Магистратура Белорусија

Магистерски програми во Белорусија - Магистратура Белорусија

Master

Со цел успешно да се добие мајстори квалификација, ќе треба да се добие број на кредити со полагање индивидуални модули. Повеќето предавал мајстори ќе имаат голем број на основни модули кои ќе мора да се земе и да со цел да се добие квалификација. Проценка на истражувања магистерски е скоро секогаш во целост од страна на еден дисертација модул или проект.

Заработуваат мајстор бара две години на образование по заработка на диплома. Овој напреден степен може да им помогне на студентите да ги постигнат своите образовни и професионални цели, како на строги мерки за студентите на магистерски воз програма помош на вештини и знаење што треба да слета на кариерата на нивните соништа.

 

Белорусија ја нуди најдобрата високо образование, особено од зголемената предавач-студент односи. Овој систем на образование не само што привлече студенти на земјата, но исто така и меѓународни студенти. Земјата има 15 универзитети со Универзитетот во Белорусија, како најдобар универзитет во земјата.

Барај тука за магистерска диплома во Белорусија. Земете сите училишни и програма инфо, и во контакт со универзитетите во Белорусија директно тука!

Читај повеќе

Магистер по биологија

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови: [+]

Подреди мајстори BSU обезбедени како што е предвидено "странски државјани"

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови:

од буџетот или врз основа на провизии под условите предвидени за белоруски граѓани; на условите предвидени за странски државјани привремено престојуваат / sojourning во Република Белорусија (во натамошниот текст - "странски државјани") на резултатите од конечната потврда кога развој на содржината на образовните луѓе на програма за обука за да влезат во Република Белорусија, институциите на високото образование врз основа на провизии, како и интервјуа, воспоставување на владеење на рускиот јазик во износ доволен за развојот на содржината на образовните програми на сцената високото образование II. ... [-]

Магистер по германски / романтична јазици

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови: [+]

ПОСТАПКА ЗА ПРИМЕНА НА мајстор 's програма за условите на "странски државјани"

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови:

студираат бесплатно или плаќање на школарината како и на Белоруски граѓани; за условите предвидени за странските државјани кои привремено престојуваат или живеат во Република Белорусија (во понатамошниот текст - "странски државјани") - врз основа на резултатите од завршното оценување по добивањето на образовна програма за луѓе ќе се применуваат за високо образование и еден разговор за создавање на нивното ниво на руски во износ доволно за студирање за магистерски степен. ... [-]

господар во историјата на меѓународните односи и надворешната политика

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2  September 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови: [+]

ПОСТАПКА ЗА ПРИМЕНА НА мајстор 's програма за условите на "странски државјани"

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови:

студираат бесплатно или плаќање на школарината како и на Белоруски граѓани; за условите предвидени за странските државјани кои привремено престојуваат или живеат во Република Белорусија (во понатамошниот текст - "странски државјани") - врз основа на резултатите од завршното оценување по добивањето на образовна програма за луѓе ќе се применуваат за високо образование и еден разговор за создавање на нивното ниво на руски во износ доволно за студирање за магистерски степен. ... [-]

Магистер по математички софтвер за безбедноста на информациите

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови: [+]

ПОСТАПКА ЗА ПРИМЕНА НА мајстор 's програма за условите на "странски државјани"

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови:

студираат бесплатно или плаќање на школарината како и на Белоруски граѓани; за условите предвидени за странските државјани кои привремено престојуваат или живеат во Република Белорусија (во понатамошниот текст - "странски државјани") - врз основа на резултатите од завршното оценување по добивањето на образовна програма за луѓе ќе се применуваат за високо образование и еден разговор за создавање на нивното ниво на руски во износ доволно за студирање за магистерски степен. ... [-]

Магистер по судска пракса

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови: [+]

Подреди мајстори BSU обезбедени како што е предвидено "странски државјани"

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови:

од буџетот или врз основа на провизии под условите предвидени за белоруски граѓани; на условите предвидени за странски државјани привремено престојуваат / sojourning во Република Белорусија (во натамошниот текст - "странски државјани") на резултатите од конечната потврда кога развој на содржината на образовните луѓе на програма за обука за да влезат во Република Белорусија, институциите на високото образование врз основа на провизии, како и интервјуа, воспоставување на владеење на рускиот јазик во износ доволен за развојот на содржината на образовните програми на сцената високото образование II. ... [-]

Магистер по политички науки

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови: [+]

Подреди мајстори BSU обезбедени како што е предвидено "странски државјани"

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови:

од буџетот или врз основа на провизии под условите предвидени за белоруски граѓани; на условите предвидени за странски државјани привремено престојуваат / sojourning во Република Белорусија (во натамошниот текст - "странски државјани") на резултатите од конечната потврда кога развој на содржината на образовните луѓе на програма за обука за да влезат во Република Белорусија, институциите на високото образование врз основа на провизии, како и интервјуа, воспоставување на владеење на рускиот јазик во износ доволен за развојот на содржината на образовните програми на сцената високото образование II. ... [-]

мајстор во хемија

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови: [+]

Подреди мајстори BSU обезбедени како што е предвидено "странски државјани"

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови:

од буџетот или врз основа на провизии под условите предвидени за белоруски граѓани; на условите предвидени за странски државјани привремено престојуваат / sojourning во Република Белорусија (во натамошниот текст - "странски државјани") на резултатите од конечната потврда кога развој на содржината на образовните луѓе на програма за обука за да влезат во Република Белорусија, институциите на високото образование врз основа на провизии, како и интервјуа, воспоставување на владеење на рускиот јазик во износ доволен за развојот на содржината на образовните програми на сцената високото образование II. ... [-]

господар во веб-програмирање и ИТ-технологии

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови: [+]

Подреди мајстори BSU обезбедени како што е предвидено "странски државјани"

Во согласност со законодавството на Република Белорусија во сферата на образованието на граѓаните на Руската Федерација, Република Казахстан, Киргистан и Република Таџикистан, Република Узбекистан имаат право да влезат BSU мајстор 's степен во следниве услови:

од буџетот или врз основа на провизии под условите предвидени за белоруски граѓани; на условите предвидени за странски државјани привремено престојуваат / sojourning во Република Белорусија (во натамошниот текст - "странски државјани") на резултатите од конечната потврда кога развој на содржината на образовните луѓе на програма за обука за да влезат во Република Белорусија, институциите на високото образование врз основа на провизии, како и интервјуа, воспоставување на владеење на рускиот јазик во износ доволен за развојот на содржината на образовните програми на сцената високото образование II. ... [-]

господар на економијата

International University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Белорусија Minsk

Факултетот за меѓународни економски односи и менаџмент е многу популарен меѓу матурантите во училиштата од Белорусија и од земјите во близина. [+]

Магистер по економски науки

Факултетот за меѓународни економски односи и управување беше создадена во 2006 година. Во моментов, постојат 759 со полно работно време се разбира учениците и 2400 преписка курс студентите на факултетот.

Факултетот има три одделенија:

Одделот за логистика Министерството за економија и менаџмент Одделот за меѓународна економија и финансии

Факултетот за меѓународни економски односи и менаџмент е многу популарен меѓу матурантите во училиштата од Белорусија и од земјите во близина. Нејзините добро балансирана и темелно дизајниран наставен процес, наставниот план и курсеви дадено од страна на високо квалификувани академскиот кадар додадете на позитивна слика на Универзитетот. Специјалност понудени на полно работно време и со скратено работно време се разбира програми се:... [-]