на комплексни промени во тек во глобалната економија, вклучувајќи ги и новите модели на финансиски, трговски и човечкиот капитал текови и нивното влијание врз националните економии, влијанието на глобализацијата врз државотворен капацитет, автономија политика и националните економски услови, односот помеѓу економскиот , политички и социјални резултати, корпоративното управување и конкуренцијата и интеракцијата на интересните групи, држави и мултилатерални договори и организации. [+]

М-р програма во Глобална финансии, трговија и економска интеграција (GFTEI) им нуди на студентите со мултидисциплинарен, политика фокусирани на испитување на глобалната економија. Курсеви се фокусира на комплексни промени во тек во глобалната економија, вклучувајќи ги и новите модели на финансиски, трговски и човечкиот капитал текови и нивното влијание врз националните економии, влијанието на глобализацијата врз државотворен капацитет, автономија политика и националните економски услови, односот помеѓу економскиот , политички и социјални резултати, корпоративното управување и конкуренцијата и интеракцијата на интересните групи, држави и мултилатерални договори и организации.... [-]


мајстор на уметноста во решавање на конфликтот

University of Denver, Josef Korbel School of International Studies
Студии врз за студентски град 15 месеци September 2018 Соединети Американски Држави Denver

На интердисциплинарна програма во решавање на конфликти се фокусира на проучување и примена на алтернативни теории, разни видови на договарање и преговарање техники, како и во врска со етичките прашања. Овие теми се испитуваат преку избрани случаи на судир да се разбере како да управуваат и да се подобри социјални модели и политичките избори меѓу поединците, во рамките на организациите, како и низ културите. [+]

На интердисциплинарна програма во решавање на конфликти се фокусира на проучување и примена на алтернативни теории, разни видови на договарање и преговарање техники, како и во врска со етичките прашања. Овие теми се испитуваат преку избрани случаи на судир да се разбере како да управуваат и да се подобри социјални модели и политичките избори меѓу поединците, во рамките на организациите, како и низ културите.... [-]