Магистратура Јужен Судан

Магистерски програми Јужен Судан - Магистратура Јужен Судан

Master

Мајстори се доделени на учениците кои имаат завршено постдипломски студии на ниво во одредена област на студии или област на професионална пракса додека покажувајќи високо ниво на мајсторство во текот на процесот.

По заработуваат диплома, многу студенти, одлучи да се зголеми нивното искуство и образование од страна на извршување на мајстор. А мајстор може да трае околу две години за да заработи, и постојат програми кои се нудат во голем број на области, така што студентите можат да се најдат акцент, која работи за нив и за нивните цели.

 

Жителите на Јужен Судан имаат можност да продолжи високото образование во било универзитет или стручно училиште. Иако постои недостаток на двете институции, неколку програми, за да се прошири на тековната пејзаж на високото образование во Јужен Судан.

Барај тука за магистерска диплома во Јужен Судан. Земете сите училишни и програма инфо, и во контакт со универзитетите во Јужен Судан директно тука!

Читај повеќе

Универзитетот во Данди мајстор за образование

Stafford Global
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии Open Enrollment Јужен Судан Juba

Мајсторот на програмата за образование е од суштинско значење за сите професионалци кои работат во образовен амбиент и сакаат да ги подобрат своите професионални учење и да се подобри перспектива за напредување во кариерата. Студентите можат да го прилагодат образовното искуство за да одговараат на нивните индивидуални искуства, потреби и интереси. На програмата може да се пристапи целосно на далечина преку виртуелната средина за учење на Универзитетот. [+]

Придобивки

Мајсторот на програмата за образование е од суштинско значење за сите професионалци кои работат во образовен амбиент и сакаат да ги подобрат своите професионални учење и да се подобри перспектива за напредување во кариерата. Студентите можат да го прилагодат образовното искуство за да одговараат на нивните индивидуални искуства, потреби и интереси. На програмата може да се пристапи целосно на далечина преку виртуелната средина за учење на Универзитетот.... [-]