Магистер по туризам менаџмент

Rome Business School

Опис на програмата

Read the Official Description

Магистер по туризам менаџмент

Rome Business School

Со студентите од повеќе од 140 земји низ целиот свет, Rome Business School магистер по менаџмент на туризам е идеален избор за професионалци кои бараат програма од светска класа за да започне или да се консолидира успешна кариера во меѓународниот туристички сектор. Квалитетот на наставата во комбинација со нашите водечки услуги за кариера и вмрежување ја прави оваа програма совршено погодна за оние кои сакаат да напредуваат на денешниот пазар на труд и во глобалниот бизнис.

Туристичките понуди достигнаа евидентна зрелост и контекстуални барања за зголемување и диверзификација на туристичките дестинации. Професионалци кои се подготвени и се способни да се соочат со предизвиците на оваа индустрија ќе најдат нови можности за работа и нагорна мобилност.

Целни примачи

Магистер по туризам менаџмент е наменета за:

 • нови дипломци и студенти (предмет на интервју);
 • млади лица кои сакаат да започнат кариера во туристичката индустрија;
 • професионалци во туристичката индустрија кои сакаат да го исполнат своето знаење со контакти со некои од највозбудливите врсници на светската средина и индустрија.

Присутните, кои се стремат да направат пат да растат во рамките на нивната организација или да започнат свој сопствен бизнис, сакаат да ја зголемат својата перспектива на овој пазар и / или да ја завршат својата професионална обука со добивање на сертификација строго замислена за туристичката индустрија , во голема мера ќе имаат корист од оваа програма.

Структура (времетраење - 1 година)

 • Шест месеци предавања
 • Шест месеци посветена на интернационални практиканти и работа на проекти
 • Посети во меѓународни компании и организации
 • Интегративна културна програма
 • Семинари и настани

Начини на присуство

Овој мајстор курс може да се присуствува на англиски јазик, било на кампусот или со учење на далечина, во Дел-време формула (2 три часа предавања неделно).

Содржина

 • Воведна област: Туристичкиот систем и туристичката организација
 • Стратешки менаџмент
 • Економија во туризмот
 • Вовед во сметководство за менаџери
 • Бизнис планирање
 • Принципи на маркетинг
 • Методологија за создавање на искуствено патување
 • Глобалниот систем за храна и вински туризам
 • Глобалниот систем за туризам во областа на уметноста и културата
 • Глобалниот моден туризам систем
 • Глобалниот систем за романтичен туризам
 • Глобалниот спортски туристички систем
 • Глобален зелен и одржлив туристички систем
 • Дигитален маркетинг за дизајн на патувања и управување со туризмот
 • Управување со брендот
 • Туристички техники и продажба на патувања
 • ИТ простор - системи за резервирање и нови технологии во управувањето со туризмот
 • Проект за управување со површина: планирање на туризмот
 • Правна област: Туристичко законодавство и регулатива
 • Комуникација и човечки ресурси
 • Грижа за корисници
 • Справување со ризици
 • Односи со јавноста
 • Екосистем за стартување
 • Секторски изложби
 • Нови трендови

Услуги за кариера

Присуството на овој магистратура има право да:

 • Меѓународни практиканти во водечки компании и организации;
 • Вклучувањето на вашето CV во базата на податоци на Rome Business School и нејзината дистрибуција до бизниси, организации и headhunters кои припаѓаат на меѓународна мрежа на Rome Business School ;
 • Бесплатен преглед на CV;
 • Поддршка во раководењето со интервјуа за работа;
 • Вмрежување со меѓународни менаџери, професионалци и сопственици на бизниси;
 • А персонализирана услуга за пребарување и означување за најдобрите можности за работа во Италија и во странство.

По завршувањето на овој магистерски курс, учесниците ќе можат да работат, меѓу другите профили:

 • Патни консултанти;
 • Организатори на активности за прибирање финансиски средства насочени кон унапредување на туристичките активности во јавните и приватните агенции и компании;
 • Соработници на тур-оператори и туристички агенции за реализација на туристички понуди;
 • Секторски консултанти за земјоделски компании и претприемачи за промоција на храна и производи од вино;
 • Секторски консултанти за јавниот сектор за планирање, организирање и управување со активности за локална туристичка промоција;
 • Промотори на храна и вински производи и културни туристички правци.

Цели на учење

По завршувањето на програмата, учесниците ќе можат:

 • Прочитајте локална средина преку своите производи од земјоделство и специјализирани производи;
 • Ја познавате главната италијанска (и меѓународна) специјална храна и вина;
 • Препознавање на локалните културни и еколошки ресурси од аспект на интеграцијата на туристичката понуда;
 • Идентификување на социјалните, финансиските, политичките, јавните и приватните актери и примарни играчи кои учествуваат во управувањето, зачувувањето, валоризацијата и промовирањето на локалното културно богатство;
 • Идентификување на регулаторните и финансиските алатки кои се однесуваат на промовирање на иницијативи за поддршка на туризмот;
 • Идентификувајте ги активностите и стратегиите прилагодени за заштита, валоризирање и промовирање на туристичкиот производ;
 • Изгради туристичка понуда која ги интегрира локалните култури, околини и вкусови преку пристап насочен кон зголемување на знаењето преку задоволство на сите сетила;
 • Да се развијат активности насочени кон промовирање на локално опкружување од аспект на одржливоста на животната средина и на одговорен туризам;
 • Идентификувајте и соработувајте со актерите (туроператори, туристички агенции итн.) Кои се вклучени во изработка на туристички пакети;
 • Да се развијат компетенции во контекст на рурален консултантски консултации за храна и вински туризам;
 • Дизајн на маркетинг и комуникациски стратегии насочени кон промоција на производи во локални средини (фет, изложби, настани) и во специфични секторски контексти (изложби, конференции, состаноци, манифестации, тематски изложби итн.).

Придобивки

Наставници од светска класа

Факултетот за магистрирал е составен од високо избрани меѓународни универзитетски професори, обучувачи и бизнис менаџери, извлечени од различни оперативни и професионални полиња и на тој начин можат да донесат на маса богат спектар на најсовремени искуства и компетенции. Наставниот пристап е насочен кон стекнување на know-how, при што пренесување на надлежностите навистина корисни за професионалниот развој на учесниците.

Туторинг

За кампусот и курсевите за учење на далечина, учесниците секогаш можат да сметаат на помош на воспитувачот за какви било објаснувања што можат да ги побараат за завршување на тестовите и вежбите кои се бараат од секој модул и за завршниот проект

Материјали за учење

Студентите регистрирани за магистриралскиот курс ќе бидат издадени со богатство материјали за учење, вклучително и слајдови, учебници, студии на случај, статии, видеа и корисни интернет-врски.

Регистрирање во Асоцијацијата на алумни на Rome Business School

Присуството на магистриралскиот курс овозможува да стане дел од асоцијацијата на алумни на Rome Business School , меѓународна мрежа преку која студентите од Rome Business School можат да споделат идеи, искуства и проекти. Многу олеснувања се исто така достапни за следење на дополнителни курсеви за обука.

Услови за влез

Сите кандидати мора да имаат тригодишен степен (или да бидат во близина на проектот). Оние со релевантни професионални квалификации или големо професионално искуство, исто така, ќе бидат разгледани.

Кандидатите треба да покажат познавање на англискиот јазик за време на интервјуто.

За двете на кампусот и опции за учење на далечина, а со цел да се обезбеди висококвалитетен курс за обука, часовите може да се состојат од најмногу 15 учесници.

Стипендии

Делумни стипендии се достапни за покривање на дел од школарината. Стипендиите ќе бидат доделени врз основа на личен, искуствено и техничко-мотивациски профил на кандидатите.

Рати

Плаќањето на таксата за учество може да се инсталира. Во случај на плаќање на надоместокот за учество во едно решение, ученикот ќе има 10% попуст.

This school offers programs in:
 • Англиски
Rome Business School

Последен пат ажурирани January 10, 2019
Времетраењето и Цена
This course is
Он-лајн студии
Кампусот врз основа
Start Date
Дата на започнување
Mar. 2019
Oct. 2019
Duration
Време на траење
1 Година
Дел-студии
Price
цена
6,500 EUR
Locations
Италија - Italy Online
Дата на започнување : Oct. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Италија - Rome, Lazio
Дата на започнување : Mar. 2019
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Dates
Mar. 2019
Италија - Rome, Lazio
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај
Oct. 2019
Италија - Italy Online
Крајна дата за аплицирање Контактирај
Дата на завршување Контактирај