Популарни студии

Бројот на опции студија може да биде огромно - не нека ти застани! Започнете пребарување со гледање на најпопуларните студии.

Новододадените магистерски студии

American College of Acupuncture & Oriental Medicine

Господар на Интегрирано Wellness Management

Декември 16, 2018
Целта на мајстор на Интегрирачки Wellness Management програма е да се обучуваат да бидете здравствен и велнес администратор.

EAE Business School

Магистер по менаџмент на снабдувачки синџири

Декември 15, 2018
Магистер по менаџмент на снабдувачки синџири

SRH University Heidelberg

Мајстор на факултет во технологија на вода

Декември 14, 2018
Технологијата за вода е една клучна точка на инженерството во животната средина и затоа е клучен дел од нашата иднина. Поради загадувањето на животната средина, климатските промени или нашата зголемена светска популација, предизвиците во темите поврзани со вода се менуваат. Програмата Магистер програма за вода се фокусира на овие теми. Тој го опфаќа … [+]проблемот на промена на ублажување на проблемите како заштита од поплави и технологии, како што се бигор и, се разбира, аспекти на одржливост и енергија. Технологијата за вода вклучува теми од "Санитарно ориентирани ресурси во земјите во развој" до "Третман на индустриски отпадни води" до "Вода како извор на енергија". Програмата на нашиот мајстор во "Технологија за вода" ќе ви овозможи да го разберете глобалното поле на водена технологија и да развиете решение базирани пристапи кон различни еколошки прашања. [-]

Магистратура 's

Без разлика дали сте во потрага да пресилвам вашата кариера или само сакате да дознаете повеќе за својата професија, магистратура е голема инвестиција. Магистерски програми се достапни во речиси секоја академска дисциплина, како и со илјадници програми ширум светот да се изберат, сте сигурни да се најде програма која одговара на вашето образование цели, буџет и распоред.

Видови на магистерски

Иако постојат некои специјализирани програми, како мајстор на факултет (Менг) или Мајсторот на истражувања (MRes), степени повеќето господар се или мајстор на уметноста или Магистер на науки. Мајстор на уметноста (р) степени обично се доделуваат за студии во хуманистичките науки, ликовната уметност, филозофија, или општествените науки. Магистер на науки (м-р) степени се фокусира на квантитативна предмети како што се науката, технологијата, инженерството и математиката дисциплини. Во прилог на предмети, м-р степени обично имаат значајна компонента за истражување, како што голем проект или теза дека може да се направи поединечно или во група, во зависност од програмата.

Магистер Предности

Еден од најпознатите очигледни предности на мајстори степен е зголемување на можностите за вработување. Некои професии или бараат мајстори степен за влез или ретко вработуваат луѓе со само диплома. Примери за овие професии вклучуваат статистичари, лекарски помошници, училиште и советници.

Другите предности на добивање мајстори степен вклучуваат:

  1. Зголемување на платите во некои професии. На пример,com/sites/jacquelynsmith/2012/06/08/the-best-and-worst-masters-degrees-for-jobs-2/2/">Forbes reported дека работниците со магистратура во електротехниката или МБА може да се очекува да се направи повеќе од 100.000 долари годишно, по средината на точка на нивните кариери.
  2. Зголемување на вештини и знаење што да те направи повеќе вредни за работодавецот и може да обезбеди патека за работни места во својата професија со поголема одговорност.
  3. Поширок поглед на вашата професија која Ви овозможува да комуницира полесно со оние во другите организации.
  4. Вграден мрежа на професионалци од своите соученици, наставници, и алумни асоцијација.
  5. А демонстрација на посветеност кон својата професија.
  6. Знаењето ќе добиете за областа што се страстни за. < / Li>

Избор програма твојот господар

Во светот постојат илјадници програми господар да изберат. Магистратури обично бараат 1-2 години со полно работно време академски студии надвор степен на диплома. Вонредни студенти може да се стави повеќе од 2 години да ги завршат нивните студии.

Пред да се одлучат за Мастер програма, прво треба да се утврди она што дисциплина сакате да учат и што сродните дисциплини може да се разгледа како добро. Вашиот прв избор може да изгледа очигледно, но одредени степен што го сакате не можат да бидат понудени во програма со која одговара на вашите потреби. На пример, ако сте заинтересирани за бизнис , можеби ќе сакате да се разгледа програми мајстори во финансии , економија , и човечки ресурси во прилог наidType = 1 & idSector = 934 "> управување со бизнисот.

Откако ќе го стесните вашата посакувана поле или полиња на истражување, следното прашање да се одговори е дали сакате да одат на училиште со полно работно време или со скратено работно време. Полно работно време студии ќе ви овозможи да се фокусираат на вашето образование и ќе се обезбедат повеќето опции, но вие може да има да се преселат и, најверојатно, ќе мора да се откаже работат со полно работно време. Вонредните студии нудат повеќе флексибилност, но може да најдете некои програми невозможно да се заврши додека го држите со полно работно време. На пример, ако вашиот префериран програма нуди настава само во текот на денот, ќе треба една работа која ви овозможува да се земе време надвор во текот на денот да посетуваат настава. Бидете сигурни да ги земат сите предности и недостатоци на полно работно време наспроти вонредни студии пред да донесат одлука, вклучувајќи губење на приход, ако селектираш со полно работно време студии.

Многу програми мајстори сега, исто така, нудат формати различни од училницата. онлајн и учење на далечина програми се добива во популарност и обично се во исто време да ја заврши како традиционалните мајстори степен. Сепак, онлајн програми не се за секого. Тие обично бараат повеќе самодисциплина и недостаток на придобивките од вмрежување и блиски лични контакти со што ќе го добиете од традиционалните програми.


Што е типичен должина и чинење на магистратура?

Додека некои мајстори програми може да се земе само два семестри да се заврши, повеќето типични должина на Мастер програмата е две години, а некои може да потрае додека шест години. Сето тоа зависи од вашата област на студии и за тоа колку ќе се земе курсеви за секој семестар.

Трошоците за добивање на магистратура варира од земја до земја.Во некои земји, како што се Норвешка и Финска, високо образование обично е бесплатно - вклучувајќи мајстори степени. Повеќето програми мајстори во САД чини околу $ 20.000 до 30.000 $, но програми на повеќе престижни училишта, лесно може да биде двојно поголема цена. Ако сте веќе работат со полно работно време, вашиот работодавец може да биде подготвен да им помогне да ги надомести трошоците на степен, ако тоа е во врска со работата. Исто така, во прилог на лични заштеди, не заборавајте за кредити, грантови и стипендии. Некои грантови и стипендии кои се специјално наменети за постдипломски студии.

Можности за кариера со магистерска титула

На САД Бирото за труд статистика објави дека најбрз раст на работни места до 2020 година е проектиран во професии кои бараат мајстори степен, вклучувајќи ги и здравствените и социјалните услуги занимања.На пример, на професиите на семејството терапевт и ментално здравје советување и бараат мајстори степен.

Сепак, дури и ако вашата избрана професија не бара мајстори степен, може да најдете на вашата кариера опции се ограничени, без еден. На пример, многу професии како што се компјутерски науки и инженерство преферираат супервизори, менаџери и технички експерти да имаат мајстори степени. Други професии кои обезбедуваат преференцијален третман на кандидати со дипломи господар вклучуваат нега, образование, економија, музика и уметност.

Прв мајстори степен е многу наградува искуство. Ќе се стекнат со знаења, да се зголеми вашата способност да се даде придонес кон својата професија, ќе се дружат и професионални контакти, како и подобрување на вашиот можности за кариера. Без оглед на вашите интереси, со илјадници мајстори програми достапни ширум светот, ќе бидете сигурни дека да се најде нешто што одговара на вашите потреби.