Магистратура Алжир

Магистерски програми во Алжир - Магистратура Алжир

Master

Господар на ниво на студии вклучуваат специјализирани студија во областа на истражување или област на професионална пракса. Заработуваат магистратура покажува на повисоко ниво на мајсторство на оваа тема. Заработуваат магистратура може да потрае од една година до три или четири години. Пред да можете да дипломираат, обично мора да пишува и се залагаме за тезата, долго хартија која е кулминација на вашиот специјализирани истражувања.

По заработуваат диплома, многу студенти, одлучи да се зголеми нивното искуство и образование од страна на извршување на мајстор. А мајстор може да трае околу две години за да заработи, и постојат програми кои се нудат во голем број на области, така што студентите можат да се најдат акцент, која работи за нив и за нивните цели.

 

Алжир продолжува да понуди квалитет во високото образование во споредба со другите земји во Северна Африка. Ова се должи на нивната добро опремени библиотеки и високо обучени предавања. Повеќето од универзитетите, исто така, ги нудат своите наставни програми во меѓународни јазици како англиски, шпански, италијански, па дури и кинески јазици.

Барај тука за магистерска диплома во Алжир. Земете сите училишни и програма инфо, и во контакт со универзитетите во Алжир директно тука!

Читај повеќе

Мајстор за управување со européen et стратегии financières

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). Ле мајстор EUROPEEN est un Diplôme européen Валиде par l'IACBE (Меѓународниот совет за колегиум Бизнис Образование) qui est un organisme d'акредитација Американ. [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Appréhender le monde des амбасадор européen et сед particularités Apprendre les methodes Слоновата анализира économique et квантитативни, де controle et d'ревизија Interne Comprendre l'éthique des амбасадор, Les стратегии financières et l'организација bancaire Maîtriser le управување des risques, ла Gestion Financiere Интернационалата, Les стратегии fiscales, на законските et financières, ainsi que le пилотиране де ла перформанси

MÉTIER ОН Les établissements де кредити, Les препријатија обезбедување на Слоновата Ла Gestion d'investissements et l'анализираат des valeurs Les маршеви финансиери, Ле трговија, ла Gestion des risques Ла fonction Financiere организација d'une Ла финансии Слоновата претприемачите, ле капитал малку експлицитен Ла planification Слоновата претприемачите et la консултации Ла Gestion stratégique dans le Domaine финансиер Ла Gestion des risques, ла Gestion des groupes Les, друштва воопшто les титар sont admis sur un Marché réglementé Ла превенција et la Gestion des difficultés d'Entreprises ... [-]

Мајстор за управување со européen et stratégie Слоновата претприемачите

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). Ле мајстор EUROPEEN est un Diplôme européen Валиде par l'IACBE (Меѓународниот совет за колегиум Бизнис Образование) qui est un organisme d'акредитација Американ. [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Acquérir ОН ансамбл де savoirs permettant де créer une activité économique dans ОН плаќа européen Assimiler une култура женерал Слоновата претприемачите Maîtriser les бази du управување des ressources humaines et des организации Appréhender l'ENVIRONNEMENT PROFESSIONNEL меѓународни Approfondir ла stratégie Слоновата претприемачите

MÉTIER ОН

Ле мајстор EUROPEEN управување et Stratégie Слоновата претприемачите подготви о métier де менаџер на Слоновата претприемачите dans les Domaines des услуги ou de l'Industrie.... [-]


господар opérationnel управување européen du développement трајни

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Ле мајстор EUROPEEN est отреждам à ceux qui projettent де travailler en управување du développement трајни, en залог avec Toutes Les fonctions de l'претприемачите, ДАНС Les Trois Grands secteurs économiques ... [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Connaître les аспекти économiques géopolitiques et de l'Europe Appréhender les fondamentaux en développement трајни, ISO 26000, комуникација, qualité, Sante, Sécurité, ENVIRONNEMENT et управување, RSE Maîtriser ла responsabilité sociétale et le développement трајни en претприемачите

MÉTIER ОН

Ле мајстор EUROPEEN est отреждам à ceux qui projettent де travailler en управување du développement трајни, en залог avec Toutes Les fonctions de l'претприемачите, ДАНС Les Trois Grands secteurs économiques, о sein де PME PMI:... [-]


Мајстор за управување со européen environnemental et energétique

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). Ле мајстор EUROPEEN est un Diplôme européen Валиде par l'IACBE (Меѓународниот совет за колегиум Бизнис Образование) qui est un organisme d'акредитација Американ. [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Comprendre le monde européen: Интер-culturalité, ressources humaines, за политички, трговија, меѓународни, fiscalité ... Appréhender les fondamentaux du управување environnemental et énergétique Де ла Gestion statistique et Financiere Maîtriser le droit de l'Environnement et de l'Енерги, Les економии d'Енерџи, ла валоризација des déchets et le пилотиране де ла перформанси

MÉTIER ОН Одговорното Енерџи / ENVIRONNEMENT Charge (д) d'Etude Енерџи / ENVIRONNEMENT Auditeur Енерџи / ENVIRONNEMENT Еко-conseiller en Комора consulaire Консултант Енерџи / ENVIRONNEMENT Chargé du développement трајни Консултант en етиди énergétiques ... [-]

господар européen logistique

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). Ле мајстор EUROPEEN est un Diplôme européen Валиде par l'IACBE (Меѓународниот совет за колегиум Бизнис Образование) qui est un organisme d'акредитација Американ. [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Connaître ла règlementation des échanges commerciaux dans l'унија européenne Assimiler les fondamentaux en комуникација, преговарање, трговија et internationaux финансии, маркетинг, droit des амбасадор, logistique et управување Maîtriser une langue vivante européenne Approfondir де ла logistique производство / дистрибуција де, ле транспорт, ла Gestion де ла qualité, Les стратегии d'achat, L'оптимизација des флукс et des процес

MÉTIER ОН Менаџер на снабдувачки синџири Одговорното де депо ОУ плоча forme одговорното logistique консултант logistique Одговорното де производство Acheteur et approvisionneur одговорното транспорт ... [-]

господар européen informatique

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). Ле мајстор EUROPEEN est un Diplôme européen Валиде par l'IACBE (Меѓународниот совет за колегиум Бизнис Образование) qui est un organisme d'акредитација Американ. [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Connaître les аспекти géographiques, géopolitiques économiques et de l'Europe Apprendre l'администрација des réseaux, ла де Gestion Parc informatique, ла Sécurité des Системс d'информации et l'администрација des Системс d'експлоатација Apprendre à développer des апликации et des créer бази де потоа дејства Maîtriser ла programmation avancée, Les Системс Temps ролна et embarqués Savoir conduire ОН Projet

MÉTIER ОН Одговорното Sécurité des Системс d'информации Готвач де projets Консултант en Systeme d'информации Auditeur informatique Готвач де Projet pour le développement d'апликации ... [-]

господар européen комуникација, spécialité стратегии publicitaires et комуникација numérique

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). Ле мајстор EUROPEEN est un Diplôme européen Валиде par l'IACBE (Меѓународниот совет за колегиум Бизнис Образование) qui est un organisme d'акредитација Американ. [+]

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Mesurer сед connaissances et сед capacités comprendre à l'Europe Maîtriser les fondamentaux en маркетинг, комуникација et publicité Comprendre le droit de la марката, де, друштва et des consommateurs Appréhender ла stratégie globale де комуникација et син кадар правен Approfondir ла комуникација веб-et les nouveaux медиуми

MÉTIER ОН Готвач де publicité on-line Одговорното Mots кругови Готвач де Projet Уредувањето Webmaster Уредувањето Готвач де Projet интернет рекламирање менаџер сообраќај менаџер Planneur stratégique, webplanner Готвач де produit Мултимедија Одговорното partenariatResponsable низ медиумите одговорното Уредувањето ... [-]

Интернационална приватна банка мајстори Европската

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Разбирање на европските модели и нивните особености во бизнисот, во изучувањето на основите на економската анализа и стратешки управување ... [+]

Обука, ЦЕЛИ Разбирање на европските модели и нивните особености во бизнисот Запознајте се со основите на економската анализа и стратешко управување Продлабочување на функционирањето на меѓународните финансиски пазари и на девизниот пазар Асимилираат право на алатки, даночни и меѓународно банкарство за управување со Знаејќи како да управуваат со односите со клиентите, финансиски средства и наследство Стопанска Одговорни за корпоративните клиенти, банки и кредитни институции Финансиски аналитичар Контрола над управувањето корпоративни благајник портфолио менаџер СОДРЖИНА ... [-]

Мајстор за управување со européen des ressources humaines

INEAD
Он-лајн студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79). [+]

Господар EUROPEEN ** délivré par la Федерацијата européenne des Ecoles (Fede) - Друштвото на régie par le droit Свис (CCS.art 60-79).

UNE ФОРМИРАЊЕ, DES OBJECTIFS Идентификатор et les comprendre enjeux professionnels interculturels de l'Europe Connaître le droit du travail et des, друштва Approfondir ла Gestion Financiere d'un Projet et le управување d'Equipe Assimiler les methodes де комуникација Interne, L'администрација du персонал et la politique де надомест Appréhender ла prévisionnelle Gestion des emplois et des надлежности (GPEC) Maîtriser ла psychologie du travail et l'ergonomie Suivre une spécialité en формирање ОУ en Recrutement ... [-]

Mastère PROFESSIONNEL СДС глобалната дизајн

ESMAC : École Supérieure des Métiers des Arts appliqués et de la Culture
Он-лајн студии Дел-студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Ле Mastère PROFESSIONNEL SDS® Глобал дизајн est un Diplôme européen délivré par l'INSHED. Ла формирање Пермет d'être professionnellement opérationnel des le деби де votre Carriere et де bénéficier d'une Bonne employabilité, Ау-Дела де Même votre плаќа d'origine. [+]

ФОРМИРАЊЕ Suivre SA формирање на растојание Appréhender les différentes étapes de l'изработка d'un Projet culturel Savoir piloter simultanément plusieurs projets. Elaborer ОН Projet персонал. Asseoir ОН niveau d'Anglais PROFESSIONNEL opérationnel. Maîtriser Toutes Les техники pluridisciplinaires dans tous les видови де дизајн: graphique, архитектура et objet. DÉBOUCHÉS PROFESSIONNELS

Ле Mastère PROFESSIONNEL SDS® Глобал дизајн est un Diplôme européen délivré par l'INSHED. Ла формирање Пермет d'être professionnellement opérationnel des le деби де votre Carriere et де bénéficier d'une Bonne employabilité, Ау-Дела де Même votre плаќа d'origine.... [-]


професионални господар СДС дизајн за управување со

ESMAC : École Supérieure des Métiers des Arts appliqués et de la Culture
Он-лајн студии Дел-студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Менаџмент Магистер професионален дизајн SDS® е европска диплома од INSHED. Обуката овозможува да биде професионално со работа на почетокот на својата кариера и да уживаат во добра вработување, па дури и надвор од вашата земја. [+]

Магистерски програми во Алжир. ОБУКА Следете онлајн обука. Развивање на личен проект. Имено дизајнирање на сите фази на организацијата на еден проект. Земање на мерка на економската реалност и предизвици на раководна функција. Можност да се постави како менаџер на проектниот тим. Се добие добар ниво на професионални англиски јазик. Изборот на специјализација меѓу предложените 3: Графички дизајн, индустриски дизајн, Дизајн на ентериер. Можности за работа ... [-]

Mastère PROFESSIONNEL СДС управување де projets culturels

ESMAC : École Supérieure des Métiers des Arts appliqués et de la Culture
Он-лајн студии Дел-студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online

Ле Mastère PROFESSIONNEL SDS® менаџмент де projets CULTURELS est un Diplôme européen délivré par l'INSHED. Ла формирање Пермет d'être professionnellement opérationnel des le деби де votre Carriere et де bénéficier d'une Bonne employabilité, Ау-Дела де Même votre плаќа d'origine. [+]

ФОРМИРАЊЕ Suivre формирање SA en е-учење Gérer ОН Projet culturel dans SA globalité Менаџер une Equipe Envisager saisir et les réalités économiques et les enjeux де ла fonction managériale Gérer des projets dans une approche globale et intégrée Renforcer син niveau d'Anglais прелива ОН користење PROFESSIONNEL efficace. Elaborer et concevoir ОН Projet perenne. ÉBOUCHÉS PROFESSIONNELS

Ле Mastère PROFESSIONNEL SDS® менаџмент де projets CULTURELS est un Diplôme européen délivré par l'INSHED. Ла формирање Пермет d'être professionnellement opérationnel des le деби де votre Carriere et де bénéficier d'une Bonne employabilité, Ау-Дела де Même votre плаќа d'origine.... [-]


Магистер по новинарство

ESJ Paris - École Supérieure de Journalisme
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Алжир Algiers

Кандидатите може да се комбинираат две од овие формации М1 и М2, за "целосна" ниво на послужавник 5. Идеално, пожелно е да се направи првата "М1 сите медиуми новинарство", а потоа следете специјализирана М2. [+]

Bac +4/5 обука

А. М1 / 2 ГП сите медиуми новинарство: професионална обука.

Б. М1 / 2 специјалност:

Спорт новинарство - Судска реформата / ТВ новинар, спроведува заедно со EICAR - документарен и истрага, спроведува заедно со EICAR - Медиумите и женски мода - Медиуми и комуникација - Веб: новинарство и комуникација, направија заедничко со EICAR - новинарство и радио забава - Печатење и културни уметност на живеењето - Книга / новинарство ... [-]

Мајстори за управување со европските одржлив развој

Ecole Supérieure Ouverte à Distance
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 1 - 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online + 1 more

Носителот на Европската Магистер за одржлив развој на менаџментот учествува во разгледување и имплементација на принципите на одржлив развој во политиката и бизнис стратегија. [+]

Интерфејс помеѓу различни играчи во компанијата и нејзините акционери (клиенти, добавувачи, локалните жители, јавниот и волонтерските организации ...), Европската Магистер на сопственикот на одржлив развој на менаџментот учествува во разгледување и имплементација спроведување на принципите на одржлив развој во политиката и бизнис стратегија.

Твојот профил

На квалитети потребни за менаџер на одржливиот развој се: трпение и дипломатија. Исто така потребно е да се знае како да комуницира особено во промовирањето на полето на стандардите. ... [-]


Европската Магистер за управување и рекламирање стратегии

Ecole Supérieure Ouverte à Distance
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години Open Enrollment Алжир Algeria Online + 1 more

Да научат да се прилагодат стратегија за прашања на жиговите (силна конкуренција на полето на креативноста и видливоста на интернет) да се задоволат барањата на пазарот и општеството денес. [+]

Да научат да се прилагодат стратегија за прашања на жиговите (силна конкуренција на полето на креативноста и видливоста на интернет) да се задоволат барањата на пазарот и општеството денес.

Твојот профил

Факултет за слушање, дијалог и контакти, чувствителност на дигиталниот свет, мајсторство на социјалните медиуми, покреативни и уверлива.

Стекнување на следните вештини:... [-]