Магистратура Јордан

Магистерски програми во Јордан - Магистратура Јордан

Master

А мајстор во Јордан ќе се обезбеди единствен културно искуство за странски студенти. Студентите ќе биде ангажиран во арапскиот и исламскиот начин на живот, обезбедување на интелектуално и културно стимулирање искуство. Во последниве децении, Јордан значително развиено систем на високо образование, со што со неа некои одлични програми за постдипломски студии. Надвор од училницата, студентите можат да го посетат археолошки и историски знаменитости, динамичен градови, и прекрасни природни пејзажи.

А мајстор во Јордан е одлична можност да ги унапредат вашето образование и кариера. Дипломирани студенти на мајстор во Јордан програми често имаат конкурентска предност на пазарот на труд во регионот, како и на глобално ниво. Некои од популарните мајстор во Јордан степени во областа на финансии, менаџмент, комуникација и маркетинг, како и на науки, како Јордан е дом на неколку научни институции.

Преглед на мајстор во Јордан програми подолу и може да најдете на образованието што сте биле во потрага по!

Читај повеќе

Магистер по храна наука и технологија

Jordan University of Science and Technology
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Irbid

Магистрирал во храна наука и технологија / Одделот за исхрана и технологијата на храна, се доделува од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само). [+]

Прво: тезата

1. Задолжително Потребно:

АП 701 Експериментален дизајн и анализа на статистичките NF 703 Напредно лабораториски техники во храна и исхрана NF 758 Напредно храна хемија NF 762 Напредно прехранбената технологија NF 791 семинар

2. Изборни Потребно: *

ПП 726 постбербени физиологија NF 754 Напредно микробиологија на храна NF 756 Храна Анализа NF 764 ензими во храната NF 766 Масти во храната NF 768 Протеини храна NF 772 Млечни производи технологија NF 773 Витамини и минерали во исхраната NF 774 Житни технологија и нивните производи NF 776 биотехнологија во храна NF 792 Избрани Теми во храна наука Студентите можат да учат не повеќе од 3 часа кредит од курсеви на 700 или 800 ниво понудени од страна на други програми поврзани со своето поле на проучување на одобрување на деканот на постдипломски студии врз основа на препораката на одделенски постдипломски студии комитет. ... [-]

господар во архитектурата

Jordan University of Science and Technology
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Irbid

Магистрирал во архитектурата е доделена од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само). [+]

Тезата

1. Задолжително Потребно:

Арх 701 Истражувачки методи во архитектурата Арх 711 дизајн на методи и стратегии Арх 748 Архитектонски теорија и критика Арх 751 Архитектура и обновливи извори на енергија Арх 752 градење на технологија Арх 790 семинар

2. Изборни Потребно:

(А) (6-9) часа кредит може да биде избран од листата на изборни постдипломски курсеви подолу:

Арх 731 конзервација на историски и културни споменици и локалитети Арх 732 напредни студии во регионална архитектура Арх 735 напредни студии во историјата на исламската архитектура Арх 738 Архитектура и градежништво на националниот идентитет Арх 742 теории и методи на домување дизајн Арх 745 теорија и критика на современата урбана Дизајн Арх 747 напредни студии во пејзаж Архитектура Арх 753 ниска енергија Архитектура Арх 754 Градење Симулација и експериментирање Арх 782 Психологија на Архитектонски Естетика Арх 791 Специјални Теми во Архитектура ... [-]

мајстор во компјутерски инженеринг

Jordan University of Science and Technology
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Irbid

Магистер степен во компјутерски инженеринг се доделува од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само). [+]

Прво: тезата

1. Задолжително Потребно:

CIE 740 високи перформанси компјутер Архитектура CIE 760 Напредно Оперативни системи CIE 770 Напредно Компјутерски мрежи CIE 780 семинар во компјутерско инженерство

2. Изборни Потребно: *

CIE 712 Компјутерска График Теорија CIE 714 подредување системи и модели CIE 742 Дистрибутивни системи CIE 745 паралелни компјутери CIE 746 Вградени системи во реално време CIE 748 VLSI дизајн CIE 749 вина толерантни Дигитални системи CIE 750 Дигитална обработка на слика CIE 751 Вештачка интелигенција и Машинско учење CIE 752 компјутерска визија CIE 754 Нервните мрежи CIE 756 Фази системи CIE 759 Роботика CIE 761 компајлерот Структури CIE 763 Напредни алгоритми и структури на податоци CIE 765 Напредно софтверско инженерство CIE 772 Мултимедија вмрежување и комуникација CIE 773 складирање област мрежи CIE 774 Напредни Интернет системи CIE 776 компјутерски мрежи безбедност CIE 779 Специјални Теми во компјутерско инженерство Студентите можат да учат не повеќе од 3 часа кредит од курсеви на 700 или 800 ниво понудени од страна на други програми поврзани со своето поле на проучување на одобрување на деканот на постдипломски студии врз основа на препораката на одделенски постдипломски студии комитет. ... [-]

Магистер по математика

Jordan University of Science and Technology
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Irbid

Магистер степен во математиката, се доделува од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само). [+]

Прво: тезата

1. Задолжително Потребно:

Математика 701 напредни методи во применета математика Математика 707 реална анализа јас Математика 721 Нумеричка анализа јас Математика 731 Теорија на веројатност Математика 741 апстрактна алгебра јас Математика 791 семинар

2. Изборни Потребно: *

Математика 708 комплексната анализа јас Математика 709 реална анализа II Математика 722 Нумеричка анализа II Математика 732 применета статистика Математика 733 Математичка статистика Математика 742 апстрактна алгебра II Математика 761 Топологија Математика 771 линеарно програмирање Математика 777 Симулации Математика 792 Напредно Теми во математиката Математика 793 Напредно Теми во статистика Математика 794 Напредно Теми во операцијата истражување Математика 795 независни студии Студентите можат да учат не повеќе од 3 часа кредит од курсеви на 700 или 800 ниво понудени од страна на други програми поврзани со своето поле на проучување на одобрување на деканот на постдипломски студии врз основа на препораката на одделенски постдипломски студии комитет. ... [-]

мајстор во градежништвото

Jordan University of Science and Technology
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Irbid

Магистрирал во градежништво / Градежништво, се доделува од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само). [+]

Магистрирал во градежништво / Градежништво, се доделува од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само) по исполнување на следните услови:

Градежништво

1. Задолжително Потребно:

CE 703 Градежен Семинар CE 731 Напредно армирано-бетонски CE 732 Структурни Динамика CE 733 Метод на конечни елементи CE 736 Напредно структурните Механика ... [-]

Господар комуникации Инжинерство

Al-Ahliyya Amman University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Amman

Програмата има за цел да ги следат глобалните случувања во областа на знаење и, особено, инженерството, кој го видел огромна и брзиот развој на настаните. Каде на телекомуникацискиот сектор е сведок на брзиот развој на скалата на хоризонтална и вертикална диверзификација во обезбедувањето на услуги и развој на квалитетот. Оваа програма се учи само на англиски јазик [+]

Програмата има за цел да ги следат глобалните случувања во областа на знаење и, особено, инженерството, кој го видел огромна и брзиот развој на настаните. Каде на телекомуникацискиот сектор е сведок на брзиот развој на скалата на хоризонтална и вертикална диверзификација во обезбедувањето на услуги и развој на квалитетот.

Оваа програма се учи само на англиски јазик

[-]

Мајсторот на програмата за управување со Владата

Al-Ahliyya Amman University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Amman

Мајсторот на програмата за управување со Владата [+]

• Програма за управување Мајстор Владата

Програмата има за цел да се изгради и развие човечки квалификувани и компетентни кадри во областа на управување со владата преку обезбедување на програмата

Мајстор за применета за академски специјалист во областа на управување со владата насочени кон развој на перформансите на Владата апарати и ресурси

Сподели

Човечкиот труд кој, во постигнување на следниве:... [-]


Господар на закони

Al-Ahliyya Amman University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Amman

Програмата има за цел да се развие процесот на настава и учење и придава особена важност на наставните методи да се донесе на најновите методи и средства, особено оние кои се заинтересирани за дијалог, дискусија и критики и презентација на примени предмети и се обрати колективно и да се најде правни решенија на содржината на теми [+]

Програмата има за цел да се развие процесот на настава и учење и придава особена важност на наставните методи да се донесе на најновите методи и средства, особено оние кои се заинтересирани за дијалог, дискусија и критики и презентација на примени предмети и се обрати колективно и да се најде правни решенија на содржината на теми

[-]

Господар на клиничка психологија

Al-Ahliyya Amman University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Amman

Господар на клиничка психологија [+]

Господар на клиничка психологија

[-]

Мајстор за Интелигентна транспортни системи

Al-Ahliyya Amman University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Amman

мајстор 's програма во Интелигентна транспортни системи (ИТС) е првиот во арапскиот регион, програмата има за цел да им овозможи на дипломираните студенти да се применуваат компјутерски и комуникациски технологии во областа на транспортот и на програмата е на располагање за дипломирани студенти на градежништво, електрична енергија / комуникации, инженеринг и компјутерски инженеринг. Оваа програма се учи само на англиски јазик [+]

Оваа програма се учи само на англиски јазикВовед

мајстор 's програма во Интелигентна транспортни системи (ИТС) е првиот во арапскиот регион, програмата има за цел да им овозможи на дипломираните студенти да се применуваат компјутерски и комуникациски технологии во областа на транспортот и на програмата е на располагање за дипломирани студенти на градежништво, електрична енергија / комуникации, инженеринг и компјутерски инженеринг.... [-]


Мајсторот на Сметководство и финансии

Al-Ahliyya Amman University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Amman

Мајсторот на Сметководство и финансии - Колеџот за бизнис [+]

Мајсторот на Сметководство и финансии - Колеџот за бизнис

Порака од Универзитетот и неговата визија, која ја афирмира Aallt потребни за развој на средства за учење и образование, и тоа значи дека на универзитетот Elimane

Почетна

Оптимално за опстанок и раст во високото образование, но се постигне побрз комуникација со локалните и регионалните варијабли

На Колеџот за бизнис програмата отсек напредок Alsthaddat мајстор во сметководство и финансии, е одобрен од страна на Советот за високо образование... [-]


МПА - мајстор за јавна администрација

Unicaf University (ZM)
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии Open Enrollment Јордан Irbid + 1 more

На МПА е дизајниран да се развие професионалци во јавниот сектор, кои ги разбираат сложените прашања кои ги обликуваат политиките и проектите на локално и национално ниво и кои ги имаат потребните аналитички и менаџерски вештини за да го применат своето знаење во реални ситуации. [+]

На МПА е дизајниран да се развие професионалци во јавниот сектор, кои ги разбираат сложените прашања кои ги обликуваат политиките и проектите на локално и национално ниво и кои ги имаат потребните аналитички и менаџерски вештини за да го применат своето знаење во реални ситуации. Магистер по јавна администрација програма подготвува дипломирани студенти со вештини, перспективи и разбирање потребни за ефикасно да функционира во решавањето на проблемите и справување со предизвиците во рамките на поширокиот јавен сектор.... [-]


Универзитетот во Данди мајстор за образование

Stafford Global
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии Open Enrollment Јордан Jordan Online

Мајсторот на програмата за образование е од суштинско значење за сите професионалци кои работат во образовен амбиент и сакаат да ги подобрат своите професионални учење и да се подобри перспектива за напредување во кариерата. Студентите можат да го прилагодат образовното искуство за да одговараат на нивните индивидуални искуства, потреби и интереси. На програмата може да се пристапи целосно на далечина преку виртуелната средина за учење на Универзитетот. [+]

Придобивки

Мајсторот на програмата за образование е од суштинско значење за сите професионалци кои работат во образовен амбиент и сакаат да ги подобрат своите професионални учење и да се подобри перспектива за напредување во кариерата. Студентите можат да го прилагодат образовното искуство за да одговараат на нивните индивидуални искуства, потреби и интереси. На програмата може да се пристапи целосно на далечина преку виртуелната средина за учење на Универзитетот.... [-]