Магистерски програми

А Магистер на науки (м-р или за кратко) е степен доделени на универзитети од целиот свет за завршување на постдипломски-ниво студија во областа на науката или технологија поврзани. Уписот во степен магистерска програма преведува за правење значајна инвестиција во една професионална кариера. Во прилог на зголемена кариера што може да биде стекнато со преземање на Магистер на науки, исто така, студентите се развие вредни лични вештини и да се исполнат се клучен предуслов за докторски студии. Биолошки и животни науки Бизнис, инженерството и технологијата, како и природни науки се клучните академски области на студии кои нудат Магистер на науки програми. Магистер на науки Кандидатите кои вообичаено треба да направите независно истражување и претстави теза како услов за дипломирање. На различни Магистер на науки програми може да биде огромно - Don 't нека ти застани! Започнете вашето пребарување со гледање на најпопуларните Магистер на науки степени и се наведени подолу.

Newly added MScs

SRH University Heidelberg

Магистер на науки во големи податоци и бизнис анализи

Декември 14, 2018
Да се постават темелите за дигитална трансформација во компаниите, бизнисите на утре ќе треба креативни умови кои можат да користат податоци за да генерираат знаење. Големата анализа на податоци - која оди подалеку од едноставната анализа на податоци - ќе биде од суштинско значење за решавање на економските предизвици на иднината. Новите деловни сегменти и… [+] дигиталните бизнис модели повикуваат на комбинација на аналитичка експертиза, претприемачки начин на размислување и комуникациски вештини. [-]

University of Central Missouri

Магистрирал во правда (м-р)

Декември 13, 2018
Кога ќе бидете подготвени да продолжите со образованието, изберете добро воспоставена програма со факултет од светска класа. Одделот за кривична правда на UCM е основан во 1962 година и останува верен на своите корени додека продолжува да иновира и води чекор со денешните агенции за кривично право.… [+] [-]

Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Магистер на науки во био-информатика

Декември 12, 2018
Технолошките достигнувања ја претворија биологијата во научно-ориентирана информација. Лавината на молекуларните податоци овозможува клучните откритија во биологијата, екологијата и молекуларната еволуција, предизвикува иновации во биотехнолошката и фармацевтската индустрија и поддржува донесување на одлуки за медицински и владини одлуки.… [+] [-]

Што е Магистер на науки?