Магистер по менаџмент угостителство и лидерство

SRH Hochschule Berlin

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по менаџмент угостителство и лидерство

SRH Hochschule Berlin

Станете модератор во угостителството

Вашиот пат до највисоките нивоа на управување на меѓународната угостителска индустрија.

Програмата Магистер е многу добар избор за вас, ако ...

 • би сакале да се специјализираат во секторот за угостителство според степенот на менаџерската диплома
 • веќе стекнале знаење за индустријата за време на вашата диплома и би сакале да го продлабочат ова знаење
 • се во потрага по постдипломски курс со иновативни содржини во управувањето со угостителството и управувањето со персоналот

Содржина, цел и структура на курсот

Ова ве прави специјалист - програмата на мајстор

Англиски-предавал господар курс на студии Управување со угостителството

Програмата Магистер е дизајниран на таков начин што основните лидерски вештини се развиваат и дипломираните студенти се подготвени за идните предизвици во индустријата.

Секој семестар ги опфаќа следните теми:

Лидерски вештини (1 семестар)

Првиот семестар служи за подготовка на дипломирани студенти на диплома програми во угостителство менаџмент или со економска содржина и искуство или афинитет за хотелската индустрија за нивните идни задачи како меѓународно распоредливи менаџери. Поради оваа причина, фокусот на првиот семестар е на оценување на економските предизвици на индустријата во контекст на глобалните трендови и предизвици, на пример, технолошки, дигитални или интеркултурни. Идните пазари и нивните можности треба да бидат препознаени од страна на студентите со цел да се развијат бизнис модели, вклучувајќи го и неопходното финансирање. Покрај тоа, важно е да се разбере важноста на раководството во хармонија со корпоративната култура и да се развијат и применат соодветните компетенции.

Примена на задачите за лидерство (втор семестар)

Во вториот семестар, овие лидерски компетенции се применуваат во конкретните лидерски задачи на индустријата, а особено соработката со сопствениците, финансиерите или друштвата за управување со недвижности. Покрај тоа, различни концепти на операторот, стратегии за глобална дистрибуција и развој на концепти како во кулинарството така и во гостопримството се анализираат и одржливо се дизајнирани во однос на развојот на пазарот. Развојот на личните и социјалните акциони способности е особено промовиран во "Договарање

Одење меѓународна (3-ти семестар)

Во третиот семестар фокусот е на интернационалноста. Во зависност од предусловите и целите на студентот, развиените компетенции досега се развиваат во практична фаза (6 месеци) што ги исполнува барањата и се рефлектира со поддршка на супервизорите или се продлабочува во текот на еден семестар на еден од партнерските универзитети со специфична наставна програма за индустријата.

Искуство во длабочина (4-ти семестар)

Последниот семестар започнува со онлајн истражувачки модул ("Анализа на меѓународен бизнис"), проследен со магистерски труд, идеално комбиниран со прашање од хотелската пракса.

Перспективи за кариера

Најдобри изгледи - програмата на мајстор ќе ве однесе до врвот

Ништо не стои на патот на вашата кариера по диплома нашиот мајстор. Индустријата, исто така, нуди идеални услови за ова, бидејќи меѓународните хотелски синџири сè повеќе доминираат на пазарот и се зголемува потребата за менаџери.

Дипломирани студенти на мајсторот можат да сметаат на многу интересни полиња на активност, особено во горниот менаџмент. Во такви позиции на врвот на компанијата, специјално познавање е од суштинско значење. Поради оваа причина, најдобрите идни перспективи постојат за менаџери кои се специјализирани во туристичката индустрија и се академски квалификувани.

Магистерски дипломирани студенти можат да сметаат на многу интересни полиња на активност, особено во горниот менаџмент. Во такви позиции на врвот на компанијата, важноста на раководството и клучните компетенции се важни. Во туристичката индустрија, квалификуваните менаџери, според тоа, имаат најдобра иднина и можности за кариера.

Покрај тоа, со степен "мајстор на уметноста (р)" ќе се создаде најдобри услови за академска кариера во наставата и истражувањето.

Апликација

Што треба да се донесе - Приемот на барањата за програмата за магистратура од 1,5 години

Програмата Магистер бара сервис ориентација, мотивација и социјална компетентност од нашите студенти. Ние сме среќни да им дадеме истото назад со мали курсеви, индивидуални совети за кариера и барајќи настава.

Барањата:

 • 3-годишен диплома од признаен универзитет
 • Основно разбирање на економијата докажано со модули во претходните студии
 • Јазик барања за англиски јазик со седиште програма се TOEFL (84 ИБТ) или споредливи сертификати (на пример, ИЕЛТС Академски: најмалку 6.0, TOEIC: најмалку 785 или сертификат за напуштање на училиштето). Универзитетскиот степен завршен на англиски јазик ќе биде доволен како доказ за познавање на јазикот.
 • Искуство во туристичката индустрија

Програмата Магистер е многу добар избор за вас, ако сакате да ...

 • ... веќе стекнаа познавање на индустријата за време на вашата диплома и би сакале да се продлабочи ова знаење
 • ... види перспектива во хотелски и гастрономички консалтинг
 • ... би сакале да преминете на високи менаџерски позиции во меѓународната угостителска индустрија
This school offers programs in:
 • Англиски


Последен пат ажурирани December 6, 2018
Времетраењето и Цена
This course is Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Oct. 2019
Duration
Време на траење
4 Семестри
Целосна
Price
цена
620 EUR
месечно (студенти на ЕУ / EWR). 680 евра месечно (ученици кои не се членки на ЕУ / не-EWR).
Locations
Германија - Berlin, Berlin
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Oct. 2019
Германија - Berlin, Berlin
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај